2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

Muhallebi (4 ay-1 yaş arası)

İçindekiler
100 cc su (1 çay bardağı)
5 g pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
3 ölçek formül mama

Yapılışı: Pirinç unu soğuk suda karıştırılarak pişirilir. Ocak söndürüldükten sonra 3 ölçek doktorunuzun önerdiği formül mama eklenir. Ilık kıvamda yedirilir.

kahwaltı tarifi....
150ml hazırlanmış mama
2,3yemek kaşığı tahıllı ballı ek mama
1/8 haşlanmış yumurta sarısı
1/2 kibrit kutusu beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
dewam maması tarifine uygun hazırlanır, ılık iken tüm malzemeler karıştırılır.. afiyetle yedirilir

Bebek Kahvaltı Tarifi
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlıyabilirsiniz.

meyve püresi
yarım muz
yarım armut (rendele)
çay bardağı pirinç (haşla)
bir tatlı kaşığı pekmez
hepsini karıştır beklenmeden afiyetle ydir oh kan olsun can olsun kuzulara

irmikli muhallebi

1 çay kaşığı irmiik,
2 tatlı kaşığı pirinç unu,
150 gr su
5 ölçek mama
çay kaşığının uçuyla tereyağ

irmik,su, pirinç unu cezvede pişirilir
oçaktan aldıktan sonra sıçakken tereyağ eklenir
ılıdıktan sonrada mama katılıp iyice karıştırılır..afiyele yedirilir...
isteyen meyve püreside katabilir içine...

Son düzenleme:
ya çıldırıcam artık oğluma bir türlü çorba yediremiyorum kahvaltısını meyve püresini çok seviyo yoğurdun da içine meyve koyuyorum öyle yiyo..çorbanın içine de meyve koyarsam biraz yiyo ama böyle alışıcak diye korkuyorum ne yapacağımı şaşırdım benim durumumda olanlar sizler nasıl yediriyosunuz paylaşırsanız sevinirim

benimkide yemiyor ağzına sürmüyor ama hergün azda olsa 1 kaç kaşıkta olsa yedirmeye çalışıyorum ben..alışır eninde sonunda...çoçuklarda haklı çok tatsız oluyor sebze çorbası

selkie muhteşemsin dediğin herşeyi uyguluyorum süper oluyor öpüyrmmmmmmm

selkie muhteşemsin dediğin herşeyi uyguluyorum süper oluyor öpüyrmmmmmmm

afiyet olsun bebişime.... :)

evet kemik suyuna sebze çorbası...(6 aydan sonra)

ilikli kemik.. (marketşerde ve kasaplarda çorbalık kemik dediğinizde bulabilirsiniz)
1 kabak
1 küçük soğan
1 kapya biber
1 küçük patetes
1 havuç
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zeytin yağ
2 çorba kaşığı un

kemiği düdüklüye koyup 20 _30 dakika 2 litre su ile haslıyorsunuz..sonra piştikten sonra
kemiği içinden alıp kemiğin üstünde et varsa onları atmayın suyunda bırakın...sonra sebzeleri küp küp kesin ve diğer malzemelerle düdüklüye koyun,hepsini...biraz karıştırın...sonra düdüdklüyü kapatıp 15 dakika daha pişirin...blendırdan geçirin,,bebişe yedirin

kalanınıda içine nane,acı seviyorsanız biraz pul biber ve tuz katıp akşam kocanızın sofrasına çıkarın....bu çorbanın miktarı çok oluyor çünkü ziyan olmasın...çok besleyicidir...koçişlerde beslensin :)))

Son düzenleme:
buğday nişastası
mısır nişastası
normal nişasta
patates nişastası
pirinç unu
ufacık tereyağıda atabilirsiniz..
bunları bir kawanozda karıştırın.. günde bir öğün pirinç unu maması yapar gibi bu karışımdan yapın we bebeişlere yedirin.. sütle yapıyoruz suyla değil..
çiroz kızım/oğlum war demeyin...

Süper bir topikmiş burası ben daha yeni keşfetim.Bende 4,5 aylıken başladım katı gıdaya tabi ilk önce meyve püresi ve yoğurtla,daha yeni yeni corba yapıp veriyorum ve burda ne kadar güzel tarifler yazmısınız hasret çok teşekürler paylaşımların için,nerden buldun bu güzel tarifleri bende düşünüyordum neler yapalirim oğluma diye burayı keşfetmem güzel oldu.

Mamasız tarif istiyorummmmm
ben 6 ay sadece süt vercem die 6 kilo alıyım o kadar stres çekiyim ek gıdadamı mama wercem imdatttt:)
kızlar mamayla yapmayın lüfen yaa yogurda çorbaya herşeye katıyorsunuz mamayı cıkartınca hadi yemezse. kaldıki çorbalar yeterince vitaminli yogurtta öle hadi muhallebyi anlıyorum. ama kahvaltı şu bu herşeye katmayın lütfen. bizim 6 ay dolmasına 15 gün war o zamana kadar meyve püresi yogurt ve azcıkda olsa çorbalarla gidicez 6 aydan sonra aranıza geliyoruz inşşş

Mrehaba arkadaşalr ben 2010 mart annesiyim arkadaşalr dün çok kötü bişey yaşadım bununla ilgili ne yapabiirim sizlerde bana destek olun lütfen

Bebedor Sebze Meyve Filesi - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

şu linkteki bebek filesi varya onun alltta elle tutulan yerini ağzına geçirdi bi tarafı alt çnesinde bir tarafı ağzının içinde alt damağına geçti çığlıkalrına yetiştim tabi ben çıkaramadım oynatınca daha çok ağladı allahtan abbası evdeydi o kırarak açtı .. bununla ilgili tüm olumsuz yorumalrımı herkese bildirmek istiyourm ... aslında yurt dışınd bununla ilgili firmayada büyük yükümlülük düşetr ama burası türkiyeişte..

fikirlerinizi benle özelden paylaşın lütfen ki takip edebileyim..

son verdiğim sebze çorbası mamasız canım...onu normal su ilede yapablirsin...illa kemik suyu koyman gerekmez...

kız burası zaten bizim topicimiz delü ne die kendini tanıtıyosun ne yapabilirsin şikayetimvar.coma memnuniyetsizliğini belirtirsin bebdorun sitesine yorumlar yazabilirsin.. başka bişey aklıma gelmiyo dawa falan biraz aşırı olmuş olur herhalde

hayatım mama katmana gerek yok ki zaten içlerine.. kendi sütünle de hazırlayabilirsin bütün bunları yada normal sütle.. weya hiç süt koymayıp su ile de yapabilirsin.. şart değil yani biz daha besleyici olması açısından eklioruz kahwaltısına falan diğer şeylere katmıyorum zaten yoğurdu sütle yapıyorum çorbalarınada mama katmıyorum e meyweye zaten katılmaz.. şart değil yani mamakaydirigubbakcemile5

merhaba benim kızımda 4ay 19 günlük ek gıdaya 1ay önce başladım şeftali ile ilk ögürdü sonra kustu ama şimdi zevkle içiyor.yogurdu sanki limon veriyormuşum gibi irkildi şimdi içine elma armut rendeliyorum pekmez katıp yediriyorum.4 gündür yumurta ve peynire başladım 2 haftada tam yumurta sarısına gelecegim bakalım.bugün kabak haşladım içine irmik kattım çok yemek istemedi cidden tadına baktım igrençti kızım iyi bir gurme olacak sanırım sebzeleri nasıl tatlandırabilirim acaba mama hariç mama zaten veriyorum

canım mama katabilirsin,yoğurtla yapabilirsin..
birde benim dr eğer sebzeyi kabul etmezse içine elmanın 4 te birini kat birazda tarcın koy daha rahat kabul edecektir demişti...benimkinde bir kez denedim öyle ..güzel yedi ama açıksası sonra böyle alışırda normal çorbayı yemez diye korktum yapmadım..şimdi et suyu falan katmaya başladım..daha lezzetlendi çorbalar..benimki 6 aylık ama seninki için erken et suyu...

ben kendim yiyemediğim şeyi yedirmiyorum oğluma...yazık ya onlara çok tatsız tuzsuz oluyor o haşlayıp yapılan sebze çorbası

sagol,teşekkür ederim yogurt aklıma gelmemişti yarın öyle deneyim bakalım...

Niye o kadar erken başladın ki ek gıdaya daha çocuk kafasını tam tutamazken çiğneme nedir bilmezken senin gıdana ihtiyacı varken... öğürmesi çok normal.. bagırsakları ve böbrekleri 4. aydan sonra fazla proteini fln anca süzebiliyormuş. çok erken başlamışsın.. yumurta sarısının tümü çok ağır gelmez mi minicik bünyesine. doktorlar 6 aydan sonra yarım yumurta sarısı dio. çok zorlama bebişini bence mamadan alır zaten o...
bilmiyorum ya çok erken yükleniyorsunuz bebişlerinize kıyamıyorum ben wala. kendimi onların yerine koyuyorum ben kafamı tutmamın etrafı keşfin derdindeyken alakam olmayan gıdaların zorla yedirilmeye çalışması. tepkide veremiyosun anca öğürebiliosun..yawaş yawaş werin kızlar inş ömürleri boyunca yicekler zaten gıdaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…