2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

ebru meywe püresiyle mi onları karıştırdın sabah kahwaltııyı???? nasıl yapıyosun tam olarak? bende kahwaltı bişiler wermek istiyorum artık ben çoğunlukla emziriyorum.. 4.5 aylık 24ünde 5i dolacak.. kahwaltıyada başlarım artık 5.ayda..

Danone'nin sade yoğurdu mu?
Nasıl mayalıyosun? Bi makine fln aldın mı? Bi de ekşi diye bebekler pek ev yoğurdu yemiyolarmış..

sütü ısıtıp 2 kawanoza paylaştırıyorum parmak dayanacak sewiyede ılıdımı dolu 1 çay kaşığı yoğurdu güzlece eritiyorum içinde sarıp sarmalayıp atıyorum bi köşeye geceden yapıyorum ben sabaha çıkarıp buzdolabına atıyorum 3,4 saat dinlenmesi gerekio dolapta sonra missss gibi olmuş oluyor.. we ekşi olmuyor kız ew yoğurdu tam tersi kaymak gibi oluyolar bazen birinide ben yiorumsositososito

canım bazen muzla bazen kavanoz meyve püresiyle yapıyorum kahvaltıyı...3 çorba kaşığı tahıllı kaşık maması..yarım kavanoz meyve püresi veya küçük muzunyarısı,içine 1 çay kaşığı pekmez.1 çay kaşığı tereyap..azda tuzsuz peynir(ben kendim yaptığımı kullanıyorum,)azda sıçak su ekleyip blndırdan geçiriyorum hepsini....

:lepi::içelim:

merhaba arkadaşlar,benim kızım da 3 gün sonra 3 ayını dolduracak.mama ile besleniyor.iki haftadır sadece şeftali,kiraz ve karpuz suyunu denedim.ilk zamanlar 2-3 çay kaşıgı idi şimdi ise 12-13 falan oldu.en çok karpuz suyunu sevdi.önerileriniz çok güzel şimdiden uygulamaya başlıyoruuuum:))

canım ek besinlere 4. ayını doldurunca başlanıyor..sen şimdilik öyle tattırmayla devam et...belki tam oğün olarak yemesi ağır gelebilir...

cnm bu peynirmi çökelik oluyo ben yaptım öyle oldu:))
yağız için deil kendim için yapmıştım...

cnm bu peynirmi çökelik oluyo ben yaptım öyle oldu:))
yağız için deil kendim için yapmıştım...

lor gibi oluyor..ama ben sıkıyorum onu tülbentle birleşiyor birbirine..biraz daha yağlı olması için sütü kaynatırken içine krema katabilirsin...

ben kendimde çok severim :)))))

tabi sordum dediğin gibi kaşığa alışsın damak tadı oluşsun vede enerji ihtiyacı arttığı için dedi maantıklı ama neden tv lerde dr falan 6 ay sade anne sütü diyor zaten başlamayı çok düşünmüyorum 5. ay başlarım birde dr meyveleri karıştır ver dedi biraz araştırdım her yerde tek deneyin diyor hangisi doğru anlamadımkafamçokkarıştı

tek tek vermenin sebebi alerji yapması riski sanırım...

Bu ayda 4. ay beslenme planınıza ilave olarak başlıyacağınız ek besinler kırmızı et, tavuk ve kahvaltıdır.

Bu ayda bebeğinizi 4 saat aralıklarla yaklaşık 6 kez besleyiniz.

Kahvaltı Hazırlanması : 1 adet meyva püre, 1 yumurta sarısı,1/2 ince dilim ekmek içi veya 3-4 bisküvi 2 çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı akşamdan ıslatılıp tuzu alınmış peynir veya çökelek beraber ezilir.

Yoğurt hazırlanışı: 1 çay bardağı kaynayıp el değebilecek sıcaklığa gelmiş süt 1 çay kaşığı yoğurt ilave edilip, kımıldatmadan üzeri örtülerek 3-4 saat bekletilir.

Meyve Suyu-Püre Hazırlanışı: Mevsimine göre elma, şeftali, portakal, mandalina gibi meyveler yıkanıp soyularak rendelenip suyu çıkarılır. Meyve püre ise rendelenmiş meyvenin süzülmemesi ile elde edilir. Meyveler taze olarak verilir, hazırlandıktan sonra bekletilmez.

Sebze Çorbasının Hazırlanışı: 1 su bardağı mevsimlik sebze, yarım orta boy patates, yarım su bardağı havuç yıkanır.

Pişmeye yakın doğranır.

1 Bir köfte kadar haşlanmış kıyma veya tavuk eti, yemek kaşığı tahıl (pirinç, şehriye, erişte, makarna) eklenir.

Tencere kapalı olarak pişirilir.

Süzgeçten geçirilir, haşlama suyu dökülmez.

1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir.

Mama Hazırlanışı: Önerilen mamayı 30 cc’ye 1 ölçek olacak şekilde kaynatılıp ılıtılmış suya ilave ederek çalkalayınız.

Bizim kız 5 aylık oldu ama 3saatten fazla uzatamıyorum araları emzirmek için (( Sütüm az mı geliyo ki artık???
Bi de mandalina ve portakal suyu gaz yapar bebeklere diye duymuştum ben..

Bizim kız 5 aylık oldu ama 3saatten fazla uzatamıyorum araları emzirmek için (( Sütüm az mı geliyo ki artık???
Bi de mandalina ve portakal suyu gaz yapar bebeklere diye duymuştum ben..

ama bu sadece ek gıda alan bebişler için sadece biz emziriyoruz aralarda bizimki su niyetinede emiyo.. suyu hiç sewmio..

Hasretcim ellerine sağlık tarifleri zaman içinde deneyeceğim.Şimdilik mama almadığı için mamayı pirinçunuyla karıştırarak veriyorum içine birazda pekmez katıyorum alıyor çok şükür.

kızlar bişey sormak istiyorum hemen çünkü çok kafama takıldı şimdi biz gitmeden önce aylık kontrolüne gitmiştik bu ayın sonu için ek gıdayı sormuştum doktor kesinlikle hayır dedi neyse izmirde sağlık ocağına gittik kilosuna boyuna baksınlar diye 10 gün önce bu arada serhanın deviti bitmişti onuda alıcaktık eşimin annesi aile doktoruna söyledi oda faklı bi marka monovit verdi bi farkı yok dedi verdim ertesi gün serhanın bezinde tam pipisinin ucunun geldiği yerde çok koyu bi sarılık vardı idrarı da farklı kokuyordu hemen devit aldık tabi çünkü farklı bişey vermemiştim devite tekrar dönünce öyle bişiy olmadı
gelmeden bir gün önce eşimin babası dayanamadı şeftali erik karpuz üzüm tattırdı serhana çok fazla vermedik tabii ağzına deydirdi bir iki emdi hemen aldı ama bu gün yine serhanın bezinde aynı leke oldu salı günü kontrolümüz var sorucam ama sizede sormak istedim hiç böyle bişey yaşadınızmı
biraz uzun anlatmışım özür dilerim ama cevaplarsanız çok sevinirim
yani özetle ek gidalardan sonra idrarda yada kakada farklılıklar oldumu??

idrarda farketmedim bişey ama kakası daha farklı eskisi gibi sarı renkli değil...daha koyu tonlarda ve kabızlığı bitti..günde 2-3 kez yapıyor

Ek gıdalar idrarı ve kakanın rengini değiştiriyor.Ne yedirdiysem onun rengi çıkıyor ve kokusuda değişiyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…