- 27 Nisan 2009
- 8.609
- 1.879
- 173
- Konu Sahibi hasret0587
-
belki kilo alımı yawaşlamıştır ebrucum.. srda gerekli görmüştür.. bende hergün bir kawanoz yoğurt weriorum onun harici anne sütü.. bazende sebze püresi..
Danone'nin sade yoğurdu mu?
Nasıl mayalıyosun? Bi makine fln aldın mı? Bi de ekşi diye bebekler pek ev yoğurdu yemiyolarmış..
ebru meywe püresiyle mi onları karıştırdın sabah kahwaltııyı???? nasıl yapıyosun tam olarak? bende kahwaltı bişiler wermek istiyorum artık ben çoğunlukla emziriyorum.. 4.5 aylık 24ünde 5i dolacak.. kahwaltıyada başlarım artık 5.ayda..
bebeğinizin kahvaltısı için peynirinizi kendiniz yapın..işte size nasıl yapaçağınızı anlatayım:)..ben emirhana öyle yapıyorum..bu peynir 5-6 gün dayanıyor buz dolabında.....
1 litre sütü çelik tencereye dökün..ısıtın kaynamaya yakın içine 1 çorba kaşığı sirke koyun..ne sirkesi olduğu önemli değil..süt kesileçektir....sonra bir süzgecin içine temiz bir tülbent serin...sonra kestiğiniz sütü buraya dökün..tülbentin içinde beyaz katı kısım kalaçaktır..sonra süzgeci bir kaba otutturun peynirimizin içindeki suyu süzülsün 1-2 saat... en sonra tülbeti 4 ucundan tutarak evire cevire..kalan suyu sıkın...sonra peynirinizi saklama kabına alıp bebeğinize kahvaltılarında yedirebilirsiniz...
:lepi::içelim:
merhaba arkadaşlar,benim kızım da 3 gün sonra 3 ayını dolduracak.mama ile besleniyor.iki haftadır sadece şeftali,kiraz ve karpuz suyunu denedim.ilk zamanlar 2-3 çay kaşıgı idi şimdi ise 12-13 falan oldu.en çok karpuz suyunu sevdi.önerileriniz çok güzel şimdiden uygulamaya başlıyoruuuum:))
bebeğinizin kahvaltısı için peynirinizi kendiniz yapın..işte size nasıl yapaçağınızı anlatayım:)..ben emirhana öyle yapıyorum..bu peynir 5-6 gün dayanıyor buz dolabında.....
1 litre sütü çelik tencereye dökün..ısıtın kaynamaya yakın içine 1 çorba kaşığı sirke koyun..ne sirkesi olduğu önemli değil..süt kesileçektir....sonra bir süzgecin içine temiz bir tülbent serin...sonra kestiğiniz sütü buraya dökün..tülbentin içinde beyaz katı kısım kalaçaktır..sonra süzgeci bir kaba otutturun peynirimizin içindeki suyu süzülsün 1-2 saat... en sonra tülbeti 4 ucundan tutarak evire cevire..kalan suyu sıkın...sonra peynirinizi saklama kabına alıp bebeğinize kahvaltılarında yedirebilirsiniz...
cnm bu peynirmi çökelik oluyo ben yaptım öyle oldu:))
yağız için deil kendim için yapmıştım...
sen annesütü eriyorsun değilmi?6 aya kadar anne sütü olmSI GEREKMİYORMU YA?niye erken başlatıyorki...kaşıga alışsın damak tadı gelişsin diyemi acaba?sorsaydınya dr ye...ben böyle sanıyordum biz neden başlıyoruz diye?ben olsam sorardım...
tabi sordum dediğin gibi kaşığa alışsın damak tadı oluşsun vede enerji ihtiyacı arttığı için dedi maantıklı ama neden tv lerde dr falan 6 ay sade anne sütü diyor zaten başlamayı çok düşünmüyorum 5. ay başlarım birde dr meyveleri karıştır ver dedi biraz araştırdım her yerde tek deneyin diyor hangisi doğru anlamadımkafamçokkarıştı
Bu ayda 4. ay beslenme planınıza ilave olarak başlıyacağınız ek besinler kırmızı et, tavuk ve kahvaltıdır.
Bu ayda bebeğinizi 4 saat aralıklarla yaklaşık 6 kez besleyiniz.
Kahvaltı Hazırlanması : 1 adet meyva püre, 1 yumurta sarısı,1/2 ince dilim ekmek içi veya 3-4 bisküvi 2 çay kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı akşamdan ıslatılıp tuzu alınmış peynir veya çökelek beraber ezilir.
Yoğurt hazırlanışı: 1 çay bardağı kaynayıp el değebilecek sıcaklığa gelmiş süt 1 çay kaşığı yoğurt ilave edilip, kımıldatmadan üzeri örtülerek 3-4 saat bekletilir.
Meyve Suyu-Püre Hazırlanışı: Mevsimine göre elma, şeftali, portakal, mandalina gibi meyveler yıkanıp soyularak rendelenip suyu çıkarılır. Meyve püre ise rendelenmiş meyvenin süzülmemesi ile elde edilir. Meyveler taze olarak verilir, hazırlandıktan sonra bekletilmez.
Sebze Çorbasının Hazırlanışı: 1 su bardağı mevsimlik sebze, yarım orta boy patates, yarım su bardağı havuç yıkanır.
Pişmeye yakın doğranır.
1 Bir köfte kadar haşlanmış kıyma veya tavuk eti, yemek kaşığı tahıl (pirinç, şehriye, erişte, makarna) eklenir.
Tencere kapalı olarak pişirilir.
Süzgeçten geçirilir, haşlama suyu dökülmez.
1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir.
Mama Hazırlanışı: Önerilen mamayı 30 cc’ye 1 ölçek olacak şekilde kaynatılıp ılıtılmış suya ilave ederek çalkalayınız.
Bizim kız 5 aylık oldu ama 3saatten fazla uzatamıyorum araları emzirmek için(( Sütüm az mı geliyo ki artık???
Bi de mandalina ve portakal suyu gaz yapar bebeklere diye duymuştum ben..
kızlar bişey sormak istiyorum hemen çünkü çok kafama takıldı şimdi biz gitmeden önce aylık kontrolüne gitmiştik bu ayın sonu için ek gıdayı sormuştum doktor kesinlikle hayır dedi neyse izmirde sağlık ocağına gittik kilosuna boyuna baksınlar diye 10 gün önce bu arada serhanın deviti bitmişti onuda alıcaktık eşimin annesi aile doktoruna söyledi oda faklı bi marka monovit verdi bi farkı yok dedi verdim ertesi gün serhanın bezinde tam pipisinin ucunun geldiği yerde çok koyu bi sarılık vardı idrarı da farklı kokuyordu hemen devit aldık tabi çünkü farklı bişey vermemiştim devite tekrar dönünce öyle bişiy olmadı
gelmeden bir gün önce eşimin babası dayanamadı şeftali erik karpuz üzüm tattırdı serhana çok fazla vermedik tabii ağzına deydirdi bir iki emdi hemen aldı ama bu gün yine serhanın bezinde aynı leke oldu salı günü kontrolümüz var sorucam ama sizede sormak istedim hiç böyle bişey yaşadınızmı
biraz uzun anlatmışım özür dilerim ama cevaplarsanız çok sevinirim
yani özetle ek gidalardan sonra idrarda yada kakada farklılıklar oldumu??
kızlar bişey sormak istiyorum hemen çünkü çok kafama takıldı şimdi biz gitmeden önce aylık kontrolüne gitmiştik bu ayın sonu için ek gıdayı sormuştum doktor kesinlikle hayır dedi neyse izmirde sağlık ocağına gittik kilosuna boyuna baksınlar diye 10 gün önce bu arada serhanın deviti bitmişti onuda alıcaktık eşimin annesi aile doktoruna söyledi oda faklı bi marka monovit verdi bi farkı yok dedi verdim ertesi gün serhanın bezinde tam pipisinin ucunun geldiği yerde çok koyu bi sarılık vardı idrarı da farklı kokuyordu hemen devit aldık tabi çünkü farklı bişey vermemiştim devite tekrar dönünce öyle bişiy olmadı
gelmeden bir gün önce eşimin babası dayanamadı şeftali erik karpuz üzüm tattırdı serhana çok fazla vermedik tabii ağzına deydirdi bir iki emdi hemen aldı ama bu gün yine serhanın bezinde aynı leke oldu salı günü kontrolümüz var sorucam ama sizede sormak istedim hiç böyle bişey yaşadınızmı
biraz uzun anlatmışım özür dilerim ama cevaplarsanız çok sevinirim
yani özetle ek gidalardan sonra idrarda yada kakada farklılıklar oldumu??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?