2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

idrarda farketmedim bişey ama kakası daha farklı eskisi gibi sarı renkli değil...daha koyu tonlarda ve kabızlığı bitti..günde 2-3 kez yapıyor

Ek gıdalar idrarı ve kakanın rengini değiştiriyor.Ne yedirdiysem onun rengi çıkıyor ve kokusuda değişiyor....

sağolun kızlar bi problem yoktur umarım salı günü doktorumuza da sorucam tekrar teşekkür ederimopuyorumnanaktan

güzel bir hahwaltı için:
yarım muz, biraz labne peynir, 4 bebe bisküvisi, 2 ölçek mama, 50ml su, 1 tatlı kaŞığı pekmez we yumurtanın sarısı blendırdan geçiiiir afiyetle yedir:) cewizde atıyoruz bugün... koyuluk durumuna göre bebe bisküwisi ya da ekmek içi artırılabilir...

bikaç gündür labne yerine şu d witamini we kalsiyum yönünden zengin olan la vache quirit (gülen inek) üçgen peynirinden kullanıyorum..

Son düzenleme:
kızlar yaaa ben dün oğluma birzcık yoğurt vermiştim sırtında biraz kızarıklık var önceki gün yıkadığımda yoktu bugün dikkatimi çekti yoğurttan olabilirmi acaba tedirgin oldum yarına kadar bekliycem geçmezse doktora götürücem

sanmıyorum yoğurttan olacağını hem önemli bişey de olsa hemen geçmezdi..

yoğurtlu sebze çorbası
1 kepçe (125ml) yoğurt
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday yada pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tencerede yoğurdu sulandırın. üzerine istediğiniz bir sebzeyi ekleyin, 1 yemek kaşığı un, pirinci ekleyin zeytinyağı ilawe edip pişirin..

sütlü çorba
1 çay bardağı süt(100cc)
1yemek kaşığı pirinç
yarım çay bardağı(50cc) domates suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tencereye süt konur 1 yemek kaşığı pirinçunu, yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenir pişirilir. 1 tatlı kaşığı ilawe edilerek bebişimize yedirilir..

un yerine ekmek içide ufalanabilir..

DOMATES TAPYOKA ÇORBASI (6 AY)

100 gram domates
180 ml süt
3 çay kaşığı tapyoka (bir nişasta türü)

Domatesleri kaynar suya bir kaç saniye batırın, kabuklarını soyun, yarısını kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesi alüminyum folyoya yerleştirip 210 derecede 7 dakika pişirin.
Bir tencere içinde pişmiş domatesi, sütü ve tapyokayı katın, koyulaşıncaya kadar kaynatın. Bebeğinize servis yapın.

PİRİNÇLİ TAVUK ÇORBASI (6 AY)

1 tavuk kalça
2 çorba kaşığı pirinç
10 cl. süt
1 çimdik tuz

Bir kaba su, süt, tuz, pirinç ve tavuk etini koyup en az 25 dakika kaynatın. Soğutup bebeğe içirin.

Sebze Püresi:
1 havuç,
1 orta boy patates,
bir miktar kabak,
bir çorba kaşığı bulgur düdüklü tencereye konur. Yarım bardak su ilave edilir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir. Sebzelerin vitamin değerlerinin kaybolmaması için düdüklü tencerede pişirin. Pişen sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Bebeğiniz katı gıdaya yeni başlıyor olsa bile belenderdan geçirmeyin. Bu şekilde bebeğiniz taneli gıdaya daha çabuk alışır.

Sebze püresini plastik bardaklara porsiyonlar halinde doldurup derin dondurucuda 6 hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize yedirmeden önce 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave ediniz. Tuz eklemeyin. Sebze püresini mevsim sebzelerinden hazırlayabilirsiniz. Kabak yerine taze fasulye, brokoli, domates gibi sebzeler koyabilirsiniz.

Son düzenleme:
BAHAR ÇORBASI (5 AY)

50 gram bezelye tanesi
50 gram havuç
50 gram yeşil fasulye
1 dal maydanoz
1 tutam tereyağı

Havucu küçük doğrayın, yeşil fasulyeyi ince kıyın, bezelye ile birlikte hepsini haşlayın, kıyılmış maydanozu ve tereyağını katıp mikserden geçirin.

Yoğurtlu Sebze Çorbası:

Bebekler genelde yoğurt tadını çok severler. Onlara sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz.
1 küçük boy patates,
yarım kabak,
2-3 sap maydanoz veya ıspanak,
1 tatlı kaşığı pirinç
düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir.
Ayrı bir yerde 1 kepçe yoğurt,
1 tatlı kaşığı un,
yarım yumurta ( 6 aydan küçük bebek için yumurta ilave etmeyiniz) karıştırılır.
Karışıma kaynar sebze suyu ilave edilerek karıştırılır. Sulandırılmış karışım diğer sebzelere eklenerek kaynatılır. Çorba koyulaşınca ateşten alınır. Üzerine istenirse kuru nane eklenir. 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile servis edilir.

bunu hangi ayda veriyorsun canım 5 ayından itibaren mi?

Bebeklere muz veriyo musunuz kızlar? 6. aydan önce vermenin bi sakıncası olur mu?

Bebeklere muz veriyo musunuz kızlar? 6. aydan önce vermenin bi sakıncası olur mu?

ben 1hafta- 10 gündür weriorum.. hiç bi yan etkisi olmadı canım.. zaten sende ek gıda werdiğinn için sindirimi muzu kaldırır artık werebilirsin.
ilk ek gıdaya başlandığında hemen muz önerilmiyor

kızlar bizim artık 2 dişimiz var o yüzden biz pütürlü şeyler yiyoruz ben hiç blenderdan geçirmiyorum artık birçok şeyi kemiriyoruz :)

ama hala su içmiyoruz ne yapıcam bilmiyorum

Hasret süpermisin nesin yaa maş:)ş wala bu topiğe bişe olmaz dimi tarifleri pc me kayıt mı etsem burdan takip ederim die düşünüyorum gerçi:)

çanım ben bu çorbanın aynısını kremalı yapıyorum öylede güzel oluyor emirhan seviyor...azda zeytin yağı ve tereyağ ilave ediyorum ben...

ben size bu gün denediğim ve emirhana yedirdiğim..besleyiçi lezzetli yoğurdumun tarifini vereyim...

120 gr sütün içine 1 çorba kaşığı (tepeleme) çiğ krema koyuyorsunuz..sonra oçakta kaynatıyorsunuz krema ve süt iyiçe özdeşleşiyor..sonra bir mama kovanozunun içine alıp el dayanak sıçaklığa geldiğinde 2 çay kaşığı (tepeleme değil) yoğurt koyup bir güzel karıştıyorsunuz.. sütün üstünde oluşmuş kaymağı bozmadan..sonra bir beze iyiçe sARIYORSUNUZ.4-5 SAAT SOnra az kaymaklı yoğurdunuz hazır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…