2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şimdi sana öyle gelir doğduktan sonra öyle düşünmezsin hatta ilgi göstermelerinden memnun bile kalırsın şuanki tasaların gayet doğal sonuçta gelip gidici onlar bayanssulusmile

aynı duygu bende de mevcut...kucaklamak neysede yeni doğmuş bi bebeği şapur şupur öpmüyolarmı deli oluyorum..kendi ailem bu konuda çok hassasdır yapmazlar ama eşimin ailesi, ne yapar bilmiyorumç..eşim bile şimdiden kimseye öpmeyin falan deme sakın diyo zaten napcaz bakalım olmadı annem alttan alttan laf sokar...bende annemden başka kimse kalmasın istiyorum yanımda..

banada diyorlarki doğduğunda kucağından bırakamıcaksın kimseye vermek istemiceksin biri tutarken bile tedirgin olucaksın diyolar. yani herkesde olabiliyomuş canım. bencillikle alakası yok bence. bende öyle sadece ben bakmak ben kucaklamak istiyorum. herkesde sevmek istiyo tabi biz nasıl başkalarının bebeğini kucağımıza alıp seviyosak bizim bebeğimizde sevilcek elbet. öpülmesine tepki veririm ama öpmeyin derim. kayınvalideme tembih ettim bak kimse öpmesin diye ben sadece koklancak derim herkese diyo

yalnız değilmişim demekki sağolun kızlar. bir an önce 40ı çıksın istiyorum daha doğurmadan

kızlar ben kayın validemin yanına taşındım h. sonu yavaş yavaş eşyaalrımızıda taşıdık dün akşam bitti şükür ama bende bittim... çok iidir kayınvalidem maşallah diim de iide anlaşırız çok ama korkuyorum şimdi ya yapamazsak die dua edin benim içinde kendimizi biraz toparlarsak çıkıcaz inş. ayrı eve tekrardan hem kuzeyde biraz toparlamış olacak kendisini

Allah yardımcımız olsun..

tuğba naber nasılsın..sana bişey sorucam ya..vatan hastanesi hakında bi bilin varmı..benim eşim oraya yakın çalışıyoda..indirim yapmışlar doğum fiyatlarında...normal 250 sezeryan 350-450 mi neymiş..orasıda özel hastane orda nie yapmıyon diyoda..bildim kadarıyla ara sokakta çıkıpta bi bakamadımda iyimidir ki...
tatlım benim bilgim yokta arkadaşıma sordum buralı o sakın diyo çok kötüymüş ama ben sebeb olmak istemem hani onun dediğini söylüyorum buralı çünkü daha iyi bilir

kızlar ben kayın validemin yanına taşındım h. sonu yavaş yavaş eşyaalrımızıda taşıdık dün akşam bitti şükür ama bende bittim... çok iidir kayınvalidem maşallah diim de iide anlaşırız çok ama korkuyorum şimdi ya yapamazsak die dua edin benim içinde kendimizi biraz toparlarsak çıkıcaz inş. ayrı eve tekrardan hem kuzeyde biraz toparlamış olacak kendisini

allah yardımcın olsun valla...ençok korktuğum şeydir...benimde kaynanamla sorunun yoktur ama evime 2 gün bile gelse dayanamıyorum...çok farklı düşüncelerimiz..sen şanslısın iyi anlaşıyomuşsunuz inş. heppp bötyle devam eder..tabi inş. en kısa zamanda da kendi evinize çıkarsınız..insanın kendi evi gibisi yok..

tatlım benim bilgim yokta arkadaşıma sordum buralı o sakın diyo çok kötüymüş ama ben sebeb olmak istemem hani onun dediğini söylüyorum buralı çünkü daha iyi bilir

saol canınm yaa..banada ole geldi..netten puanına baktım 248 lerde falan kimbilir kaçıncı sınıf....doğum bu ucuza bakmamak lazım..

allah yardımcın olsun valla...ençok korktuğum şeydir...benimde kaynanamla sorunun yoktur ama evime 2 gün bile gelse dayanamıyorum...çok farklı düşüncelerimiz..sen şanslısın iyi anlaşıyomuşsunuz inş. heppp bötyle devam eder..tabi inş. en kısa zamanda da kendi evinize çıkarsınız..insanın kendi evi gibisi yok..
inşallah şu günleirmizi bir atlatsak hayıorlısıyla allah herkezin yardımcısı olsun.. allahtan arkadaş gibiyiz.. tabi bir evde yaşamak daha farklı olsa gerek bi sorun yaşamadan taşınırız inşallah

iş korkma sen bak bebeğine bakımdaa yardımcı olur hayat zor inş atlatır kendi yuvanıza dönersiniz iyi şeyler düşün canını sıkma herşey yol alır

olumunekankayizsmile

canım Allahgüzel güzel geçinmeyi nasip etsin;yaparsanız Allah ın izniyle;

canım inşallah bir problem yaşamazsınız karşılıklı uyum olduğu sürece bişey olmaz. benim kayınvalidem bana çok yakın oturuyo kendiside iyidir ama arada bi anlaşmazlıklar oluyo gerçi ben şimdiye kadar saygımı bozup hiç birşey demedim öyle oluncada idare edilip gidiliyo.
kendinizi toparlayınca çıkarsınız tabi. allah hayırlısını versin canım.

ya bu karın ağrısı nie oluyor ya offf..2gündür çok oldu..

bağırsaklarında problem varmı canım.
bendede pazartesi günü çok oldu karın ağrısı ayakta kalmıştım dinlenince geçti ama çok şiddetliydi iki büklüm olmuştum. yorgunlukmu bağırsak problemimi bende hiç anlamadım canım. neden oluyor

sağolun kızlar teşekkür ederim aslında anlaşamayız diye bir düşüncem yok ama yinede tedirginim birazcık saolunn

* Vitamin A &
Beta Carotene

(800 mcg) Anne ve bebeğin hücre büyümesini sağlar. Karaciğer,süt,yumurta, havuç, ıspanak,yeşil sebzeler,brokoli,patates, taze meyve

* Vitamin D
(10 mcg) Bebeğin iskelet sistemi gelişimini sağlar,raşitizmi önler. Süt,taze balık,yumurta ve biraz güneş ışığı

* Vitamin E
(800 mcg) Bebeğin büyümesine yardım eder,gelişimi güçlendirir. Sebze yağları, margarin, fındık,ıspanak ve ceviz
Vitamin C
(60 - 85 mg) Doku hasarını koruyan bir antioksidandır. Annede demir emilimini arttırır,bebeğin bağışıklık sitemini inşa eder. Turunçgiller ,bezelye,yeşil biber,çilek, brokoli ve domates

* Thiamin/B1
(1.5 mg) Anneye enerji sağlamakta ve anne ile bebeğin sinir sistemini güçlendirmekte. Tüm baklagiller, buğday,yumurta,et,pirinç, baklagiller,fındık

* Riboflavin/B2
(1.6 mg) Enerji sağlamakta. Görme fonksiyonunu güçlendirmektedir. Bebek ve annenin cildinin sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Et,balık,tavuk,yumurta, hububat

* Niacin/B3
(2 mg) Anneye enerji sağlamakta ve anne ile bebeğin sinir sistemini güçlendirmekte. Annenin ve bebeğin cildini güzelleştirmekte. Yüksek proteinli gıdalar,hububat,
et,balık,süt,yumurta,fındık,ceviz

* Pyridoxine/B6
(450 mg) Annenin midesini sakinleştirir,mide problemlerini azaltır. Tavuk,balık,karaciğer, yumurta,soya fasulyesi,havuç,kabak, ıspanak,bezelye,muz,brokoli,fındık,kahverengi pirinç

* Folic Acid/Folate

(600 mcg) Plasentanın gelişimine yardımcı olmakta ve bebekte nöral tüp defekti gibi anomalileri engellemektedir. Portakal,portakal suyu,çilek,yeşil yapraklı sebzeler ,ıspanak,brokoli,karnıbahar,pancar,bezelye,fındık,hububat

* Kalsiyum
(1,200 - 1,600 mg) Anne ve bebeğin kemik yapısının sağlam olmasını sağlamaktadır. Anne yeterince besinlerle almaz ise ,bebek annenin kemiklerinden almaktadır. Yoğurt, süt, peynir kalsiyumdan zengin gıdalar, soya sütü, ekmek,hububat , meyve suyu, koyu yeşilyapraklı sebzeler , balık.

* Demir
(27 - 30 mg) Bebekte hemoglobin yapımını sağlamakta.Kansızlığı,erken doğumu ve düşük doğum ağırlıklı bebekleri önlemektedir. Kırmızı et ,kuru fasulye ıspanak ,
kurutulmuş meyve ,tüm hububatlar, pekmez, dut, üzüm.

* Protein
(60 mg) Amino asitlerin yapımına yardımcı olmakta,bebeğin hücre gelişimine yardımcı olmaktadır.Annenin hücrelerini tamir etmekte ve vücut değişikliklerine yardımcı olmaktadır. Bir çok hayvansal gıdalar , et, süt, baklagiller,hububat ve fındık.

* Çinko
(15 mg) Düşük olması doğum periodunu uzatmakta,düşük ağırlıklı bebeğe sebep olmakta ve immun sistem problemlerine yol açmaktadır. Kırmızı et , tavuk ,fındık ,
bezelye ,tüm hububatlar ve baklagiller.

saolun kızlar...nidilat içtim ..
bide kızlar benşm karnım sanki günden güne sola yamuluyor gibi sizde de var mı??sürekli sola yatıyorum ondan mı acaba??normalde oğluş sağa yerleşmişti..

esra inşallah sorun çıkmaz,ben 10ay oturdum kanlı bıçaklı ayrıldık ama bizimki direkt boşanmamız için uğraşan bir tipdi,hem fesattı hem de plan yapıp uyguluyordu :)eşim tek çocuk ve babasıda vefat etmiş,yalnız kalmasın kayınvalidem dedik ama o bizim için aynı iyi niyetle yaklaşmadı,sana tavsiyem,saygını ve mesafeni koru,ne olursa olsun kendini bozma,anlayışlı davran,ben öyle yaptığım için eşim için kıymetim daha da arttı,o sana bir iyilik yaptıysa sen ona 2yap,kötü bişey yaptıysa umursama
ama annenle bile aynı evde yaşamak çok zor,bunlarıda bil ve hazırlıklı ol,sakın benim yaptığım hatayı yapıp psikolojini bozana kadar da bekleme,moralini bozmak istemiyorum ama sen bu dönem dahada hassas olacaksın,kızım dese bile bazen batcak sana,kafana takmamaya çalış,inşallah oda iyi niyetlidir,sıkıntısız atlatırsınız

Back
X