2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yok canım erkek maşallah seninkinide
bebişler büyüyo maşallah

sana da maşallah canım

gösterdi canım
darısı basıma diyeyim o zaman
çok özledim çunku boshayallersmile

iyi geceler kızlr kaçtım ben kociş halı sahadan gelir meyve hazırlayayımmm....bebişleri öptümmm

İyi dinlenmeler... Ben de geçen pazartesiden beri izindeyim. Evde olup, hazırlıkları yapmak iyi geldi...kaydirigubbakcemile5

ipeknil, sizden kara cahilmişsinzi gibi bahsettiğimi sanmıyorum. forumun genelinde (sadece bu topiği kastetmiyorum, tüm topikleri geziyorum) böyle bir hava hakim. biri kalkmış demiş ki aa 15 dakikada acısı geçti epidural sezaryeni öneriyorum... misal. şimdi burada tek bir bakış açısı hakim, o da annenin doğum sonrasında çektiği acı odaklı bir yaklaşım, acı çekmedim diyor yani kısaca ve teşvik edici bir ifadeyle herkese öneriyorum diyor. bebek ne alemde hiç düşünmemiş onu. o kadar çok kişi var ki böyle. Sizin topikte var yok bilemem, müdavimi değilim ama yazmasa da üye olmayan insanlar da okuyor bu başlık altındaki yazışmaları.

sonuçta ben ne mayıs annesi ne haziran annesi ne de temmuz annesiyim,her topikteki yazışmaları takip etmemin imkanı yok. sadece doğumu yaklaşan birkaç aydaki annelere, kimi zaman (hatta belki de çoğu zaman) annelerin duygusallıklarından istifade edilerek ya da son anda bebekte bir sorun varmış gibi manipüle edilerek yanlış bir şekilde sezaryene yönlendirmelerin çok fazla sayıda olduğunu ifade etmek istiyorum. belki sadece ve sadece 1 anne bunu sorgular ve belki gereksiz bir sezaryenden kurtulur. derdim bu açıkçası. herkesin kişisel tercihi dediğiniz noktada ben konuşmam elbette.

zaten sorgusuz sualsiz bana inanmanızı beklemem, herkes araştırabilir. siz keşke üstünüze alınmasaydınız, sizlik bir durumdan bahsetmiyordum ki ben.

evet canım bende söylemiştim zaten mamagozun üslubunun yanlış olduğunu. neyse boşverin herkes ne yapıcağını gayet iyi biliyor zaten burda. hayırlısı canım hepimiz için dimi

bağcıyı dövemek isterseniz bile sesim çıkmaz. uslubum yanlışsa özür dilerim. inşallah birileri üzüm yer bu bağdan.

kesinlikle haklısın canım, hem bizler hem de bebekler için hangisi hayırlıysa o olur inşallah... Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

amin.

arkadaşım ne güzel çarpıtmışsın bana kanser olur dediğim yazıyı göster sana ne istersen vereyim. sezaryen olan bebeklerin daha korunmasız kaldığını ifade ediyorum. Bir şeye ol demek Allah'ın işi haşa ben haddimi bilirim. ama araştırmaları da es geçemeyiz. valla buradan da kendim adına sevap kazanma beklentim bile yok. hatta belki de birilerini üzdüm ve günah haneme yazıldı. ama ne yapayım arkadaşım sen söyle bana, birileri söylemezse bilmeyenler nereden bilecek. Hadi siz biliyordunuz, herkes biliyor diyebilir miyiz, bu sayfaları okuyan o kadar çok insan var ki, inanıyorum birileri gereksiz sezaryenden vazgeçecek. ama kim bilemem. tabi ki gerekli sezaryense bir sözümüz olamaz. o zaman zaten o hoşlanmadığınız ama benim saydığım olasılıklardan ziyade o andaki durum kurtarmaya çalışılıyor.

üzülmek değilde herkes çok hassas tabi o yüzden herşey yanlış anlaşılabiliyor.
hepimiz için hayırlısı olsun diyoruz

of of özür diliyorum. inanın egomu sıfıra indirdim size öyle yazıyorum. kişisel hiçbir beklentim yok. hassas bir dönem ama ben bunu gidip kıraathanede ayhan amcalara anlatsam, ya da kasap bahri'ye söylesem inanın bir anlamı olmazdı. buraya değil de nereye yazayım?

ben de aynısını söylemek istedim ama uslubum olmamış, en hassas dönemlerinde bazı ifadelerim bazı annelerimizi yordu, üzgünüm.

bu arada temmuz ve ağustos annelerine de yazmıştım, haziran annelerine yazamadım çünkü son sayfalarında hiç bu konular geçmemişti nereden gireceğimi bilememiştim. neyse şimdi cevap var mı onları da kırdıysam ya diye baktım, temmuz ve ağustos anneleri bana 1 cevap bile yazmamışlar :) bir yandan kimseyi üzmediğime sevindim, bir yandan da beni görmezden geldiler herhalde diye düşündüm. nisan annelerine bilerek birşey yazmadım çünkü hepsi sırayla doğurmak üzeredir, ve belki de doktor değişme zamanları ya da fırsatları olmaz diye yazmadım. kendimce incelik yaptım yani :) nasıl olsa mayısa daha var diye yazdım size. inşallah hepinizin karşısına çok dürüst çok ehil doktorlar çıkar ve hepiniz bebeklerinizi sağ sağlim kucaklarınıza alır ve bir ömür boyu sağlıkla sevgi mutluluk ve huzurla büyütürsünüz. ben de sezaryenle doğan bir bebeğin annesiyim bu arada. (tabi ben kandırılıdım doğum esnasında, bundan şüphem yok) şimdi uyuyor, ben de size yazıyorum fırsattan istifade. iyi geceler.

mamagoz! sen iyi niyetle yazmışsın belli,bu sözlerinden anlaşılıyor zaten. tepkileri hassaslığımıza ver =) bu dönemde o kadar çok öneri dinliyoruzki anlatamam.halince kafamız karışıyor ve bir süre sonra bişey duymak istemiyoruz bile.en azından bu benim için böyle.arkadaşlar herkes hakkında ne hayırlıysa onu yaşar inş. ve sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza. dualarım sizinle mayıs anneleri...

dün doktoruma alındım
kıskançlıktan galiba
anlatınca saçma da gelebilir ama haklıymışım gibi de geliyor
okuyunda cevap verin bana
kontrole giderken 25 haftalık gebe bir arkadaşımı da götürüdüm yanımda doktorundan memnun değildi diye, cinsiyetine kadar yanlış söylenmiş hastahanemden de memnunum faln gel benim doktoruma dedim arkadaşım da diş hekimi birlikte girdik ultrasona benim ultrason muaynemden sonra arkadaş da anlatmaya başladı işte şöyle böyle diye dinlerken gel seni de ultrasona alalım dedi ben de hani arkadaşım yeni geldi diye onu bekliyorum soracak sorularım var hatta sorup da cevap alamadıklarım sen de dışarda randevunu al diye kovalandım resmen daha soracak çok sorum var dedim çıkmadım ama hiç bir soruma cevap alamadım adam gibi. doktor hanım doktor hanım diye arkadaşıma anlattı da anlattı, ilk muaynesi ilgilenmesi normal ama benim muaynemi bitir öyle dinle onu da di mi çok kırıldımalsanaalsanasmile

günaydın kızlarrrrrrrkaydirigubbakcemile3 zemuszemus
mamagöz arkadaşımıza bende yürekten katılıyorum. aslında çok önemli ve gerekli bilgileri vermiş arkadaşımız fakat yanlış anlaşılmış sanırım. bende açıkçası gebeliğimin başından beri normal doğum taraftarıyım. hatta büyük çaplı bir araştırma yapıp, 3 doktor değiştirerek beni sezeryana yönlendirmeyecek, normal doğum yaptıracak idealist bir doktor aradım ve bulduğuma inanıyorum. olmasaydı herhangi bir devlet hastanesine ya da tıp fakültesine gidecektim aslında hala bu ihtimal var tabi. son çare..

herşey normalken sezeryana yönlendirilmek aslında kandırılmak çok bilindik bir konu. hele ki o suni sancı dedikleri yöntem yolunda giden bir doğumu zora sokmak ve anneye eziyet etmekten başka bir şey değil. kadınlar dayanamadıkları noktada beni sezeryana alın diyorlar tabiki bende aynını derdim çok haklılar, zira suni sancı adı üstünde suni. verdiği acı da suni ve dayanılmaz..

doğaldoğum diye bir adres var bir incelemenizi dilerim kızlar. orda normal doğum yapan annelerin hikayelerini okuyun mutlaka. epizyotomisiz, dikişsiz ağrısız ve en önemlisi o çok korktuğumuz yırtıksız(!) keyifle sadece doğru bilinçle bebeklerini sağlıkla kucağına alan birsürü anne var hatta annelerimiz var. ufak bir genelleme yaparsanız eski annelerin listelerini bir kurcalayın bakalım kaçı sezeryan kaçı normal doğum? ben bir kaç tanesine baktığımda tüylerim ürpermişti cidden dedim ki hepsi mi sorunlu doğum??? %75 sezeryan vakası..

sabah sabah fazla kafa şişirmeden gideyim ben en iyisi. ama sezeryan konusunda uyanık olmanızı bende tavsiye ediyorum ve etrafta anlatılan kötü doğum hikayelerine kulaklarınızı tıkayın lütfen. parmak izlerimiz nasıl farklıysa inanın hepimizin doğumu farklı olacaktır. sadece bebeğinize, kendinize ve Allaha güvenin..

magnezyumumu çok içmiyorum kramp faln yok dedim ki bana magnezyumu neden verdiğini bile söylememişti zaten ben sana magnezyumu kramp için vermedim ki erken doğumu engellesin diye verdim dedi benim de sebebeim o sanki bebeğim bizi bekletecekmiş gibi geliyor dedim daha da yardımcı olmak istemedim bu sürece dedim. bırak da ona ben karar vereyim dedi. bu böyle kestirilecek bir soru mu, şöyle olur böyle olur de bana anlat bişeyler değil mi?ya da erken doğmasındansa geç doğması daha iyidir debi şekilde rahatlat beni
ateşler basıyor beni normal mi dedim verdiği cevap evet normal
ne biliyim deki şöyle oluyor böyle oluyor o yüzden seni ateş basıyor
burnum kanadı bir kaç kez dedim kulakburunboğazcıya git dedi
gözüm seğirdi vitamin eksiklği olabilir mi takviyeye ihtiyacım var mı yok alakası
şimdi bunlar böyle mi cevaplanır
yoksa ben mi alıngan davranıyorumCADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…