- 13 Mayıs 2008
- 2.620
- 63
- 363
Kızlar meyveli maden sularını çok tartıştık.Herkesin düşüncesi farklı.Ben şimdi bir meyveli soda markasının sitesine girdim.İçeriğine baktım.Kopyalama yapılmıyo.Kendim yazıyım: maden suyu, şeker, KARBONDİOKSİT, sitrik asit, meyve aroması, SODYUM BENZOAT.Sondyum benzoat kanserojen bir madde.Ayrıca DNA'yı bozuyormuş ki bu bizim için şuan ciddi bi tehlike.Bence hiç gereği yok.Reklam için elbette ki faydalı diyecekler.Bu bi sektör.Birilerinin para kazanması gerek.Sodyum benzoatı bi araştırın netten.Ben içeriği karbondioksit, sitrik asit, sodyum benzoat olan bişeyin sağlıklı olucağını hiç sanmıyorum.Çok uzun yazdım ama bi de alıntı ekliyim sengözlerimebaksanabMaden suyunda “Beypazarı” farkı | İL GAZETESİ
kızlar istersenız bi bakın meyvalı sodanın zararı olmadığı hatta iki doğal şeyin bi arada olduğunu anlatıyorrr
gazlı içeceklerde kullanılan E211 kodlu sodyum benzoat isimli katkı maddesi, DNAyı bozuyor. Küçük taneli meyvelerden elde edilen benzoik asitten üretilen sodyum bezoat, karbonatlı içeceklerde küflenmeyi önlemek için kullanılıyor. Sodyum benzoat ayrıca yine gazlı içeceklerde bulunan C vitaminli takviyelerle karıştığı zaman kanserojen bir madde olan benzenin de oluşmasına neden oluyor. Bu madde, sinir hastalıklarına ve yaşlanmanın hızlanmasına da yol açıyor.
AB bünyesinde çalışan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sodyum benzoatın zararsız olduğuna dair açıklama yapılmasına rağmen, Profesör Pier, otoritelerin bulgularının yetersiz olduğunu ve ailelere gazlı içeceklerin kapsamlı araştırmalar sonuçlanıncaya kadar çocuklarına içirilmemesi konusunda uyarıda bulunmuş