2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tam olarak değiştiğini duymadım ama çıkana kadar huysuz olurlarmış..ee ardarda çıkarsa tabiki huyu uzuuunn bi süre değişmiş olur
aybirannce çıksada bitse bu huysuzbilmiyorumkismileluk
selam gamze maaşallah duruya ,

selam nevincimmm nasılsınnn gerçi görüşüyoruz sıkça ama :dance::lepi:

gamzeemmm neden korktun ki korumuyor muymuş bana dr. en garantisi bu ilaç kullanma kondom da risk dedi ondn taktırdım rahat rahattt saldım çayıra hesabındayım yanii eğer korumuyor ise işim iş valla allahım korusun isteyenlere versinn.... nasılsın bu arada gamzeee duru napıyor. ben işteyim yemeğe inip gelicem özledim sizleri yaa azcık takılın buralarda

kızlar ben spral taktırdım ama siz neden düşünmüyorsunuz bilmediğim bi etkisimi var bilmiyorumkismile

ablamda kullanıyo ama ben içimde bişey olduğu hissinden rahatsız oluyom sanırım birazda korkuyom galiba kanama falan AZALTIYOMUŞ DÜZENSİZLİK YAPIYOMUŞ MUŞ MUŞ YANİİİ

yok tatlım yaa koruyorda bilirsin işte internette nekadar kötü şey varsa onu okudum ben:2:
bencede garanti bi yöntem ama korktum taktır sonra çıkarttır vs. şuanda kondomla korunuoz aman korusun rabbim :Saruboceq:

cnm çok iyiymi çok şükür depresyon kayboldu gibi arada yokluyor bazen şu 5 kiloyuda versem tamamen kaybolcak çalışmayı çok istiyorum bende ama çocuğa bakacak kimse yok bakıcıda olmazbilmiyorumkismile büyümesini beklicemm başka çarem yok:gitme: bende çok özledim buraları hele 2011 mayıs annelerini gördüğüm gün mahvoldum ağlamaktan ne çabuk eskidik biz:sinifsinif:

selam kızlar işe geldim geç geldim kaçamak yaptım bugün waikikiye uğradım kuzuma bissürü cici aldım:)))

selam canım bende tam waikikiden oğlanlara yakalı uzun kollu tişort almayın yazacaktım..ben 2 renk aldım ama acayip salıyo kendini çocuğun üstünde orası burası kaydı genişledi..ama eşortman altları süper aldıysan değiştirmeni öneririm..birde pijama takımları pek iyi değil

slm kızlar bebeğimin konuşmayı çabuk öğrenmesi için araştırma yapıyordum.sizede aktarıyorum.
________________alıntı____________________
Aşağıda çocuğunuzun konuşmasını hızlandırmak için ,
1- Etrafınızdaki nesnelerin isimlerini sürekli tekrar edin, bak kitap, bak ışık gibi. Ya da "bu ne" diye sorarak da tekrar edebilirsiniz" Bu ne, sandalye; bu ne, kaşık; aa bu ne, böcek. Gibi. Ses tonunuz canlı ve çocuğun merakını davet eder şekilde olmalı.

2- Nerede? -Burada soru cevap ikilisini çocuğa öğretebilirsiniz. Baba nerdeeeee, diye sorup babayı bulup baba buradaaa diye bağırabilirsiniz. Nerde diye sormayı ve sizin nerede sorularınıza burada diye cevap vermeyi bu şekilde öğrenir.

3- Çocuğun cümle kurması için fiiller üzerinde çokça durmaya çalışın. Açtı, kapattı, yattı, kalktı, yedi, bitti, gitti, geldi, düştü, döndü, oynadı, uyudu, uyandı gibi basit fiilleri sürekli tekrar edin.

4- Eğer fiilleri söylüyor ise, cümle kurması için basit cümleler kurun. Ben geldim, baba gitti, kuş uçtu, araba durdu, çocuk koştu, kaşık düştü vb. Çocuklar konuşmayı en başta di"li geçmiş zamanla öğreniyorlar. Sadece özne ve yüklemden oluşan bu cümleleri çocuğun ilgi alanı olan konularda ve çocuğun aklında kalacak coşkulu bir tonlama ve genelde aynı melodi ile söyleyin. Ve çok tekrar edin, birlikte gördüğünüz her olayı çocuğa rapor edin.

5- Çocuk özne ve yüklemden oluşan cümleleri öğrenip kolayca tekrar etmeye başlarsa konuşmaya başlamış demektir. Bu cümlelere nesneleri de istediğiniz gibi ekleyebilirsiniz:

Ben eve geldim, baba işe gitti, kaşık yere düştü, biz çarşıya gittik vb.

6- Yaşadığınız olayları da üzerinden zaman geçse de tekrar edin. Oğlum biz bugün nereye gittik diye sorun, çocuk cevap vermeyecekse bile cevap verebileceği kadar bir süre bekleyin. Sonra siz söyleyin; "çarşıya gittik". "Çarşıda ne yaptık?" (Aynı şekilde cevap bekleyin) Sonra cevaplayın, "Oğluma pantolon aldık." Başka ne yaptık" (Aynı şekilde cevap bekleyin) "Dondurma yedik" gibi.. Akşam eve gelen babaya misafire bir başkasına aynı şeyleri çocukla beraber tekrar edebilirsiniz: "Oğlum gel anlatalım babaya" "Biz bugün nereye gittik biliyor musun babası"" "Çarşıya""Çarşıda ne yaptık?""Başka ne yaptık"

7- Kendini ifade etmesi için yardımcı olmalısınız. Çocuğu herhangi bir şey için "gel, gel" diye yanınıza çağırdığınızda "hadi şimdi geldimmm de oğlum" diyebilirsiniz. "Buraya otur" dediğinizde çocuk oturunca; "oturdummm de hadi oturdummmm de oğlum" diyebilirsiniz. Çok tekrar gerekli.

8- Basit sorulara cevap vermesi için, - mi -mı ekli sorulara cevap vermeyi öğretebilirsiniz. Çocuğa sadece sorunuzun fiil kısmını tekrar ederek cevaplayabileceği sorular sorun.

"bak kuş, gördün mü" "gördüm de oğlum, gördümmm de" deyin. Çocuğun vereceği cevap: Gördüm
"bu oyuncağı sevdin mi" Çocuğun vereceği cevap: Sevdim
"buraya tekrar gelelim mi"
"bugün parka gidelim mi" gibi

9- Yaşına uygun resimli kitaplar alıp oradaki nesneleri elinizle göstererek tekrar edin, resimdeki basit olayları tekrar edin.

Çocuğun geç konuşmasının en önemli nedeni uyaran azlığıdır. Yani çocuğun konuşmayı öğrenebileceği kadar kendisiyle konuşulmaması diyebiliriz. Sözün özü, çocukla net basit cümleler kurarak, çoşkuyla ve istekle sürekli konuşmak gerekir. Ayrıca bu çocuk konuşamıyor, neden hala konuşmuyor gibi olumsuz değerlendirmeleri ne siz çocuğun yanında konuşun ne de başkasını konuşturun. Bunlar çocuğu kötü etkiler.

kızlar ben spral taktırdım ama siz neden düşünmüyorsunuz bilmediğim bi etkisimi var bilmiyorumkismile

asla polemik yaratmak için yazmıyorum kızlar ama ben neden taktırmaktan vazgeçtiğimi yazayım..şimdi korunmanın amacını bilirsiniz yumutra ve spermin birleşmemesi için..ama spiralde yumurta ve sperm dölleniyormuş rahme yerleşirken spirale takılıp düşüyomuş yani icabında sık sık düşük yapma olasılığı var kii dinen bilinçli olarak bebek düşürtülmüyor..

seymacim bence yanlis biliyorsun, spiral sadece yabanci madde etkisi yapar ve spermleri oldurur. dollenme falan olmuyor ya

yok canım düşünüldüğünde de mantıklı spiral rahme takılıyo çünkü oraya yerleşmemesi için..yumurta ve spermde döllenip tüplerden rahme ulaşıyo vs. vs. 2 ablamda hoca güvenilir yerlere sorarsan aynı cevabı alacağına eminim canım..ben bildiğimi yazdım okdar sanırımen rahatıda spiraldir

kızlar sizin kuzular eline aldığı herneyse onu ağzına alırken bir süre sonra sinirleniyor mu siz de de böyle şeyler var mı çok merak ediyorum yoksa benim kuzu sinirli biri mi

Arkadaslar bende bılmıyordum spıralın nasıl korudugunu sız yazınca merak ettım sımdı nete yazdım
Rahim İçi Araç (RİA) veya daha sık olarak spiral adı ile bilinen ve dünyada korunma tercihi olarak en sıklıkla kullanılan bu araçlar; hem spermleri öldürüp tüplere geçişlerini engelleyerek hem de her şeye rağmen tüplerde oluşan döllenmiş bir yumurtanın rahim içine yuvalanmasını önleyerek etki ederler.

böyle bi yazı cıktı bilginize

canım g bloktayız biz 5 sene degılmı süresi?

bizim zamanımızda harfli blok yoktu galiba değişti mi ya da vardı da ben mi bilmiyorum acaba, 19. bloktaydık bizde, evet 5 yıl süresi ama biz 1 sene fazla kalmıştık

canım ben bende diyanette çalışıyorum, çok soran oluyor, bunu özellikle sordum, döllenme olmuyormuş, o yüzden sakıncalı değil diyoruz biz a.s

gerçekten çok rahatlık spiral vallaa böyle kötü şeyler düşünmek istemiyorum yaaa spiral olmaza hap kullanmak istemiyorum ben kondom da güven vermiyor bana hiç ne yalan söyliyeyim kazaya kurban gittim onda zaten kuzeyimde :)

hülyacım spirali diyanetten bi ark.a sormuştum bana caiz değil diye fetvalar var dedi ama ben de emin değilim araştırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…