2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aslında ben yanımda tanıdık birini istemiyorum,naz yapabilceğim kimse olmazsa çekdiğim acı da azalırmış gibi geliyor
yalnız olmak daha zor değilmi o an acıdan ıkınmak bile aklına gelmez dua etmeni nefes almanı söyleyecek vede güvenebileceğin biri lazım normal doğum uzun soluklu bi olay dr saatlerce yanımızda kalmaz kardeş eş annenden biri yanında olmaki güven vermeli bence herşeyin hayırlısı hepimiz bi ıkınmada doğururuz iyişallaholumunekankayizsmile

günaydın kızlar

bizde dün doktora gittik benim bambamım büyümüş herşey çok iyi dedi doktorumuz çok mutluyum.
ama gece hiç uyutmadı 4 ten beri hiç uyumadım sayılır bu gün nasıl biticek resmen gözlerim kapanıyor.
gözün aydın darısı başımıza benim kontrole daha 2 hafta var 5gün geriydi şimdi ne halde acabaeyvahedigeldismile
gözün aydın canım,maşallah diyelim,ben gece bir uyanıyorum,ayağım bir yerde kafam bir yerde,sonra hamile olduğumu hatırlayıp devrime yalvarıyorum,lütfen tekme at oğlum,hareket et,sonra kıpırdayınca rahat rahat yatıyorum,paranoyak oldum sanırım,günde 50kez ya kalbi durduysa diye düşünüyorum

sen kalbini ferah tut o alet tam işlemiyormuş pozisyonu doğru olmaz ise duyamıyabilirsin boşuna panik olursun hem bebişlerimizin bazen gerçekten dururmuş kalpleri 5-10 dakika sonra geri atarmış bi sorunda olmazmış düşünme çok iyişallah kavuşacağız bebişlerimize kaydirigubbakcemile4

yalnız olmak daha zor değilmi o an acıdan ıkınmak bile aklına gelmez dua etmeni nefes almanı söyleyecek vede güvenebileceğin biri lazım normal doğum uzun soluklu bi olay dr saatlerce yanımızda kalmaz kardeş eş annenden biri yanında olmaki güven vermeli bence herşeyin hayırlısı hepimiz bi ıkınmada doğururuz iyişallaholumunekankayizsmile

gözün aydın darısı başımıza benim kontrole daha 2 hafta var 5gün geriydi şimdi ne halde acabaeyvahedigeldismile

sen kalbini ferah tut o alet tam işlemiyormuş pozisyonu doğru olmaz ise duyamıyabilirsin boşuna panik olursun hem bebişlerimizin bazen gerçekten dururmuş kalpleri 5-10 dakika sonra geri atarmış bi sorunda olmazmış düşünme çok iyişallah kavuşacağız bebişlerimize kaydirigubbakcemile4

saol canım aminn inşallah gününü yakalamıştır yemeklerine çok dikkat et yumurta yemeği ihmal etme o çok iyi geliyormuş.

koca iş yerinde tek hamile kaldım
dün 35 haftalık hamilemizde izne ayrıldı kıskandım sankı zaman öle çabuk geçsin istiyorum ki birden mayıs olsun sonra olabildiğince yavaşlayabilir hayırlısııııııııııııııı:emir_bebek:

iyiyiz çok şükürr sen nasılsın
iyiyim Allaha şükür ev iş öle ama ben bu ay hiç kilo alamadım kızlar geçen ay 4 kilo almıştım oysaki annemler yanımda idi şimdi yalnızım ondanmı bilmiyorum hayırlısı

saol canım aminn inşallah gününü yakalamıştır yemeklerine çok dikkat et yumurta yemeği ihmal etme o çok iyi geliyormuş.
1 yumurtayı her sabah yiyorum ama yalnızca sarısını beyazını çocukluğumdan beri ağzıma koymadım bir dilimde beyaz peynir denk gibi ama yinede biraz geriyiz sağa yatıyorum ondan mı acaba diyorum sola yatıp uyuyorum sabah bi bakıyorum sağdayım öle

merhaba cici anneler nasılsnz???

iyiyiz gibiiiiiiiiiiopuyorumnanaktan

kızlarr bugün hava çok güzel yaa böyle güneşli bahar havası gibi böyle güzel birgünde gelecek bebişlerimiz inşallah bende bir an önce doğsun şöyle 1 ayı atlatalım sonraaaa
tak çantayı kolunaa haydiii yolunaaaa...gezmelere falann kırk uçurmalara bayılırımmm en büyükten başlayıp gezeceğiz inşallahhhh..........oooohhhh inşallahh emerler emzirmek gibi rahat bir şey yok misafirliktesin rahat durmuyor ver mmee.... yi ooohhh o keyifte sen keyifteeee hheeeyyyooooo.........

selmaaaa geldi kızz kargoommm..çok güzel ya cidden iyi ki almışım ürünlerde iyi görünüyorrrr....seninki ne renkti canımmm

Bebek akvaryumun içindeki balık örneğinde olduğu gibi, annenin yatış pozisyonundan etkilenmez. Anne hangi pozisyonda rahat ediyor ve uyuyabiliyorsa o şekli tercih etmelidir. Yinede, gebe bir kadın için en uygun yatma pozisyonu sol yan pozisyondur. Kalbinizden vücuda kan taşıyan aort, omurganın solundan geçerken vücuttan kalbe kan getiren büyük toplardamar omurganın sağındadır. Toplardamarlar üzerlerine yapılan basınçla kolayca sıkışabilirler ve böylece içlerinden geçen kan akımı azalır. Eğer sırtüstü veya sağ yan pozisyonda yatarsanız rahminiz büyük toplardamarı sıkıştırıp kalbe gelen kan miktarını azaltabilir. Bu durumda tansiyonunuz düşer. Düşen tansiyon sizi ve bebeğinizi zor durumda bırakabilir. Bu şekilde baş dönmeleri ya da tansiyon düşmeleri oluyorsa uyku durumunda yanlışlıkla sağa dönmenizi engellemek için sırtınıza yerleştireceğiniz bir yastık yararlı olabilir. Sol yan yatmanın böbreklerin daha iyi çalışmasına da katkıda bulunur.
Özellikle mide yanması olan kadınların yataklarının baş tarafını hafifçe yükseltmelerini önermekteyiz.

kızlarr bugün hava çok güzel yaa böyle güneşli bahar havası gibi böyle güzel birgünde gelecek bebişlerimiz inşallah bende bir an önce doğsun şöyle 1 ayı atlatalım sonraaaa
tak çantayı kolunaa haydiii yolunaaaa...gezmelere falann kırk uçurmalara bayılırımmm en büyükten başlayıp gezeceğiz inşallahhhh..........oooohhhh inşallahh emerler emzirmek gibi rahat bir şey yok misafirliktesin rahat durmuyor ver mmee.... yi ooohhh o keyifte sen keyifteeee hheeeyyyooooo.........

selmaaaa geldi kızz kargoommm..çok güzel ya cidden iyi ki almışım ürünlerde iyi görünüyorrrr....seninki ne renkti canımmm

gösterdim ya kız kahve sarı seninki?

colerko hoşgeldinnnnn..nerelerdesinnnn sennn???? bebişin iyiymiş okudum haftaya bende göreceğim inşallahhhh.........

hoş geldin , uykusuz ama dün bebişimi gördüğüm için çok mutlu sen nasılsın?
ne güzel büyüdü dimi annesii kaç kilo olmuşş bende uykusuzuk çekiyorum bir haftadır. sürekli uyanıyorum ve rüyalarımda hep kuzeyimi doğurmuşum emziriyorumm görüyorumm sabırsızlanıyorum artıkk...

Göbek ve çevresinde ağırlık ve baskı hissedebilirsiniz. Göbek deliği düzleşmiş, gerilmiştir. Göbek deliğinizde ağrı olabilir, otururken ve kalkarken rahatsızlık hissedebilirsiniz. Parmak uçlarınızla karnın alt kısımlarına ve göbek çevresine masaj yapmanız gerginlikleri ve ağrıyı azaltacaktır. Okşama tarzındaki bu hareketler şiddetli olmamalıdır. Ilık kompreslerde göbek çevresine uygulanabilir.Eğer bu gerginlik ve ağrılar kalça ve belde de var ise; yüz aşağı, yatın. Dizleri kalçaya doğru çekin, dirseklerin üzerine abanarak, yani dört ayak üzerine durarak, 15 dakika kadar, kalçayı yukarı kaldırın.

32. haftadan sonra, olanağınız var ise, doktor ziyaretlerini 2 haftada bir yapmanız uygun olacaktır. Rahim göbeğinizden yaklaşık 12 cm yukardadır. Karın içi organlarınızı yukarıya itmesinden dolayı mide yanması, kabızlık, hazımsızlık ve sık nefes alma yakınmalarınız artabilir. Bol sıvı alımı ve lifli gıdalar almakla kabızlık önlenebilir. Öğün aralarını kısaltmakla da mide ekşimesi problemini çözmeye katkısı olacaktır.

kızlar çatlamalar başladı sizdee bende yok ama sağlık ocağında ki hemşire karnın gerilmiş çatlakların olabilir dedi üüzldüm çokkk

Back
X