2010 ocak anneleri isim paylaşıyor...

ben de fikir danışayım sizlere..seçtiğim isimlerden bazıları..ama belki de hiçbiri olmayacak bilemiyorum,önerilere de açığım ..
Arda-1. Hükümdar veya kumandan asası. 2. ışaret olarak yere dikilen çubuk. 3. Sonra gelen.4. Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu. 5. Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı
Batur-Kahraman, yiğit, cesur, bahadır.
Berk-1. Sağlam, kuvvetli. 2. Katı, sert. 3. Şiddetli. 4. Hızlı. 5. Orman. 6. Ar. Şimşek. 7. Yaprak.
Berkay -Sağlam ve güçlü kimse
Berkin-Sağlam, güçlü, kuvvetli.
Doruk--Dag ya da tepenin en yüksek yeri/ Sahika
Dora -1. Dağ doruğu. 2. Bir şeyin üst kısmı, yukarısı, tepe. 3. En yüksek yer, uç.
Eren-1. Erkek. 2. Olağanüstü sezgileriyle birtakım gerçekleri gördüğüne inanılan kimse. 3. Deneyimli, akıllı kimseler. 4. Dost. 5. Hayırlı çocuk.
Erin -Erginleşmiş kimse.
Kaan -bk. Kağan
Mert -1. Erkek. 2. Özü sözü doğru olan.
Tuna -1. Çok, bol. 2. Yavru. 3. Görkemli, gösterişli.
Avrupa'da bir nehir
ilk istediğim ardaydı erkek olduğunu bilmeden,ama çok arda varmış bilmiyordum,çevremde pek yok..
eren arda gibi bişey de olabilir diyorum ama çift isme de karşı çıkıyor ailedekiler..
gördüğünüz gibi liste uzun,işim zor :))

canım ben tuna'yı cok beğenıyorum cok karızma gelıyor bana tabı sen hangısını ıstersen

kıslar Aras isminde çok kararlıydım ama aras kargo ve son zamanlarda çok sık duymam nedeniyle sanki biraz şüpheye düştüm........yüksek ihtimalle aras olacak ama yine de şu isimler hakkında fikri belirtin derim
Aras
Barın
Babür-eşim bunu çok istiyor

aras ı ben de senden duyduğumda güzel isim dedim,ama ikinci aklıma gelen şey aras kargo oldu ( kargo adı koymuş olmaktan değil de,takılır arkadaşları mesela çocuklar sever isim takmayı,aklıma öyle senaryolar geldi..
bir arkadaşım barkın koymuştu,barın da barkın da hiç duymamıştım..ama barın söylemesi daha kolay,anlamlı da..
babür ü çok sevemedim :kedi:
eşim de ılham ı beğenmiş ,ama sen beğenmezsin dedi..valla haklısın dedim,anlamı iyi ama zor isim bence ..öff..ne zormuş yahuu

Bence Aras ve Barın güzel :lepi:
Babür'ü hiç beğenmedim, eşin kusura bakmasın kaydirigubbakcemile3

Mert-Kaan-Tuna güzel :lepi:

tuna'yı ben de çok beğeniyorum, en yakın arkadaşlarımdan birinin oğlu olmasaydı kesin koyardım ama hep birlikte olacaklar o yüzden düşünmedim
tuna birinci tercihim
dora da çok güzel, ama yayılıyor galiba, olsun beğeniyorsan koy bence

ben de kargo margo koyacam artık, belki çocişim büyüyene kadar şirket iflas ederlaelaelaelaelae dur daha insaflı olayım belki başka bir kargo şirketiyle evlenir ismini değiştirri naniknanik

bence aras enguzelı..bılmıyorum ben hep buyuduklerındekını hallerını dusunuyorum cocukluktan cok aras coook hos..amaan bosver ne kargosu ona bakarasan hemen hemen her ismin bi dalga gecılecek yanı oluyo..arkadasım ada koyacaktı gecen eşi geldi yok olmaz kızıma adaçayı derler dedı cok guldum hıç aklıma gelmemıstı.aras :lepi:

sence beril
ece?

sevcan semih ismi aslında çok şık bire isim bence vazgeçme...
krizalit aras ve barın güzel....
womarch tuna mert eren....birde uluç ben tavsiye edeyim..

canım ben de üç isim arasında kalmıştım
ece
beril
beray

eşim ece'yi daha çok beğendi büyük ihtimalle biz ece koyacağız
bence ismin eskimesi diye bişey söz konusu değil
önemli olan anlamı ve sizin içinize sinmesi
mesela ben elif koymayı çok istiyordum ne kadar eski bi isim olursa olsun
ama görümcemin kızının adı elif onun için koyamıyorum

bence berk, eren, kaan

canım bence aras, eşin kusura bakmasın ama babürlüler vadı aklıma hemen o geldi

bence sen ece koymalısın, çünkü ece yi beğenmişsin, eskiyen bi isim falan değil ve istiyorsun önemli olan senin çok istemen ama kararsızım tam içime sinmiyor diyorsan tabiiki benim tercihim Beril'den yana

beril'in anlamını ben "değerli taş, mücevher" olarak biliyordum sen anlamına nerden baktın? eğer anlamı senin dediğin gibiyse ben tekrar BERİL'e kayabilirim
ben internette baktım heryerde aynı anlamı
bizimde babamız eceyı cok ıstıyo dediğim gibi tanıştığımızdan beri bırsuru ısım soyluyodum burun kıvırıyodu ece ece dıyodu berili soyledım ıyıymıs dedı.yuzde 99 ece kyucaktık ama dunden berı baya berıle kaydık bende içimden hep tekrarlıyorum berıl berıl alısmaya calısıyorum alıstım galıba

canım inşallah çok kısa zamanda karar verir ve anne olursun sende. bence de çok bekleme ben 2 sene uğraşıp sonunda tüp bebek yöntemiyle hamile kalabildim.

en kısa zamanda bebek müjdeni alırız inşallah

Saol Oferta,

walla sımdı maalesef eskısı değil bi sürü dert cıkıyo hamılelık dönemınde.Umarım anne olmayı ısteyen herkes bunu tadar.Ben hamıle kalırsam burda muhakkak paylaşcam ,burdakı annelerın tecrubelerınden de muhakkak yararlancam.
Bu arada tüp bebeklerde genelde ikiz olmuyo mu Oferta ??

Herkese sağlıklı dogumlar :lepi:

selamlar, ben ikinci isim arayışımdan vazgeçtim.
begüm... tek başına BEGÜM olacak :)
Begüm zaten kuranda varmış, ''beküm'' olarak geçiyormuş birkaç yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…