2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Anneolmakistiyorum
Ohh sefaniz olsun bende 3 ayi dolsun diye beklyiorum havuza götürmek icin burda siflai mifali yok ama en azindan suyla oynar.

kızlar bızım oglan 10 gundur aynı saatlerde uyuyor, bu bır düzene gırdıgını mı gösterır, ama ben bu duzenı begenmıyorum. sızce de begenmemekte haklı degılmıyım?
sabah ezanıyla uyanıyor, bılemedın ezandan bı yarım saat daha fazla gün boyu hıc uyumuyor, emerken daldıgı 10-15 dklık uykuları saymıyorum cunku devamı olmuyor. aksam altıya kadar ayakta dıkılıyor gözler faltası gıbı. akşam 6 da bır uyuyor yıne sabah ezanına kadar....yanı 12-13 saat uyuyor ust uste ama gunduzlerı ayık buyukınsan gıbi....

Kizlar
Ayakta sallamaya alistirmayin cok zor oluyor ben büyük oglanda oynar gibi ayaima koydum koyus o koyus cocuk 4 yasindaydi ayakta sallanamdan uyumuyordu (( Bi sefer Tr ye arabayla gidiyoruz gece yarisi Eski yugoslavyanin oralardayiz uyandi nasil agliyor arabayi cektik ben kaldirimda oturup yastik koydum salladim 9 aylik filanda baska türlü mümkün degil uyutamadim hala tüylerim diken diken oluyor aklima geldikce.Bu oglanda sallamiyorum ayakta yatagina koyunca uyuyor kendi Allahima sükürler olsun.

bu yüzdende gunduzlerı sütüm yetmıyor , olmuyor gecelerı bı nebze doluyor. su uyku saatlerını bır düzene yaysa belki memişlerimde daha düzenli süt üretırdı...bılmem...kafamçokkarıştı

hante
Daha uyku düzeni diye bisi olmuyor canim ya ama seninkide cok uyuyormus büyük insan gibi kac aylik olduki 3 den sonra gece uykusu artiyorda seninki bayagi bi artmis.Düzen istiyorsan zorda olsa sabah ezaninda kalkmasina sevin ilerde erken uyur sabah erken kalkmaya alisan cocuk.Basta zor oluyorda sonra rahat ediyor insan.
Birde uykusu iyi olsun istiyorsaniz kesinlikle tv seyrettirmeyin uykudan öncede kucak kucak yapip oyun oynatmayin.Oyun oynamak icin en iyi saat öglen yemeginden sonra aksam üstüne kadarki zaman.

ohh taşındınız ne güzel. kolay gelsin canım

iyi akşamlar
yanlışmı anladım
aksam 6dan sabah ezanına kadar uyanmadanmı uyuyor
normalmi okadar uyuması:uhm:

gözlerını acmıyor ama emzırıyorum, yanı okadar ac dayanamaz tabii... karnının doyması dahılınde gene öyle uyumak anormal mı sayılır????

Canim, pompayla sagarsan sut geri gelir mi emin degilim ama mumkunse bebisini emzirmeye calis. Emziremiyorsan yine de pompayla dene derim ben.
Pompayla devamli degil de kisa molalar vererek sag. Yani bi 10 dakika sag 10 dakika mola- 5 dakika sag 5 dakika mola- 3dakika sag seklinde.

Haa bi de bilmem inanir misin ama annem der ki; Bebege imrersen :) sutun gelirmis! Imremek demek yani booyle icten sevmek hani icin kaynar ya oyle iste o zaman memislerde bi sizi hissedermissin o da sutmus... Annem 5 cocuk buyuttu walla ben inanirim:)

canım benim normal tabi...sıkma canını benimkisi bazen 2 gün uyuyor 2 gün uyanık....tabi ben 2-3 saatte bir emziriyorum sen de emziriyormuşsun sorun yok o zaman büyüyünce düzene giriyor uykuları merak etme sen...

olur canım yani emzir o göğsünü de önce çok az gelir sütün aynı yeni doğum yapmışsın gibi sonra çoğalır merak etme ver yani o göğsünü de sık sık...

gnd arkadaşlar,

cuma günü aşıları için sağlık ocağına gittiğimde hemşire bana ''kreşe vermeyeceksen,evde steril ortamda bakılacaksa neden rotavirüs aşısı yaptıracaksın çocuğa boşu boşuna mikrop yükleyeceksinki?'' dedi.kafam çok karştı benim.sizler ne yaptınız?

olur canım yani emzir o göğsünü de önce çok az gelir sütün aynı yeni doğum yapmışsın gibi sonra çoğalır merak etme ver yani o göğsünü de sık sık...

saolun kızlar benim endişelerim vardı 20 günden sonra süt gelirmi diye ama pompa alıp yeniden emzirmeyi deneyecegim..

rota aşısı neki kızlar?

canım çok geçmiş olsun numaran diğer telde kaldı arayamdımda nasıl oldun ameliyat olcakmışsın hangi gün .ayris ne yapıyor yavrum benim ya ayrı kaldınız nasıl özler o seni şimdi

ayy hadı hayırlı olssuuuunnn evınız bebegınızle mutlu en onemlısı saglıklı ve huzurlu bır yuva olsun orası sıze..
canım cok sagol belkı haklısın ama ıste caresız kalıp gaz zannederek habıre bebegı uyutmadık onu bırak cocuk agladıkca gaz cektı hakkaten gazı oldu neyse bebegın uyudugunu gorunce artık dokunmamaya basladılar ınsallah boyle olur hep seveceklerı zaman ben zaten onları sevıne sevıne cagırıyorum cunku benım de hosuma gıdıyor sevılmesı bebegın ogrenmesını kolaylastırıyor sonucta uyku saatı uyku oyun saatı oyun artık

ayy canım sorma acayıp vıcdan yaptım agladım ama cok haklısın aglıyor sonucta ben de gazı var katılıyo fılan dıye hep gaz sandım meger uyku kacınca bagırmıs o kadar ustune katılınca gazı da cektı ıyıce kısır dongu oldu
bu arada ben de hemsırenın uzerıne attım en basta ıste her seyını benım yapmam lazım benden baskası uyutamaz altını alamaz ama zaten hemsıre de bunu soylemıstı bana herseyını sen yap kımseye bırakma dıye yoksa dedıgın gıbı hem kırılıyorlar hem de ınadına altını fılan acıyorlar neyse o sorun couldu sımdı de uyku sorununu cozduk sayılır artık daha anlayıslı davranıyorlar.. ama hala olmazsa senın fıkrını seve seve uygularım cok sagol :))

ayy yazdım ıste daha once aynen bu sebepten alıstırmak ıstemıyorum kucaga alıssa dısarıda kucakta sallanır ama ayak olunca yastık lazım yer lazım kucaktayken yurursun sallarsın sorun olmaz ama ayakta sallamak cok kotu ınsallah alısmayız bakalım..

bu yüzdende gunduzlerı sütüm yetmıyor , olmuyor gecelerı bı nebze doluyor. su uyku saatlerını bır düzene yaysa belki memişlerimde daha düzenli süt üretırdı...bılmem...kafamçokkarıştı
canım uyku cok onemlı benım uykuda doluyor gogusler sen yıne bebegın saatlerını degıstırmeye calıs uyumasını ıstemedıgın zaman sık sık altını al oyun oyna yavas yavas kaydır saatlerı once 20 ser dk ıle basla yavas yavas bence..

kızlar ben aksam yanlıslıkla prıma alırken aynı sanıp fıyatı da aynıydı uykuda kullanmak ıcın uyu ve oyna aldım ve bezı hıc begenmedım belı lastıklı degıl ınternette bıryerde de su yazıyordu bır forumda dıkkat edın aktıf bebek var bır de uyu ve oyna aktıf bebek lastıklı olan kullanmayacagım aynı gıbı duruyo ama 9 saat dıyo aktıf bebek 12 saat almayın onu.. ve asagıda yazılanı da okuyun bır.. kullanmayacagım hakkaten aksam bebeğın altını aldım sankı kızarmıs cok sınır oldum.. bu prımanın yaptıgı garıp bısey ya eskı bezlerı satıyorlar ya da cıdden baska sekılde uretılıyo..

"""Uyu ve ouna prima adı altında satılıyor fakat benim kızımada pişik yaptı .Ayrıca öyle reklamlardaki gib 9 saat falan aldanım bebekleriniz poposunda bırakmayın bezi.Çok basit ve kalitesiz bir bez uyu ve oyna yada bana öyle geldi benim kızımı mahfetti...

Prima yetkilisiyle görüştüm ve prima kullanan bebeklerde uyu ve oyna basit kalır dedi .Prima kendi ismini geri çekecekmiş uyu ve oynadan.Yani kısaca sı prima kullananlara değilde diğer bezleri kullananalara öneriyolarmış ama çok yanlış esefle kınıyorum.Yazık bebişlwrimizin poposuna o pişik olunca kurtulmak kolaymı o illetten.. """

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…