2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler kızlar a.s.

esa ve cadloz gecmiş olsun bebeiklere en kısa zamnada iyilerşiler insalla

scede cim önemli olan sağlıklı oması canım
kiloyu kafaya takmamak lazım

ben geldim ama kimseler kalmamış
cadaloz çok geçmiş olsun inşallah biran önce iyileşir çok zor çaresizce onun acı çekmesini izlemek Allah sana kolaylık versin canım

meltem ben de çok şaşırdım dr önümüzdeki ay meyve suyuna yavaştan başlayacağız deyince ilk 6 ay sadece anne sütü diye biliyordum dr'uma güvenmesem başka bi dr'a daha giderdim .

önemli olan tabi ki sağlıklı olması ama nedense kiloya çok takılmaya başladım. oysa eskiden çok saçma gelirdi annelerin çocuklarına kilo aldırma çabaları şimdi ben aynı durumdayım dr'umuz rahat bırak çocuğu dedi bana. benimki genellikle 2-3 saatten önce emmek istemiyor emdiği zaman da en fazla 10 dk emiyor (tek taraftan emiyor ve bırakıyor)

meltem başlık parasını denkleştirirseniz düşünürüz
matteo yakışıklı ama kızım bedava gitmem diyor

scedde zaten 2-3 saatte bir emzirmek doğru olan değilmi
ben 2 saatt dolmdan istesede vermiyorum

ek gıdalar içn erken die düşünüyorum
neye istinadn öyle dedi doktorun
kilo alımına normal diyorsa neden meyve sularına gerek gördü acep

kilo alımı için değilmiş
önümüzdeki ay konuşacakmışız
bebek alışsın diyeymiş ben de anlamadım
bu dr'a giden çok arkadaşım var onlara da soracağım
ne zaman başlatmış diye çok erken geldi bana da

bu arada bize ferro sanol diye bi damla verdi
bu damlayı kullanan var mı

Günaydin,

gece muhabbet etmissiniz sabahlari kimsecikler kalmiyor burda, benimki sabah namazindan sonra uytmuyor beni onu salliyorum simdi.

bir de bebek sallanmadan uyuyamiyor ama ben de sallamak istemiyorum ne yapmaliyim bilmiyorum bir akil verin

bebegi besiginde sallamadigimda agliyor ben de tüm gün sallanmasin diye dün sallamadim kucagimda gezdirdim hep agladi uykusu vardi ama uyumadi. sonra aglasin bir bakalim nette yazilanlar dogrumu deneyelim dedik...

bebegi odaya koyduk ve biz disari ciktik 15 dakika bekledik ve 15 dakka boyunca agladi susmadi siz sakin denemeyin sonra cok pisman oldum üzüldüm.

posi bence sallamayı azaltarak dene
önce tempoyu düşür
sonra da ara ara salla
3-5 dk salla-2-3 dk sallama gibi
sonra sallamama sürelerini yavaştan uzat
bir de emzik alıyorsa uyutacağın zaman emziği ver çok faydası oluyor
benim aklıma başka bi yöntem gelmiyor
ben 15 dk ağlatma olayına çok karşıyım
bizim bebeklerimiz çok küçük
belki gazı vardır sallanmak iyi geliyordur bu da olabilir

canim dün bir yazi okustum hatta linkini veriyim:
Bebeinizi sallayarak uyutmayn - [ www.anneyiz.biz ]

sallamanin zararli oldugunu söylüyor sen de oku istersen bunu okuyunca korktum sallamiyim bakalim dedim ama olmadi

posi canım yazıyı okudum şimdi
sen nasıl sallıyorsun bilmiyorum ama burda hızlı sallamaktan bahsediyor
yavaş tempolu bir sallamanın zararlı olacağını düşünmüyorum açıkçası
tabi ki en güzeli hiç sallamamak

günaydınnn..
2 günlük geçmişi okuyamadım. iyi dimi buütün herkes.
delf'in bebiş nasıl oldu? sünnette sorun yok değil mi, haftasonu onu merak ettim de bakamadım hiç.

günaydın kızlar.

ya bişey soracağım size ben buhar makinası almak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz

selam lızlar ne var ne yok bakalım..dün akşam bi sürü alıntı yapmıştım hepsi gitti cevaplayamadan.bi dahada giremedim

haftasonu oğlumla hiç evde durmadık gezdik çok iyi geldi..alışveriş yaptım oğluşuma..sıpa çok seviyo gezmeyi hayatta kalın giyinmeyi sevmeyen çocuk montunu falan giyerken şapka takarken gülmeye başlıyo,babasıda allah sonumuzu hayır etsin iyi değil bu çocuğun huyları diyo..

canım meyva suyu için bencede erken biraz araştır istersen bu durunmu hemen başlama..
biz kan damlasına ikinci ayda başladık

canım benim kocemib haberi olsa bu sporu yaptığımdan o da dua eder bana..bende başının etini yiyodum önceden koşu bandı diye.ama bizim ev stüdyo daire kutu gibi sığmıyo bişey..adamda yatağın üstünemi koycan diyodu bana..
bnen bu sporları ondan habersiz yapıyorum taş gibi olim öyle sölicembayanssulusmile

delf demet sünnetiniz hayırlı olsun..anne olmak cadoloz sizede geçmiş olsun..biranönce iyileşir bebişler inşallah

bu haftasonu bende korktum hasta edicem çocuğu diye,havalar bi düzelemediki..yarın yine soğuyacakmış:umursamaz:

hem de ne sesler çıkarıyor inanamazsın.
ıkınıyor, sıkınıyor, geriniyor, çığlık atıyor ama hala uyuyor. :bbo:
gaz sancısı geliyordur muhtemelen..

slm kızlar nasılsınız biz perşembe günü sünnetimizi yaptırdık.sondalı röntgenimizi de çektirdik çok zor oldu ama bitti çok şükür.siz neler yaptınız bakemm ayrı kaldık

ooo bi sünnetli daha.
hayırlı olsun. darısı başıma olacak yakında inşallah.

geçmiş olsun canım.
iyileşir bi an önce merak etme.

çook geçmiş olsun canım. çok iyi anlıyorum seni.
benimki de bronşit olduğunda ben de aynısı demiştim. bu çocuk bırak sokağı odadan bile çıkmadı nasıl hasta oldu diye.
doktor bronşit viral bir durumdur, mikrop almış birinden dedi.
yani mesela babası, ben işe gidip geliyoruz. yoldan mikrop taşıdık muhtemelen. biz büyük olduğumuz için bizi hasta etmedi ama bebek küçük olduğundan onda hastalık olarak ortaya çıktı.
yani bronşit sıcaktan-soğuktan olmazmış canım.
eğer ciğerlerine inmediyse kolay atlatırsınız merak etme.

ferro sanol demir damlası canım.
biz doğduğundan beri kullanıyoruz. kilo başı 2 damla veriyoruz.
3800 ger olmuşuz günde 7 damla onun için.

ek gıda içinde;
ben de 4 aydan sonra ek gıda tatırılması taraftırıyım aslında.
yani tabiki de öğün olarak değilde mesela 2 çay kaşığı meyva suyu.
hergün değişik bi meyvanın suyu. maksat bebek tat öğrensin diye.

Son düzenleme:
geçmişi okudum sonunda.
sıra bizden haberlerde..
cumartesi kontrolümüz vardı.
Ayaz efendi 3 haftada 820 gr almış. 52,5 cm ve 3800 gr olmuş. baş çevresi de 37,3 cm.
doktor kilo alımını iyi buldu, refleksler kuvvetliymiş. artık yenidoğanı aştı dedi.
ara sıra olan öksürük normalmiş. ben kusunca yedirmeye devam ediyordum onu sordum. o kussun sen yedir birşey olmaz dedi.
sünnet işini sordum bende. ben eğer erken doğmasaydı doğar doğmaz yaptıracaktım. ama prematüre olunca izin vermediler.
doktor artık yaptırabilirsin dedi. pipi kesilecek boyuta geldi sanırım :roflol:
hatta hiç bekletme, bir an önce yaptır aklı ermesin dedi.
bu ayki sağlık gideri sıralamamızda kalça usg'si ve işitme testi var. evet hala yaptırmadım çok ayıp bana. bilmiyorumkismile
onları yaptırayım herhalde nisan maaşından da sünneti hallederiz.

delf, demet..
bacılar özelde mi kestirdiniz pipileri.
ne kadara doğradılar sizin ebbeişleri?

iğneler iyi gelir canım merak etme...

6 aydan önce başlanması gerekiyomuş aslında ek besinlere..yoksa bebek zor alışıyormuş...ek besinlere başlayınca dr un verdiği beslenme listelerini paylaşabiliriz aslında burada...

valla ben ayağımda sallıyorum..bu drların bi dediği bi dediğini tutmuyo..kimi sallamak iyidir 5 duyu organın ın daha iyi çalışmasını sağlar diyor kimi de zararlı diyor kime inanalım şimdi?ben öyle fazla hızlı sallamıyorum zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…