2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim çok sevindim.. maşallah ayaza...

Günaydin kizlar

Hoya
Bizde herkes öyle boya gidiyor.Büyük oglanda sinifta en kücük ama boyu en uzun olan bücürükte öyle olacak büyük ihtimalle.

scedcedu
Baslik parasi nakitmi olacak :))) Bi Q7 imiz var versek anneyi tavlarmiyiz .
Canim bende zaman zaman takiyorum kiloya bizim kediyi yatirinca oglan gibi oluyor ayni nasil takilmayayim büyük oglanda uzundu ama o biraz daha kiloluydu ya napalim saglik olsun.

Poseidon
Her cocuk farkli canim ya nette yazanlar dogruda her cocuga uymuyor sen izle bebegini ona ne iy geliyosa onu yap.Ben büyüktede bundada denedim o 15 dak aglatmayi yok anacim inat oldularmi öyle yazili kurallari takmiyolar agladigiyla kaldilar gene dediklerini yaptirdilar.Almanlarin cocuklari nasil sakin bilmiyorum yatirirlar yataga uyur cocuk ama anne babada sakin ben artik ona karar verdim bizim gibi hiperaktif anne babadanda sakin cocuk en fazla benimkiler kadar olur .Nasil uyurlarsa uyusunlar uyusunlarda.Benimki gece esimle ortamizda yatiyorsa normal yatirdinmi uyuyor ama yataginda yatacaksa ya kucagimda omuzuma koyacak basini yada sallayacagim anakucaginda.Artik hangiisi kolayima gelirse onu yapiyorum.Ama ayakta kesin sallamayin ben büyük oglani vazecirene kadar neler cektim cocuk uykuya dalma zorlugu yasadi uykusunda agladi simdi yeni yeni düzeldi.Bu oglan ayakta sallanmayi sevmedi yada ne bilim ilkinde ben kendime oyun gibi yapmistim oglani ayaima koyup ninniler filan cocukta ona alismisti busefer sadece deneme amacli yaptim bende bi heves görmedi cocukta heveslenmedi.Bu bücürüklerde en cok dikkat edilecek sey anneyi cok ince izliyorlar sen nasil davraniyorsan o davranisi kapip sana geri gönderiyorlar.Bide ne yaparsan yap öff hadi uyu artik biktim tarzinda yaklasma inadina yapisiyorlar anneye sanki (((

scedcedu
Ferro sanol demir icinmi kan yapsin diyemi cok kücük degil mi daha alla alla ama doktor daha iyi bilir ya

kizlar ben yeni birsey kesfettim bebeklerin agzinin yakinina yüzüne degecek sekilde bir bez ya da herhangibirsey koyun bebekler daha sakin ve rahat uyuyorlar, bennimkinin uyku tulumu omuzlarindan biraz irice agzina kadar geliyor agzini oraya dayamis uyuyor, emzigin cevresi de agzinin önünde oldugu icin emzik gibi etki ediyor belki

canım benim çok sevindim.. maşallah ayaza...

sağol canım.

scedcedu
Ferro sanol demir icinmi kan yapsin diyemi cok kücük degil mi daha alla alla ama doktor daha iyi bilir ya

ayy demirdi dimi.
o kadar çok ilaç içti ve içiyor ki Ayaz karıştırdım artık.
dur editleyim ben de mesajımı.

bu arada benimki doğduğundan beri içiyor bunu.
kuvözde oral beslenmeye geçer geçmez başlamışlardı.

hante
Merak etme normal canim uyurken o sesler benimkide mikirdayinca ben uykudan uyaniyoum o uyanmasada benim gecem bölük pörcük geciyor o sesler yüzünden cünki normal derken baska bisi olursa diye korkum var ne oldu diye bakiyorum her mik gik da.

Esmeralda
Masallah Ayaz a kocaman olmus valla kolay degil yasadiklariniz.

sağol canım.

insanın burnunun direğinin sızlamasa mecazi değilmiş, onu öğrendim.
insanın aklına her geldiğinde burnun direği sızlar mı, gerçekten düşündükçe canım acıyor.

günaydın kızlar a.s.

esmerim aşallah ayaza adam oliiiii adam
scede nası doktormus oöyle bizim kocakarılar gibi
etrafımda erkes melisaya bişiler tattırma cabasında alıssınmış
baslarım alısmasına sinir oluyorum aksine bu ay anne sütünden baska bişi girmedi boğazına :dilcikar:

tutku sen süprüss ypacan hee :jeyyar:
posicim bu ayakta ve besikte sallama ile ilgili bir cok yazı var kime neye güvencez belli değil
ama bizler besikte ve ayata sallanarak büyümüşüz
bi eksikliğimizi var mı..
yok....

ben yavas tempo ile ayagımda sallıyorum bunun sayesinde uyku düzeni oturdu

sağol julicim, oluyo valla..

valla benim ayakta sallamamamın tek nedeni kendi rahatımdır. kaydirigubbakcemile3
rahat edemiyorum.
bir de alıştırırsam annemde sallamak zorunda kalır ama annemin belinde 2 platin var o yüzden sallayamaz.
ona eziyet olmasın diye koymadım hiç ayağıma.

Esmeralda
Beterin beteri var canim benim Kanada da bi arkadasim 25 haftalik dünyaya getirdi oglunu benim oglanla ayniydi hamileligimiz ne cok ugrastilar hala kulak göz bir sürü ameliyata girer yasadigina sükrediyorlar kocaman oldu bile hic farki yok yasitlarindan ama arkadasim da hep der normal bu yasta baska bi cocuga bu kadar emek sarfetseydim üniversiteye giderdi diye.Cani cikiyor ama oglunu saglikli görünce herseye degiyor.

juli
Bence izin verme canim tadi alamiyorlar daha bence bagirsaklarida hazir degildir daha diger yiyeceklere yoksa bosunami 6 ay sade anne sütü derlerdi ya.Allah yardimcin olsun cok bilmislerden korusun.

Kizlar
Ecrinden haberiniz var mi ameliyat olmusmu?

Bide yavrucaklarimi hic göremiyorum artik ?

doğru diyorsun Melltem, çok şükür zaten.
şu an sağlıklı ve yanımdaya gerisi umrumda değil. :Saruboceq:

bu hafta doktorumuzun karısı ve kızı da ordaydı. karısı anlattı onun arkadaşı 28 sene önce Fransa'da 620 gr doğmuş. düşün 28 sene önceki teknolojiyle yaşatmışlar ve şu an hiçbir sağlık sorunu yokmuş.
onları duyunca işte bizimkide bişey mi diyorum ama herkese de kendi yaşadığı zor gelirmiş ya; öyle işte. :kedi:

Esmeralda
Bizde 25 haftalikken bi dogum tatbikati yapmistik 2 saat dogumodasinda tutmuslardi benide o korkuyu yasamistim Allah yardimcimiz oldu genedeO zaman hemsire demisti 500 gr üstü oldumu korkunuz olmasin diye.Alt sinir 500gr mis yani.Allahim ya onlarin iside öyle zorki.

uff yaa uzun süredir olmayınca takip etmektede zorlanıyorum şimdi
delf de sünnet ettirmiş hayırlı olsun bakallım bende istiyorum ama cesaret edemiyorum daha ne zamana yaptırsak acaba

esmeralda maşallah ayaza canım

scedcedu canım bende 6. ayı beklemek istemiyorum hatta arada 1 er damla nar mandalina suyu damlattık bi ara pekmez nasıl yalanıyo görsen annem her tada erkenden alışsın diyo yinede ben aman vermeyin diye karıştım aman br damladan ne olacak dedi

yo be meltemcim izin verirmiyim heç
sonra allah onları benim gazabımdan korusun :jeyyar:

ecrin ameliyat olmustur herhal
öğleden sonra arayalım

yavrucakları bende görmedim canım

yaa kızlar sizin göğüsler nasıl
benim arada sütten baya sertleşiyodu şimdi sertleşmiyo bizimki emiyo ama azmı geliyo ne
Allahım bi 6 ay yetseydi yaaa

Canım Maşallah Ayaz' a onun iyi haberleriniş almak hepimizi çok mutlu ediyor valla....
bu arada ben otri bebe burun aspiratörünü aldım kullanmayada başladım ancak 2. ay kontrolümüzde doktorumuz onu kullanmamamı söyledi sorun yaşıyoruz bişey şişmesi oluyo dedi tam anlamadım...gözümün önünde havlu kağıttan bir parça koparttı eliyle sivriltip uzunca bişey yapıp burun deliklerine soktu baya bir ittirdi ileri doğru ucu ıslandı ardından hapşırttı onu...serum fizyolojiği soğuk yerde tut onu damlat sonra bunu yap dedi...

canim dün bir yazi okustum hatta linkini veriyim:
Bebeinizi sallayarak uyutmayn - [ www.anneyiz.biz ]

sallamanin zararli oldugunu söylüyor sen de oku istersen bunu okuyunca korktum sallamiyim bakalim dedim ama olmadi

geçen bi tv programında bu soruldu
dr kafatası içinde korunaklı olan beynin böyle bişeyden etkilenmeyeceğini anca kafasını vura vura sallarsanız olur dedi
eskilerde sallıyodu düşünürsek benim bi çok karşı geldiğim şeyi şimdi yapıyorum malesef bebekler bunu istiyo tabi abartmadan Allah hepimize kolaylık versin canım sağlıcakla büyütelimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…