2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yok jasmıncım dr. a gıtmedım. böle ufak seye gıtmem ben dr.a der benım ki... hastaneye gıtmems hıc cocuklugunda kaynanam bıtkılerle gecırmıs hastalıklarını..öle diolar.. yaa ilk ıgnesını gecen yıl atesı düşmedıde yaptırdık acilde.. böyle bırsey olabılır mi...ben ise hastanelerden cıkmam çok çürüğümdür.. inş. oğluşumun bu özellıgı kocişime ceker...senın eşinde şifayı kapmış anlasılan.. soguk algınlık nezle grip falan mı..? buraka cok yaklaşmasın tabii yaa gecmez allahın ıznıyle...

meltem ablacım tesekkur ederız.. senı kim sıktı...? bütün ocak annelerı toplanıp senın canını sıkan ınsana benzeyen varlıgın üstüne yürüyelim:))))

hantecim gecen sabah doktorum programinda izlemistim de besin zehirlenmeleri tehlikeli olabiliyomus ihmal etmeden doktora gitmek gerekirmis o yzuden soyleyeyim dedim esim de soguk alginligi olmus canim virutik bisey dedi doktor biraz nazlidirbenim esim hasta olunca ne naz yapti bana 2 kere acile gittik gece senin esinin tam tersi yani :) buraka yaklasamaz zaten canim su an dun gece dondu cunku moskovaya

kızlar çok kötüyüm bugün kızımın kalça usg si vardı ve kalça çıkıgı olduğu tespit edildi napacagımı şaşırdım kızımın yüzüne bakıp bakıp aglıyorum napacagım kızlar allahım sen yardım et..

ahh yavrum benım kıyamam ben sana.. nedir bu kalca cıkıgı? ne yapmak gerekıyormuş? ne gıbı sıkıntılarınız vardı da ortaya cıktı.. cok uzuldum cnm. coook gecmıs olsun aglama lutfen anlar annecıgının mutsuz oldugunu o...

hante ağlamaktan başka bişey yapamıyorum ki elimden bişey gelmiyo..belirti filan degil canım iki aylık olunca kalça usg si var demişlerdi. bizde bugün çektirdik sonuç bu işte.

canim hemen kendini koyverme ne olur prenses de hisseder senin uzuldugunu mutlaka tedavisi olan biseydir ne dedi doktorunuz nasil bir tedavi uygulayacakmis allah caresiz dert vermesin canim

Gecmiş olsun canım
doktor ne diyor
kalıcı bişi değildir üzme kendini

Kizlar
Canim acayip sIkIlIyor patlicam simdi sakin olayim diyorum kafam dagilsin bakim sizlerde ne var ne yok?
hayırdır meltemcim kim kzıdırdı

cahil insanlarla uğrasmak cok zor
bende aynı durumdayım

canim bak ilk 6 ayda farkedilen kalca cikgi durumlarinin iyilesme yuzdesi yuzde yuzmus ve basit evde yapilan tedaviyle iyilesiyomus

Özellikle ilk 6 ayda erken tanı ile fark edilen DKÇ hastalarında iyileşme %100 olur. Tanıda doktorun muayenesi çok önemlidir. Ancak muayenede kalça çıkığı tanısı koymak her zaman mümkün olmayabilir, en iyisi 1. ay dolduğunda yapılacak kalça ultrasonografisi ile tanı kesinleşir, 4. aydan sonra kalça ultrasonografisinin değeri azalır, röntgen çektirmek gerekir.
Op. Dr. Serkan Çağan: Tedavi 3 ayrı zamana göre yapılır, ilk 6 ayda fark edildiğinde aileye önerilecek basit önlemler veya bacak askıları ile düzelme sağlanmaktadır. 6-18 ay arasında anestezi altında çıkığın yerine konması ve alçılama tercih edilir. 18. aydan sonra ise ameliyat önerilir.

kızlar çok sağolun...sizlere anlatmak bile rahatlattı...biraz sakinleştim mahalle karısı gibi bela okuyup geziyordum ki asla okumam normalde, cinnet getirmek neymiş anladım gerçekten insanın gözü dönüyor ya...

hantecim eşindeki muhtemelen besin zehirlenmesidir ihmal etmeyin doktora gidin bir an önce..

casmin77cim eşine çooooook geçmiş olsun canım...

çok saol canım...onu da denedik hiçbirşey olmuyor daha beter azıyorlar...bu ülke gerçekten çok geri bir ülke, kardeşim anlatırdı Viyana'dayken kaç kez polis gelmiş kapılarına hem de az bir müzik sesine...burada hiçbir şey yapamıyorsun gülüp geçiyor polis hatta gelmiyor bile çoğu zaman..
işin kötüsü kiracı değilim uzun mesele...eşimin babasının evi..hiç istememiştim aslında burayı oldu bittiye getirdiler, delirmiştim, çıkacağımızı söylediğimizde çok problem çıkmıştı hele şimdi o hastayken fırsat bildiler olur...hasta olduğu için artık imkansız... aynı sokaktayız farklı bir semte hiç taşınamayız...şu geleneksellikten protokolden nefret ediyorum yaaa...bu ülkede özgür olmak çok zor .......

krizalt senin iş zor bence sen çık o evden
koca bir inşallllllah diyorum canım...

krizalit
Zaten kendini bilmezlere canim sIkkIn yakin olsak senin o komsuna bi girisirdim elimden alamazlardi üzüldüm uzak oldugumuza

jasmin77 hante
Gecmis olsun damatlara acil sifalar canlarim

bulaşılacak insanlar değiller ki...onlara adamın hası daldı da bana mısın demediler...bi eşcinsel komşumuz var eli sopalı, hatta zenne olarak falan çıkar tv lerde...adam kaç gece yarıları apartmanı ayağa kaldırdı, bizim kapımıza geldi anlıyorum çok zarif insanlarsınız ama birşey yapmamız lazım falan...uzun uzun konuştuk bunları çağırdık düşük zeka seviyesi cehalet aymazlıkla birleşince tablo iğrenç oluyor ve o tablo içinde hiçbir şekilde yer almak istemiyorsun...

canım üzülme öğretmenimde de çıkmıştı çift bez kullanacaksın demişti dr. demek öyle bir yöntemle çözümlenebilen bir durum, benim okulun müdürünün oğlunda da çıkmıştı tedavi ile düzelmişti çocuk ben gördüğümde 6 yaşındaydı ve gayet normal bir bacak yapısı ve yürüyüşü vardı.

canim hemen kendini koyverme ne olur prenses de hisseder senin uzuldugunu mutlaka tedavisi olan biseydir ne dedi doktorunuz nasil bir tedavi uygulayacakmis allah caresiz dert vermesin canim

canım yarına randevu aldık ortopedistten çocuk doktoru oraya yönlendirdi bakalım ne diyecek yarın.sizler çektirmedinizmi kalça usg.

Gecmiş olsun canım
doktor ne diyor
kalıcı bişi değildir üzme kendini

saol canım inşallah tedavisi var diyorlar ama bakalım doktor ne diyecek..

bu guzel bır bılgı sevındm...
bızde mı usg cektrmelıyız o zaman rutın kontrollermi bu...

nazlansın yazık kac gun yanınızda zaten.. oyy ben sıze kıyamıyorum ya ne zaman bıtcek bu ayrılık, ne zaman dönceksınız szıde msocovaya

bu kalca usg sının yanlış cıkma ıhtımalı yokmu...yanlıs yorumlanma vs. bıze doktorumuz demedı hıc.. bak bende yaptırmak ıstedım sımdı .. eşime desem evhamlı der hemen gene bıse buldun cıkardın der.. ılla dr. un demesı gerek ona...

kalça usg sini yaptırmanız gerekli diye biliyorum hantecim, her bebeğe yapılıyor çünkü, gözle görüp anlayacağın birşey değil, bir sıkıntı varsa çocuk yürümeye başlayınca anlaşılıyor dolayısıyla geç kalınmış oluyor takma eşini sen götür nasılsa emekli sandığındasın...

bu guzel bır bılgı sevındm...
bızde mı usg cektrmelıyız o zaman rutın kontrollermi bu...

hantecim çok saol.evet bu usg rutin aslında her yenidoğan bebegin 2. ayında kalça usgsi isteniyo. bilgi içinde çok teşekkür ederim. sizden istemedilermi?

krizalit
Zaten kendini bilmezlere canim sIkkIn yakin olsak senin o komsuna bi girisirdim elimden alamazlardi üzüldüm uzak oldugumuza

jasmin77 hante
Gecmis olsun damatlara acil sifalar canlarim
saol meltemcim damatlar bebk gibi valla 2 bebkle ugrastim 3 gun yani :) seni kim kizdirdi canim bu kadar

yaa ıstemedı biizim doktor.. ufff bak kızdım dr.umuza sımdı... 8 gun sonra 3. ay kontrolumuz var sorayım o zamn barii..genede gıdıp cektreyım... nerde cekılıo, kaca cektrdnz? devlette cok sonraya randevu verrler burda özele gtmem gerek...

çok saol jasmincim allah kimsenin evladına rahatsızlık vermesin. gazı var kusuyo diye üzülüyordum şimdi onlar gözüme bile görünmüyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…