2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

acaba hangisi normal kabuk tutup kızarıklık olması mı yoksa hiçbişii olmaması mı?

Bizim verem aşısı yeri hala belli oluyor, ilk zamanlar sivilce gibi çıkıntılı kabuğu vardı, şimdilerde pembemsi orası ama pürüzsüzleşti. Ben de yanılmıyorsam bir yerde okumuştum, aşının tutup tutmadığı iz olmasıyla ölçülüyormuş, ancak ne kadar doğru bir bilgidir bilemiyorum...

bizimki tutmadı o zaman kaydirigubbakcemile3

o zaman daha vakit var demekki
yinede soralım bakalım sağlık ocağına yarın kontrolümüz var orda

esmercim baktımda azıcık netten şimdi
3.ayda da iz olmazsa verem savaşta bi test yapılıyomuş
bazen iz olmasada tutabiliyomuş çünkü

esmercim baktımda azıcık netten şimdi
3.ayda da iz olmazsa verem savaşta bi test yapılıyomuş
bazen iz olmasada tutabiliyomuş çünkü

beklesin acık daha.
26 nisanda gene aşılar var. o zaman gittiğimizde sorarız sağlık ocağına.

peki o iz ömür boyu kalıcı olandan mı.
benim babamda iz var. ama ne bende, ne annemde, ne kardeşimde ne de kocamda iz yok.
bizimde mi tutmamış acaba o zaman

BCG (verem aşısı) sonrası 6-8 hafta arası iz oluşabilirmiş, ancak bu süre 3-6 ayı da bulabilirmiş. Bazen iz kalmadan bağışıklık sağladığı gözlemlendiği için eğer herhangi bir iz oluşmazsa aşının etkili olup olmadığını anlamak için ppd denilen bir cilt testi yapılıyormuş...

ne konu atmışımmm ortayaaa iyi oldu ama kızlar değil mi? hep soruşalım böylee

hmm demek daha beklemeli iz oluşması için
olmazsa sorulmalı

ben çıkıyorum kızlar kendinize iyi bakın .ben çok hastayım boğazlarım feci ateşimde var inş buğleme geçmez

rota aşısı yaptırdınızmı kızlar..aslında çok önemliymiş yaptırın bence.tüm ateşli hastalıklardan zehirli ishalden koruyormuş..

geçmiş olsun feyzacım.

ben yaptırmadım ecrin. yaptırmayacağım da.
doktorumuzla konuşup bu şekilde karar verdim.
biz çok uzun süre hastanede yattığımız ve sürekli de ishal olduğumuz için, hastalığı kapıp atlamış olmamız yüksek ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…