2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Aksamdan beri bu oglan dogru durust oynamiyo yaa. Ne yaptiysam kar etmedi. Doktorum da iyice tembihlemisti beni. Hareketlerine dikkat et 2 saatte bir 10 kere oynamasi gerekiyomus.

Offf yaa. Ne guzel sorunsuz bi hamilelik geciriyordum ama bu son gunler cok zor gececek benim icin... Riskli gebelik grubuna girdim zaten bebegi en gec 37 de alacaklarmis. Hala da ne oluyo ne bitiyo tam belli degil ben de anlayabilmis degilim. Iyice paranoyak oldum.

Aksamdan beri bu oglan dogru durust oynamiyo yaa. Ne yaptiysam kar etmedi. Doktorum da iyice tembihlemisti beni. Hareketlerine dikkat et 2 saatte bir 10 kere oynamasi gerekiyomus.

Offf yaa. Ne guzel sorunsuz bi hamilelik geciriyordum ama bu son gunler cok zor gececek benim icin... Riskli gebelik grubuna girdim zaten bebegi en gec 37 de alacaklarmis. Hala da ne oluyo ne bitiyo tam belli degil ben de anlayabilmis degilim. Iyice paranoyak oldum.

niye riskli gebeliğin canım şimdi kaç haftalıksın
biraz tatlı bişeyler ye haraketlenir büyük ihtimalle

Arkadaşımın bambu beşiğini aldım.Onun çocuklar büyüdü.Ben de oturma odasına filan bebeği rahat taşıyalım istedim.Yalnız beşiğin içinin süngeri içime sinmedi.Bambu beşik içi için yatağı nereden bulailirim ki var mı bir fikriniz?

niye riskli gebeliğin canım şimdi kaç haftalıksın
biraz tatlı bişeyler ye haraketlenir büyük ihtimalle

Yedim canim ama yok oynamiyo... Haftamiz senle ayni.
Doktora sadece kasinti sikayetiyle gitmistim ama cook kasiniyodum. Meger o da gebelikte ortaya cikan sonra kaybolan bi hastaliktanmis. Karaciger enzimleri yuksek cikti. Baska testler de yaptilar, pazartesi belli olacak. Biofizik profil ultrason gibi ayrintili bi degerlendirmeden sonra kara verilecek...

ama ben bu arada psikolojik olarak hic iyi degilim.

Doktora sadece kasinti sikayetiyle gitmistim ama cook kasiniyodum. Meger o da gebelikte ortaya cikan sonra kaybolan bi hastaliktanmis. Karaciger enzimleri yuksek cikti. Baska testler de yaptilar, pazartesi belli olacak. Biofizik profil ultrason gibi ayrintili bi degerlendirmeden sonra kara verilecek...

Gebelik kolestazından mı şüphelendiler ki?Geçmiş olsun.37.hafta prematüre olmuyor nasılsa.Sen moralini bozma.

canım senı cok ıyı anlıyorum, bende hareket problemı yuzunden az gözyası dökmedım ama ıkı saatte on kere oynamıyor ya o da bıraz fazla gıbı geldı bana, ee kontrollerımızde yanı nst de kac kere hareket ettıgı ıcın butona basıyorsun?? ben gecen 2 kere bastım ona da normal dedı, yanı yarım saatte 2 kere oynamayıda normal kabul edıyor. oyy ne bıleyım hersey tedırgınlık yaratıyor bendede ıdrar problemı var bakalım ne olcak hayılrısıyla su bır ayı daha atlatalım yarabbım.. amınnna.s.

evet cindrella 37 hafta normal
benim de bebeğim eskiye göre daha az hareket ediyo
ettimide tam oluyo yani
karnımın şekli bozuluyo yamuluyo falan
yani büyüdüklerinden yerleri darlaştı o yüzden hareketleride kısıtlandı
ama sen ciddi bir hareketsizlik gözlemlediysen bir doktorunu ara istersen

cinderella ya biraz yüksek sesli hareketli bi müzik aç ve soluna yat.benimkide kımıldamıyo bi kaç saattir ama biraz yordum kendimi galba birazdan bende uzancam

Gebelik kolestazından mı şüphelendiler ki?Geçmiş olsun.37.hafta prematüre olmuyor nasılsa.Sen moralini bozma.

Evet canim, ben de ilk defa duyuyorum boyle bisi...
Test sonuclari ve biofizik profil degerlendirmesine gore karar verilecek ne yapacaklarina. Daha erken de olabilir ama en iyi ihtimalle 37'de aliriz dedi dr.

Benim moralimi bozan da dedigim gibi paranoyak oldum, her dakkami bebek iyi mi, ya bisi olmussa, ya bisi olursa diye geciriyorum.

Halbuki rahat stressiz evhamsiz geldik bugunlere kadar... simdi elimde degil kendimi "hasta" gibi hissediyorum. Bi yandan da deli edecek beni bu kasintilar-tatlicadiarzu-

hep mavi hiç bilmiyorum bambu beşik için nasıl bir yatak uygun olur
ama eski yatakta da yatırma bence de
belki özel olarak yaptırman gerekir

evet cindrella 37 hafta normal
benim de bebeğim eskiye göre daha az hareket ediyo
ettimide tam oluyo yani
karnımın şekli bozuluyo yamuluyo falan
yani büyüdüklerinden yerleri darlaştı o yüzden hareketleride kısıtlandı
ama sen ciddi bir hareketsizlik gözlemlediysen bir doktorunu ara istersen

Evet 37 normal tabi. Ama 37'yi bekleyecek miyiz bakalim. Bebegin icerde zarar gorme riski varsa 37'yi niye bekliyoz diyorum bi yandan da... Korkuyorum cunku... Yaa kafam cok karisik...

Evet 37 normal tabi. Ama 37'yi bekleyecek miyiz bakalim. Bebegin icerde zarar gorme riski varsa 37'yi niye bekliyoz diyorum bi yandan da... Korkuyorum cunku... Yaa kafam cok karisik...

Gebelik kolestazı bebekten çok anneyi etkiler.O yüzden bebek için endişelenme.Bu ara sık sık karaciğer enzimlerine bakarlar,düşüş olmaz da yükselir ve kontrol altına alınmazsa bebeği sezeryanla alırlar.Bebk alındığı anda değerler normale iner.Aksi takdirde annede karaciğer yetmezliği gelişir.O yüzden ileri bir gebelik haftasında olduğundan bebek şenslı.Alsalar bile erken doğum bebeği sayılmayacak.Önemli olan senin sağlığın bu durumda.Çok nadir görünen birşey de değil kolestaz.Gebelerde sık rastlanıyor.Sen doktorların kararına güven.Son haftalarında canını sıkma,boşver!!!

Arkadaşımın bambu beşiğini aldım.Onun çocuklar büyüdü.Ben de oturma odasına filan bebeği rahat taşıyalım istedim.Yalnız beşiğin içinin süngeri içime sinmedi.Bambu beşik içi için yatağı nereden bulailirim ki var mı bir fikriniz?

bambu beşik satan yerlere bi sor canım.oralarda bulamazsan kendin pamuktan yaptırırsın.yorgancılara

Gebelik kolestazı bebekten çok anneyi etkiler.O yüzden bebek için endişelenme.Bu ara sık sık karaciğer enzimlerine bakarlar,düşüş olmaz da yükselir ve kontrol altına alınmazsa bebeği sezeryanla alırlar.Bebk alındığı anda değerler normale iner.Aksi takdirde annede karaciğer yetmezliği gelişir.O yüzden ileri bir gebelik haftasında olduğundan bebek şenslı.Alsalar bile erken doğum bebeği sayılmayacak.Önemli olan senin sağlığın bu durumda.Çok nadir görünen birşey de değil kolestaz.Gebelerde sık rastlanıyor.Sen doktorların kararına güven.Son haftalarında canını sıkma,boşver!!!

Cok sagol canim bilgi verdigin icin...
Bebege riski de varmis ben ondan korkuyorum canim. Allah korusun anne karninda bebek olumlerine neden oluyomus. Doktorum dokuman da verdi okumam icin orda da yaziyodu.

Karaciger enzimlerimi olctuler ALT ve AST yuksek cikti. Simdi yarina da safra asiti testi ve hepatit testi sonuclari cikacak. Bebege de biofizik profil ultrason yapacaklar durumunu degerlendirmek icin...

Ilac kullanmaya basladim bi tane. Bissuru de kasinti onleyici hap-krem...vs.

Moralimi duzeltebilsem hersey daha kolay gelecek biliyorum. ama inan hala soktayim.:1shok:

Evet canim, ben de ilk defa duyuyorum boyle bisi...
Test sonuclari ve biofizik profil degerlendirmesine gore karar verilecek ne yapacaklarina. Daha erken de olabilir ama en iyi ihtimalle 37'de aliriz dedi dr.

Benim moralimi bozan da dedigim gibi paranoyak oldum, her dakkami bebek iyi mi, ya bisi olmussa, ya bisi olursa diye geciriyorum.

Halbuki rahat stressiz evhamsiz geldik bugunlere kadar... simdi elimde degil kendimi "hasta" gibi hissediyorum. Bi yandan da deli edecek beni bu kasintilar-tatlicadiarzu-

evham konusunda aynen senin durumundayım canım benimkide akşamdan beri hareket etmiyor ne yaptıysam... ha ben uyurken ettiyse onu bilemem ama akşamdan veri uyanık olduğumdan bu yana tık yok :( zaten son nst mizdede hareketsizdi hiç hareket etmedi :( 2 saatte bir 10 hareket hiç bi zaman olmadı zaten :( bu son aylar hiç geçmiyor aralığa kadar çabuk geçti aralığa girdik bakıyorum bakıyorum hala 1 aydan fazla var doğuma :(
kaşıntı problemim yok aslında ama son 20 gündür falan göğüslerim çok kaşınıyor sanırım çatlıyor... ama idrar yollarınde enfeksiyon var oda bebeğe zarar vereiliyormuş :(:(

şimdide müzik dinletiyorum ama yine hareket yok normal şekilde dinlemek olmadı kulaklığı karnıma koydum yine :sinifsinif:

ben bi kere elimi karnıma koyup oglum oglum diye bagırmıştım kımıldamıştı.çocum uyuyomuştu herhalde napim çok korkutmuştu

sdsmt istersen dr bi git.acile ben gitmiştim bi kere nst ye soktular
eşim evde yok işte daha gelmedi onu bekliyorum yarında sağlık ocağında takibim var tahlille bebeğin kalp atışlarına bakıyorlar... offf sabaha kadar beklesemmi diye düşünüyorum.

ben bi kere elimi karnıma koyup oglum oglum diye bagırmıştım kımıldamıştı.çocum uyuyomuştu herhalde napim çok korkutmuştu

kaydirigubbakcemile3 ayyy birden çok güldüm çocuk nasıl sıçrayıp uyanmıştır o bağırmaya gözümün önüne geldince o görüntü gülesim geldi :)

Back
X