2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ekşine başladınız mı yoksam ??
nerdeyse baslıyorduk delikafadulden
görümcemdeyiz hala
onlar dışarı cıktı
kocam geldi yanlız kalmayım die
koymus cebine balonu gelmiş akannehirakannehir
ben kaçtom o kovaladı
tam yakalanmıstım
o güzel ses
ıngaaaaaaaaaaaaaasempatiksalakcinni

allahım sana yardım etsin pose.bol bol dua et.sabır çek.çünkü mecbur katlanacaksın yoksa eşinle aranın açılmasına göz yumacaksınki zaten bişi yapmadanda bozuluyor aranız.bide bişiler sölensen ,desen,rahatsızlıgını belirtsen ne olur acaba?

evet degişik hakikatende.ama düzelir inş. hepimiz alışmaya çalışıyoruz yeni duruma.buda geriyo insanı
Cünüpken çocuk emzirmek haram değildir. Ancak çok duyarlı insanlar manevi temizliği de hesaba katarlar ve bedenin fiziki ihtiyaçlarını gözettikleri gibi manevi ihtiyaçlarını da gözetirler. Gıdalar çeşitli sebeplerle beden için maddi olarak sağlıklı olmayabildikleri gibi, manevi açıdan da sağlıklı olmayabilirler. Bu sebeple böyle bir titizlik elbette çok güzeldir ve manevi duyarlılığı hassas insanlar yetiştirme adına çok anlamlıdır. Hatta farz, vacip ya da sünnet olmamasına rağmen sırf bu duyarlılık için çocuğunu abdestsiz hiç emzirmeyen bayanlar bile vardır ve bu tavırlarıyla takdir edilecek bir iş yapmış olurlar. Ama bu elbette farz ya da vacip değildir. Bu sebeple bazı insanlar böyle bir detaya önem verirken asıl yapmaları gerekeni unutmamalıdırlar. Mesela bile bile vaktinin namazını kılmayan bir bayan çocuğunu üç kat abdestle emzirse dahi bu yine bir şey ifade etmez.

bunu buldum ve bence gusul abdesti alamıyorsak namaz abdesti alsakta olur.bi arkadaşımdan öle duydum sanırım.tam hatırlamıyorum.
ahh ben de tahin pekmez bal goturuyorumm.
hante acaba ıhlamur falan icirsen??gece
ya da banyo?

ıhlamuru nasıl veriyosunuz

Fetva olarak elbette caizdir. Çünkü cünüp ya da adetli olanın yapamayacağı işler bellidir ve çocuk emzirme bunlar arasında yoktur. Ancak mümkün olsa, bunu yapmayanlar daha kârlı çıkarlar. Şöyle de diyebiliriz: Bu halde çocuklarını emzirenler, bununla haram bir iş yapmış olmadıkları için bir zarar görmezler, ama çocuklarını emzirirken dahi maddi ve manevi temizliğe riayet edenler bunun karşılığını kesin görürler. Allah (cc) bunu hesaba katar ve bu kadar titizlikle helal ve temiz süt emmiş olan çocuk büyüdükçe maneviyatı daha güçlü olur, duyarlılığı artar. Bunun ispatı zor olsa da böyle olduğu en azından kuvvetle muhtemeldir.

bide bunu buldum juli.en azından haram olmadıgı kesin.ama abdestli emzirmek daha iidir tabi

bebişleri kaç günlük olduktan sonra dışarı çıkarmaya başladınız.illaki 40 ını beklemeliyiz.

oferta ben 15günlükken ablama gelmiş 2 gece kalmıstım
su an dısarısı soğuk o yüzen henüz gezemiyoz ev gezmesi yapıyoz

biz artık kanıksadık, hem de fışkırır tarzda kusuyo...

kızlar sizin bebeklerde ağızdan burundan kusuyor mu
kusmaz olurmu ?anasından emdiği ağzından burnundan geliyor valla...
kızlar sizin de iştahınız deli gibi açık mı??? ne bulsam yiyorum, hem de önümden kaçırıyorlarmış gibi, ne yapacam ben yaaaa
benimki de açık...hamileyken 10 kilo almıştım...şimdi hamilelikteki gibiyim hemen hemen hiç vermemişim ....

merhaba kızlar...oferta valla biz bugun 4 den sonra ilk kez forum istanbula gittik arabasına koydum gezdik güzelce sardım sarmaladım bayagı bi iyi geldi moralim düzeldi..birde normal alışveriş merkezleri gibi gelmedi havadar gibiydi .yüzünü hep baktım sıcaktı..
birde eşim pek istemiyordu kendisi dışarı çıktı geldi hava güzel tamam çıkalım dedi yoksa bişey olsa dilinden kurtulamazdım kendi demiş oldu yani:))
kayınvalidem geldi konuşmadım bebgi emzirdim vs..çay ikram ettim pasta börek 3 saat oturdu ogluyla gitti:))

benim zilli dün gece bugün hep uyudu
emdi gaz cıkardı uyudu
şimdi gözler cinndelikafaduldendelikafadulden
bu gece uuzn olacak kanımca kafamçokkarıştı

canım şuan yaşadıgın şey annelik hüznü ve lohusalık depresyonu gibi..ilk hafta annelik hüznü olurmuş araştırdım bana ne deseler batıyordu kimse halimden anlamıyor diyordum aglama krizlerine giriyordum zamanla geçiyor arada hala krizim tutsada.moral çok önemli boşvermeye çalış herşeyi herkesi.bi arkadaşım kızmıştı bana kimi cezanlandırıyorsun seni anlamayan eşinimi yoksa onun annesinimi demişti sen kendini bebegini cezalandırıyorsun onları ipleme bile demişti düşünce hakverdim ama gelde yüregime anlat yada gözyaşlarıma zor ama geçiyor bu zamanlarda hiç geçmeyecek gibi gelsede..
sende umursama görümceni vs..istersen evine geç eşinle bebeginle başbaşa olmak belki seni mutlu edecektir eger başaramazsan ki başarırsın annene gelirsin tekrar yakın demiştin nasılsa..

juli gece hayatın var demek ne guzel:)))bide sıkılıyorum dersin gecelerin pek hareketli:)kolay gelsin sana bakalım biz napcaz bu gece merak ediyorum ayrisle..

anne olmak üzme kendini..bebeğini düşün boşver geride kalan herşeyi.zamanla yoluna giriyor hepimiz geçtik aynı bunalımlardan..sütün için moral çok önemli unutma

2 gündür yoktum geçmişi okudum geldim kimse yok ama selam verim dedim..gerçi çoğu yazdığım havada kalıyor cevap veren olmuyor ama olsun..iyiki varsınız.iyi geceler

meraba herkse bende geçmişi okudum...vakit bulup yazmıyorum..

herkssin sorunları genel olarak aynı
anneolmakistiyorum neden böyle anlayışsızki eşin umarım hatasının farkına varır tez zmanda görümcenede pes dogrusu..
huzurunuzu ne güzel bozmuş..allah ıslah etsin bişey diyemiyorum...

posi eşine maşşalallah diyorum ne güzel kendini göstermiş 2 günde..

annesinin aranıza girmesine izin verme...tahriklerine kapılma yazık sanada bebeginede....bebegin için moralini bozma..

tutku meraba...sanada meraba diyim çıkıyorumm..

aynen canım uyku bana da cok yarıyor cok dıkkat ettım
bır sekılde uyutmak lazım bebegı
gazdan uyuyamıyorlar bebekler..
bır kere cok uyutmayı basarınca gerısı gelıyo tam doyuyo sonra karnı sut toplanınca..
bunu mama ıhlamur vs ıle yapmak lazım ya da oyalayacak bırını bulmak lazım yalancı memeyle fılan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…