valla krizalit hangisi beni rahatsız ediyrsa onu veriyorum. 8 dk emiyor genelde.kriz zamanı haric tabi
en son hangisinde kaldıysam ordan emziriyorum sonra öbür gögsüme alıyorum toplamda 15 dakikayı geçmiyor ama hepsi hatta bazen 7-8 dk emiyor değişiyor ruh durumuna göre sanırım.
teşekkür ederim kızlar..sagolun..krizalit süt çok olursa 5 dk bitiriyor kızım ama az olursa 10 15 dk emiyor.
aşkito nasılsın netin kapancakmış üzüldüm iptal etme şansınız yokmu..eşin ne diyor.
Hosgeldin Askitom, nasilsin iyi misin?
benimki de süt coksa 5 dakika emiyor doyuyor ama bebek beni oyuncak etti kendine her seye meme istiyor, emerken uyuyor emerken kakasini yapyior herseyini emerken yaptigi icin hep meme istiyor
gidemedim canım ala bostancıdayım
yarın gidicem
ben göğüs değiştirmiyorum
bir memede 20 dakika emiyor
diğer emzirmede öbür göğsü veriyrum ben
herkese selam
kızım bir haftadır falan kakssını yapamıyordu arada ben yaptırıyorum bazen kend yapıyor bir gün yaptırırken köpüklü kakayla karşılaştım da onu araştırırken buldum aklınızda olsun sizinde paylaşmak istedim
İki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan İzmir'e geldik.
Doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.
Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.
Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.
Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:
* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular
E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş?
kızlar sezeryanla doğumda ne zaman düşük bel kotlar giyebiliriz ben 30 günlükken denedim oraya ağrı veriyo 40 çıkınca giyilir mi acaba. ya bu sezeryandan nefret ettim. doktor önermeseydi yapmayacaktım sezeryan.
hoşgeldin canım.. ben de bugün bu kadar kaldım forumda, hiç fırsat olmuyo cidden..
rüzgar o yazdıklarından yeşil kaka hariç diğerleri var sarı kakası bizimkinin. aynı göğüsten emzirmek yani
kibelecim metsili ilk 15 kullandım canım o hiç faydaetmedi babuline gene 2 3 gün fayda etti sora gene azdı nurse harveys tık demedi rezene sürekli veriyorum kakasını sürekli yapıyo alt açmaktan iflahım gevredi işin ilginci benim oğlum çok osuran bi çocuk ve her emmedede ağzından büyük insan gibi gaz çıkarıyo ama genede ağlıyo kafayı yedircek bana
eyvahedigeldismilemafoldumben napcamı sasırdım sonrada aman anne streslı olmasın bebege gecer stres desınler, nasıl streslı olmayayım ben.
bır ıkı kere garrrk dıyoruz ama yetmıyor demekkı, ama cıyak cıyak aglarkende omzuma yatırıp sıvazlatmıyor sırtını, bilirsin işte kıvrım kıvrım. hele birde kakayı da zor cıkarıyorsa o an ( ki hazımsızlktan dolayımıdı rnedır bu sıkayetımızde cok var) yandı gülümketen helvam.
bırde memede uyuya kalıyor gaz cıkartmak ıcın dık tuttugumda da uyanıyor, kaynanam da sen uyandırıyorsun cocuguöle yaparak dırek yatır yataga dıyor, eşimde bu fıkre katılınca ve saatlerdır uyumayınca bende uygulamak durumunda oluyoruz bazen. ve gazlarr birikio biriki sonraa booommm....mafoldumbenmafoldumben
ANNE OLMADAN ÖNCE
Anne olmadan önce havanın soğuk veya yağmurlu olmasına aldırmadan istediğimiz yere gider istediğimiz şeyleri yerdik
Anne olmadan önce istediğim saatte yatar istediğim saatte kalkardım
Anne olmadan önce saçımı hergün tarar dişlerimi her öğün fırçalardım
Anne olmadan önce evimi hergün toplar ve temizlerdim.ben evi topladıktan sonra arkamdan kimse dağıtmazd
ı
Anne olmadan önce çiçeklerimin zehirli olup olmaması umurumda değildi.mobilyalarımın keskin uçları var mı diye hiç bakmadım
Anne olmadan önce kimse üzerime ne kustu nede çişini yaptı
Anne olmadan önce bütün kontrol bendeydi bütün gece uyuyabilir veya istediğim saatte kitap okuyabilirdim
Anne olmadan önce tahlil ve aşı için iğne yapılan bir çocuğu asla susturmadım.minicik iki yaşlı gözlere bakıp asla ağlamadımbasit bir gülümsemeye asla dünyalar vermedim.bir bebeğin uyumasını seyretmek için hiç geç saatlere kadaruyanık kalmadım
Anne olmadan önce sırf içimden geldiği için uyuyan bir bebeği kucağımda taşımaya devam etmedim ağrısı ve acısı dinmediği zaman kalbimin milyonlarca parçaya bölündüğünü hissetmedim bu kadar küçük birşeyin hayatımı bu kadar derinden etkileyebileceğini hiç düşünmedim birisini bu kadar çok sevebileyeceğim ve anne olmayı bu kadar çok isteyebileceğim hiç aklıma gelmedi
Anne olmadan önce yüreğimin bedenimin dışında atabileceğini bilmezdim.aç bir bebeği beslemenin ne denli özel birşey olacağını bilmezdim.anne ile bebeğiarasında ki o bağdan haberim yoktu.bu kadar küçük birşeyin kemdimi bu kadar önemli hissettireceği aklıma gelmezdi
Anne olmadan önce hiç gece yarısı her on dakikada bir kalkıp herşeyin yolunda gidip gitmediğine bakmadım.anne olmanın sıcaklığını lezzetini yürek acısını muhteşemliğini duygusal doygunluğunu hiç tatmadım
Anne olmadan önce bana mini mini minnacık bir bebeğin anne.... diyeceği günü sabırsızlıkla bekleyeceğimi bilmezdim
Anne olmadan önce bu kadar çok duyguyu bir arada yaşayabileceğimi ve bu kadar çok şey hissedebileceğimi bilmezdim
Ama şimdi anlıyorum ki her türlü çilesine rağmen anne olmak dünyanın en güzel en harika en tatlı duygusuymuş ve anne olmak HERŞEYE DEĞERMİŞ
cok ıyı yaa cok guldum kaydirigubbakcemile3nehir buda benden anacıımmmmm=)
Anne demek;
* Klozette gördüğü ilk kaka için kendisi yapmış kadar rahatlayandır.
* Bir gaz çıkartılmasından dünyanın en mutlu insanı olandır.
* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.
* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.
* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.
* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.
* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır.
* Tatil yapamamanın kitabını yazandır.
* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.
* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.
* Cep telefonu ile televizyonu kumanda etmeye çalışandır.
* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.
* Bulaşık makinasından çıkardıklarını buzdolabına yerleştirmeye kalkışandır.
* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.
* Bazen kafasına huni takıp bağıra bağıra kaçacak kadar gözü dönendir.
* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.
* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.
* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.
* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.
* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,”Anne atttaaaaa” sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.
* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.
* Başka bir anneyi nerede görürse görsün “Seni çok iyi anlıyorum tatlım “bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.
* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.
* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.
* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.
* Uyduruk ninni besteleyendir.
* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.
* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.
* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.
* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.
* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.
* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.
* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır.:asigim: alıntı
gaz cıkartırken kac kere gaklayınca bırakmalıyım acaba?
merhaba anişler nasılsınız
meraba kızlar nasılsınız bizim bugün hiç keyfimiz yoktu bizizm kaloriferler merkezi sistem gece 11.30 da kapanıyo gecde soğuk oluyo o yüzden yatak odasında ufo yakıyorum dün gece sıcak geldi ev baktım oda 23 derece yakmadım ufoyu gece öykünün altını açarken soğuk geldi aksi gibide tam bezi değiştirdim öykü hanım doldurdu hatta diğer bezede 3 bez değiştirdik arka arka altı fazla açık kaldı tabi bende kalkıp ufoyu yakıcağıma çocuğa bi battaniye daha örttüm insanın basireti bağlanıyo bazen bugün hapşırıp durdu kuzum üşüttü galiba vicdan azabından geberiyorum şimdi mafoldumben mafoldumben[/QUOT
inşallah üşütmemiştir canım 23 derece normal aslında bizim ev hep 23 derecede bende bebeğin altını açıyorum.üzülme hemen.
meraba kızlar nasılsınız bizim bugün hiç keyfimiz yoktu bizizm kaloriferler merkezi sistem gece 11.30 da kapanıyo gecde soğuk oluyo o yüzden yatak odasında ufo yakıyorum dün gece sıcak geldi ev baktım oda 23 derece yakmadım ufoyu gece öykünün altını açarken soğuk geldi aksi gibide tam bezi değiştirdim öykü hanım doldurdu hatta diğer bezede 3 bez değiştirdik arka arka altı fazla açık kaldı tabi bende kalkıp ufoyu yakıcağıma çocuğa bi battaniye daha örttüm insanın basireti bağlanıyo bazen bugün hapşırıp durdu kuzum üşüttü galiba vicdan azabından geberiyorum şimdi mafoldumben mafoldumben
kızlar bebekleri yatırırken başlarının altına yastık koyuyormusunuz yoksa düzmü yatırıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?