2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar bizde bugun 2.ay kontrolerimizi olduk.
rota aşimizi da olduk insallah korur bizi ishalden:))
rota aşısı ne ?ilk defa duydum.

hayırlı olsun...darısı bize...

cadoloz ne güzel gezmişsiniz ah bende yapabilsem böyle bi kaçamak ama nerdeee..
hoyayı bende görmüyorum kaçgündür..annesi gelince burayı unuttu galiba.

kadus rotavirüs aşısı 2 ve 4. aylarda yapılıyor ishali falan önlüyo..devlet karşılamıyo yapılması isteğe bağlı

ben cıkarttım
annem almayadan getirmişti cok memnundum onlardan ama bitti
burda lansinoh ve bebedor kullandım ama beğenmedim iki pakette duruyo

ben de dun attım daha ıyı oldu sankı goguslerım krem suruyor musun hala canımcım?

bızım dr devletın yapmadıgı hıcbır asıyı yaptırmayın dedı..
denenmıslık vs acısından sonuclarını bılemıyoruz sakın yaptırmayın dedı..

kızlar bu arada kulanılmıs gogus pedını burnunun ucuna koyunca bebegın daha ıyı uyuyormus anne kokusu sanıp..
denemedım bırı soyledı.
halam da oglunun uzerıne sabahlıgını orterdı
mantıklı..

bizim haftaya cuma günü 2. ay kontrolümüz var aynı gün sağlık ocağında da aşılarımız yapılacak. sağlık ocağında 3 tane aşı yapacaklarmış, dr bişey dememişti ama rotayı alıp gidersem bir günde dört aşı çok olmaz mı?mutlaka 2. ayda mı yapılması gerekiyor rotanın

bızım dr devletın yapmadıgı hıcbır asıyı yaptırmayın dedı..
denenmıslık vs acısından sonuclarını bılemıyoruz sakın yaptırmayın dedı..
ben doktoruma çok güveniyorum o yüzden her dediğini yapıyoruz.devletinde bende pek güvenilirliği olmadığı için devletin yap dediğini yapmamak lazım bu devirdeşakkıdı
işin şakası önümüzdeki ay pnömokok aşısı var onuda devlet karşılamıyomuş.dün eltimin oğluda su çiçeği aşısı oldu onuda devlet karşılamıyomuş ama bunların hepsi gerekli bence

canım ben dün 2. ay aşılarını yaptırdım rotavirüs ağızdan veriliyo zaten.verem aşısını kolundan yaptılar.bide 5 li karma aşı olduk.toplamda 3 aşı aynı günde oldu..bişey olmadı oğluma ama hiç merak etme.bende korkuyodum yan etkisi olur diye ama olmadı

canım eskısı gıbı ates yapmıyormus asılar artık bıreysellesmıs cunku hemsıre oyle dedı..
tek doz saklanıyormus eskıden toplu gelırmıs..

ıste su cıcegını bıle yaptırmayın bırakın gecırsın dedı..
off kafam karıstı (

canım benim doktor günün her saatinde dolup taşan bi doktor..hatta zamanında bebeğim dergisine falan çok çıkmış yazıları.eltim oğlunu hep oan götürdü eltimin ablasıda iki kızını ona götürür.hatta dün konuştuk eltimin ablası büyük kızını hep oan götürmüş tek bir hastalık bile geçirmeden büyümüş diğer kız olduğunda maddi durumları iyi değilmiş o doktora gidememişler kızın başı hastalıktan kurtulmamış 6 aydan sonra tekrar başlamışlar.eltimin oğluda öyle o kadar sağlıklı büyüyoki.o yüzden ben o doktora çok güveniyorum.arkadaş gibiyiz zaten herşeyi paylaşıyoruz..başka doktorlar hiç çekinmeden bebeklere rezeneyi falan içirin diyolar benim doktor kati suretle yasakladı benim içmemi bile yasakladı anason içerdiği için beyni uyuşturuyomuş.
bence yaptır sende bi bebek her şekilde büyüyo ama bir hastalıkla büyümesi var birde hiç hastalık geçirmeden

hangi aşılar olduğunu hatırlamıyorum ama bize sağlık ocağında 3 aşı yapılacakmış iki bacağından bir de kolundan dediler. rotayı yaptırırsak dört aşı olacak, en iyisi gitmeden dr umuzu arayayım.

ıste su cıcegını bıle yaptırmayın bırakın gecırsın dedı..
off kafam karıstı (

benim abim de dr ve o da aynısını söylüyor kendi çocuklarına hiçbir aşıyı yaptırmadı, bize de gerek yok yaptırmayın ille de yaptırcaksanız sadece sağlık ocağının yaptıkları yeterli dedi. ama ne bileyim benim içim rahat etmiyor yapılması gerekiyormuş gibi geliyor

canım eskısı gıbı ates yapmıyormus asılar artık bıreysellesmıs cunku hemsıre oyle dedı..
tek doz saklanıyormus eskıden toplu gelırmıs..

geçen ay gittiğimizde hemşire de öyle söyledi artık tek dozlukmuş aşılar

canım dogrudur zaten drum da dedı ası korur dogrudur ama denenmıs asılar degıl bunlar dıyor bır asının guvenlı oldugunu yuzyıllar gecmesı gerekırmıs anlamak ıcın dogan bebegın olumune kadar ıncelenmesı o asının yan etkılerının neler oldugu ancak o sekılde cıkarmıs ortaya..
bu rota asısı bagırsak dugumune neden oluyormus
on yıl once cıkmıs sanırım bu dugumlenme sorunundan kaldırılmıs sonra ıkı sene once yıne cıkmıs guvenlı oldugunu onaylamıslar ama ne kadar guvenılır yıne bır sorun cıkarsa!!
ayrıca kayınpeder dr bızım asıların hıcbırını sevmıyo ona kalsa ates dusurucu bıle vermemek lazım..cocuk drumuz da kayınpederın en ıyı arkadaslarından..

ay canım benım de kayınpeder dr ve cocuk drumuz da onun yakın arkadası yanlıs bır yonlendırme yapmazlar dıye dusunuyorum..
ıkısı de karsılar aynen abının oldugu gıbı..

tutku ben rezeneyı sutu arttırıyo ve sutcayının ıcınde var dıye ıcıyorum ama bebege vermedım ıhlamur verıyorum sadece drun baska hangı seylerı yasakladı?
bızım drumuzla sadece 1 kez gorusebıldık ıkıncıye gıdemedık kar yagdı cok burada bu hafata gıdecegız evdede dr olunca onemsemedık.
o zman da sadece emzır dedı kontrolunu yaptı yıyeceklerle ılgılı konusmadık bıle..
hah bıde ılk gıdısımızde sarılıgımız vardı ıhlamur ıcır demıstı bol bol atsın dıskıyla dıye ondan ben de ıhlamuru verıyorum rezene cayı vs hıc vermedım bebege ama kendım ıcıyorum!!

bu arada pnömokok asısını bızım 2. ayda yapacaklar ve saglık ocagı yapacak toplu yapılacak 4 ası bırden oyle dedı hemsıre..
bızım aıle dru ondan mı yapılıyo devlette acaba!!

aşi yazdıklarinizi okudum da
ben su cicegi aşisini olmama ragmen gecirdim.aşi gecirmemize engel olmuyor ki sadece vucudumuzu hazirliyor diye dusunuyorum.ustelik artık anaokuluna yolluyoruz, cocuklar surekli hasta oluyor rota virusu ishaale karsi cocugu koruyor benim vcevremdekiler hep yaptirdi ishal cocugu yıpratiyor dediler.evet onceden bagirsak duğumlendmesine sebep olabiliyormus ama degişmiş.

Son düzenleme:
bu arada benim doktorum da devletin asilari onemli ozel asilari size bırakiyorum dedi.ama dereksiz buluyor anladigim kadariyla

slm kızlar nasılsınız
eşim bugun postaneye gıdıp netı kestıremedı
zamanı yetmedı
ohhh pazartesıye kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…