rota aşısı ne ?ilk defa duydum.selam kızlar bizde bugun 2.ay kontrolerimizi olduk.
rota aşimizi da olduk insallah korur bizi ishalden:))
biz geldik kızlar banyomuzu yaptık kırklandık kızımla beraber çok şükür lohusalık bitiyo bugün belki bu duygusallıkta azalır çok yoruldum ben çünkü yaşım gözmün kenarında duruyo sanki lülülülülülü
ben cıkarttım
annem almayadan getirmişti cok memnundum onlardan ama bitti
burda lansinoh ve bebedor kullandım ama beğenmedim iki pakette duruyo
canım göğüs pedini sürekli kullanma göğüslerin yara olur yoksa..ben bi göğsümü verirken diğerine takıyorum yoksa sütüm diğer göğsümden akmaya başlıyor...emme işi bitince pedi çıkarıyorum.bi kaçkere çıkarmadım göğsüm yara oldu o yüzden kısa süreliğine takıyorum sonra çıkarıyorum.napalım böye yapcaz artık bi müddet yapış yapış gezeceğiz....
yaa sut toplanıyor ıste sık sık degıstırmzsen ıslaklık oluyor bu da gecmemesıne sebep oluyo..
zaten sekerlı sut orada ıslak kalınca bence bakterıye acık bır ortam yaratır.
kuruyunca sorun yok sadece akarsa dıye yanımda bulunduracagım kı benım o kadar akmıyo o kadar toplanınca bebek tuketıyo hemen zaten..
maşallah sütüne
benim akmıyo hiç,
bebiş cekerse yada ben elimle sıkarsam fıskırıyo
bende daha düzgün bişi yemedim
annemler gelcek onu bekliyom gelsinde karnım doysun
canım benım de akmıyo sadece yara olan gogsum egılınce damlıyo o da nadıren..
masallah akanlara..
aynene ben de sıkarsam o zman akıyo..
kızlar salataya koyduğumuz elma sirkesi ve az bişey kara lahana gaz yapar mı acep,
bir de çay kehve gaz yapar mı?o kadar dikkat ediyorum ,yapıyorsa bunlar yapıyordur heralde,
bu arada biz kızımla iyiceyapışık ikiz olduk,
eşofmanımın içine aldım fermuarını çektim kanguru gibi olduk..
ayy ne guzelll ben de bır esofmanımı deneyeyım bakayım :))
napıyosunuz kızlar ay bugün dedimki ağlasada zırlasada bırakıp gidicem bebeğimi dışarıya yoksa kafayı yiycem dedim banyosunu yaptırdım emzirdim bide babaanesine bıraktım çok daralırsan mama verirsin dedim oğlumuda aldım gittim dışarıya oğlumla pizza yedik ordanda tatlıcıya gittik tatlı yedik babamızın yanınada gittik gezdik geldik evdeki sıpamda babaanesinin kucağında uyumuş oda ayağına almış uyanmasın diye biz gelene kadar sallamış vallaha iyi oldu hava soğuktu ama ihtiyacım vardı gerçi biraz başım döndü ama olsun genede güzeldi
ohh sefan olsun canım ıyı yapmıssın..
cadoloz ne güzel gezmişsiniz ah bende yapabilsem böyle bi kaçamak ama nerdeee..
hoyayı bende görmüyorum kaçgündür..annesi gelince burayı unuttu galiba.
kadus rotavirüs aşısı 2 ve 4. aylarda yapılıyor ishali falan önlüyo..devlet karşılamıyo yapılması isteğe bağlı
üçkağıtçı bu sıpalar ya ,
kucağımda uyukluyordu,anakucağına yatırdım gözler fal taşı gibin açıldı hemen...
ben doktoruma çok güveniyorum o yüzden her dediğini yapıyoruz.devletinde bende pek güvenilirliği olmadığı için devletin yap dediğini yapmamak lazım bu devirdeşakkıdıbızım dr devletın yapmadıgı hıcbır asıyı yaptırmayın dedı..
denenmıslık vs acısından sonuclarını bılemıyoruz sakın yaptırmayın dedı..
bizim haftaya cuma günü 2. ay kontrolümüz var aynı gün sağlık ocağında da aşılarımız yapılacak. sağlık ocağında 3 tane aşı yapacaklarmış, dr bişey dememişti ama rotayı alıp gidersem bir günde dört aşı çok olmaz mı?mutlaka 2. ayda mı yapılması gerekiyor rotanın
ben doktoruma çok güveniyorum o yüzden her dediğini yapıyoruz.devletinde bende pek güvenilirliği olmadığı için devletin yap dediğini yapmamak lazım bu devirdeşakkıdı
işin şakası önümüzdeki ay pnömokok aşısı var onuda devlet karşılamıyomuş.dün eltimin oğluda su çiçeği aşısı oldu onuda devlet karşılamıyomuş ama bunların hepsi gerekli bence
canım ben dün 2. ay aşılarını yaptırdım rotavirüs ağızdan veriliyo zaten.verem aşısını kolundan yaptılar.bide 5 li karma aşı olduk.toplamda 3 aşı aynı günde oldu..bişey olmadı oğluma ama hiç merak etme.bende korkuyodum yan etkisi olur diye ama olmadı
ıste su cıcegını bıle yaptırmayın bırakın gecırsın dedı..
off kafam karıstı(
ben doktoruma çok güveniyorum o yüzden her dediğini yapıyoruz.devletinde bende pek güvenilirliği olmadığı için devletin yap dediğini yapmamak lazım bu devirdeşakkıdı
işin şakası önümüzdeki ay pnömokok aşısı var onuda devlet karşılamıyomuş.dün eltimin oğluda su çiçeği aşısı oldu onuda devlet karşılamıyomuş ama bunların hepsi gerekli bence
canım ben dün 2. ay aşılarını yaptırdım rotavirüs ağızdan veriliyo zaten.verem aşısını kolundan yaptılar.bide 5 li karma aşı olduk.toplamda 3 aşı aynı günde oldu..bişey olmadı oğluma ama hiç merak etme.bende korkuyodum yan etkisi olur diye ama olmadı
ıste su cıcegını bıle yaptırmayın bırakın gecırsın dedı..
off kafam karıstı(
canım eskısı gıbı ates yapmıyormus asılar artık bıreysellesmıs cunku hemsıre oyle dedı..
tek doz saklanıyormus eskıden toplu gelırmıs..
canım benim doktor günün her saatinde dolup taşan bi doktor..hatta zamanında bebeğim dergisine falan çok çıkmış yazıları.eltim oğlunu hep oan götürdü eltimin ablasıda iki kızını ona götürür.hatta dün konuştuk eltimin ablası büyük kızını hep oan götürmüş tek bir hastalık bile geçirmeden büyümüş diğer kız olduğunda maddi durumları iyi değilmiş o doktora gidememişler kızın başı hastalıktan kurtulmamış 6 aydan sonra tekrar başlamışlar.eltimin oğluda öyle o kadar sağlıklı büyüyoki.o yüzden ben o doktora çok güveniyorum.arkadaş gibiyiz zaten herşeyi paylaşıyoruz..başka doktorlar hiç çekinmeden bebeklere rezeneyi falan içirin diyolar benim doktor kati suretle yasakladı benim içmemi bile yasakladı anason içerdiği için beyni uyuşturuyomuş.
bence yaptır sende bi bebek her şekilde büyüyo ama bir hastalıkla büyümesi var birde hiç hastalık geçirmeden
hangi aşılar olduğunu hatırlamıyorum ama bize sağlık ocağında 3 aşı yapılacakmış iki bacağından bir de kolundan dediler. rotayı yaptırırsak dört aşı olacak, en iyisi gitmeden dr umuzu arayayım.
benim abim de dr ve o da aynısını söylüyor kendi çocuklarına hiçbir aşıyı yaptırmadı, bize de gerek yok yaptırmayın ille de yaptırcaksanız sadece sağlık ocağının yaptıkları yeterli dedi. ama ne bileyim benim içim rahat etmiyor yapılması gerekiyormuş gibi geliyor
geçen ay gittiğimizde hemşire de öyle söyledi artık tek dozlukmuş aşılar
hayırlı olsun...darısı bize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?