2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim dikis yerlerim agriyor, anne olmak ne zor biseymis.

hosgeldin askito demek haftasonu da burdasin

hosbulduk kızlar

bırazda ben ıstıyorum kesılmesını
eşimi haklı çıkarmak ıstemıyorum
hayırlısı olsun

poseıdon cnm
normal dogumu çok ıstemene ragmen kısmet olmadı sana
dıkıs yerlerını usutme cnm
sıcak tut

sen az almışsın canım ya ben 4 kilo aldım..sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

yani bende bu gidişle alırım heralde..
emzirmek iştahı çok açıyo bence..
.alkisalkisalkis

oh oh ne güzel sefanız olsun.
bende bunaldım eşim hava düzelsin sizi alışverişe götürüm dedi..
ama ben nişey almayı düşünmüyorum zayıflamadan...

bende ..siz 15 gün başlamışsınız..
ben 5 gün ev süpürdüm bende bu kaynana varken nepcaktım.
..delikafadulden

:lepi:

sağol cnm seninde bişe kalmamış, kızlar bide bişey sorucam bebişlerinizin kusma durumu nasıl benimki bazen çok kusuyo 5 defa emdiyse 3 nü geri kusuyo
benimki bugüne kadar toplam 3 kere falan kustu.o yüzden pek bilgim yok ama gelişimi iyiyse kusması sorun değil diye biliyorum
canım bizim fazla gaz sancımız olmuyo geçen hafta benim yediklerimden oldu biraz hemen dr u aradım sab simplex verebilirsin dedi bende nette merdiven alı üretiminin olduğunu güvenilir yerden almak gerektiğini okudum o ilacın veremedim..dün tekrar sordum başka hiç bi gaz ilacını çayları önermiyorum dedi.barkotundan falan anlarsın orjinalliğini dedi..yada karnına havlu koy fön makinası tut dedi..bacak hareketlerini masajı bile önermiyo ilerde hep ister bağımlı bi çocuk olur diyo..bazı çocuklar kreşe falan giderken yada uyurken muhakkak bi eşyasını alır ya bunu kesinlikle önermiyo bu tür çocuklar ilerde uyuşturucu maddelere yöneliyo diyo..banada mantıklı geldi açıkcası..
bu arada pnömokok asısını bızım 2. ayda yapacaklar ve saglık ocagı yapacak toplu yapılacak 4 ası bırden oyle dedı hemsıre..
bızım aıle dru ondan mı yapılıyo devlette acaba!!

dr bana sadece önümüzdeki ay onu yapcaz dedi eltim oğluna önceden yaptırdığı için o söyledi paralı olduğunu.belki artık değişmiştir tam bilmiyorum

gaz için ilaç sadece zinco veriyorum

diger ilaçlar bagırsakları çok hareketlendiriyo..ilaçla çalışıyo nerdeyse bagırsak..

eşimin arkadaşı bir sürü ilaç vermiş.gaz için ...
sab..

nurse...ismini hatırlamadıgım 2 tane daha var...
ama kullanmıyorum ....
alışkanlık yapıyo..
ama çok gazlı bi bebek...
ben dikkat etmessem yediklerime çocuk kıvranıyo..

benım oglumun da arada gazı oluyor
ama hıcbır ılac kullanmıyorum
haftaya dra gıtcez sorarım druma

kızlar benım sırtım ve kollarım cok agrıyor
bugun de ılk defa gogsum sızlamaya basladı

sızede oluyor mu?

kızlar sütünüzün yettıgını nasıl anlıyorsunuz? ılk ay kontrolunde en az kac gram almamız gerekıyor? bazen bebıs cok sık emınce süt hıc bırıkmıyor sankı? bırde emdıkten hemen sonra kusarsa yıne de bebısı doymuş kabul etmelımıyım?

kızlar benım sırtım ve kollarım cok agrıyor
bugun de ılk defa gogsum sızlamaya basladı

sızede oluyor mu?

aşkıtom , bende emzırırken uzun süre ters sekılde durmussam tutuluyor sırtım belim.. kollarımda gaz cıkarırken gögsumde uyuyakalıyor iyice dalsın dıye beklerken agrıyıverıyor. gögsumde herzaman hafıf hafıf sızlıyor o nıye bılmıyorum...a.s.

hante cnm
hastaneden hemsıreler gelmıstı bana
1 ay sonunda 1 1,5 kılo alması lazım dedı

ben ısteyınce devamlı emzırıyorum
bıde uyuyamayınca
dun kuru kayısı denedım
2 saatte etkısını gosterdı
uyumus gıbı oldu sankı
denemenı tavsıye ederım cnm

öylemii kaysıı suyu sütümü arttırıyor, en yakın zamanda denemelıyım, peki sütünüzle gaz yapar dıye yemedıgınız yıyecekler neler???

hante cnm
kayısı suyu degıl
KURU KAYISI
BENDE ETKI YAPTI
BELKI SENDEDE ISE YARAR CNMCIM

Aşılar,çocuk drları konuşulmuş.Ben şahsen hastalığı geçirerek bağışıklık kazanma taraftarı değilim.Suçiçeği özellikle yakın arkadaşımdan biliyorum aşısızdı çocuğu çok ağır geçirdi çocuğun poposunun ,kafasının içinde bile çıktı.Benim oğlum aşılıydı toplamda 8 tane döküntü ile ayakta atlatıı.Aşısı varsa çok kolay oluyor.

Bakanlık bundan 8 yıl önce sadece 2 karma aşı ve hepatiti yapıyordu o zaman da dışarıdan alıp drumuza vurdurmuştum.Öyle bakanlık önermiyor filan gibi birşey söz konusu değil.Sadece pahalı olduğu için her aşıyı yapmıyor ama eminim bir 3-5 yıl sonra bu aşılara da bütçe ayıracaktır.Pnömökok pahalı bir aşı ama durumu olan yaptırmalı bence.Olmayanın öocuğu zatürre olacak diye birşey yok ama imkanınız varsa niye yaptırmayacaksınız?

Rota virüsünün ise yapılması gerekli bence çünkü bebklerde hastahaneye yatma oranının en yüksek olduğu rahatsızlık ishal ve bu hastalık çok yaygın görülüyor.

Bebekler korunduğu zaman genelde hasta olmuyorlar ancak evde kreşe giden bir çocuğunuz varsa eve sık sık mikrop taşıyabiliyor.Hastalanmadan büyümenin de sağlıklı olmadığını düşünüyorum çünkü hastalanarak da bağışıklıkları gelişiyor.

Çocuk dru seçerken hasta sayısnın çok olmasına,dergilere vsye çıkmış olmasına bakmaktansa bebeğinizle ilgilenen,dikkatli,telefonunu 24 saat açık tutarak ulaşabileceğiniz ,deneyimli ve çok fazla ilaç yanlısı olmayan bir doktoru tercih etmenin doğru olduğunu düşünüyorum.

Göğüsün sızlaması hatta kollara doğru bu sızlamanın yayılması süt kanallarının aktif olduğunu gösterir.Bebeğe gaz olmaması için neredeys ekuru gıdayla beslenmak gerekşyor sanırım.Kış sebze ve meyvelerinin hepsi gaz yapıyor neredeyse.

Bakliyatların tamamı-portakal mandalina-soğuk süt-karnıbahar-lahana -yeşil salatalar gaz yapıyor.

Et-balık-tavuk-şehriye çorbası-kahvaltılıklar ve kilo aldıran şeyler gaz yapmıyor

tesekkurler hepmavı

ama kuru gıda yıyemem

basur olmusum kanamam var
çok acı cekıyorum
en kısa zamanda dra gıdecegım

şu gaz yapmayan yemekler konusu açılmış çok sevindim ne olur yazın bildiğiniz şeyleri ben sadece tavuk çorbası şehriye çorbası ,ıspanak,patates,kabak birde et yiyorum 25 gündür.fikir verin ne olur yemek konusunda.

canım metsıl al bırtane eczaneden kıvamı koyu goreceksın 3 tl fıyatı..
o sekılde karsılastırabılırsın hem ıcın rahat eder..
sap sımplex te aynı kıvamda bıryerde okudum bayaa su gıbı koyuyorlarmıs ıcıne merdıven altı olalarda..
bızım burası yunnanıstan dıbımızde oldugundan eczacılar kendılerı getırıyorlar ondan guvenılır..
ımkan varsa sende ıste bıryerlerden..
metsılın ıcınde de aynıları var ayrıca ona guvenemıyorsan onu dene.
benım esıme eczacı ıkısını de vermıs sec demıs ıkısını de almıs benımkı :)
zaten 3 tl bırı dıye..
sap sımplexe 35 tl vermıs ama..
bayaa ıyı geldı ozellıkle mıde gazımıza sıkısmıstı bır gece mıdede gaz superdı ıhlamurla verdım 4 dmla yettı.

canım 800 gr alması gereklı ayda oradan anlayacaksın yetıp yetmedıgını

selammm

benim budık tum gun uyudu yine mi karişti gece gunduz yoksa aşidan mi bilemedim.
tum gece ayakta olabiliriz

oferta kereviz de yiyebilirsin.

Sevgili ocak 2010 anneleri, sağlık bakanlığı pnömokok (zatürree) aşısını aşı takvimine aldı. Mayıs 2008 tarihinden itibaren doğan tüm bebekler pnömokok aşısını ücretsiz oluyor. Bildiğim kadarıyla su çiçeği ve rota hala ücretli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…