2010 ocak annelerinin doğum hikayeleri.

özellikle normal doguran arkadaslar ben dogurmadan hikayelerini yazsalar ne güzel olurdu
sositososito

sana katılıyorum posi bende pek sezeryanlı dogum hikayelerini okumayı sevmiyordum:))normal dogum daha heyecanlı:))girdim kestiler biçtiler uyandım:))

allah analı babalı büyütsün bebeklerinizi

Son düzenleme:
Bir baharda başladı maceramız 2.evlilik yıldönümünde yaptıgım testle örgendim hamile oldugumu ardından gelen heyecanlı bekleyiş bulantılarla geçen 14 hafta zaman zaman serumla beslenme troid sorunumun baş göstermesi korkularım endişelerim acabalarla geldik yolun sonuna,doktorum artık günümün dolduğunu 42 haftalık olduğumuzu tahliyenin şart oldugunu söyledi&#61514normal doğum istediğim için önce suni sancı deneyecektik,
Doktorum pazartesi yatış yapmamı istedi o gece hiç uyuyamadım korku endişe ne olacak sorusyla sabaha karşı dalmışım,sabah eşim annem kayınvalidem hep beraber hastaneye gittik işlemler yapılırken kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim öyle karışııkdıki duygularım,hostes gelip hadi doğumhaneye deyince işin ciddiyetinin farkına vardım&#61514bizimkileri öptüm doğumhaneye girdim amanınnnn sancı odasında 2 kişi var beni tek kişilik odaya aldılar önlük vs giydirildi sonra çatı muayenesine ebe olumsuz sen normal pek yapamazsın ama drun talimatı var denicez lavman yapıldı ardından yataga geçtim kurbanlık ben koluma sancı takıldı nst ye bağlandım sancı geliyor ama ben hissetmiyorum bebek çok yukarıda ve ön kemiğimden mümkün degil dogmazmış artık ne oluyorsa:)annem yanıma geldi 3 saat bekledik tık yok o arada birisi çatala çıktı ama nasıl bagırıyor yıktı ortalığı onun sesinden hemen yan odam çünkü benim tansiyonlar düştü titreme vs:)arsız kadın ödümü kopardı ondan sonra birisi dogurdu o çok bagırmadı neyse dedim çokda bagırılmıyomuş:)doktorum geldi olmıcak bu böyle sezeryana alıcam artık dedi ben bian sevindimservise odama aldılar beni sancılarım var tabi hemşireler geldi sonda vs takıldı beklemeye başladık ameliyathane boşalsın beni alacaklar en sonunda aldılar beni ama ne aglıyorum ne kimse susturamıyor beni doktorum konuşuyor ebeler hemşireler bakıcılar yok annem aglama diyor ben aglıyorum ameliyathaneye alındım genel olsun demiştim zaten müzik açtılar beni bagladılar ben kelime i şahadet getiriyordum en son sanki hiç çıkamayacakmışım gibi gelmişti:)dr 1 2 3 dedi ben gerisini hatırlamıyorum 10 dk sonra bebegi bakım odasına almışlar annemde demiş oradakilere ee kızımı canlımı kestiniz bu kadar çabuk olur mu ne zaman bayıldı demiş:)sonra beni odaya getirdiler narkozdan çıkmam uzun sürdü sanırım yada bana öyle geldi herkes aynı annesi diyordu ama cevap veremiyordum sonra hemşire geldi emzireceğiz dedi gözümü zor araladım yarım yamalak gördüm kızımı gerçekten bana benziyordu çok değişik bir duygu insan yaşadığı acıları gerçekten unutuyormuş dünyada sanki ondan daha önemli bir şey yok gibi,ama şimdi babasına benziyor bu kız ne çabuk degiştiya:))iki gün hastanede kaldık ve evimize döndük biizm hikayemizde böyle gelişti ben pek sezeryan hikayelerini okumazdım heyecanlı gelmezdi bana:)rabbim herkse evlat sevgisini tattırsın dünyanın en güzel varlıgı…

:) teşekkür ederiz ecrin'cim, sonunda yazdınız hikayenizi..

çok duygulandım, artık beklemekten sinirlerim bozuldu sanırım... ağlaya ağlaya geberdim şimdi, susturamıyorum kendimi.

arkadaşım, allah sağlıkla sıhhatle büyüdüğünü görmeyi nasip etsin sizlere.. inşallah önce ailesine, sonra vatana millete hayırlı evlat olur..

tebrik ederim ecrin
suni sancı üstüne sezeryan zor olsa gerek
ama güçlü bir insanmışsınki dayanabilmişsin bravo
zaten yaşadıklarını doğallıkla anlatmandan belli
ailenle bebeğinle sağlıklı sıhhatli bir ömür geçirmeni dilerim

teşekkür ederiz teyzoşlar.yalel teyzoş aglama sende begümde üzülüyordur içeride.birşey farkettim ben emzirirken gülümsersem ayris de gülümsüyor benim suratım asıksa o da kaşını çatıyor ilk fark ettigimde çokşaşırmıştım bence hissediyorlar..

hepiniz sağlıkcakla büyütün evlatlarınızı...

Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin inşallahhh...

Bizim duygusal romantik bir animiz olmadi dogumda burdaki hava gibi soguk olacak ama yazayim adeti bozmayayim.
10 ocak pazar günü sersem gibiydim elim yüzüm heryerim sismisti.Cok keyifsiz bir gün gecirdim.Gece agrim kolda uyusmam vardi ptesi sabahi doktor kontrolüm vardi sabrettim 11 sabahi oglani okula biraktim .Müdürede dedim kontrole gidiyorum ne olur ne olmaz öglende almaya gelemezsem büroda babasini beklesin haberiniz olsun telde acariz .Doktora gittim ama yerler buz fren yapsam yada biri bana carpsa diye korka korka sükür bisi olmadan gittim.Cok kalabalikti bayagi beklettiler beni cok icim daraldi oturamiyordumda.Neyse kontrol etti hersey normalken ultrasona bakmiyordu bi bakayim dedi doktor bakti ve suyu azalmis dedi.Burda yazismalardan su azalma artma diye yazismalar vardi ama hi cbi fikrim yoktu.Nolucak dedim doktor hemen hastaneyi aradi bende esimi aradim evde bulustuk bu arada burayada not attim cünki asiri korku gelmisti o an bana herseyim hazirdi kizlar bilsin bari dedim.Esimde pes su an neti aciyosun dedi ya neyse.Hastaneye gittik ama bombos olan hastane dolmustu herkesin dogracagi tutmus .Bayagi bi bekledik.Esim beni birakamadigi icin komsuyu aradik oglani gitti aldi okuldan.Aksam 5 di beni makineye bagladilar suni sanci veririz dogurman gerek beklemez dedi doktor.Bende Hatice ye mesaj cektim.Sonra makineden ciktim doktor alttan muayne etti 1 parmak acilma var suni sanci vermiyelim sabaha bekleyelim dedi.Odaya gittim ama bende hala ne sanci ne isaret hic bisi yok.Esimde ben eve gideyim bisi olursa ararsin gelirim dedi.Cünki kac gün kac saat beklicez bilmiyorduk.Ben lay lay lom oldum bi anda bebekleri görünce :) Hastane ortami güzeldi sohbet filan ettik ara ara gidip makineye baglaniyorduk.Esimde gece kalkti geldi oturduk cafede hic öyle dogracak gibi degilim sabah geleyim o zaman dedi.12 ocak sabah 8.30 da esim geldi hadi kahvalti etmeye gidelim dedik daha odanin kapisina gelmemle ilk sanciyi yedim.Sancilar birden bire ve cok hizla arka arkaya gelmeye basladi.Resmen felegimi sasirdim hemsire bizi öyle görünce makineye götüreyim seni derken benim tuvalete girmem gerek dedim girmemlede isaretler geldi.O zaman beni hemen dogum odasina götürdü hemsire.Süper 2 ebe geldi .Islerini cok iyi biliyorlardi gercekten .Hemen bakti 4 cm acilma var cok hizli oluyor dogu dedi.Ama bu hizli dogumu ben sevmedim sancilarda bi okadar fena yani.Ben bildigim ilk dogumda yanlis yapmisim dedigim ne varsa herseyi unuttum ciyaklamaya basladim sanci gelince.Ebeler nefes alip verme telkini yapiyorlar bana ama nerde görecek halim yok.Bir ara cok korktum ölüyorum diye bagirmisim.Ebe sakin sakin dogum cok normal gidiyor hatta cokta iyi ölmezsin merak etme diyince ben kendime geldim.Bu arada diger ebe esime kahvalti getirmis bakiyorum esim yiyip iciyor yanimda.Sacmalamasam 3 saatide bulmicakti dogum daha cabuk olacakti.En sonunda ebenin dedigi gibi nefes alip vermeye basladim ebede belime sicak su torbasi koydu masaj yapti .Bir avazda kurtarsin derler ya bir avaz olmadi benim bi kaca avazi buldu.Ilk dogumumda oglum kendini ittirmisti bi avazda olmustu ama bu bebegim hic bisi yapmadi sakin ciddi olacak herhalde :) Tami tamina 3 saat icinde bebisim koynumdaydi.2 saat bizi yalniz biraktilar odada.Sicak havlulara sardilar bebisi yikamadilar öyle koynumda durdu ememiyordu agzin yavas hareket ettiriyordu yavas yavas o gelen ilk sütten iki memedende emzirdim emme sonrasi gözünü acti bana bakti o an cok güzeldi benm tüm keyfm yerine geldi ama baktim esim agliyor.Pek aglayan bi adam olmadigi icin onada sasirdim :) Dogumda oglan cikmak üzereyken ebe doktora tel acti doktor da geldi 3ü yardim etti bana sonra doktor 2 dikis atti bebegi kontrol etti icimi temizledi olay bitti.
Odamiza döndük ilk 24 saat emsin diye ugrastim ilk oglumda sarilik oldugu icin bundada sarilik korkum oldu ama sarilik olmadi bebisim.Mantarim oldugu icin pamukcuk korkum vardi oda olmadi sükür cünki aldigim antibiyotiklerdenmis mantarim bebege bulasmiyormus. Agzini yavas hareket ettiriyordu memeyi bulamiyordu bi an korktum ama tüm kontrollerimiz yapildi sükür sorunumuz yok.Su andada memeyi görünce uzaktan atliyor alisti :))))
Merak edenlere bi normal dogum burda böyle yapildi.Benim agrim oldu ama enfeksiyon sebebiyleydi eger enfeksiyonum olmasa sancilari okadar agirda hissetmicektim ama kismet böyleymis.Geldi gecti evimize döndük dün öglenden sonra .Yeni hayatimiz basladi.
Cocuk sahibi olmak isteyen herkes insallah bu duyguyu yasar.Cocuklari olanlarada uzun sihhatli ömürler hayirli evlatlar dilerim.
Benden bu kadar yasim itibariyle artik bebek lafi olmayacak evimizde ama bir cocugu olanlara tavsiyem arayi 3 sene gecirmeden bir tane daha yapsinlar.Helede yas 30 altinda ise 3 tanede yapabilirler.Basbakan taraftari gibi oldum ama her cocuk anneyede babayada cok sey katiyor.

a burayı ilk defa görüyorum ben
bari bende anlatayım
beklenen doğum tarihimiz 02 Ocaktı 38. haftamda kontrole gittiğimde doktor bana hala önce normal deneyelim olmazsa sezeryana geçeriz demişti. daha sonra ultrasona soktu bebişin kilosu 3800 civarı idi ama kafası daha o zaman 40 haftalık gbiydi. neyse kanama yada suyun gelirse gel dedi eve yolladı bizi 23 aralık çarşamba günü hareketlerinde acayip azalma hissettik yine doktora gittik doktora gidince durmadı benim oğluşum bi oynama bi oynama dedim sizin sesinizi duyunca başlıyo içimde horon tepmeye. zaten boynunda kordon olduğu için sürekli tedirginiz biz neyse o gün çatı muayenesi yaptı ne açılma nede bişey aksine çatımda çok darmış bunların hepsi birleşince yarın sabah gelin sezeryan yapalım dedi. bende arada on iki saat bile olmayınca telaşlandım bari cuma olsun dedim. yalancı kasılma dedikleri şeyi hissetmedim galiba hiç. zaten bende sezercik çocuğuyum annem evlendiğinde rahmi küçk çocuk rahmi gibiymiş geliştirici ilaç vermişler normal doğum için annem kaç kez gidip gelmiş hastaneye hastaneye geldiğinde sancıları duruyomuş. En son benim kalbimin durduğunu sanıp annemi acil sezeryana almışlar. çok şükür hayattayım canım annem şimdi seni daha iyi anlıyorum.
Neyse sıkıcı bi perşembe gününün gecesi uyuyamadık tabi doğal olarak sabah 7 de hastanedeydik hazırlıklar yapıldı. 8de ameliyathaneye gittim eşiminde yanımda olmasını çok istedim doktorlar dayanamaz diye izin vermediler. anestezinin etkisini göstermesi biraz uzun sürdü. Ben hayatımda o kadar heyecanlandığımı ve korktuğumu hatırlamıyorum sanki uyanık olduğum için acıları hissedicekmişim gibi geliyordu 8:50 de oğluşumu çıkardılar o an duyduğum ağlama sesi içimde çok garip duygulara sebep oldu. inanın tarifi yok belki ayrılmanın hüznü belki oğluşumun sesini duymanın sevinci
anestezi uzmanı tansiyonumun düşmediğini söylemişti. normalde tansiyonum hiç çıkmamıştır. biraz sabret bebeği alınca uyutucam seni dedi çok yardımcı oldular sağolsunlar bebeğin sesini duyunca dediki hemen uyutayımmı bebeği görmek istermisin bende göreyim ondan sonra uyutun dedim. yanıma getirdiler çok çirkin suratsız bişeydi benim oğluşum ya müthiş bi duygu anlatamıyorum. sıcacıktı teni yavrumun. daha sonra üşümesin diye yukarı çıkardılar. ve beni uyuttular ama uyutmadan önce duyduğum sesle dehşete düştüm herhalde eşi çıkarıyolardı içimden çok garip bi sesti şimdi diyorumki iyiki uyutmuşlar beni 10 buçuktada ben çıkmıştım yukarı yavruşumu susturamamışlar gelince emzirtmeye çalıştılar beni emince uyudu güzelce Dünyanın en güzel duygusuydu. ertesi gün yaşadığım gerginliği saymazsak Rabbim her kadına nasip etsin bu duyguyu ınşallah
hala doğurmamış olanlar varsa onlarda tavsiyem hüç bişeyi kafalarına takmamaya çalışsınlar üç kuruş için bana ve hatta kendi oğullarına yaptıkları yüzünden sütüm gitti iki üç gün gelmedi beni hastane odasında ve sonrasında o şekilde ağlattıkları ve eşime yaptıkları için onları hiç bi zaman affetmiycem ve hakkımıda helal etmiycem

meltem abla ve zambakkız hikayeleriniz çok güzel rabbim analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsunlar inş.

Meltem merak ettim acaba epudral anestezi kullandin mi? Bana dogum sirasinda soracaklar hala karar veremedim o yüzden soruyorum :kedi:

masallah prenses annesıne Allah hayırlı omurler versın,darısı bıze ınsallah:asigim:

meltemcim, öncelikle allahım hayırlı evlat eylesin yavrunu..
sağlıkla, analı-babalı büyütün inşallah.
ailecek hep mutlu bahtiyar olun..

hikayeni bi solukta okudum, normal doğum hşkayesi okumayı çok seviyorum.
çok da güzel anlatmışsın, korkutmadan ürkütmeden :)
3 saat iyiymiş bence, hep uzun uzun sancı saatleri duyuyoruz, seninki kısa sürmüş maşallah.
oğluş da ağır abi olacak heralde :)

hadi yaa.. süper :)
hissediyorlar evet bence de... onların her şeyden haberleri var... melek onlar annesi.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…