2010 ocak ve şubat ayına çift çizgiyi görmek isteyen arkadaşlar buyrun...

kaç aydır gebe kalmak için uğraşıyorsunuz????

• Ankete Katılan
    104
  • Anket Kapalı .
Bebek sahibi olmak istiyorsunuz ama “çalışmanıza” rağmen hamile kalamıyorsunuz… Doktor “bir yıldan önce kısırlık tedavisi olmaz” diyor ama siz sabırsızlanıyorsunuz… ışte hiç bir yerde bulamayacağınız, gebelik şansını doğal yoldan artıran 15 öneri…

Düzenli olarak doktora gidin.
Genital bölgedeki bakterilerin bir kısmı hamile kalmayı engellr. Örneğin mantarlar, yumurtalıklarda enfeksiyona sebep olarak yumurtlamayı engelleyebilir. Bu nedenle her türlü akıntıyı ciddiye alın ve anında tedavi ettirin.

Eşinizin magnezyum deposunu doldurun.
Eşinizde oluşabilecek sperm azlığı da hamile kalmanıza engel olabilir. Bu sorunu azaltmak için eşinize bol bol magnezyum içeren besinler veri. Tahıllar, fındık, fıstk, ceviz, ayçiçek çekirdeği magneayum açısından zengin besinlerdir.

Uykunuzu aksatmayın.
Gece geç saatlerde yatıp, günü yatakta geçirenler sikluslarını altüst edebilir. Çünki yumurtaların olgunlaşması için vücudun ışığa ihtiyacı vardır. Karanlıkta vücut melatonin salgılamaya başlar. Fazla melatonin ise yumurtlamayı olumsuz etkiliyor. Hamile kalmak istiyorsanız, gün ışığından olabildiğince istifade etmek zorundasınız.

Kilonuz sabit kalsın.
Sürekli olarak bir-iki kilo alıp verenlerin metabolizması altüst oluyor. Bu nedenle hamile kalmadan önce istediğiniz kiloya inin ve bu kiloda kalın.

Yeme alışkanlıklarınızı kontrol edin.
Yediğiniz şeyler de hamile kalmanızı engelliyor olabilir. Örneğin E vitamini eksikliğinde döllenmiş yumurta, rahme yerleşemez. Kapsamlı bir test yaptırın.

Stersten kurtulun.
Hormonları olumsuz etkileyen unsurların başında stres geliyor. Çünki stres sırasında salgılanan proklaktin hormonu yumurtlamayı engelleyebilyor.

Toksoplazma testi yaptırın.
Toksoplazma hormonu gebelikte bebeğe zara verebilir. Çiğ ve yarı pişmiş et ve et ürünü ymeyin, taze süt ve taze sütten yapılmış ürünlerden uzak durun, çiğ yiyeceğiniz yeşillikleri iyice yıkayın, eldiven takmadan bahçe bakımı yapmayın ve kedi-köpek bakımında hijyene önem verin.

Kızamık olmayın.
Mutlaka kızamık aşısı olun. Zira gebelik sırasında geçirilen kızamık, doğmamış bebeğe zarar veriyor.

Alkolden uzak durun.
Düzenli alkol kullanımı, erkeklerin sperm üretimini azaltıyor. Bununla birlikte ereksiyon sorunlarına neden oluyor. Ayrıca sürekli içki içen ereklerin cinsel isteklerinin azaldığı da bir gerçek.

Sigarayı bırakın.
Arada bir sigara içen kadınların da doğurganlıklarının düştüğü saptandı. Çünki, nikotin, yumurta keseciğinin içindeki sıvıya ve rahim mukozasına zarar veriyor, spermle yumurtanın birleşmesini engelleyebiliyor ve döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesini olumsuz etkiliyor.

Kafeinli içecekleri daha az tüketin.
Günde bir-iki fincan çay, kahve ya da kola içmenizin bir zararı yok ama aşırıya kaçmayın.

Uzun seyahatlere çıkmayın.
Hamile kalmak istiyorsanız, uzak ve uzun seyahatlerden uzak durun. Çünki ülkeler arasındaki saat dilimi ve iklim farkları siklusunuzu olumsuz etkileyebiliyor.

Kayganlaştırıcı kremlere dikkat.
Eğer ilişki sırasında kayganlaştırıcı krem kullanıyorsanız , bu hamile kalmanızı zorlaştırabilir. Çünki bu kremleri içindeki yağ, spermlerin yumurtaya ulaşmasını engellyebilir.

Testisleri ” soğukta ” tutun.
Testislerin uzun süre sıcağa maruz kalması, spermlerin ölmesine neden olabilir. Uzun süreli sıcak banyolar, sauna ve hamama sık gitme, çok dar iç çamaşırı gibi olumsuz faktörler spermleri azaltabilir veya öldürebilir.

Kullandığınız ilaçları azaltın.
Bazı ilaçlar hem kadı, hemde erkek üreme faaliyetini olumsuz etkileyebilir. Örneğin bronşit, üst solunum yolları alerjisi gibi hastalıklar için kullanılan ilaçlar, genital bölgedeki mukozanın kurumasına neden olabilir.
ALINTIDIR

ben doğma büyüme aslen izmirliyim ama arnavutum...
canım arkadaşlar geldi yazamadım kaç yıllık evlisin izmirdemi senin için daha zor ha deyince gelemiyor insan allahım biran önce bebişim,zi elimize verse de onlarla meşgul olsay yok sa böyle fakit hiç gecmiyor sil süpür yıka yemek yap bazen kendimi kurulu bir robota benzetiyorum evlenmeden önce cok aktiftim birden böyle bir hayatın içine düşmem sessizlik sakin gün gecirmem cok bunattı beni monotonlaştım iyice bende samsunluyum ankarada oturuyom 1bucuk yıllık evliyım

günün yarısını uykuyla geciriyorum calişmalara başladıgımda desene gün işigindan faydalanacam ama nasıl olacak cok soguk burası dışarısı evimede güneş pek girmiyor kuzey tarafı sigara alişkanlıgımda var iltihap desek onunda şimdi tedavisini görüyorum oyyyyyyy oyyyyyyyy yememe içmemede dikket etmem eşimde öyle herşeyi yemez nasıl olacak arkadaşlar allah yardımcımız olsun

sorma nasıl aktiftim nasıl gündüz ayrı gezer yürürdük akşam ayrı..7gün 24 saat evdeyim ben yalnız çıkamıyorum dışarı zaten gidilcek yer bilmiyorum yapacak birşey yok saunaya fıtness a gideyim diyorum hava soğuk yanımda kimse yok bende öyle yemek yap sofrayı topla temizlik yap vs. 3yıl dolucak temmuzda sanki 30yıl gibi geliyorkaydirigubbakcemile3 istanbula evlenmiştim 1yıldırda burdayız işte...bende çok bunaldım hatta terapiste gitmek istiyorum konuşacak bir kahve içecek kimse yok

sorma güzelim sorma ya öğlenlerde kalkıyorum gece 4lede uyuyorum hiç ama hiç dışarı çıkmıyorum yemeğe gidersek akşam o da arabayla gene ev hiç güneş almıyor ben dışarı çıkmıyorum her türlü sebze meyve yok burda yani yememize içmemizede dikkat edemiyoruz 69 kiloydum boyum 1.80 buraya geldiğimizden beri 1yılda 85 kilo oldum kilo vermem lazım otur otur kilo alıyorum hep Allah yardımcımız olsun:1hug:

dogrudur canım yabancı bi memlekette biz en azında cıksakta yabancılık cekmiyoz birşeylere gitmen senin için ii olur yabancı dilde bilmelisin kendini anlatabilmen için gerci sen araştırmayıo cok seviyorsun okuduklarıma bakarak söylüyorum türk kimse yokmu durdugun yerde pasif birine benzemiyorsun daha yenisin sen bence orayı ve insanlarını cözersin yakında kimse tutamaz seni birde allahım kucagına bir bebiş verirse o zaman 30 yaş geri adım atarsın şimdi yemek yapacam 2 kişilik bu ye yarın yeme bunlarla meşgulüm sizlerde olmasanız tamam işte bekledigimiz gün gelecekse cektigimiz çile kutsaldır vardır bununda bir hikmeti deyip kendimizi teselli edecez artık

sağol çok teşekkür ederim ben ne kitaplar okuyorum bir bilsen gözlerim bozulcak okumaktan laptopa bakmaktan kaydirigubbakcemile3 şimdi birde örgüye sardım bere örmeye çalışıyorum:hulya: tamam canım kolay gelsin sorma birde hergün ne yemek yapcam derdi var.benim yaşım 22 ama 40gibi hissediyorum bazen öyle teselliden dualardan başka yapcak birşey yok

bende 165 boy 53kilo ile evlendim 1bucuk senede 62 oldum sinir oluyorum 9 kilo ya birşey yedigimden degil düzensiz beslenme meyve eşim önüme getirmedikten sonra pek aramam kalktıgımda kahvaltı yaparım oda ne bulduysam pek aramam zaten sigara altı derler eşim gelene kadar daha yemem bende uyku oldugu için o ve kullandıgım ilaçlar yaptı birde hareketsizlik tam oldu

bende eşim gelene kadar yemiyorum pek bazen o da dediğin gibi çikolata sürüp ekmeğe yerim yada peynir falan oturup başkaları gibi kahvaltı hazırlamam kendime bende sinir oluyorum 20kiloya yakın kilo aldım ya nasıl vercem birde hamile kalırsam çok kötü olcak ya ama bakalım yeterki kalalım kilo problem değil :ecrin_bebek: uyku bendede çok bazen eşim gelene kadar uyuduğum oluyor çok düzensiz hayat evlilik hayatı

kitap okuyunca benim uykum geliyor eşim cok söyler ben 34 yaşindayım canım gecen sene bende atkı ördüm bu küş taktım yani cok yavaşim bende burda kuran ögrendim kurs aldım arkadaştan o tür şeylerle ilgileniyorum daha cok huzur buluyorum şimdi yanlız okuyabiliyorum arapcayı allah herkeze nasip etsin şu 7 gün oruç tutup allahın isimleri 21kez okunuyordu yanlişta hatırlaya bilirim gene incelerim onu yapacam şu korunmam bitsin bende cok incelerim internetten aklımda pek kalmaz ama allahtan internet varda onla zaman geciriyoz

keşke ailelerimizle akrabalarımızla aynı yerde oturuyor olsak ben istanbuldayken her ay gidiyordum izmire ailemin yanına.bebişimiz olursa inşallah herşey düzene gircek arkadaşım merak etme

bende istiyorum öğrenmek ama burda nerdeee..ist deyken kurs vardı karşımda tam başlıycaktım buraya taşındık.Kuran öğrenmek gibisi yok bende öğrenicem Allahın izniyle inşallah.evet iyiki var internet ve sizler yoksa iyice daralırız atkı çok ördüm ben 3günde bitiriyorum ama başka birşey öremiyorum öğreten olsa çok seviyorum ben örgü örmeyi ama yapamıyorum işte bilemediğimden.

şimdi eşim aradı gec gelecekmiş iş uzamiş işin yok sa 11kadar onu bekle sıkıldım bunaldım dıyorum git gez diyor aynı yerleri görmek zevk vermiyor bana gezmeyide pek sevmem zaten burda akrabalar cok ama gitmiyorum hemen soruyorlar cocuk yokmu bi sorunmu var artık cevap vermek istemiyorum allahtan birtane düşük yaşadım da onun için fazla üstelemiyorlar yoksa kısır damgası yiyecem allahım kimseyi böyle bir duruma düşürmesin cocukları olmayanlara erken zamanda cocuk versin...amiiin

amin amin.ya o sorulardan eşimin akrabalarından duymaktan bıkmıştım buraya geldikde kurtuldum yetmedi telefonda devam ama artık soramıyorlar şükür eşim azarladı sanırım.nereye gezcen ya yalnız başına boşver evde otur sen ankara çok soğuk oluyor bilirim ben.kek kurabiye falan yap kendine yemek hazırla müziği aç ne bileyim müzik dinle bugün kendin için güzel birşeyler yap yada kuran oku biraz canım benim eşim gelir birazdan gelmiycek olsaydı çıkmazdım sohbet ederdik ama kusura bakma öpüyorum çok

sen eşinin işi içinmi oraya gittin yoksa eşinmi oralı 3senede olmişin bende 3 enede aynı olacam desene senin yaşin daha genc ben bu yaşta alırsam otomatik olarak bende kalır töbe veremem ben hayatta perizmiş spormuş yapamam yasaklar beni çezbeder her seferinde sende sorun etme bi tanem senin kesin olur daha küçüksün maşallah kendini geliştirmiş küçük yani cocuk yapmak için yaşin gecmiyor yanliş anlama sakın bak benim 1senem kaldı 35 şe eşimde 37 düşünsene yumurtalarımız azalacak korkuyorum ne yalan söyleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…