2010 ocak ve şubat ayına çift çizgiyi görmek isteyen arkadaşlar buyrun...

kaç aydır gebe kalmak için uğraşıyorsunuz????

• Ankete Katılan
    104
  • Anket Kapalı .
üzülme canım benim iki foliküldede over kisti var hemde 3.5cm ve doktor hiç bir ilaç vermemişti normal olduğunu söylemişti sana ne dedi? geçmiş olsun..

sağol canım arkadaşım...
yumurta kontrolüne gittim biri 18.5,biri 14.5di.iki gün çalışma verip 5gün sonra çağırdı
büyük olan yumurta yoktu.küçüğüde kist olmuş.hemde 3.5cm.daha önce böyle bir sorunum yoktu.klomenden oldu.canım cok sıkıldı.sizinlede denk gelemiyorum.
senin kistler noldu peki

ya çok güzel büyümüş ne kadar iyi sen moralini bozma.benim her iki foliküldede yani iki taraftada varmış 3.5cm lik kist ekim ayında regl olamadığım zamanda gitmiştim bana hiç bir ilaç vermedi kist için normal her kadında olduğunu söyledi söktürücü vermişti sırf ve yumurta takibine çağırmıştı sonrada bir daha gitmedim regl olduğumda gidicem 3.günü yada bilmiyorum gelicekse kendiliğinden gelsin istiyorum bebişim yoruldum çünkü.....

KADINLARA ÖĞÜTLER

1- Sporu abartmayın
Spor vücut sağlığı için yararlı. Ancak fazla spor yapmak da ters tepebilir. Sporcu kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar, bu kadınların adet görme sıklıklarının giderek azaldığını gösteriyor.

2-ıyi beslenin
Kötü yemek alışkanlıkları üreme hormonlarının düzenli işlev görmesini etkiler. ışin sırrı düzenli olarak,günde en az 3 kez, aynı saatlerde hem besleyici hem de yağsız yemekler yemekte.

3-Atıştırmak iyi gelir
ıki öğün arasında bir şeyler atıştırırken kendinizi suçlu hissetmeyin. Fakat yağ ve tuz oranı düşük, tadı güzel şeyler olmasına dikkat edin. Karbonhidratlarla proteinleri dengeli bir şekilde tüketin.

4-ıçkiden uzak durun! Araştırmalar günde 1 kadeh içki içen kadınların hamile kalma şansının hiç içmeyen kadınlara göre önemli ölçüde azaldığını kanıtladı. ıçki tüketimi ne kadar artarsa, hamile kalma şansı da o kadar azalıyor.

5-Kolaylaştırmak için
Hamile kalmayı kolaylaştırmak için seks yapmadan önce duş almayyn. Çünkü bu spermi alıp götürebilir. Cinsel ilişkiden sonra kadının 20-30 dakika hareketsiz kalması spermin rahme ulaşma şansını artırır.

Kitabın yazarı Harvard Tıp Fakültesi Jinekoloji Bölüm Başkany Doktor Robert Barbieri'ye göre sperm miktarındaki ve kalitesindeki düşüklüğü hayatınızda yapacağınız birkaç değişiklikle önleyebilirsiniz. ışte Barbieri'nin önerileri..

ERKEKLER NE YAPSIN

1-Aşırı spor zararlı
Erkekler için de fazla sporun yarardan çok zararı var. Çok fazla spor yapan erkeklerin testosteron düzeyinde düşüş görülüyor. Bu da cinsel isteği ve sperm kalitesini azaltıyor. Sporu bırakmasanız da azaltın.

2-Yağla şekerden kaçının
Erkeklerin de en az kadınlar kadar beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Aralarda besleyici hafif yemekler atıştırmakta yararlı. Bu, yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durmanızı sağlar.

3. Meyve ve sebzeyi artırın
Günde en az 7-8 kez farklı meyve ve sebzelerden yiyin. Patates, havuç ve turunçgiller bu rejimin vazgeçilmezleridir. ışte size bir ipucu: koyu renkli meyve ve sebzeler daha besleyicidir. Örneğin kan portakalını normal portakalda tercih etmelisiniz.

4. Alkolde belirli düzeyi aşmayın!
Erkekler üzerinde yapılan araştırma ise aşırı alkol tüketiminin cinsel isteği, sperm düzeyini ve kalitesini azalttığını gösteriyor. Bu da uzun vadede kısırlığa sebep oluyor. Az ve düzenli alkol tüketen erkeklerde ise alkol tüketimiyle kısırlık arasında belirgin biri ilişki görülmüyor. Özetle çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerde kadın alkolü tamamen bırakmalı, erkek ise belirli bir düzeyi aşmamalı.

5. Çevresel koşullara dikkat edin
Araştırmalara göre zehirli, kimyasal maddeler, toz ve diğer zararlı çevresel koşullar erkeklerde sperm düzeyinin düşmesine yol açıyor. Böcek ilacı ya da tiner gibi maddelerle çalışıyorsanız mutlaka maske takmayı;
bulunduğunuz ortamı havalandırmayı unutmayın.

6. Sıcak su ve dar pantolondan uzak durun
Testislerdeki sperm üreten hücreler en iyi, vücut ısısının birkaç derece düşük sıcaklığında işlev gösterir. Testislerin sıcaklığındaki bir iki derecelik artış bile hem sperm hem de testosteron üretimini olumsuz yönde etkiler. Testislerin ısısını arttıran dar kotlar, bisitletçilerin giydiği türden taytlar ve deri pantolonlardan uzak durmalısınız. Sıcak duş, sauna, jakuzi gibi yerlerde çok fazla zaman geçirmek de testislerin ısısını artırarak benzer etkiler ortaya çıkmasına yol açar.

7. Stresi yogayla yenin
Mümkünse bir ay boyunca bir süreliğine daha az çalışın ve seyahate çıkmayın. Eve iş getirmeyin. Bir uzmanın danışmanlığında yoga yaparak rahatlamayı deneyin.
ALINTIDIR

hatunlar öpüyorum hepiniziiiiiiiiiiiiiii...................................

çok teşekkürler araştırmaların için. çok faydalı bilgiler çok şey öğrendimvereliniortak
sadece bir şey eklemek isityorum. yanlışsam düzeltin
adaçayı hamile kalmayı kolaylaştıran ama hamile kaldıktan sonra da düşüğe sebep olan bir bitki. o nedenle dikkatli kullanılmalı.

hihoyyytslm kızlarr.. birkaç gün giremedim bi hamişimiz var herhalde.. dmtumt84 hayırlı olsun canım.. darısı bizlerin başına inş. geçmişi okuyamadım pek. başka ne var yok kızlar ? ben dün dr. a gittim kültür alındı. perş. sonucunu alacağım. ama kahverengi akıntı bitti sonucunu alana kadar.. görüşmek üzere kızlar kendinize iyi bakın. folikasitleri almayı unutmayın:dance:

birşey değil ne demek 56. ve 74.sayfalardada var bilgiler.adaçayını ovulasyon gününe kadar içmek lazım düşüğe neden olmasın diye..ben bir gün içip bir gün içmiyordum mesela..hem çok güzel uyku yapıyor yatmadan önce içtiğimde bebekler gibi uyuyorum:)

Hayıt meyvesi her yaştaki kadın için harika bir bitkisel çaredir. Hayıt yüksek ateş, baş ağrısı, gazlanma ve idrar arttırma için ama en önemlisi günümüzde de devam eden şekliyle "kadın hastalıkları" için tavsiye edile gelmiştir. Hayıt, adet öncesi gerginlik, adet gecikmesi, göğüslerin hassasiyeti, sancı, kramp ve depresyon gibi rahatsızlıkların giderilmesinde veya azaltılmasında etkili olabilmektedir. Hayıt meyvesi, hipofiz bezini uyarır, vücuttaki kadınlık hormonlarını doğal bir şekilde dengeleyerek işlev görür. Hem de bazen sentetik hormon yerleştirme sonucu oluşan yan etkilerin hiçbirine neden olmaksızın. Hayıt, adet öncesi gerginliğe faydasını en az 2 hafta içinde kendini açıkça belli eder. Fakat, en iyi sonuç için en az 3 ay süre ile alınmalıdır.

Hayıt adet düzeninizi; ister çok kısa olsun, isterse hiç olmasın, kanama zamanı çok uzun veya çok kısa olsun, kanamanız çok hafif veya ağır olsun herşeyi normale döndürür. O aynı zamanda hem kadınlarda cinsel istek arttırıcı hem de cinsel istek azaltıcı özelliğe sahiptir. yani cinselliğiniz çok fazla ise onu azaltacak, az ise onu yükseltecek ve normale döndürecektir.

Erkeklerde ise sadece cinsel istek azaltıcı özelliğe sahiptir.

Hayıt meyvesinin, her ne kadar kullanım alanlarının çoğu bayanlar için olsa da erkeklerde depresyon ve buna bağlı olarak cinsel iktidarsızlık durumlarında da kullanılabilir.

Hormon dengesizliği kısırlığa da yol açabilmektedir. Bu nedenle Hayıt, yumurtlama periyodunu düzenlemeye ve hamile kalma şansının artmasına yardımcı olabilir.

Doğumdan sonraki ilk 2 hafta içinde Hayıt meyvesi alındığında, süt verimi belirgin şekilde artmaktadır.

Doğum kontrol hapına son verdikten sonra da, bedenin doğal dengesini yeniden kurabilmesinde çok yararlı olur. Erkeklerde ve kadınlarda ise hormon fazlalığının neden olduğu aşırı kıllanma ve svilcelere (akne) karşı, Hayıt kullanımı hormonları dengeleyerek yardımcı olabilir.

YARARLARI

1.) HAYIT, Hornonal tüylenme ve ergenlik dönem sevilcelerinde. (2-3 aylık bir kullanım gerektirebilir.)
(ÖZELLıKLE GENÇ KIZLARA!!!)

2.) Adet öncesi ve adet sırasındaki gerginlik, sancı, depresyon ve kramplarda

3.) Adet düzensizliğinde

4.) Adet düzensizliğinden dolayı hamileliğin gerçekleşmediği durumlarda (12-18 ay gibi bir süre kullanılmalıdır.)

5.) Doğum kontrol haplarının kullanımı sonrasında edet düzeni bozulduğunda

6.) Menopoz dönemi sıkıntılarında (Sıcak basması, kemik erimesi, kuruluk, baş dönmesi ve depresyon gibi)

7.) Rahim - meme kist ve iltihaplarında

8.) Üreme organlarını kanserden korumada

9.) Bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde

10.) Damar tıkanıklığında

faydalı olmaktadır.

ALINTIDIR

Diyetisyen Gürkan Kubilay diyetlerine bir yenisini daha ekledi. Hamile kalmak isteyen hanımların eşleriyle birlikte uygulaması gereken bu diyet vücudun dengesini korumak ve sağlıklı bir gebeliğe başlamak amaçlı sanırım. Seda Sayanın programında açıklamlar yapan Gürkan Kubilayın beslenme ve diyet listesi aşağıda verilmiştir.

SABAH YENıLMESı GEREKEN BESıNLER :
* ıstiridye,
* Marul salatası,
* Mercimek çorbası,
* En fazla 2 yumurtalı ve çok az yağ içeren menemen,
* Bezelyeli pirinç pilav,ı
* Lahana çorbası,
* Tarhana çorbası,
AKŞAM YENıLMESı GEREKEN BESıNLER :
* Yoğurtlu ıspanak,
* Tavuklu brokoli,
* Zeytinyağlı kerviz,
* 5-6 adet yağsız Dana şiş ,
* Barbunya pilak,
* Lüfer buğulama
ALINTIDIR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…