2010 şubat anneleri bebek bakım ve eğitim sorunlarını tartışıyor..

ben şuan acayip kafayı yemiş durumdayım eczaneye bile sorduğum olmuştur yokmu bu çocuğa verebileceğimiz bir uyku ilacı şurubu bişeyi 3 saat aralıksız uykuya hasretim diye.. ezcacı kadında gülmekten ölmüştü..ben eczacıyım bulamadım bir yolunu 2 kızımdada hiçbirgece uyumamıştım dedi:))

uyku konusunda bir sıkıntı yaşamadım çok şükür ilk zamanlar kucağımda uyumak isterdi 5. ayından sonra artık hiç bir müdahaleye gerek kalmadan beşiğine yatırınca kendi kendine uyuyor oğlum ve uykusu çok güzel şu anda en geç akşam 11 gibi yatar sabah ya 9 da yada 11 e doğru kalkar gün içindede 2 defa 2-3 saat arası uyur annesini düşünür benim oğlum maşallah diyeyimde nazar değmesin
bu arada bende oğlumu kundak yapanlardanım kollarını kıpırdattıkça uykusu dağılıyordu ilk zamanlar sonra kundağa alışınca uykusuda düzene girdi

uyku konusunda bizimde pek sıkıntımız olmadı.tabi istisnalar var.arada huysuzluk yapıp uyumak istemiyo.ama genel olarak çok düzenlidir.dogdugundan bu yana hep iyi bi uyku uyumuştur fakat sessizlik olacak.maalesef benim kız bi çıttan uyanan biri.bu pek hoşuma gitmiyor ama tek uykusunu lasın diye pek ses etmiyoruz evde.ama bi yere gidelecekse ozaman sorun oluyo çünkü gürültüde uyuyamıyo pür dikkat dinler yada kaykar yerinden.ama uyudumu iyi uyur.gündüz uykusunu serbest bıraktım.canı ne zaman isterse.bi anne olarak uykusunun geldegini haliyle anlıyor o zaman uyutuyorum saatimiz yok.ama benim kız saat gibi belli oluyor.sabah 6,30 gibi kalkar.ilk uykuyu.11 ve 12 arası ne zaman hazırsa o zaman uyur.kalkış saati belli olmuyo bi baksanız 40 dk.bi bakmışsınız 2,5 saat..
ama akşam saatimiz belli ..kendi endine bi saati var demiştimya.akşam 8 ve 8,30 arası akşam uykusuna dalmış olur.soınra ya bi kez yada iki kez gece kalkar ve emer hemen yatar..şükür bari uykumu iyi alıyorum.yatak konusun ise .ben ilk dogdugunda aksine ben yanıma alıyordoum çünkü çocuk dönemedigi için bi yere sabik kalmasın diye sürekli bi saga çevir bi sola .yanımda yatardı.sonra kendini nasıl çevirmeyi başardı yanımdan aldım beşige.ben kendime çok güveniyorum asla üstüne müsten basmam.derin bi uykum yoktur öyle.yani tam tersi ik zamanlar yanımda yattı.şimdi ise beşiginde.

furkana da defneyede kocaman ve birsürü
nasıl imrendim ya nasıl dün geceyi düşündümde allahım bana sabır ver diye diye sabahı ettim ben nerde hata yaptım yada yapıyorum onu düşünüyorum..pür dikkat sizlerin yazdıklarını okuyorum ee özellikle yapılmış bişiyde yok sanki

uyku konusunda size akıl verecek en son kişi benim maalesef...

şu cümle ile ne çok şey anlatmışsın be zeynepcim...bi garip oldum okuyunca (

Bahar'ın da uyku problemi çok şükür olmadı diyecem ama korkuyorum.çünkü ne zaman birşey desem hemen bozuluyor..maşallah kızıma..
Ben hiç yarım kundak yapmadım,ben karşıyım belki doğru bir yöntem ama ben duygusal baktım olaya biraz yapamadım..hayatta ki en önemli şey özgürlüktür bana göre,özgür olsun istedim..eldivenlerini bile takmaak istemezdim yüzüne dalmasa..
o yüzden ananemler kapadı ellerini 2-3 aylıkken,ben açtım arkalarından.elbette ki biliyorum kendilerinin farkında değiller o zamanlar ama böyle bir duygum var işte..sonuçta ben de bebekliğimde tam kundaklanmışım..

Bahar'ın gece uykusu sorunu yok da gündüz uykusu sorunu var.gece 2 kez bazen bir kez uyanır.ama hiç saatleri düzenli değil..yatma saati de düzenli değil mesela bu gece saat yarım da uyuyabildi..babası geç geldi ona bağlıyorum ben şu an..
gündüz 2 kere uyur.bi kahvaltı sonrası..onun da saati belli değil bazen 8 de uyanır bazen 10 da..
bi de akşam üstü uyur..tabi bunlar eğer evdeysek.
en uzun uyuduğu saat 1,5 saattir..bugüne kadar 2 saat uyuduğunu görmedim.
benim tek istediğim şey vardı o da her ortamda seste uyuması..maalesef bu benim dışımda gelişti kızım kendi huyu dolayısıyla her çıta uyanır aynen Defne gibi..
diyelim yeni uyudu kapı çalsın Bahar ayakta..çok meraklıyız..hele biryere gittiysek hiç uyumaz..kızlar bilir buluşmamızda her bebek uyudu Bahar uyumadı merakından.
ben 4 aylıkken odasında yatırmaya başladım.ondan önce de bizim odadaki sepetinde uyurdu.yanıma aldım hemde çookk.hala da alırım..onun kokusuyla uyumak bambaşka.ama ben de yatağında ve odasında uyusun isteyenlerdenim.böyle çocukların daha özgüveni yüksek büyüdüklerini düşünüyorum.
ayrıca eşimin de beni üzdüğü tek konu bu..bazen yanımıza aldığımda uyuyamadığı için yastığını alıp salona gidiyor..
bizim de uyku serüvenimiz böyle..bugünden sonra değişir mi bilmem...

Son düzenleme:
serapcım ayrıca bir şey sormuşsun??
benim kızımda aynı canım,başkalarını görünce benden atılır,yani ben çalışan anne değilim sakın kendini suçlama..ben şuna bağlıyorum..diğer insanlar sırf nazlıyor,oyun oynuyorlar yani bi sorumluluk yok biz bi yandan oyun bi yandan diğer sorumluluklarıyla ilgilenirken daha kuralcı olabiliyoruz..ee tabi kuralsızlık nerdeyse çocuk oraya atılır haliyle..
Abartmıyorum benim kızım kapıya gelen SUCUnun peşine ağlıyor ya daha ne diyeyim o sokakta ya :))

ya konuyu aşmak istemedim ama serap'ın da sorusu havada kalsın istemedim canlar kusura bakmayın..

Son düzenleme:

sedacım çok sağol beni dikkate aldığın için ben bu konuda çok merak etmiştim herkesinmi böyle diye..derinde aynı sokakta kimi görse ağlıyor yeterki kapıda görsün yeter yada ne bileyim ben ilgisizlik yapmıyorum evdede özgür herşeyi beraber yapmaya çalışıyorum ama işte huyumudur bilmiyorum aslında bir yerde okudum iyi bişey diyor özgüvenini kazanmış oluyormuş bu tarz olunca,,annesinin onu bırakmıycağını bilirmişöyle iste sedacımmm

serapcım bak bende anlatayım.defne kimsenin kucagına gitmez.bizim kucagımızda herkese şirinlik yapar..ama zeynep öyle değldi.herkesin kucagına giderdi.yeterki ellerini açıp gel de..hemen atlardı heleki dışırdaysan.annem .herkes zeynebe gülerdi gelen gidenin arkasından ağllıyo diye.kız düşün eve tüpcü gelirdi adam giderken arkasından ağlardı.sucu gelirdi al beni kucagına diye ağlardı.bende sinir olurdum.tüpçünün bile arkasından ağlıyo diye..bildik birilerin kucagına gitmesi üzmüyordu ama tanımadık birine bile atlardı işte..ama şimdi okadar sosyal bi çocukkiii...hiç yabancılığı yoktur.seni ilk kez görsün bi dakkada seninle samimiyeti kurar.çabuk arkadaş edinir.hatta çocuklar arasında genelde benim kız ilk adımı atar.arkadaş olalım oynayalı diye.bazı bebekler annelerinin arkasına sığınırken zeynep arsaından gider neden benimle ardaaş olmuyorsun.hadi oynayalım diye çocugun peşine bırakmaz.diyecegim oki özgüveni çok yerinde çocuklar oluyorlar.hiç endişe etme.zeynepten bu yönden bi sıkıntım olmadı..ama defne bi kişiyi iki üç kez görmesi gerek ona gülmesi için:44:

uyku konusu iyi olmuş kızlar bende sitedeki en çok problem yaşayanlardanım ve çözüm bulamadım oki beni gören tanıdıklarım artık uyuyomu nasıl diye soruyolar.mesela< son 2 günü anlatım size perşembe günü 9.30 da yattı her 20 dakkada bir saat 12ye kadar kalktı ve sobra 1.30 saatde kalktı ve benim onu herseferinde uyutmam yaklaşık yarım saat bu arad dayanamayım yanıma aldım 4.30 uyandı ve uyutamadım tekrar sonra saat sabah 7 de uyudu 9 da kalktı gündüz sadece 1 saat uyudu ve yılbaşı gecesi gece 3.30 kadar ayakdaydı ve oyun oynuyodu geceleri sadece sesini duyurmak için ağlar benim kucağıma gelince susar yani öyle bi hastalığı olsa yada diş felan olsa ağlar zaten diye düşünüyoruz .uyandığı zaman artık stresden yatağına koyunca uyancak korkusundan ki çoğunlukla böyle oluyo tekrar al baştan uyutmaya çalış...ve benim sinir sistemim harap durumda duru uyuduğunda bile uyuyamaya başladım geceleri sonunda okadar sinirleniyorumki o uyuduğunda ben yatağıma döndüğümde elim ayağım titriyo sinirden ve ben bu yorgunlukla kızıma tahammül edemiyorum ve sinirli oluyorum 1 gece biraz uyusam o beni 1 hafta idare ediyo diyebilirim ama etrafımdaki herkeze sarıyorum bu sefer

şu anda bile 9.30 da yatmıştı tam 3 sefer uyandı sırf bu yüzden doktorada götürdüm verdiği şurupları kulandım uaynam süreleri biraz uzadı sadece ilk zamanlar etki etti gibi geldi ama şimdi pek etkili değil..birde işin kötüsü az uyuduğu zaman ertesi gün gündüz iğrenç geçiyo okadar huzursu oluyoki hiç bişey yemiyo gündüz uyumuyo gece uyursa gündüzde uyuyo çünkü uyku uykuyu getiriyo ...neyse gene uyandı ben daha yazarımda sonuçda hiçbişey elden gelmiyo işte çekiyoruz ...

kızlar bu haftanın konusu beslenme olsun mu?
nelere dikkat ediyorsunuz
nasıl besliyorsunuz
beslenme konusundaki olmazsa olmazlarınız neler???
ilerde iyi bi yemek düzeni oturtmak için neler yapmalı?

kendı soruma ılk cevabı ben vereyım...
benım ıcın yemek duzenı onemlı.
herseyden olculu olarak yedırmeye calısıyorum.
haftada 1 balık yıyoruz. 2 haftada 1 de cıger.
onun dısında haftada 2-3 corbalarına kıyma koyarım mutlaka.
corbalar et,tavuk yada kemık suyuna yapılır.
tavugu yıne haftada 1 tuketmeye calısırız. herseyden ne fazla ne az gerektıgı kadar yıyor. cok sukur iştahsız bı cocuk degıl. su aralar hasta oldugundan bıraz direniyor ama 1-2 kaşıktan sonra zorlamıyor beni.
ogunlerımız bellidir. assagı yukarı aynı saatlerde yerız. yarım saatlık sapmalar olabiliyor zaman zaman.
sabah kahvaltı
oglen corba yada ewde yıyebılecegı uygun bı yemek warsa yemek yanına mutlaka yogurt
ara ogun meyve,kek,tatlı yada nadıren muhallebı
gece de yatmadan yıne yemek,corba yada gün aşırı tahıl maması.
yogurda asla hayır demez. bazen hıcbısey yemedıgınde yogurdun ıcıne pekmez muz cevız koyarım onu mutlaka yer.
bıtkı cayımız her daım ocaktadır gunde yarım cay bardagı ıcerız gece yatmdan.
meyve suyu mütemadiyen tüketmeye calısırız.
dısarda yedırmek zorundaysam ve yanımda bısey yoksa da mılupa organık ın meyvelerı ve corbalarını severek yıyor kuzucum.
bızımle mama sandalyesınde sofrada oturup yıyor. karnı tok olsa bıle mutlaka sofradan 2-3 lokma bısey tırtıklar. herseyın tadına baktırırım.
puturlu olayı benı bıraz zorluyor. puturlu cok yıyemıyor maalesef. bence cok ısrar etmıyorum. illaki alışıcak. ona bıraktım biraz,daha hazır degıl sanırım tamamen puturlu yemeye.5 yasında hala püre yiyen bi cocuk duymadım henuz. en fazla 2-3 ay daha pürelerim o yesinde ben her turlusunu yapmaya hazırım...
gunun vazgecılmezı yumurtadır. severek yer. protein deposu oldugu ıcın hemen her gun mutlaka kahvaltısına eklerım.
sukur benı cok zorlamıyor yemek konusunda. uykunun aksine bu konuda şanslıyım.

Valla Zeynepcim gercekten özendim. Masallah İpek'e....

Bizde malum süt alerjisi var. O yüzden yumurta, süt ürünleri ve içinde süt olan hiçbirşeyi ayrıca yoğurdu yiyemiyoruz. Herşeyden geçtim şu yogurdu yiyemiyor olmak beni zorluyor.

Doruk'ta genelde açsa zorluk çıkarmaz yemeğini yer. Bu konuda ben hiç zorlamıyorum onu. kafasını çevirdiği an bırakırım yemek vermeyi. Sofraya oturduğumuzda mutlaka onu oturturum sofradaki yemeklerden biseyler yediririm. En çok sevdiği yemekler, kereviz, bulgur pilavı ve yeni yeni tarhana çorbası

Sandalyesine yeni yeni tabakla biseyler koyuyorum oda eliyle tabağından alıp agzına koyuyor. bunu kendi kendine yemek yemege başlaması için yapıyorum. parmakları beceri kazanıyormuş. etraf batıyor ama napalım artık. Ekmek yemeyi çok sever. Hiçbisey bulamassam ekmek veririm onu kemirir biz yemek yerken.

Sabah kahvaltı olayımız benim sütüme 8 tahilli veriyoruz. H.sonu sedanın portakallı keki ve mandalin suyu verdim kahvaltıda çok güzel yedi. h.sonları o şekilde yapabilirim sanırım artık.

Hergün ona çorba yapıyorum. ve her çorbasına mutlaka kıyma koyuyorum. kereviz, pırasa, kabak, patates, erişte, kırmızı mercimek, pirinç, havuç, brokoli, soğan ne varsa işte dönüşümlü yapıyorum. gayet güzel yiyiyor. içine ama artık bi cimdik tuz koyuyorum. tuzsuz hayatta yemiyor yemekleri. birazda z.yagı gezdiriyorum.

Meyva olarak milupanın tahıllı karışımlarını seviyor. onları veriyorum. evdede arada eline elma, mandalin armut falan tutusturuyorum. ama meyvayı sevmiyor ve aramıyor bizim paşa.

dolapta onun için özel yaptığım köfteler oluyor. arada köfte ve patates yapıp vermeye çalışıyorum ama doruk et sevmiyor benim gibi. daha çok sebzeci. köfte verirken zorlanıyorum.

abur cubur hic vermiyorum. ve vermemek içinde direneceğim artık kaç yaşına kadar direnebilirsem.

ıhlamur ve normal çayı seviyor. mutlaka hergün içiyor. süt içememesi çok büyük problem. o yüzden bir süre daha emzirmem şart. 1 yaşında alerji testimiz olucak ona göre bakacağız neler yapabileceğimize. Yemek yedirmek bizim içinde çok büyük bir problem değil. Yerken özellikle tv yi açmamaya çalışıyorum. alışmasın diyerek. ama şaklabanlık yapıyorum malesef.

şurda 1 yaşına ne kaldı...
umarım allerjik durumunuz düzelmiştir. yogurt gerçekten benım ıcınde cok onemlı. hıcbısey yemedıgı hasta donemlerde kurtarıcım oluyor.
brokoli,kabak,yogurt,tarhana ve tatlı kabak kızımın favorileri.
ac karnına 1 tatlı kasıgı kecıboynuzu pekmezı mutlaka verırım. onun dısında yogurduna katıp verdıgımde olur zaman zaman.
abur cubura bende dırenıyorum şu an ama dedıgın gıbı nereye kadar? gıttıgı yere kadar gıdecek boyle...
öğürdüğü an kesıyorum bende yemeyı. anlıyorum kı doydu. zorla yedırmek ıstemıyorum kı daha sonraları yemek saatlerini işkence olarak algılamasın cocuk. cok yemesı gerekmez,illa tabagı bıtırsın gıbı bı takıntım yok. ac olunca ıllakı yıyorlar. doyunca oguruyor ve tamam dıyorum bu kadar...

kızlar bu haftanın konusu beslenme olsun mu?
nelere dikkat ediyorsunuz
nasıl besliyorsunuz
beslenme konusundaki olmazsa olmazlarınız neler???
ilerde iyi bi yemek düzeni oturtmak için neler yapmalı?

canım iyi olmuş bu konu.uykudan sonra bu yemek konusunda da mağdurum malesef:) ama şimdi daha iyi çok şükür.maşllah ipeğin öğünleri çok iyi allah bozmasın.biz sabahları artık tosta geçtik.bebe bisküvisi hiç semedi ve yemedi de sayılır.peyniri de sevmiyo malesef.kaşarlı tost yapıyorum küçük tost ekmeklerinin yarısını yiyo öyle.tereyağıda sürüyorum.yanında da yarım çay bardağı kadar meyve suyu.yumurtayı iki günde bir veriyorum.gün aşırı diye biliyodum.hergün sorun olmuyosa bende öyle yapıyım bende.beyazınıda 9aydan itibaren hep verdim.öğleyin mutlaka sebzeli yada kıyma veya tavuklu çorba.ara öğünleri kaldırdım sayılır.çünkü zaten iştahsız ana yemekleri bari yesin diyorum.4saatte bir yediriyorum.akşamda bizim sebze yemeklerimizden.kerevizi çok mesviyo mesela.pilav falan sevmiyo alışamadı henüz.bizim öğünlerimiz bunlar.muhallebi falan sevmiyo.birde akşamları az yediyse yarım muz ve bir dilim avakado ve içine ceviz.bunu çok seviyo.birde hemen hemen her gün yeşil mercimek koyuyorum çorbalarına.çünkü demr eksikliğimiz var malesef.demir eksikliği için şimdi bende ciğere başlıcam henüz hiç vermedim.sen nasıl yapıyosun canım ciğeri.tarifini verirsen sevinirim.bizim öğünlerimizde böyle...

yemek konusunda bizde zorlanmıyoruz furkan yemek yemeyi seviyor sabah uyandığında devam maması veriyorum ilk uyanınca başka nişy istemiyor sonra beraber kahvaltımızı yapıyoruz yumurta sarısı pekmez labne ve çok az tereyeğı bir tanede zeytin tadını bilmesi amacıyla
öğlen çorba vaktimiz özellikle yoğurtlu çorbalar şehriye ve brokoli seviyor çorbadan kısa bir süre sonra meyvemiz var muz ve kivi yiyoruz şu aralar portakal mandalina yemiyor onların suyunu sıkıyorum havuç ve elmayla karıştırıp içiriyorum akşam öğünü ben kendimize yaptığım yemekten veriyorum genelde haftada bir balık tavuk kırmızı et yiyoruz annemin tavsiyesi üzerine kansızlığa iyi geliyormuş onbeş günde bir dalak ve ciğer yiyor bende et ve tavuk suyunu kendim yapıyorum içime siniyor yoğurt vazgeçilmezimiz içine meyvede katıyoruz arada ve kek kurabiye o tür şeyleride seviyor bende sıksık yapıyorum muhaebi pek sevmediği için haftada bir falan yapıyorum alışırsa daha sık yapıcam ve sebze püresini çok seviyor yazın annemin tarlasındaki kabaklar hep bize geldi kabak havuç patates hepsini severek yiyor tabi arada iştahsız dönemlerimizde oluyor birkaç gündür öyleydi ama düzeldi şükür gecede devam maması veriyorum 120 cc ve uyuyor arada milupanın organik meyve pürelerinden alıyorum yaz meyvelerine başladık şu anda unutmadan sütlaç seviyor bitki çaylarımız hergün mutlaka var paptya ve ıhlamur son dedediğimiz şeylerde pırasa ve ıspanak ikisinide sevdi sebze seviyor benim oğlum genelde hepsini yiyor pilavı yemiyor pirinç tanelerinden ötürü ama denemelrim devam ediyor makarna ve erişteye bayılıyor ve son olarak illaki bizimle beraber sofrada yemek yemeyi seviyor

Son düzenleme:
ayrıca haftada iki yada üç defa somon balığı.miktar olarak az yediği iin haftada üç veriyorum.yoğurtlada aramız çok değil onuda genelde yoğurt çorbası yapıyorum...

ama demıralpe de masallah meltemcım
tost yıyebılıyor demek puturlu olayını aştınız
aman nazar degmesın
bende 4 saatte bı yedırıyorum bı oncekı ogun cok yedıyse arada emzırıp 5 saatte yapabılıyoruz. duruma gore.
yumurta banada dr gun aşırı yeter dedı ama ben verıyorum her gun. proteın deposu. yesın yıyebıldıgı kadar zarar gelmez yumurtadan...
cıgerıde sebze corbasına eklıyorum canım ben. kıbrıt kutusu kadar cıgerı koyuyorum corbsına sonra blendırdan gecırıyorum.

masallah furkana
guzel yıyor aman nazarımız degmesın
ayrıca haftada iki yada üç defa somon balığı.miktar olarak az yediği iin haftada üç veriyorum.yoğurtlada aramız çok değil onuda genelde yoğurt çorbası yapıyorum...
olsun oyle yesede olur.
yeterkı yesın
yogurda pekmez elma artuk mandalına muz cevız kıvı ne bıleyım farklı seyler eklesen
belkı oyle sever

canım bu anlattıklarımı yiyo ama miktarlar az.msela çorba yarım kase kadar.evet pütürlü sorunumuz yok.en başından beri hep eline bişeyler tutuşturdum ben.mesela sebze haşlıyorum köfteyi ince uzun yapıyorum bi sofra altı seriyrum koyuyorum hepsini önüne öyle yiyo.ayrıca normal öğünlerini hep mutfak masasında sandalyesinde yediriyorum.tv izleyerek yemedik hiç.masaya tam yaklaştıryorum önünede bikaç oyuncak koyuyorum.çatal kaşık hastası zaten onları koyuyorum önüne onlarla oynarken yediriyorum.mesela makarna yapıyorum sebze falan haşlıyorum elinede çatalı kaşığı veriyorum.onu tabaklaa daldırıp ağzına götürüyo.tabi daha tutturamıyo boş gidiyo :) benim en büyük hatam yemediği zaman çok sinirleniyorum ve biraz zorluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…