ben de bikaç kez gelip okudum bu topkte yazılanları ama doğru dürüst bişey yazamadım. can alıcı konulara değinmişsiniz valla
YEMEK konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum çok şükür. sadece kendi yemek istiyor. yani utanmasa çorbayı da eliyle yicek.
hanımefendinin kriterleri doğrultusunda şekilleniyor bizim öğünlerimiz. öyle saatli, kurallı değil.
gece sık uyanmdığı için çok aç uyanıyor sabah: o yüzden hemen emziriyorum.
kahvaltıda bişey yemek istemiyor bu ara. sadece omlet yiyor. ben de labne, kaşar, rendelenmiş badem yada ceviz, az maydonoz ekliyorum omlete, öyle yiyor. hem de parmaklarıyla.
1 saat kadar sonra emme krizi tutuyor.
öğle, yaptığım yemek + yoğurt yada ayran veriyorum. (pilavı falan da eliyle yemeye çalışıyor. en büyük sıkıntı bu benim için)
öğleden sonra meyve yiyor. bu ara elma, hurma, muz, portakal ve mandalina yiyor. yiyebileceği kadar küçük parçalara ayırıp tabağına koyuyorum, yine eliyle yiyor. kaşıkla mümkün değil..!
akşam da yine kendimize yaptığım yemekten yiyor. yemek istemezse de ekmek kemiriyor.
et ve tavuk düzenli tüketiyor ama bu ara balığı ihmal ettim galiba. yarın balık yapmalıyım ben
emerek uyuyor çoğu zaman. eskisi gibi şart değil ama meme en iyi arkadaşı
ekmek, grissiniye karşı büyük ilgisi var.
dışarı çıkarken ya meyve dilimleyip alıyorum yanıma yada grissini :))
UYKU konusunda da hiç sıkıntımız olmadı desem yeridir. (dilimi ısırdım.
) herhangi bi rahatsızlığı olmazsa sadece 1 defa uyanır. emer, hemen geri uyur.
bi de
BABA konusu var galiba. babasını geldiği saati biliyor artık. geç kalırsa huzursuzlanıyor. ve babayı gördüğü an apartman inliyor çığlıklarından. babamız öyle becerikli değildir. ama söylediğimi yapar. beraber banyo yaptırdığımız çok olmuştur mesela. altını falan değiştiremez, karnını doyuramaz. ben rahatsızlanır da yapamam belki diye bikaç kez üstünü değiştirmesini istedim de öğrendi. çok şükür gerek kalmadı ama onu yapabilir herhalde.
oyun oynar, parka götürür. istediğim şehyleri de yapmaya çalışır en azından.
ama benim cadı kızımbabanın kucağındayken, eşim bana da sarılıyorsa itiyor beni.
babaya düşkün yani.
besle kargayı oysun gözünü.
bu konuların üstüne,
uygun bi zamanda: ne zaman kendi kendilerine uyuyacaklarını ve bu konuda neler yapabileceğimizi ele alırsak çok sevinirim.