2010 şubat anneleri bebek bakım ve eğitim sorunlarını tartışıyor..

masallah furkana
guzel yıyor aman nazarımız degmesın

olsun oyle yesede olur.
yeterkı yesın
yogurda pekmez elma artuk mandalına muz cevız kıvı ne bıleyım farklı seyler eklesen
belkı oyle sever

başlarda meyveyle denediğimde sevmemişti hiç yoğurdu.ama tekarar denemddim.bugün öylede denicem.birde ben sevmediği için artık kendimize aldığımız hazır yoğurttan veriyorum yada çorbalarını yapıyorum.siz hala kendiniz mi yapıyosnuz.zararrı oluyo mu acaba hazır yoğurdun...

kızlar birde buğday koyuyorum ben çorbalarına.çok faydalı oda.keşkek bilir misiniz bilmiyorum onu mesela çok seviyo oğlum.içinde tavukta oluyo.tavsiye ederim:)

Zeynepcim çok güzel bir konuya değinmişsin teşekkürlerr

derinde çok yemek ayırt etmiyor bende düzenli olarak herşeyini yemesine dikkat ediyorum..eti seviyor sebzeyi meyveyi yoğurda hele hele bayılıyor
sabah kahvaltısında peyniri gün aşırı yumurtası tahini pekmezi bazen cevizi teyeryağı illaki oluyor ve çokda severek yiyor kahvaltısını ben işe gittiğim için sabah 07:00 gi kahvaltısını yapmış oluyorki buna dikkat ederim erken yapması ilerki yaşamı içinde çok iyi alışkanlık kazanmış oluyor..
Meyve suyunu sabahla öğlen arası içiyor 200 cc (portakal mandalina ve bazen kivi) 2 gün araylada nar suyuna bayılıyor.gün içinde ıhlamuruda var 200 cc kadar içiyor
hergün çorba veriyorum tavuk suyu olabiliyor,sebze yada tahıllı çorbaya bayılıyor kemik suyu muhakkak oluyor içinde,,hergün muhallebisi var ya tatlı kabak ya irmikli bayılıyor bazende puding yapıyorum,onun harıicinde tatlıya bayılıyor pütürlü yiyebiliyor beni zorlmıyor o konuda ekmek kemirir çubuk kraker yiyor bisküvi v.s
2 günde bir et vermeye özen gösteriyorum köfte olabiliyor yada tavuk haftada bir illa balığımız var.akşamlarıda bizimle masada ne verirsek yiyor ama tek sorunumuz çok su içmiyoruz..yatmadan öncede tahıllı maması var onu yiyip yarım saat sonra yatar gece uyanırsada emip uyuyor ki artık eskisi gibi uyanmıyor emmek için ..
He birde yoğurdunu muzluda çok seviyor pekmez ceviz ona bayılıyoruz.şimdilik böyle

kızlar inek sütüne başlayan varmı bende başlkasammı diye düşünüyorum mamalardan daha iyidir sanırım içime kurt düşüyo bu mamaları verdikçee

kızlar ben bizim yemek düzensizliğini yazmadan önce sormak istiyorum bu yazdığınız günlük menü sırasında nekadar emziriyosunuz bebişleri ne kadar aralıklarla yani

ah yarama bastınız.benimde maalesef çok üzüldüğüm şey yesi.hiç iştahlı bi bebek değil.
bizimde sarısı belli yekemlerimiz oluyo ama bir iki kaşıktansonra yemeyen bi çocugum var.biz maalebef pütürlüye geçemedik.o yüzdende çok ayınt ediyoruz yemekleri.
saban kahvaltıda ne olması gerekirse bi karışım yaparak yedirmeye çalışışorum.muhakkak çorbamız olur et.tavuk.kıyma.balık gibi dönüşüllü içene korum.ben yinede yaparım o yemesede..
meyve severboda karışım olarak veririm.ne bilem elma.armut.incir.kayısı.kivi.madneline suu.kahvahltıda ceviz eklemediysem mevyvesine ekliyorum.pekmez severiz.ama bunlar çok çok az miktar oluyo işte.belkide en sevdigimiz yogurt diiyebilirim.sade yogurt.karışımlı yogurt sevir.ama ben bunu ara ögün degil.ana ögün gibi veriyorum .ayni yatmadan önce genelde yogurt veririm.çünkü süt ürünlerinin uykuyu kolaylıştırdığı sabitlenmiştir.o yüzden süt içmedigi için yogurt veriyorim.süt içseydi ben çoktan başlamıştım ama benim kız çok nadirde olsa keçi sütü içiyor.cok az ama başladık işte.
bende henüz tatlı olayı vermiyorum.zaten çokta istekli deggli yemek için.
bende dışarı çıkacaksam kavonoz meyve pürelerinden almıyorum çokta sever.ama hazır gıda dedigimiz sadece o var.başka yemiyor sevmeyi.bizim iyi bi menümüz yok neyi yazayım.yerdse ne ala.ama yemiyor.bazen inat etmiyorum bırakıyorum. ama bazende peyinde koşuyorum yesin diye.benim kızda yerken tv falan izlemiz aynen özlem gibi her şaklabanlığı hayır demiyo..
kahvaltı.çoba.meyve.yogurt.arada süt.haa bol ol emiyo beni.buda beni biraz olsun rahatlatıyo.
yiyen her bebege maşallah.allah bozsmasın yemeyen çok zorr çookkk

elifcim ben önce yemek yediriyorum arkasından emziriyorum.değilse hiç yemiyo.

bende işten gelince ara ara emiriyorum bide sabah kahvaltısını yapınca yolda giderken emziriyorum sütümü sağıyodum çok gelmiyor eskisi gibi sağıyorum ama genedee

Ben bu topiğe yeni gelebildim son konudan başlayarak ben de gireyim

YEMEK

Oğlum çok hasta olduğu dönemler dışında yemek yiyor. Özellikle de ekmek düşmanı bayılıyor kemirmeye. Her şeyden yiyor dersem de yalan olur.

Sabah 7 gibi emzirip anneme bırakıyorum.
9 gibi kahvaltı yapıyor. Peynirli omlet, peynir-ekmek-reçel-ceviz-yumurta veya meyve suyu/ıhlamur-bebe bisküvisi-pekmez-peynir gibi her gün farklı bişey yiyor.
11 de yoğurt yiyor
13 de sağdığım sütü içiyor
15-16 arası uyanma saatine bağlı meyve yiyor
17 gibi sağdığım sütü içiyor
19-20 arası da bizimle birlikte sofra yanında mama sandalyesinde oturuyor. ona özel yemek yapmadım. Sadece köfte yaparım arada. Ne varsa onu veriyorum. çorba falan soframızda mutlaka olduğu için sorun olmuyor. Bir tek tarhana içmiyor. Oyalansın diye ekmek veriyorum biz yerken eline artık baya baya eline verdiğim ekmeği bitiriyo. Ama illaki yediklerinde tavuk suyu olsun et yesin diye de uğraşmıyorum.
21 gibi emzirip yatırıyorum uyandıkça da emziriyorum.
Ana ara öğün ayrımı pek yapmıyorum aslında ağırlıklı sütle beslemeye çalıştığım için.
Arada meyve suyu veriyoruz. Ayrana bayılıyor. Dışarı çıkarken yanıma ya meyve hazırlarım ya da meyve suyu. Değişik bişey verdiğimde 2-3 kaşığı zor alıyor öğürüyo gibi yapıyo eğer yüz verirsem yemiyor. Genel olarak pek yeme problemimiz yok ama istemiyorsa da ısrar etmiyorum. Bazı akşam hiç birşey yemediği de oluyor sadece ekmek kemiriyo. Kilosu üst sınırlarda daha da almasın diye korkumdan muhallebi veya hazır mama tarzı vermedim. İlk defa hafta sonu irmikli meyveli muhallebi yaptım. İlk defa bu haftasonu dışarıda yemek yerken çorba ve salatadan verdim.
En sevdiği sebze kereviz. Karışık sebzeden mücver yapıyorum onu da severek yiyo. Tabi yanlarında vazgeçilmezimiz yoğurt. Yemek veya çorbadansa meyve, yoğurt, kahvaltı daha güzel yiyor. Porsiyonlarımız normaldir ne çok ne az bir orta boy kase kadardır.
Anne sütü harici süt hiç vermedim. Anne sütünü mutlaka istiyor içtiğinde şarkı söylemeye başlıyor. Süt krizi geldiğini bariz anlıyorsun kim olursa üstüne başına yapışıyor. Memeyi görünce ağlamaklı kahkaha atıyo:)

UYKU

Uyku problemimiz olmadı maşallah diyeyim 1. ayını bitirdikten sonra gece gündüz ayrımını yaparak geceleri emip uyumaya başladı. 4. aydan sonra hiç kalkmıyıordu veya 1 kez kalkıyordu. Ta ki son bir aya kadar. Diş çıkarmaya başladı üzerine iki kez hastalandı üstüne ishal oldu derken geceleri daha sık uyanır oldu. Emip yatıyor ama nadiren yarım saatte bir kalktığı bile oluyor. Rahatsızlığından olduğunu biliyorum o yüzden çok ta dert etmiyorum.

BABA

Babamı inanılmaz ilgili bir babadır gördüğü anda çıldırıyor. Onları yalnız bırakmışlığım da çoktur. Çok ta güzel bakar oynar ilgilenir yıkar paklar bi tek emziremez yani. Erkek kız ayrımına inanmıyorum ben bu baba ilişkisi konusunda. Bu aralar bana daha bi düşkün gibi artık rahatsızlığından mı bilemiyorum ama sürekli annneee diye dolanıyor. uyandığında eve gittiğimde beni gördü mü ne yapcağını şaşırıyo hemen çirkin oluyo onu seveyim diye nazlar yapıyo kaçmaya çalışıyo yakalayım diye.
Ayrıca Serapçım senin de dediğin gibi kapıda gördüğüne atlar tanımasa da arkasından ağlar :) Kalabalıkta beni unutur:)

Amma yazmışım beeeee

ben de bikaç kez gelip okudum bu topkte yazılanları ama doğru dürüst bişey yazamadım. can alıcı konulara değinmişsiniz valla

YEMEK konusunda pek sıkıntı yaşamıyorum çok şükür. sadece kendi yemek istiyor. yani utanmasa çorbayı da eliyle yicek.
hanımefendinin kriterleri doğrultusunda şekilleniyor bizim öğünlerimiz. öyle saatli, kurallı değil.

gece sık uyanmdığı için çok aç uyanıyor sabah: o yüzden hemen emziriyorum.
kahvaltıda bişey yemek istemiyor bu ara. sadece omlet yiyor. ben de labne, kaşar, rendelenmiş badem yada ceviz, az maydonoz ekliyorum omlete, öyle yiyor. hem de parmaklarıyla.
1 saat kadar sonra emme krizi tutuyor.
öğle, yaptığım yemek + yoğurt yada ayran veriyorum. (pilavı falan da eliyle yemeye çalışıyor. en büyük sıkıntı bu benim için)
öğleden sonra meyve yiyor. bu ara elma, hurma, muz, portakal ve mandalina yiyor. yiyebileceği kadar küçük parçalara ayırıp tabağına koyuyorum, yine eliyle yiyor. kaşıkla mümkün değil..!
akşam da yine kendimize yaptığım yemekten yiyor. yemek istemezse de ekmek kemiriyor.
et ve tavuk düzenli tüketiyor ama bu ara balığı ihmal ettim galiba. yarın balık yapmalıyım ben

emerek uyuyor çoğu zaman. eskisi gibi şart değil ama meme en iyi arkadaşı
ekmek, grissiniye karşı büyük ilgisi var.
dışarı çıkarken ya meyve dilimleyip alıyorum yanıma yada grissini :))

UYKU konusunda da hiç sıkıntımız olmadı desem yeridir. (dilimi ısırdım. ) herhangi bi rahatsızlığı olmazsa sadece 1 defa uyanır. emer, hemen geri uyur.

bi de BABA konusu var galiba. babasını geldiği saati biliyor artık. geç kalırsa huzursuzlanıyor. ve babayı gördüğü an apartman inliyor çığlıklarından. babamız öyle becerikli değildir. ama söylediğimi yapar. beraber banyo yaptırdığımız çok olmuştur mesela. altını falan değiştiremez, karnını doyuramaz. ben rahatsızlanır da yapamam belki diye bikaç kez üstünü değiştirmesini istedim de öğrendi. çok şükür gerek kalmadı ama onu yapabilir herhalde.
oyun oynar, parka götürür. istediğim şehyleri de yapmaya çalışır en azından.
ama benim cadı kızımbabanın kucağındayken, eşim bana da sarılıyorsa itiyor beni. babaya düşkün yani.
besle kargayı oysun gözünü.

bu konuların üstüne,uygun bi zamanda: ne zaman kendi kendilerine uyuyacaklarını ve bu konuda neler yapabileceğimizi ele alırsak çok sevinirim.

ayyyyyyyyyyy valla krizlere gircemmm haaaa ! ne dogru düzgün yiyo, ne de uyuyo ! offfffffff ya gece hic yoksa en az 5-6 kez uyaniyo yaaaa! gündüzleri ise sadece 1 sefer uyuyo oda en fazla 45 dk:84: günde 2 ögün mama yiyoruz. oda yalvara yalvara

bizim uyku problemimide yeme problemimizde babamıza olan az ilgimizin sebebide meme düşkünlüğünden olduğu için sormuştum ne sıklıkla emzirdiğinizi..bu hafta suyunu çıkardı hatta bütüngece orda uyumak istiyor( genelde çalışan annelerin saatli oluyor sanırım sağdıkları için..benim süt malesef sağarak gelmiyor sadece gencere beye geliyor sütümüzde nazlı anlıycanız 1 2 aya işe başlıyacağım bakalım ne yaparım ozaman artık

bu haftanın konusu bitti sayılır ama ben sonuncu yazan olayım bari...

Bahar'ın sabah kahvaltısında:
keçi sütüne beyaz peynir,tereyağ,pekmez,bazen tahinli pekmez,gün aşırı yumurta ve kıvam ve tat vermesi için biraz da devam maması..bu karışımı hemen hergün yiyor ama son 2 kaşık mutlaka tabakta bırakılıyor nedense..kahvaltıda bir iki kez farklı karışımlar denedim ama yemedi..bir ara ceviz ekledim bir ara kayısı ama malesef yemedi,seçti.onu yedirdikten sonra ben yaparken kahvaltımı benle de ne varsa az az koyarım ağzına yer..omlet,ekmek v.s.

öğle uykusu molasından sonra yoğurt(önceden ağzına sürmezdi,şimdi bayılıyor)keçisütünden kendim mayalıyorum severek yiyor ama arada hazır yoğurt verdiğimde oluyor...burda da ilginç olan yoğurdu minik tahta kaşıkla yiyor birtek..garip ama kaşık seçiyor yoğurttr.ama işime de geliyor çünkü metal girmeyince vitamini hiç gitmiyormuş.
sonra çorba ya da yemek saati:
en sevdiği yemek karnabahar yemeği(havuçlu,kıymalı,patatesli,salçalı)bayılıyor.tek sorun karnabahar cildine leke yapıyor..ertesi gün geçiyor ama yine de veriyorum çünkü çok seviyor..
çorbalarında dikkat ettiğim şey:yeşil yapraklı sebzeleri ikinci gün yedirmiyorum.baklagilli olanları 2.gün yediriyorum.kırmızı mercimek bayağı gaz yapıyor midesine pek severek yemez..onun dışında seçmiyor fazla..tabi bazen inadımız tutunca sevdiklerini de yemiyor o başka..
bazen sulu yemekleri yedirmek güç oluyor onda da ekmek banıyorum öyle yiyor..
meyve olarak:
eline veriyorum.önüne bez serip önlük takıp kollarını sıvazlıyorum geçiyorum karşısına izliyorum..portakal,mandalina,muz,elma neyse artık meyvemiz..suyunu sıktım içmedi öyle..eliyle yemeği seviyor..

akşama da muhallebi,irmik tatlısı,pilav,meyveli bebek pudingi..bunlaardan hangisi varsa onu yiyor..
tabi aralarda devam sütümüz var..onu da genelde uyumaddan önce 125cc içiyor..yavrum annesinin göğsüne dalıyor ama malesef sütümüz yok...

et,balık,köfte..hafta içerisinde hepsinden tüketiyor..elimle yediriyorum küçük küçük çok zevkle yiyor onları şükür ki..

yemek yedirirken en dikkat ettiğim gezerek yememesi..kaşıkla peşinden gezmem asla.yemezse bırakırım ve iyice acıkana kadar beklerim..
ama onun da vazgeçemediği yerken mama sandlyesinde önünde birşeylerle oynamak..bi tane bebeğimiz var bi ona yediriyoruz bi de Bahar'a..bu yöntem bayağı işe yarıyor..
yazılanlardan okuduğum kadarıyla kendimde gördüğüm eksik şu:yemeklerini normal su ile yapıyorum...çok nadir kullanıyorum kemik suyu ve tavuk suyunu...

Son düzenleme:
Benim önerim çocuklarla evde yaptığımız aktiviteler ve yapabileceklerimiz nelerdir. Bu konu için erken diyorsanız biri bişey önersin yaw.

özlem güzel bi konu benim için,bana uyar ama şu an öyle aman aman pek aktivite olayımız yok ki,anlasalar da pek iştirak edemiyolaR şu an.etmeye çalışıyolar ama tam olmuyor tabiki :)

Biz saklambaç oynuyoruz çok seviyor.ben saklanıyorum,saklandığım yerden sesleniyorum emekleyerek beni arıyor,kapıların arkasına bakmasına bayılıyorum.kutularımız var onları diziyoruz sonra Özge Bahar onları bir güzel yıkıyor.yürüteçte kovalamaca oynuyoruz.

Bzim Esra yla yaptığımız çok farklı aktiviteler var. Öncelikle kuklasıyla oynamaya bayılıyor. Basit emirleri yerine gerttirebiliyor. "topu at anneye", sayfayı çevir" gibi. Oynamaktan en çok zevk aldığı şeyler kitaplar ve dergiler. Adım adım burada çok işime yaradı. Her sayfasını dikkatle inceliyor vve söylenenleri yapıyor. Top oynuyoruz. Babamızın sırtına binip binicilik yapıyoruz :)) Babasına sarılarak gezmek çok mutlu ediyor onu. Şu aşamada sürekli kendisini yürütmemizi istiyor. Tek odaklandığımız şey bu şu sıralar. Elinden tutup evin içinde dolaşıyoruz sürekli.

bu haftanın konusu güzel ama zeynebinde dediği gib pek anlamıyolar henüz bişeye dalıp oynarken aklın abişey gelince fırt kaçıveriyolar..ama en sevdiği şeyler kitap deri bakmak,kendi oyuncaklarını dağıtıyor bayılıyor kutuyu yere atmaya bende hadi şimdi kuyuya geri koyalım kızım dediğimde kutuya koymayıda biliyor yani onun dışında küperi legoları var onlarla oynuyoruz ama oyuncaklarla oynamaktansa çekmece dağıtmayı poşetle oynamayı yada mutfakta banyoda yatak odasında ilgsini çeken ne varsa onlara bayılıyor,,portakal sıkıyoruz beraber yapmasına izin veriyorum benimle beraber yaparken anlatıyorum,,bu bence çok öenmli sonra herşeyi çok iyi hatırlıyor..merdivenlerden çıkıyor babannesine bayılıyor bunu oyun sanıyor..dans etmeye bayılıyor birazda bağımsız olmayı daha çok seviyorlar bencee

benim oğluşla oyun oynamaktn ne kadar zevk alsam da bi okadar sıkılıyorum.sıpa beni hiç kale almıyo çünkü :) ama top oynamak en büyük zevki.dayısının isteği üzerine sol ayak oynuyoruz:) galatasaraya yazdırcakmış. goo goo diye bağırıyo topun peşinde koşarken.en büyük zevklerinden biri de eline kocaman bişey alıp yürümeye çalışmak.ali babanın civtliği eğitim halımız var onunla oynuyoruz.hayvan seslerine bayılıyo.köpek ne demiş oğlum diyorum hav yapıyo ama hala anne baba demeyi bilmiyo.hiç anneyi duymadım daha.kuklalarımız var onlar konuşturuyorum özelliklerini anlatıyorum hayvanların falan.kamyonu var doldur boşalt oynuyoruz.cee oynuyoruz.omuza binmek en büyük kyfi.babsı omuzlarına bindirince ondan mutlusu yok.hemn ses tonu konuşması değişiyo.ve mutfağı karıştırmak diğer bi aktiviytemiz.bende oturuyorum yanına onu izliyorum.ama bu oyun konusunda daha öncede bahsetmştim çok sıkılıyorum ve çok fazla vakit ayırmadığımı düşünüyorum.başka işl uğraşırkende aklım hep oğlumda oluyo onu çok aksatıyomuşum gibi geliyo.biraz rahat olmam lazım sanırım.kızlar siz ne kadar vakit ayırıyosunuz onu da yazar mısınız...

oyun çok farkıl.her an degişiyo.bazen oyuncaklarıyla oynarken.bazende sadece ablasıyla hiç oyuncak olmadan oynarlar.kovalamaca.elle oyun.bazende yataga ikisi girer bıdır bıdır bişelre yaparlar.bazende kutfaktaki şeylerle olnar.bu bi meyvede olur.tenceke kap kacak ta olur.babaya güzel oyunlarda oynarlar..at olur.sırta alır.onlar için al sana oyun.bazen nini söylerim bana eşlik edir.mırıldanır.yani geniş bence oyun secenekleri..herşey oyabiliyo.

ay benim cadi da tam bi balon ve top hastasi ... topu önüne ver aksama kadar oynar . üstüne cikmaya calisiyo maglum yuvarlaninca tople birlikte yere düsüyo. artik yavruma bagisiklik yapti düstügünde hic aglamiyo. bu aralarda " day day " durmasini ögrendik sanirim yakinda yürüycek . ben ayakta desteksiz durunca alkisliyorum . zeynebinde hosuna gidiyor devamli düse kalka ayakta durmaya calisiyor. ve maglesef evim dubleks oldugu icin merdivenleri cikmak büyük bir zevk veriyor cadiya. firsatini bulur bulmaz kaciyo merdivenlere. bacak kadar boyuyla bide bakmisimki taaa yukarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…