2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Tugbacım eczaeden bebekler icin satılan damla seklinde okyanus suları var. Onlardan damlat 2-3 damla cok rahatlar bebegin. Ben geceleri damlatıyorum.

kuzumun burnu tıkanmış zor nefes alıyor şuan oyüzden mızıldayıp duruyor:sinifsinif:
sütümden damlattım burnuna inş. açılır uyuyamıyor kuzucum kıyamam ben ona

Tugbacım eczaeden bebekler icin satılan damla seklinde okyanus suları var. Onlardan damlat 2-3 damla cok rahatlar bebegin. Ben geceleri damlatıyorum.

Duru ilk zamanlar tıkanıklığı fazlaydı sütümü sağdım falan sonra k.b.b a rnd alıp götürdük dr baktı tıkanıklık var dedi serum verdi.sütümü damlattım 1-2 kere dedim ne yapıyorsun diye zılgıt yedim ciğerlerine kaçarsa ne olacak dedi.sakına öyle şeyler yapma serum ver ciğerine kaçsada sorun olmaz dedi korktum süt falan sağmayın kızlar .okyanus suyunu bilmiyorum tabii onu sprmadım dr söylemedide.

okyanus suyu dedigim sey Tonimer adı. Serum gibi bisey oda. bebekler icin merak etme. Yinede tabi doktorun ne verirse onu kullan. Sakın süt falan damlatma cok tehlikeli tabiki.

tuğbacım hiranında burun tıkanıklığı çok fazlaydı 2 3 damla serum fizyolojik hiç bir işe yaramıyordu hatta bir keresinde boğuluyordu çok tıkandı göğsüne indi doktora götürdük tonimer verdi ve burun aspiratörü ama pompalılardan değil ağızla çekilenlerden valla süper ne var ne yok topluyor burnundan çok rahat ediyor doktor pompalı aspiratörler işe yaramaz dedi

biz ilk hafta çıkmaya başladık dışarı ve hiç oturmadık bizim anakucağı bebek arabasına takılanlardan ana kucağını sevmiyor ama arabaya takınca gezeceğini anlıyor heralde hiç sesi çıkmıyor bayılıyor gezmey anasınaçekmiş :))

ayyy kızlar aklıma bişey geldi araba kullanırken hirayı arkara koyuyorum kırmızı ışıkta ağlıyor hareket edince susuyor bende kırmızı ışıkta arkaya dönüp onu sallıyorum ama zor oluyor kayınvalideme anlattım oda bana tabi ne lohusalığında nede hamileliğinde hiç oturmadın hep gezdin dedi bana lafmı soktu anlamadım çok iyi birisi yapmaz ama bende ohh iyi yapmışım kızımda bol bol gezer bu bahaneyle evde durmaz dedim

Son düzenleme:
slm kızlar misafirlerim gitti.ama yine herkes gtmş.reyhancığım senle ben varız sanırım eee nasılsın.

Iyiyim canim geçmisi okuyodum amma birikmis yine yorulmusundur sen simdi
nasil bebis uslu durdumu bari

evet bende okudum millet yine sohbete koyulmuş biz kaçırdık.evet baya yoruldum.bebişte inanırmısın hiç durmadı vede uyumadı.şimdi eşim geldide ona devrettim vardiyeyilaelaelaelaelae

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

1-Anne sütünü artıran yiyecek yoktur,en önemli faktör istemek ve sıvı alımıdır.

2-Annenin yediği yiyecekler bebeğe gaz yapmaz.

3-Ateşi hızlı düşürmenin faydası değil zararı vardır,çünkü ateş vücudun savunma mekanizmasıdır.sirkenin ateş düşürmekte hiçbir etkisi yoktur.

4-Bebeklerde ilk 15 gün gaz olmaz.

5-ınek sütü sanıldığı gibi 6 aylık büyük bebeklerde kansızlık yapmaz.

6-Pekmezin kan yapıcı özelliği yoktur.(varsada çok çok azdır)

7-Bebeği sallamak zararlı değil aksine gazını kolay çıkarması için faydalıdır.

8-Zengin anne ile fakir annenin besleyicilik açıcısından sütünün hiçbir farkı yoktur.

9-Güzel bebeğe nazar değdiğine inanmanın güzel bebeklerin daha çok öpülmesinden kaynaklandığı.

9-Bebeklerin elleri ve ayaklarının klima görevi gördüğü,yani fazla vücut ısısını düşürmek amaçlı soğuk olduğu.

10-Diş ateş ve ishal yapmaz

n Piyasadaki "çaylar" sütü arttırsa idi ineklere verilirdi
Sıcakta hamile kalmak dezavantaj ise millet Afikada ne yapıyor?????

n Zatürre, nefes yolu ile mikrop alınması sonucu olur. Sizin soğuk su içmenizle bebek anne karnında üşütmez.Ayrıca üşüterek hasta olmak biz Türklere mahsus bir özelliktir. Türkler, yeryüzünde üşüterek ve nazar değerek hasta olan yegane millettir.

Hamilelik esnasında soğuk da suda için, dondurma da yiyin. Ayrıca sizi bu sıcaklarda çorap ile
dolaştırırlar, boşverin keyfinize bakın.Emin olun bu insanlar hiçbir şey olmayacak.

Kafasının sıcak olması, saçlarının hava akımına mani olması ve serinlemesini önlemesindendir, zararsızdır, böyle dedim diye hemen çocuğu saçını kesmeyin

iyi akşamlarr herkese:)
Iyi aksamlar canimopuyorumnanaktan
evet bende okudum millet yine sohbete koyulmuş biz kaçırdık.evet baya yoruldum.bebişte inanırmısın hiç durmadı vede uyumadı.şimdi eşim geldide ona devrettim vardiyeyilaelaelaelaelae

küçük bebekle misafir agirlamak çok zor valla benimde gelen giden çok oldu bide ben tekim yanimda yardim edebilecek kimsede yoktu
Hatta yarin aksam yine misafir var bu aksamdan hazirlik yapicam Ecem bi uyusun bakalimda

allah kolaylık versin canım. bilirim tek başına misafir ağırlamak çok zordur. bizimde burda kimsemiz yok..

allah kolaylık versin canım. bilirim tek başına misafir ağırlamak çok zordur. bizimde burda kimsemiz yok..

evet aynen öyle.sen nerdesin canım..

günaydın arkadaşlar 3 gündür giremedim annem burdaydı bu sabah gitti çok zor oldu bu gurbetlik çok zor gidenin arkasından ağlamak kaderim oldu.ama anne bambaşka(ayşegülcüm zeynepçim lütfen üzülmeyin.)
geçmişe bakamadım nasılsınız herkes iydir umarım sorun yoktur bebişler nasıl onlarda iidri inşallah.biz hala gece uyanık gündüz uyuyoruz ayıramadık napçam bilmiyorum ne denesem olmuyo...bol sütlü günler bebişleri öpüyorum..

günaydın kızlar.

hülya dogum günün kutlu oolsun bacım.saglıkla sıhatla yavrunla eşinle mutlu yaşa..a.s.......

hülyacım (yaren)
nıce yıllara canım aılenle saglıklı mutlu bı ömür dilerim alkisalkisalkis

hülyacım doğum günün kutlu olsun.ailenle ve tabiki tatlı bebişinle nice sağlıklı mutlu yaşlara a.s.

hülya doğum günü kutlu olsun canım nice mutlu yıllara ailenle sevdiklerinle beraber..

teşekkür ederim canlarım. bu sene bol tebrikli bir sene oldu benim için sayenizde. bir sürü arkadaşım var yaşasın, hem iyi gün için hem kötü gün için. İyi ki varsınız. Sizleri çok seviyorum :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…