Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar. En son diğer topiğimize yazmıştım doğru düzgün girmiyorum uzun süredir. 1 ay kaldıktan sonra kayınvalidemle kayınpederim geçen hafta gitti bu hafta annem de gelmiyor artık, psikolojim çok bozuldu kalabalıkla yavaş yavaş kendime geliyorum.
Bizim sarılığımız hala devam ediyor. 15 günlükken 12.9 du iyi demişti hemşire 29 günlükken 10.5 çıktı çok yavaş düşüyor dedi doktor. 10 güne kadar takip et yine gel dedi. Sütünden olabilir dedi çok üzülüyorum bi geçse rahatlıcam. Bol bol emziriyorum su da veriyorum zaten bugün serum suyu aldım hep etrafımdakiler söylüyor. Onu da korkuyorum kullanmaya şaşırdım iyice ne yapacağımı.
İlk zamanlar çok zorluk çektim bi de sütüm 5. günden sonra gelmeye başladı. İlk zamanlar süt gelmiyor diye çok sinirleniyordu memeyi almak istemedi. Zaten sütüm de azdı. Azcık azcık sağıp memeden akıyormuş gibi kandıra kandıra tutturdum memeyi. Sanıyorum sütünün yetmediğini düşünen tek ben değilim. Oğlum ağlamıyor, 6-7 idrar 6-7 kaka yapıyor uyku ve emmede sorun yaşamıyoruz ama oğlum 15 gün kilo verdi sonraki 15 gün 300 gr alarak ancak doğum kilosuna erişti. Bazen sürekli meme istiyor herhalde doymuyor diyorum bazen emiyor mutlu mutlu duruyor veya uyuyor.Şimdiye kadar 2 kere doymadığını düşünerek mama verdim birini kustu zaten. Doktorda hiç mamadan falan bahsetmedi vereyim mi vermeyim mi şaşırdım. Sütümü sağmaya çalışıyorum bazen hiç gelmiyor bazen az geliyor gibi ama emerken sürekli yutkunuyor. Sağmayı mı beceremiyorum bilmiyorum. belki sarılık ta yetersiz beslenmeden oldu. Bi de iyi doktor bulmalıyım sanırım kendime.
Kafam karmakarışık:uhm: Hamileyken daha mı kolaymış..
Sorma canım bende aynı durumdayım ayın 27 sinde kızım 2 aylık olacak bizde hala sarılıkla uğraşıyoruz bitürlü doktor da bulamadım doğru düzgün en sonunda cerrahpaşa dan randevu aldım yarın oraya gidecem bizim 15 gün önce ölçüldü sarılık değeri 14 dü hala doğduğunda fototerapide gördü ama gene yüksek doktor anne sütü sarılığı labilir 2 gün sütten kesmek gerekiyomuş onuda anlamak için şimdi emen çocuğu nasıl memeden 2 gün kesecem emmeyi bırakırmı acaba diye korkum var yarında bi başka doktora gidimde bakalım orası ne dicem bize birsürü tahliller yapıldı acaba başka bişeydenmi sarılık diye çok şükür onlarda bişey çıkmadı ama genede benim içim rahat değil.bizimkinin kilo alımında emmesinde çok şükür bi sorun yok...ama çok zor şimdi gene tahlil yapacaklar kesin o sonucu beklerken kalbim yerinden çıkacak gibi oluyo ne olur dua edin bana kötü bişey çıkmasın...