2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar süt sorunu yaşayan var mı aranızda. sütüm çok çok az geliyor. öle olunca emmek istemiyo. zorla emziriyorum. çok zor geçiyor emzirme saatleri.sanki emziriyorum yinede aynı ölçüde mama yemeye devam. 14 günüm geçti doğumdan bu yana. hala artar diye uğraşıyorum. uzun uzun sağıyorum. o zamn ancak 30 cc çıkıyor :)

Canım Allah ömür versin güle güle büyüt bebeğini..:nazar:
Başlarda benim sütümde öyleydi. Doğumdan sonra 5. günde tam olarak geldi sütüm.
Ama zamanla arttı. Sakın moralini bozma stres çok etkiliyor azda olsa sütün bebeğine çok faydalı, üzülmeden severek emzir. Daha 14 gün olmuş bebeğinin çeneside kuvvetlenecek zamanla. Bebeğin emdikçe artacak inşallah sütün.a.s.

kızlar süt sorunu yaşayan var mı aranızda. sütüm çok çok az geliyor. öle olunca emmek istemiyo. zorla emziriyorum. çok zor geçiyor emzirme saatleri.sanki emziriyorum yinede aynı ölçüde mama yemeye devam. 14 günüm geçti doğumdan bu yana. hala artar diye uğraşıyorum. uzun uzun sağıyorum. o zamn ancak 30 cc çıkıyor :)
ha gayret daha yeni bebek.emdikce kuvvetlenir daha çenesi.daha sütte artar.pompadan daha kuvvetliler bence pompaya güvenip sütüm az deme.

herkese selam bol sütlü bol uykulu hiç gazsız bir gün diliyorum hepimizeyerimseniben
bizde bugün sağlık ocağına gittik 2.aşımızı olmaya onuda atlattık çok şükür ama bir dahaki ay 3 tane yapılacakmış hemşire öyle dedieyvahedigeldismile nasıl dayanacaksa minicik kuzum
hastaneden çıktığımızda kilomuz 3250 boyumuz 51 cmdi şimdiki kilomuz 4.5 boyumuzda 53 cm olmuş
gün gün büyüyorlar ama bana hala minnacık geliyor kuzum :asigim:

maşallah canım kocaman oluyorlar hakkaten.2.aşımız derken ne oldun.sen bir aylık oldun dimi.1.ay sadece bir aşı var oda hepatit b aşısı.evet ikinci ay üç aşı var.biri özel ikinisi saglık ocagında.....

Maşallah canım kuzucuğuna. Güzel kilo almış. Nazar değmesin.:nazar::nazar:
Ya evet 3 tane aşı yapacaklarmış. Biz 8 nisanda yaptıracağız. 2 si koldan biri bacaktan demişti ebe. akannehirBirde aşıya getirmeden bir gün önce yıkayacakmışız bebişlerimizi aşı olunca 3 gün yıkanmazmış..
Nasıl dayanacaklar bilmiyorum canım şifa olsun inşallah kuzularımıza..:Saruboceq:
selam canım.ben zeyneptede böyleydim bundada doktora götürmeden bi gün önce muhakkak yıkır götürürüm ne olur ne olmaz.hem mis gibi olsun dimi.bende aşı oldugunda ertesi günü yıkamam .her öneme karşı...

kızlar bız geldık doktordan. ıpekte cıddı bı popo darlıgı varmıs. anatomık bıseymıs dogustan yanı. henuz cok kucuk oldugu ıcın cerrahı bısey yapmak ıstemedı doktor. bı aparat aldırdı medıkal malzemeler satan yerden. boyle 10 cm uzunlugunda metal ucu hafıf egımlı uzun bı cubuk gıbı bısey. gunde 2 kere vazelıne surup onu popo delıgınden çentik olan yere kadar ucu assagı gelıcek sekılde sokucam. doktor gosterdı nasıl yapıldıgını. gunde 2 kere yapıcaz.3-4 hafta ıcınde popo normal acıklıgı ulasmazsa o zaman cerrahı ıslem yapıcak...

geçmiş olsun inşallah bu aparatla iyileşirde cerrahi müdaheleye gerek kalmaz

kızlar bız geldık doktordan. ıpekte cıddı bı popo darlıgı varmıs. anatomık bıseymıs dogustan yanı. henuz cok kucuk oldugu ıcın cerrahı bısey yapmak ıstemedı doktor. bı aparat aldırdı medıkal malzemeler satan yerden. boyle 10 cm uzunlugunda metal ucu hafıf egımlı uzun bı cubuk gıbı bısey. gunde 2 kere vazelıne surup onu popo delıgınden çentik olan yere kadar ucu assagı gelıcek sekılde sokucam. doktor gosterdı nasıl yapıldıgını. gunde 2 kere yapıcaz.3-4 hafta ıcınde popo normal acıklıgı ulasmazsa o zaman cerrahı ıslem yapıcak...

Canım geçmiş olsun tekrar. İnşallah ameliyata gerek kalmaz da düzelir miniğimiz..

Seni çok iyi anlıyorum canım. Ben de aynısıını yaşadım. Canım sakın canını sıkma. Ben de senin gibiydim. Yüksek moral dinlenme ve yemeklerine dikkat ettiğinde artıyo. Tahşn helvası, bol yeşillik, bulgur pilavı, etli yemekler, hümana çay iç bol bol. Bi de gündev4 lt su mutlaka. Ben bi de 1 yemek kaşığı tane rezene ile 1 yemek kaşığı tane kimyonu karştırıp üstüne kaynak su döküyorum. 5 dk sonra süzüp içebildiğim kadar içiyorum. Hem gazı olmuyo hem de süt artıyo. Biz 1 aylık olduk 1 haftadır bollaştı sütüm. Düşün. Dediğim gibi kendine stres yapmamn önemli

herkese selam bol sütlü bol uykulu hiç gazsız bir gün diliyorum hepimizeyerimseniben
bizde bugün sağlık ocağına gittik 2.aşımızı olmaya onuda atlattık çok şükür ama bir dahaki ay 3 tane yapılacakmış hemşire öyle dedieyvahedigeldismile nasıl dayanacaksa minicik kuzum
hastaneden çıktığımızda kilomuz 3250 boyumuz 51 cmdi şimdiki kilomuz 4.5 boyumuzda 53 cm olmuş

Maşallah Tubacım ya... Biz de bugün 1 aylık olduk. doğum kilosu 3610 du şimdi 3930.
Yavrum anca toplayabildi kendini. 13 günlükken 2900 dü.

iyiz canım sago.kız kac gündür yazcam bi türlü yazamadım.ya esra çook güzel druruyo.na tatlı şey.ya bi resmini koysana bi bakalım...merak etme iyidir kilosu......ikinci ay daha fazla üç aşı var.. ayyy ne edec

Ayşegülcüm teşekkür ederiz... Resim eklemeyi bilmiyorum ben. Ama profilime ekleyeyim...

tesekkurler kızlar... doktor kendısı nasıl yapılcagını gostermek ıcın bı soktu cubugu bızımkı ne war ne yok cıkardı ıcı bosaldı resmen. doktorun onlugu elı kolu heryerı battı adamcagızın :1shok:
zehracım ıpek kabız degıl hatta cok sulu kakası ama popo delıgı o kadar kapalı ve dar kı onu bıle zor yapıyor...
resmen 3 gunluk kakasını yaptı bugun yawrum ya nasıl rahatlamıssa saatlerdır uyuyo...

canım sen doktor kime gidiyorsun

zeynepcim geçmiş olsun.inşallah düzelirde operasyona gerek kalmaz canım.kıyamam ben ona çok küçük daha.opuyorumnanaktan

tesekkurler kızlar hepınıze opuyorumnanaktan

Maşallah canım kuzucuğuna. Güzel kilo almış. Nazar değmesin.:nazar::nazar:
Ya evet 3 tane aşı yapacaklarmış. Biz 8 nisanda yaptıracağız. 2 si koldan biri bacaktan demişti ebe. akannehirBirde aşıya getirmeden bir gün önce yıkayacakmışız bebişlerimizi aşı olunca 3 gün yıkanmazmış..
Nasıl dayanacaklar bilmiyorum canım şifa olsun inşallah kuzularımıza..:Saruboceq:
bızım kuzucuklar aynı gun mu dogdu kız bızımkıde 8 subatta dogdu 2.kontrolumuz 8 nısanda kaydirigubbakcemile5
oy masallah yerım ben onu yerım sempatiksalakcinni
canım sen doktor kime gidiyorsun
canım bahcelıevlerde cocuk doktorumuz semra akkuş akman. ozel muayenehane hastane de degıl. cerrah olarak ta yıne bahcelıevler medıcal park ta cocuk cerrahı dr alı bey e gıttık bugun tavsıye uzerıne. oda cok ıyı bı doktordu gozum tuttu kendısını yanı.

cnm benim de aynı sorunum var 2.gunden beri mama destekli gidiyoruz mecburen sarılık olduk. bugun 32 gunluguz ilk zamanlarda toplam 2 gogusten 10 cc fln cıkardı suan 30-40 cıkıyor ama tabii oda yetmiyor emziriyorum ardından mama veriyorum valla artması icin denemedigim sey kalmadı biraz yapıyla alakalı galiba evet zamanla biraz artıyor ama oyle daha da artarmı bilmiyirum insallah senin artar cnm gene de emzirmekten vazgecme..

tesekkurler kızlar hepınıze opuyorumnanaktan

bızım kuzucuklar aynı gun mu dogdu kız bızımkıde 8 subatta dogdu 2.kontrolumuz 8 nısanda kaydirigubbakcemile5

oy masallah yerım ben onu yerım sempatiksalakcinni

canım bahcelıevlerde cocuk doktorumuz semra akkuş akman. ozel muayenehane hastane de degıl. cerrah olarak ta yıne bahcelıevler medıcal park ta cocuk cerrahı dr alı bey e gıttık bugun tavsıye uzerıne. oda cok ıyı bı doktordu gozum tuttu kendısını yanı.

Canım bizim kuzucuk 28 ocakta doğdu.Çok isterdim gününü doldursaydı da 8 şubatta doğsaydı.. Ayşegül ile aynıyız biz..
Verem aşısı özel getiriliyor aynı günde vuruluyormuş ebemiz 8 nisana gün verdi 2 bebek daha varmış üçünün aşısını beraber getirteceklermiş ondan yani..opuyorumnanaktan

Back
X