• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

havva dogum günün kutlu olsun aaa.görmemişim kusura bakma..

Teşekkür ederim canım. Bana da Fatoş hatırlatmıştı sağolsun :))

herkesegünaydın arsın bun rvs aşısı vardı(prematüre olduğu için hastalıklara kaşı korunma aşısı imi) 3.yü olcaktı hastanede sorun varmış yarın gelin dediler kaldı yani bu hafta komple hastane yarın aşı çarşamba kalça çıkılığı için ortapedi cuma genel kontroli var oy yoruldum böle işte szilernasılsınız.benim oğlan gündüzleriuyuyo geceleri ayakta.sabah 8 yatıyo akşam 8 kalkıp sabaha kadar nöbet tutturuyo...ne zaman düzelecek

Kolay gelsin sana canım... Epey yoğun programınız.

Benim bebeğim yüz üstü yatmayı sevmiyor. Herkes yüzüstü yatır diyor ama benimki hemen ağlamaya başlıyor. Çok inatçı çoookkkk.
Kolay gelsin fatoş hepsinden birden kurtulacaksın demektir bu. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Benimki de geceleri uyurken şimdi uyumaz olmaya başladı. Değişecek demek ki daha pek çok şey.

selammmmmm
Fatoscum valla siki bir maraton bekliyo seni desene

Bu çikolata sevdasida bende dogumdan sonra basladi hamileyken ne tatli ne çikolata göresim yoktu ama simdi kasikla çikolata yer oldumcokacimcoook valla alisverise çikiyorum sepet dolusu çikolata aliyorum Allah tan kilo olarak geri dönmüyolar nasil oluyosa bende anlamadim ama nazar degmesin

O kadar tatli yememe ragmen Ecemin sivilceleri geçti sonunda

selammmmmm
Fatoscum valla siki bir maraton bekliyo seni desene

Bu çikolata sevdasida bende dogumdan sonra basladi hamileyken ne tatli ne çikolata göresim yoktu ama simdi kasikla çikolata yer oldumcokacimcoook valla alisverise çikiyorum sepet dolusu çikolata aliyorum Allah tan kilo olarak geri dönmüyolar nasil oluyosa bende anlamadim ama nazar degmesin

O kadar tatli yememe ragmen Ecemin sivilceleri geçti sonunda

kızlar süt sorunu yaşayan var mı aranızda. sütüm çok çok az geliyor. öle olunca emmek istemiyo. zorla emziriyorum. çok zor geçiyor emzirme saatleri.sanki emziriyorum yinede aynı ölçüde mama yemeye devam. 14 günüm geçti doğumdan bu yana. hala artar diye uğraşıyorum. uzun uzun sağıyorum. o zamn ancak 30 cc çıkıyor :)
15.ci gundden sonra artıyor demişti bana gelen ebe nolur vazgecme...

Benim bebeğim yüz üstü yatmayı sevmiyor. Herkes yüzüstü yatır diyor ama benimki hemen ağlamaya başlıyor. Çok inatçı çoookkkk.
Kolay gelsin fatoş hepsinden birden kurtulacaksın demektir bu. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Benimki de geceleri uyurken şimdi uyumaz olmaya başladı. Değişecek demek ki daha pek çok şey.
yuzustu yatırmak ni bebek ölümlerine allah korusun neden oluyor die yatıtmayın dediler...ben gaz cıkartmaya calıırken bile tırsıyorum...
meraba kızlar bizde bugün 2.ay kontrolümüze gittik .
herşey yolunda 1.100 gram kilo almış 5670 gram olmuşuz
boyumuz 3cm uzamış 56 cm olmuş
ama birtek sorunumuz fıtık varmış 1 yaşına kadar geçebilirmiş inşallah geçer kızlar dua edin
gaz olan bebekler sürekli emmek isterlermiş. benim oğlum sürekli emmek istiyorda.
havalar güzel iken bol bol dışarı çıkın hava alsın dedi
ZEYNEP ÇOK TEŞEKKÜREDERİM. SEMRA HANIMDAN ÇOK MEMNUN KALDIM İYİKİ TAVSİYE ETMİŞSİN.
ay maaşallah.. neyle besliyorsun kızını??gerçi senink 4ün üstünde doğmuştu dimi..darısı başımıza..
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=65676

Kızlarmerhabalar, benim bebeğim yüzüstü yatmayı çok seviyor,uzun ve çok rahat uyuyor,öyle ki rahatlığı yüzüne yansıyor...Dün bi arkadaşımbeni şiddetle uyardı doktoru kesinlikle yatırmayın demiş.Bunu araştırdım biraz sizlerle de paylaşayım..

ayy kafam çok karıştı yabilmiyorumkismile
yüzüstü konusunu vala bilmiyorum ben denememiş hiçişeye cesaret edemiyorum hala ..benim bebeğim nazlı..

kızlar dgum hikayemi hiç yazamadım ömerimuyumuyorsa mememde oldugundan fırsaım olmuyor arada iki elim dolu burayı okuyorum ama boyle kucagımda uyurkem ancak yazabiliyorum..

şimdi biraz yazayım sizlerin fikir ve destegine ihtiyacm var..ben bebeğim dogsun diye beklerken 39+0 da kontrole gittiğimizde doktorum suyun tamamaının bittiğini bebeğin 3.400 oldugunu ve kordonun boynuna dolandığını soyleyip 1 saat içinde beni sezeryan aldı...ama çok meşgul bi doktorumuz oldugundan spinal uyuşturmayı yaptıktn yarım saat sonra ameliyathaneye geldi.. bu arada gecen zaman ne kadar olmalı bilmiyorum tam.. bana biraz fazla bekledik gibi geldi uyuşma oldu bekledik hemişireler falan da nerde kaldı dedi..bbebeğe geçer mi bilmiorum vakit olmadı araştıramadım da..sonra bebeği doğurttular ama sesi çıkmıyordu ve mosmordu.. hadi morluğu anladım ama bebeğin sesi yoktu orda bişiler yaptılar doktor hadi aspirasyon yapın falan dedi biraz bi hırıltı geldi ben ağlamaya başladım tabi çıldıracak gibiydim...sonra yogun bakıma goturun hemen dediler gitmeden yanıma getirmeye calıştılar bu arada bana da sakinleştiri yaptılar tansiyonum da cok ani degişimler oluyırdu.. hemen goturun bana getirmeyin dedim.. çk kötü bi andı hep opup koklıcmı hayal etmişken ölücek diye hemen yolladım oglumu..

sonra yogun bakımda 2 gu n kaldı sorduk solunum yollarında sorun olmuş su varmış vs.. dogum kilosunu 3410 boyu 48 dediler...bu su dahilmidir değilmidir bileme..daha once aynıdoktor ve hastanede arkadasıma da aynısı olmutu..

neyse cocugumu 2 gun sonra alabildim tabi dediklerine gore sut gelmediğinden bebeğim ackalmışş..yogun bakımda mama vermişler falan.. 1 hafta sonraki kontrolde kilosu 2760 cıktıve doktor 5 gun daha anne sutu verin artmassa mama dedi...1 martta 2900 olmuştu.doktor (b dokor yogun bakıma da bakan aynı doktor bu arada) ok iyi dedi 2 hafta sonra aşıya gelirsiniz dedi.. bizi de sağlık ocagındaki ebe bie aşıya gelin dedi..orada tartıldık 3500 çıktı boyu da54 olmuş.. ebe bana 1 ayda doğum kilosuna gelmeli demişti gelmiş oldugundan sevindik iki haftada 600 gram almış sonuçta...ama gerçekte sizin kilolarla alaamız bile yok...obur doktora inanmıyorum pek bugun baska doktora gitcez ama saglık ocagındaki ebe tiipi boyledir vs. dedi.. bebeğim sürekli emiyr gunde 3- kaka en az ve bol bol ıslak bez yapıyor... bu da sütün yeterli oldugunu gosterir diyor internet..ben de içimdeki sütü görmediğimden bilmiyorum yetermi az mı vs..bildiginiz bişi varsa nolur yazın..bugun kşam ilgili bi doktora gidicez bakalım..dua edin oğlum buyusun..:gitme:

kızlar herkese selam.
siteye giremiyorum pek, kayınvalidem bende ve kızım uyuduğu zaman kendime vakit ayırmaya çalışıyorum onun çamaşırlarını yıkıyorum ütülüyorum mutfağı toparlıyorum zor yetişiyorum napıcam bilmiyorum bu tempoyla:)
size bi sorum var benim sütüm at bazen yetmiyor az oluyor mememde. bende karnı doymadığı zaman mama yapıyorum. 60 cc yapıyorum, sizinkiler (yani hem emen hem mama alan bebekleriniz) öyle durumlarda kaç cc yapıyosunuz. bazen 90 cc yapıyorum aç olduğu zaman bitiriyor. sizler hangi durumlarda kaç cc yapıyosunuz bazen acaba az mı acaba çok mu diye tereddüte düşüyorum doysa zaten istemez dimi ittirir.

kızlar herkese selam.
Siteye giremiyorum pek, kayınvalidem bende ve kızım uyuduğu zaman kendime vakit ayırmaya çalışıyorum onun çamaşırlarını yıkıyorum ütülüyorum mutfağı toparlıyorum zor yetişiyorum napıcam bilmiyorum bu tempoyla:)
size bi sorum var benim sütüm at bazen yetmiyor az oluyor mememde. Bende karnı doymadığı zaman mama yapıyorum. 60 cc yapıyorum, sizinkiler (yani hem emen hem mama alan bebekleriniz) öyle durumlarda kaç cc yapıyosunuz. Bazen 90 cc yapıyorum aç olduğu zaman bitiriyor. Sizler hangi durumlarda kaç cc yapıyosunuz bazen acaba az mı acaba çok mu diye tereddüte düşüyorum doysa zaten istemez dimi ittirir.

ay aynı derten muzdaripiz bende öle önce emiyo yetmiyo ardından mama bazen 60 bazen 45 bazen 75 cc ama bazen yiyo bazen döküyom yemiyo anlıyamıyorum aç mı değilmi nasıl anlıycaz bunu ya...

yuzustu yatırmak ni bebek ölümlerine allah korusun neden oluyor die yatıtmayın dediler...ben gaz cıkartmaya calıırken bile tırsıyorum...

ay maaşallah.. neyle besliyorsun kızını??gerçi senink 4ün üstünde doğmuştu dimi..darısı başımıza..

yüzüstü konusunu vala bilmiyorum ben denememiş hiçişeye cesaret edemiyorum hala ..benim bebeğim nazlı..

kızlar dgum hikayemi hiç yazamadım ömerimuyumuyorsa mememde oldugundan fırsaım olmuyor arada iki elim dolu burayı okuyorum ama boyle kucagımda uyurkem ancak yazabiliyorum..

şimdi biraz yazayım sizlerin fikir ve destegine ihtiyacm var..ben bebeğim dogsun diye beklerken 39+0 da kontrole gittiğimizde doktorum suyun tamamaının bittiğini bebeğin 3.400 oldugunu ve kordonun boynuna dolandığını soyleyip 1 saat içinde beni sezeryan aldı...ama çok meşgul bi doktorumuz oldugundan spinal uyuşturmayı yaptıktn yarım saat sonra ameliyathaneye geldi.. bu arada gecen zaman ne kadar olmalı bilmiyorum tam.. bana biraz fazla bekledik gibi geldi uyuşma oldu bekledik hemişireler falan da nerde kaldı dedi..bbebeğe geçer mi bilmiorum vakit olmadı araştıramadım da..sonra bebeği doğurttular ama sesi çıkmıyordu ve mosmordu.. hadi morluğu anladım ama bebeğin sesi yoktu orda bişiler yaptılar doktor hadi aspirasyon yapın falan dedi biraz bi hırıltı geldi ben ağlamaya başladım tabi çıldıracak gibiydim...sonra yogun bakıma goturun hemen dediler gitmeden yanıma getirmeye calıştılar bu arada bana da sakinleştiri yaptılar tansiyonum da cok ani degişimler oluyırdu.. hemen goturun bana getirmeyin dedim.. çk kötü bi andı hep opup koklıcmı hayal etmişken ölücek diye hemen yolladım oglumu..

sonra yogun bakımda 2 gu n kaldı sorduk solunum yollarında sorun olmuş su varmış vs.. dogum kilosunu 3410 boyu 48 dediler...bu su dahilmidir değilmidir bileme..daha once aynıdoktor ve hastanede arkadasıma da aynısı olmutu..

neyse cocugumu 2 gun sonra alabildim tabi dediklerine gore sut gelmediğinden bebeğim ackalmışş..yogun bakımda mama vermişler falan.. 1 hafta sonraki kontrolde kilosu 2760 cıktıve doktor 5 gun daha anne sutu verin artmassa mama dedi...1 martta 2900 olmuştu.doktor (b dokor yogun bakıma da bakan aynı doktor bu arada) ok iyi dedi 2 hafta sonra aşıya gelirsiniz dedi.. bizi de sağlık ocagındaki ebe bie aşıya gelin dedi..orada tartıldık 3500 çıktı boyu da54 olmuş.. ebe bana 1 ayda doğum kilosuna gelmeli demişti gelmiş oldugundan sevindik iki haftada 600 gram almış sonuçta...ama gerçekte sizin kilolarla alaamız bile yok...obur doktora inanmıyorum pek bugun baska doktora gitcez ama saglık ocagındaki ebe tiipi boyledir vs. dedi.. bebeğim sürekli emiyr gunde 3- kaka en az ve bol bol ıslak bez yapıyor... bu da sütün yeterli oldugunu gosterir diyor internet..ben de içimdeki sütü görmediğimden bilmiyorum yetermi az mı vs..bildiginiz bişi varsa nolur yazın..bugun kşam ilgili bi doktora gidicez bakalım..dua edin oğlum buyusun..:gitme:

off ya çok zor zamanlar geçirmişsin.bunada çok şükür oglun yanında.kilosunu dert etme saglıklı olsun daha ne olsun.inşallah almıştır annesi.sen meraketme.herşey yolunda olsun yeter...şunada unutma hiç bir bebek aynı deildir.kimseyle kıyaslamamya çılış.iyi haberlerle gelirsin inşallah

kızlar herkese selam.
siteye giremiyorum pek, kayınvalidem bende ve kızım uyuduğu zaman kendime vakit ayırmaya çalışıyorum onun çamaşırlarını yıkıyorum ütülüyorum mutfağı toparlıyorum zor yetişiyorum napıcam bilmiyorum bu tempoyla:)
size bi sorum var benim sütüm at bazen yetmiyor az oluyor mememde. bende karnı doymadığı zaman mama yapıyorum. 60 cc yapıyorum, sizinkiler (yani hem emen hem mama alan bebekleriniz) öyle durumlarda kaç cc yapıyosunuz. bazen 90 cc yapıyorum aç olduğu zaman bitiriyor. sizler hangi durumlarda kaç cc yapıyosunuz bazen acaba az mı acaba çok mu diye tereddüte düşüyorum doysa zaten istemez dimi ittirir.

bende zeynebe verdigim için.her zaman bir olmuyo elbet.bazen verirdim içerdi.bazen fatoşun dedgi gibi içmezdi.hatta bazen içer kusardı..en iyisi önce emzir baktın aglıyor.önce düşük doz bi mama yap örnegin 60cc.baktın doymamış gibi duruyo.tekrar 60cc yapma çok olur.bence 30cc yap..bence bi bebek azda olsa emip daha çok açım gibi durumları varsı 90 cc yeter.120.cc onun için fazla olabilir.onuda paylaştır acıkıp acıkmadıgını anlarsın hem mamalar bşa gitmez..hiç emzirmedigin zaman 120.cc iyi.artık 2 aylık oluyorlar yiyebilirler...

off ya çok zor zamanlar geçirmişsin.bunada çok şükür oglun yanında.kilosunu dert etme saglıklı olsun daha ne olsun.inşallah almıştır annesi.sen meraketme.herşey yolunda olsun yeter...şunada unutma hiç bir bebek aynı deildir.kimseyle kıyaslamamya çılış.iyi haberlerle gelirsin inşallah
evet cnm ya cok tesekkur ederim ben de kıyaslamıyorum da babannesş anane buyukler yok o yok bu herkes baska diyo..insan uzuluyor tabi...

Canım ya... Kötü günler geçirmişsin. Üzüldüm. Ama şimdi çok şükür iyi bebişin canım. İnşallah güzel haberlerle gelirsin canım...

kızlar herkese selam.

Canım Ayşegül söylenecek her şeyi demiş zaten. Sakin bir şekilde bebeğini gözlemle. Ağlamaları farklı oluyo aç olunca...Esra mıkırdanır gibi başlıyo biberon ısınana kadar bu mıkırdamalar sıklaşıyo ve en son basıyo çığlığı..Şimdilik açlık ağlamasını ayırtedebiliyorum ben :kedi:

evet cnm ya cok tesekkur ederim ben de kıyaslamıyorum da babannesş anane buyukler yok o yok bu herkes baska diyo..insan uzuluyor tabi...

Takma canım kimseyi boş ver. Hata bile yapsan kendi hatan olsun. sonra daha çok üzülürsün.

sağolun arkadaşlar 90 cc yapıyorum tam geliyor beni de emdiği için az da olsa önce, daha fazla zorlamanın anlamı yok 90ı içince yatırıyorum göğsüme salıyor kendini zaten anlıyorum ki doymuş..
ahh ah keşke sütüm tam anlamıyla cukcuk gelse de her seferinde mama içmiş gibi doysa yatsa. ama olmadımı olmuyor süt içinde yapmadığım şey kalmadı, ya aslın da sütüm var ama geceleri iyi doluyor memeler. gündüz pek kafii gelmiyor napalım o doysunda önemli olan o.
ama beni terkeder diye de korkmuyor değilim. sizce beni bırakırmı kızlar yaa?

sağolun arkadaşlar 90 cc yapıyorum tam geliyor beni de emdiği için az da olsa önce, daha fazla zorlamanın anlamı yok 90ı içince yatırıyorum göğsüme salıyor kendini zaten anlıyorum ki doymuş..
ahh ah keşke sütüm tam anlamıyla cukcuk gelse de her seferinde mama içmiş gibi doysa yatsa. ama olmadımı olmuyor süt içinde yapmadığım şey kalmadı, ya aslın da sütüm var ama geceleri iyi doluyor memeler. gündüz pek kafii gelmiyor napalım o doysunda önemli olan o.

Canım Benim kız hiç almıyo memeyi. Resmen savaşıyoruz. İyi tarafına denk gelirse emiyo. Üzülmüyorum.Önemli olan anne sütünü içmesi. Sağıp veriyorum. Yoruldum artık her seferinde emsin diye uğraşmaktan. Ama ümidim kalmadı artık.

escos canım benim oğlum 35 haftalık 3150 gram doğdu. sarılık oldu 2700 düştü maşallah şimdi kilo alımı iyi anne sütüyle besliyorum.
ne kadar güzel..sadece süt süt dediler ama nasıl o kadar süt yapılır neye aglı bilinmiyor..biz de doktor teyzemiz tavsiyesiyle 60 ml mamaya basladık ek olarak..
Canım ya... Kötü günler geçirmişsin. Üzüldüm. Ama şimdi çok şükür iyi bebişin canım. ınşallah güzel haberlerle gelirsin canım...

Canım Ayşegül söylenecek her şeyi demiş zaten. Sakin bir şekilde bebeğini gözlemle. Ağlamaları farklı oluyo aç olunca...Esra mıkırdanır gibi başlıyo biberon ısınana kadar bu mıkırdamalar sıklaşıyo ve en son basıyo çığlığı..Şimdilik açlık ağlamasını ayırtedebiliyorum ben :kedi:

Takma canım kimseyi boş ver. Hata bile yapsan kendi hatan olsun. sonra daha çok üzülürsün.

Canım Benim kız hiç almıyo memeyi. Resmen savaşıyoruz. ıyi tarafına denk gelirse emiyo. Üzülmüyorum.Önemli olan anne sütünü içmesi. Sağıp veriyorum. Yoruldum artık her seferinde emsin diye uğraşmaktan. Ama ümidim kalmadı artık.

sağolun kızlar.. ben de havva iyi dediğinden dr browns almıştım, kaşıkla besleyemezssin dedi doktor...ama bi yöntemini bulmalıyım emzirmeyi bırakmak istemiyorum..biberonun şekli cok farklı hiç ugrastırmadan foşş herşey agzında,meme zor onun yanında kesin memeyi bırakacak diyorum ama havva ydı sanırım emziği de biberonu da memeyi de alıyo demişti...diye seviniyordum...:( zeynep miydi yoksa?? benim zor gunlerim bi de cevredekilerin etkisi ben depresyondayken etkiledi bence benim süt miktarını...hala da cıkmıs degilim iyi düşünmeye calısıyorum olmuyor..sütü cok gelen anneler nasıl yapıyor hayret ediyorum..

Son düzenleme:

canım benişm kötü günler geçirmişsin sende benim gibi hiç korkma büyür.benim bebeğim 1330 gr doğdu 1225 e indi bak şimdi çok şükür toparladı teyzesi seninkide öle olacak hiç endişelenme içini ferah tut..
korkma canım bırakmaz ben başından beri her beslenmede önce emziriyorum ki başta almıyodu sağıyodum şimdi alıyo göğsümü ardından mam ama bırakmadı çok şükür.bırakmaz korkma...hatta bibreondan sa göğsümü daha çok istiyo... ama süt yok yavruma yetemiyorum diye çok üzülüyorum çok

günaydın cnalrım tatlı anneler güzel bebişler hepinizi öpüyorum çok yorgunum aras gece uyumuyo gündüz uyuyoo hala balkalaım ne olacak o uyurken gidip yatacam accık öpüyorum sizi.

herkeze günaydın fatoş sana bişey sorcam sen çapa yamı gidiyodun bende oray götürmek istiyorumda bi türlü randevu alamıyorum sen nasıl alıyodun?

Back
X