esmacım burda açılamalı yazıyor
1-BPD: Biparyetal çap (ing=BiParietal Diameter). Bebeğin şakakları seviyesinden alınan bir kesitin yatay çapının (bir şakaktan diğer şakağa) milimetre olarak değerlendirilmesidir. Bu parametre ölçüldüğünde ultrasonun verdiği gebelik haftası 26. haftaya kadar ±7 gün hata payıyla gerçek gebelik haftasını verir. 26. haftadan sonra hata payı daha yüksektir.
2-HC: Başçevresi (ing= Head Circumference). BPD kesitinde bebeğin başının çevresinin milimetre cinsinden değerlendirilmesidir. Bu parametre özellikle BPD'nin çok ufak ya da çok yüksek olarak ölçüldüğü durumlarda bebeğin baş büyüklüğü hakkında değerli bilgiler verir (örnek: özellikle makat duran bebeklerde BPD hatalı bir şekilde ufak bulunabilir, bu durumu mikrosefali (bebeğin başının ufak olması) olarak değerlendirmeden önce HC bakılmalı ve HC değerinin verdiği gebelik haftası dikkate alınmalıdır).
3-AC: Karın çevresi (ing= Abdominal Circumference). Hemen kalbin altından alınan bir kesitte bebeğin karın çevresinin milimetrik olarak değerlendirilmesidir. Hatapayı nispeten yüksek bir parametredir ve özellikle diğer parametreler ile uyumsuz bulunduğunda klinik önem kazanır
(örnek: diğer parametreler 30. haftayı gösterirken AC'nin 26. haftaya tekabül etmesi muhtemel bir gelişme geriliği açısından şüphe uyandırır, ya da diğer parametreler örnek olarak 32. haftaya uyarken bu parametre 36. haftaya uyduğunda bebeğin yağ dokusu depolarının normalden fazla olduğundan şüphelenilerek anne adayı iri bebek gelişimine yolaçan diabet (şeker hastalığı) açısından incelemeye alınır)
4-FL: Uyluk kemiği uzunluğu (ing=Femur Length). Uyluk kemiği vücudun en uzun kemiğidir ve bacağın üst kısmında yeralır. Özellikle 26. gebelik haftasından sonra gebelik haftasını ±10 gün hatapayıyla verir. Hiç takibe gelmemiş ve SAT'ını bilmeyen anne adaylarında bu kadar yüksek hatapayı bile gebelik haftasını değerlendirmek açısından önem kazanır ve bu anne adaylarında FL'nin verdiği hafta esas alınır ve gebelik takibi bu sonuca göre yönlendirilir.
ay farketmez anlat kız merak ettim.mühteççen değilse anlat burda
siz eşinle ize geliyomuşsunuz esma diosun baksana benim usg sonuçun ne yazıyo diosun
alıyorum kağıdı elinde doktor sende rahim kalınlaşması var demiş burda diorum bursa daymışınız ama
neyse ben size çok iyi bir doktor buluyorum biri tavsiye ediyo adam gelsinler bakarım dio
ben size sölücem ama doktorun ismini unutuyorum
bukadar canım hayır olsun
gözün aydın Esma sonuçların güzel çıkmış.
gözün aydın canım değerler hakkında yorum yapamıycam bişey anlayamadım ama dr. herşey yolunda dedikten sonra zaten bize bişey demek düşmez bence kaydirigubbakcemile3
Esmacım sonucların güzelmıs hayırlı olsun canım ınsan nasıl rahatlıyor dımı yaa vallahı sımdı benım randevum ekımın ılk haftası zor dayanıyorum arkadaslar cok uzun gelıyor bana akannehir
sağolun canlar hoş buldummmm...a.s.
esmacım maşaallahhh bebişineee
günaydın mydarling. Zorlanmıştır tabii kolay mı? Ama sonucu güzel öyle değil mi?
günaydın burcu bu yandaki resim bebişin üç boyutlu resmimi yani senin bebişin resmimi.sayet öyle ise amanınnn yüz hatları belli artık herşeyi tas tamam.
Günaydın nasıl olsun iyimisin.
tuğba geçmiş olsun canım.
pofidi serasp hoş geldiniz günaydın.
sağolun kızlar hepiniz a.s. A.s. A.s.
Böle sağlıklı olduğunu öğrenmek çok rahatlatıyor evet
günaydın canım iyi olmana sevindim yavaş yavaş toparlıyosun kendini... Dikat et canım da tekrar nüksetmesin... Arkadaşınında gözü aydın canım... Kolay olmadığını hepimiz biliyoruz zaten candan can oluyo bu başlı başına zor zaten... Anneye zor ama emin olun bebeğe daha zor...
Gözün aydın canım değerler hakkında yorum yapamıycam bişey anlayamadım ama dr. Herşey yolunda dedikten sonra zaten bize bişey demek düşmez bence kaydirigubbakcemile3
kız esma rüyaların çıkarmı ama benimki çıkmasın.
evet canım yavaştan iyileşiyorum evet dikkat etmem lasım,allah hepimizi kurtatrsın çok güzel kızımız oldu sağlıklı maşallahh,
ya kızlar bu sonuçlarda bebeğin boyu kilosu neyle belirtilir anlamadım bilen varmı
ya kızlar bu sonuçlarda bebeğin boyu kilosu neyle belirtilir anlamadım bilen varmı
canım ben bayadır pek giremedim.ters bişeymi olmuştuu..
oglun iyiymiş esma gözün aydın herşey yolunda olunca insan daha bi rahatlıyo..
canım bence senin testlerin iyi çıkıcak
akşam aklıma gelmiştin hissetmyiroum diodun ya kilo yüzündendir die düşünmüştüm sonra ruyamda gördüm
mesela kendimide gördüm karışık ama testlrim iyi çıktı
boy crl diye yazıyor baş-popo mesafesi kiloyu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?