2010 Şubat Anneleri

esmacım ben de beğendim çok şirin güzel günlerde kullanın

fatosun durumu normale dönmüş mü ben geçmişi okumamıştım

fatoscum yeni okudum çok çok geçmiş olsun canım ya iyi bak kendine. kendini çook sakin tutman lazım canım benim
sağol canım sanada geçmiş olsun.bakalım 3te tekrar gittçez inşallah düşmüştür.
sağol canım
fatoş gene gidcekti sağlık ocağına
canım ebnim yazemuszemus

bişi demedi ama ben limon içiyom canım inşallah canım benim
gözün aydın canım.
sorun olmamasına sevindim.

fatoşcum geçmiş olsun canım.
umarım bir sorun yoktur.
sağol tatlım eğer düşmezse sorun olacak umarım düşer.

geçmiş olsun canım
umarım kötü birşey yoktur canım.
yemen içmen nasıl canım.

valla yararlı birşey yediğimi söyliyemem arada ayran içiyorum yoğurt yiyorum o kadar süt içemiyorum .abur cuburda maşallahım var önüme geleni yiyorum ama yaralı deseler miğdemin bulanası tutuyor.yeni yeni 2 haftadır haftada 1 balık yemeğe başladım.meyveyi çok tüketiyorum.ama işte et ve yumurta yemem lazım özellikle yumurtanın beyazında proteyin fazlaymış.

yani yaa hiç takma kafana canım benim

selam kızlar. herkes iyidir inşallah. ben çookk fenayım. bu boğaz ağrısı ve öksürük mahvetti beni. hele öksürdükçe kasık ağrıları çok korkutuyor beni. neyse doktoru aradım: korkacak bişey yokmuş. yataktan çıkmak yasak ama yatmaktan da sıkıldım. bi ne var ne yok diye bakayım dedim. geçmişi okuyamıyorum: umarım herkeste herşey yolundadır. :bbo:

slm canım hoş geldin geçmiş olsun

geçmiş olsun canım:1hug: dikkat et aman dinlenki çabuk iyileş yoksa hastalık uzun sürüyor Allah korusun:Saruboceq:

bende balık yiyemşyorum nerdeyse hergün 1 yumurta yiyorum ama
inş faydasını görüyodur yavrum

geçmiş olsun canım yaa

slm canım hoş geldin geçmiş olsun

geçmiş olsun canım:1hug: dikkat et aman dinlenki çabuk iyileş yoksa hastalık uzun sürüyor Allah korusun:Saruboceq:

sağolun kızlar yaa. o kadar direndim, bol meyve tükettim ama kaçamadım yine. amman siz dikkatli olun, sağlıklı beslenin, bol bol dinlenin. allaha emanet olun.

uzandım biraz iyi geldi..
eşime çok çok az viks sürdürdüm sırtıma.. o rahatlattı beni...
sanırım gece yatarken üşüttüm ben kızlar.. geceliğim açıldı galiba, bel bölgemi üşüttüm sabaha kadar.. sıcak tutmam lazım artık kendimi,,, bunu bi kez daha anladım..
bu seferde ağrı belimde oluncada korktum kızlar..
çokşükür iyiyim şuan, eser kalmadı ağrıdan..
saolun sizlerede...

hadi ya,ben de yeni yeni yumurta yemeye başlamıştım ama yumurtanın beyazını yiyemem boşuna mı gitti şimiye kadar yediklerim

geçmiş olsun canım, inş kısa zamanda iyileşirsin..

geçmiş olsun canım dikkat et kendine sıcak ıhlamur falan iç iyi gelir

Dikkat edilmesi gerekenler.Benim dr'un sitesinden alıntı

Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
 Mutlaka 8-10 bardak su için. Kola, gazoz ve şekerli içeceklerden uzak durun. Fazla maden suyu içmeyin. Sıcak günlerde, aldığınız sıvı miktarını artırın.
 Kızartmanın her türlüsünden kaçının.Son zamanlarda, özellikle patates kızartmasının ve cipsin,fetus üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteren çalışmalar yayınlanmıştır.
 Sanıldığının aksine bal ve reçel gebeler için uygun olmayam gıdalardır. Kaçınmanız önerilir.
 Çikolata, dondurma, bisküvi, kek sizin için hiç uygun olmayan gıdalardır.
 Alkol almayın. Mümkün olduğunca az ve açık çay için. Tercihen kahve içmeyin, ama canınız çok çekerse az miktarda içmenizde de sakınca yoktur.
 Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
 Kendi kendinize tuz kısıtlaması yapmayın. Ama turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının.

esma'cım tahin pekmez bilmiyorum ama benim dr'm ilk zaman, bal,reçel,pekmez yasak demişti. ama başka hiiiçç kimseden duymadım, ve nedenini de bilmiyorum açıkçası..tahin iyi bir protein kaynağı ve güzel yanı kolesterol içermiyor.

Dikkat edilmesi gerekenler.Benim dr'un sitesinden alıntı

 Sanıldığının aksine bal ve reçel gebeler için uygun olmayam gıdalardır. Kaçınmanız önerilir.

yaaa ben kaşık kaşık bal yiyordum sütle falan içemem ama günde 2-3 yemek kaşığı bal atıyordum ağzıma sıgara zıkkımını içiyorum diyo bebeği koruyorum aklımca bak buna iyi değilmiş.ne yiycem faydalı ya.

herşey yasak ya :tomato:
bu nee yaa ben oyanmıyommmm şakkıdı

ya bunlar faydalı şeyler ama
ben şimdi yedim tahin pekmez oğlan nasıl kıpırdanıyo zıplıyo sanki içimde a.s

hasta arkadaşlara geçmiş olsun
havalarda bir sıcak bir soğuk tam hasta olacak hava yani.
ben üzerinden yeleği çıkarmıyorum kızlar.
bende çok yararlı şeyler yemiyorum ama
çok zararlı şeylerde yemiyorum
khve alkol siğara falan yok çok şükür.
ben biraz pilavı çok tüketiyorum
neyapayım canım istiyor.
cevizi ve sütü hergün içmeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…