Dikkat edilmesi gerekenler.Benim dr'un sitesinden alıntı
Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
 Mutlaka 8-10 bardak su için. Kola, gazoz ve şekerli içeceklerden uzak durun. Fazla maden suyu içmeyin. Sıcak günlerde, aldığınız sıvı miktarını artırın.
 Kızartmanın her türlüsünden kaçının.Son zamanlarda, özellikle patates kızartmasının ve cipsin,fetus üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteren çalışmalar yayınlanmıştır.
 Sanıldığının aksine bal ve reçel gebeler için uygun olmayam gıdalardır. Kaçınmanız önerilir.
 Çikolata, dondurma, bisküvi, kek sizin için hiç uygun olmayan gıdalardır.
 Alkol almayın. Mümkün olduğunca az ve açık çay için. Tercihen kahve içmeyin, ama canınız çok çekerse az miktarda içmenizde de sakınca yoktur.
 Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
 Kendi kendinize tuz kısıtlaması yapmayın. Ama turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının.
selam kızlar. herkes iyidir inşallah. ben çookk fenayım. bu boğaz ağrısı ve öksürük mahvetti beni. hele öksürdükçe kasık ağrıları çok korkutuyor beni. neyse doktoru aradım: korkacak bişey yokmuş. yataktan çıkmak yasak ama yatmaktan da sıkıldım. bi ne var ne yok diye bakayım dedim. geçmişi okuyamıyorum: umarım herkeste herşey yolundadır. :bbo:
yaaa ben kaşık kaşık bal yiyordum sütle falan içemem ama günde 2-3 yemek kaşığı bal atıyordum ağzıma sıgara zıkkımını içiyorum diyo bebeği koruyorum aklımca bak buna iyi değilmiş.ne yiycem faydalı ya.
senin haberleri de yarın alalaım bakalım.. inşallah herşey yolundadır ben gitmişken yüzümdeki kuruma+sivilce tarzı oluşumları kırmızı noktaları,isilik gibi onları da soracağım bir de soyuma başladı.. Bakalım ne diyecek...
amin canım güle güle kullansın inşallah.slm kızlar nasılsınız aldık oğlumun bebişiğini kazasız belasız allahım inş. içinde yatırmayıda nasip eder
canım yüksek tansiyonfatoşcum geçmiş olsun neyın var
benimde aşı yerim hiç acımamıştı.. sonradanda hiç hissetmedim....
fatoşcum dikkat et kendine canım sağlık ocağından bişey demediler mi nasıl düşürüleceği konusunda...
hulen canım sanada çok geçmiş olsun... dikkat et çok salgın var heryerde.... bizimde şirkette hasta olanlar var bulaştırıcaklar diye ödüm kopuyo ya...
slm kızlar nasılsınız aldık oğlumun bebişiğini kazasız belasız allahım inş. içinde yatırmayıda nasip eder
inşallah canım ya ben de küçücük pıt ğıt diye birşey duyuyorum ama kendim mi uyduruyorum çok dinlemekten diye kararsız kalıyorum...Hulencim geçmiş olsun çok iyi bak kendine.
Israrla bebeğini zehirlediğin için seni kınıyorum Burcucum. Bırakamıyorum falan gibi bahaneler de senin gibi anne olacak birine yakışmıyor. Bir şeylere sahip olmak için fedakarlık yapmak lazım. Özellikle de bu korumasız sana muhtaç bir canlıysa. Onun küçücük bedenini dumana boğma. Sanma ki ben içmiyordum da sana söylüyorum ben çocuk yapmaya karar verdiğimizde daha hamile olduğumu öğrenmeden bırakmıştım. Zararın neresinden dönülürse kardır unutma.
İnşallah canım güzel haberler alalım hepimiz. Bi de ben de pek hareket hissetmediğim için endişeleniyorum. Pıt pıt bir şeyler var ama emin olamıyorum göreyim de rahatlayım:Saruboceq:
slm kızlar nasılsınız aldık oğlumun bebişiğini kazasız belasız allahım inş. içinde yatırmayıda nasip eder
canım bişi demedi takibe alacaklarmış tuzu tamamen kestim 3te gidicem bakalım dua edin allah rızası için tansiyon bebek için tehlikeymiş
kızlar nasılsınız.üstümde öyle bi yorgunluk varki uykumda geliyo zaten birazdan yatacagım amam hiç girmedim.bi size bakayım dedim.
fatoşgeçmiş olsun canım tansiyonun yüksek çıkmış.aman dikkat et.yüksek çıkması iyi bişey degil.yemene içmene dikkat et.dinlen.tuzu bırak...aman ha..
sizler nasılsını kızlar...
Hayırlı olsun canım. Bebişin sağlıcakla, mışıl mışıl uyusun inş içinde..
Dualarımız seninle canım, endişe etme. eğer yine yüksek çıkarsa, başka yerlerde de ölçüm yaptır. Benim artık sağlık ocaklarına hiç güvenim kalmadı da:smiley-cool: bizim sağlık ocağının tansiyon aleti ve baskülü yanlış mesela :icecream:
iyiyiz dünürüm, yakışmıyor sana böyle keyifsiz haller. neşelen biraz, zeynoyu anlat bize..parka falan gitmiyor musunuz?havalar güzeldir daha oralarda..
hayırlı olsun canımsağlıcakla yatsın içinde oğluşun mışıl mışıl uyusun:Saruboceq: biz yaptırmaya karar verdik eşimin hayalinde var bir tane bakalım yaptırsın bende ozaman görcem süpriz yani bizim ev çatı katı çok büyük değil oda almayı düşünmüyorum bizimle kalacak beşik alacağız oyüzden sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?