2010 Şubat Anneleri

hoş geldin tansiyonun ne alemde canım nasıl gidiyor? bebişini hissettinmi
şimdilik aynı gibi bakalım canım ya bebeğimi hissetmiyorum hala
Teşekkür ederim Fatoş karnımı doyurup gideyim bari yarın saat 2 de benim randevumda
ne demek canım inşallah hayırlı haberlerle gelirsin tatlım
ben çıkıyorum kızlar sağlık ocağına gidip anneme ilaç yazdırıcam sonrada derse gidicem hepinizi öpüyorum gelince görüşürüz
hadi güle güle canım
canım benim çok ii anlıyom inşallah güzel haberlerle gelirsin biz yarın haber alacaz yani benimde perşembe günü şimdiden heycan tavanda

hadi geçmişş olsun canımyok kız allah korusun aklına öle şeyler getirme

Selam kızlar ben de bir süredir girmemiştim.. bana d a puan veren kaalllee alan yok :..((( Esra esra yazıyonuz heves ettiyorsunuz beni!! Ayrıntılıya gidenlere doktora gidenlere hepsine çok kolay gelsin inşallah bebeişleri çok iyi çıkar hepsi sapasağlam eminim zaten.. ayrıntıyla bebişlerinizi bol bol görün de gelin.. Benim doktor biraz savsakladı gibi ama.. Ben zorladım hastaneye gidicem o yapıyormuş ayrıntılıyı da nasıl oluyorsa??.. Daha iyi makinada organlarını ölçecekmiş sanırım okkadar yani ben 23 ekimde gidicem kısmetse hadi hepiniziii öpüyorum kolay gelsin!!!opuyorumnanaktan

DOĞRUSUNU ÖĞRENELıM
Bebeklerin yaklaşık %1'i boyunlarına bir kez dolanmış kordonla sağlıklı bir şekilde doğarlar. Daha az bir sıklıkla bazı bebeklerin boyunlarında iki, hatta üç kez dolanmış bir kordon bulunabilir. Bazı durumlarda ise bizler kordonda düğümler olduğuna bile tanık oluruz. Bu bahsettiğimiz bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde doğum eylemlerini tamamlarlar. Sanılanın aksine boyundaki kordon bebeğin boynunu sıkmaz.
Peki bu durum nasıl gerçekleşir?
Gebeliğin ilk trimesterinde bebekler henüz amniyos sıvısı içinde "hoplamak zıplamak" için bol bol yerleri varken, bazıları bu "hoplama zıplamalarda" kendi kordonlarının içinden geçmekte ve kendi kordonlarında düğüm oluşturmaktadırlar. Yine benzer bir şekilde bebekler bu hareketleri yaparken kordon boyunlarına dolanıvermektedir.

"Kordon dolanması" nedir?
Anne adaylarının en büyük korkularından biri kordon dolanmasıdır. Gerçekte ise kordonun bebeğin boynuna dolanmış olması bebeğe çoğu durumda zarar vermez, zira kordon Wharton jeli adı verilen sağlam bir kılıfla içinden geçen damarları koruma altına almıştır.

Anne adaylarının "kordon dolanması" olarak tabir ettikleri olay gerçekte kordon sıkışmasıdır. Göbek kordonu herhangi bir nedenle basıya uğrar ve Wharton jeli de kordondan bebeğe giden kan akımını muhafaza etmede başarısız kalırsa bebeğe giden kan miktarı azalır ve bebekte sıkıntı doğurur. Bu tür kordon sıkışmalarına genellikle bebeğin amniyos sıvısının ileri derecede azalmış olduğu durumlarda rastlanmaktadır. Amniyos sıvısı az olduğunda göbek kordonu amniyos sıvısı içinde serbestçe yüzemediğinden rahim duvarları tarafından basıya uğrayabilmekte ve bu bası özellikle normal doğum eylemi esnasında ortaya çıkan rahim kasılmalarıyla tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Ultrasonografi muayenelerinde bu nedenle doktorunuz bebeğinizin amniyos sıvısı miktarının yeterliliğine çok önem vermektedir.

Günümüzde normal doğum eylemi esnasında bebeklerin kalp atışları çoğu durumda mükemmel bir şekilde takip edilmekte ve kordon basısı bulguları (bu durumlarda bebeğin kalp atışları yavaşlar) erken dönemde ve kolaylıkla saptanarak bebeğin sağlıklı doğması için gerekli önlemler alınmaktadır.

Sonuç: "kordon dolanmasından" yani kordon sıkışmasından çok fazla korkmanıza gerek yok. Doktor denetiminde olan gebelik takiplerinde ve doğumlarda bu nedene bağlı olumsuz durumlar son derece azalmıştır.

sağol fatoşcum allah razı olsun ben getirmiyomda bu erkekler ah ah allahımkorusun meleklerimizi

sağol canım bilelimde korkmayalım dimi

ehhh Yaren yani her derdimiz bitmişti şimdi kordon boynunda mi değil mi onu düşünelim.ben zaten bu ara pirpiriklinin teki oldum çıktım bide bunu kafama takarım

valla ben hergün yazıyorum buraya, hatta bu hafta pazar bile girdim. en son 4 gün önce puan verilmiş..o zaman benim daha çok şikayet etmem lazım..
takılmayın böyle şeylere, puan için kırgınlık olmasın..

ehhh Yaren yani her derdimiz bitmişti şimdi kordon boynunda mi değil mi onu düşünelim.ben zaten bu ara pirpiriklinin teki oldum çıktım bide bunu kafama takarım

akıllım bunda kafana takacak bişey yokki..ben içimiz rahatlasın diye paylaşmıştım sizinle..

selam kızlar. ne var ne yok? herkes iyi mi?

ya benim kasıklar fena.akşam oturduğum yerden kasık ağrısı yüzünden yarım saat kalkamadım. aman kızlar dikkat edin, gaz yapan yiyeceklerden (karnabahat,lahana vb) uzak durun. benim gibi olmayın. anam ağlıyor akşamdan beri. mafoldumben

selammm kızzzlarrrrrra.s.
yarencim sağol canım bilgiler için benim için faydalı olduopuyorumnanaktan

bulbul canım, sen nerelerdesin bakimmm. ne zamandır bakınıyorum ama bi denk gelemedik. Adana'da ikamet eden bi sen varsın ya, merak ettim valla. ne var ne yok?

yaren sağol canım çok güzel bi yazıydı... bende bu ara araştırmalara ara verdim eskiden daha çok paylaşım yapıyodum... şimdi deli gibi kıyafet puset oto koltuğu vs. bakıyorum internetten... helede ne zaman kızlarla alışverişe çıktık benim gözüm artık bişey görmüyo... gözümün önünde kıyafetler uçuşuyo sürekli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…