bulbul canım, sen nerelerdesin bakimmm. ne zamandır bakınıyorum ama bi denk gelemedik. Adana'da ikamet eden bi sen varsın ya, merak ettim valla. ne var ne yok?
Hulencim buralardayım da bu ara okullar yeni başladı falan ya baya yoğunuz. Geçen hafta da internet problemimiz vardı pek giremiyordum. İşler yavaş yavaş hafiflemeye başladı. Şimdilerde daha sık uğrayabiliyorum son zamanlara göre. Kızım olacağını öğrendim, doktorumu değiştirdim. Olanlar bunlar görüşmeyeli Allah'a şükür. Sende ne var ne yok?
akıllım bunda kafana takacak bişey yokki..ben içimiz rahatlasın diye paylaşmıştım sizinle..
anladım canım. benim de kızım olacak allah izin verirse. haftaya ayrıntılıya gircem: sabırsızlıkla onu bekliyorum.
doktorundan memnundun sanki: niye değiştirdin? yeni doktorun kim?
benim biraz karışık canım ya. kursa başladım ağustosta iş için. haftaya bitiyor ve işle alakalı karar vermem gerekiyor. çok karışığım ve karar vermekte zorlanıyorum. aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık..! hayırlısı bakalım.
Ya doktorum Seyhan Uygulamaya geçti bölüm şefi olarak. Hasta kabul etmiyor. Ben de Ortadoğuda Ferat Beye gidiyorum şimdi. İnşallah işinle ilgili en doğru kararı vermiş olursun.
Çıkmalıyım ben şimdi. Öğle yemeği...
Günaydın kızlar biz dün dr gittik kontrolümüze şükür herşeyimiz yolunda.Ama bizim cimcime iki eliyle yüzünü kapatmış göstermedi bize yüzünü dr dediki bu size küsmüş.sonra bir ara esnedi yine uykucu o zaman bir resim alabildik.sonrada arkasını döndü tamamenmirmirmirmir yani bize şimdiden cadılık yapıo evde de o kadar tembihledim güzel kızım anneye biraz hareket yap uyuma yine dedim ama sanki inat yapar gibi iki eliyle yüzünü kapatmış aman sağlıklı yateyzeleri 305 gr olmuşuz boyumuzda 32 cm dr önden gittiğimizi söyledi Binlerce şükürki bu kontrolümüzde güzel geçti.tetenoz içinse bir doz vurul dedi.serapçım geçmiş olsun cnm acıdımı şu aşımı vurulsam bendebiran önce.
Günaydın kızlar biz dün dr gittik kontrolümüze şükür herşeyimiz yolunda.Ama bizim cimcime iki eliyle yüzünü kapatmış göstermedi bize yüzünü dr dediki bu size küsmüş.sonra bir ara esnedi yine uykucu o zaman bir resim alabildik.sonrada arkasını döndü tamamenmirmirmirmir yani bize şimdiden cadılık yapıo evde de o kadar tembihledim güzel kızım anneye biraz hareket yap uyuma yine dedim ama sanki inat yapar gibi iki eliyle yüzünü kapatmış aman sağlıklı yateyzeleri 305 gr olmuşuz boyumuzda 32 cm dr önden gittiğimizi söyledi Binlerce şükürki bu kontrolümüzde güzel geçti.tetenoz içinse bir doz vurul dedi.serapçım geçmiş olsun cnm acıdımı şu aşımı vurulsam bendebiran önce.
volescim çok hızlısın valla biz saldık ipleri aldık aldık almıyoz artık başlamak lasım galibaaa neler aldın kız anlat bakımm
voles, sen neler aldın? buluşmada almışsın bişeyler, aldık haberlerini:)
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Bebeklerin yaklaşık %1'i boyunlarına bir kez dolanmış kordonla sağlıklı bir şekilde doğarlar. Daha az bir sıklıkla bazı bebeklerin boyunlarında iki, hatta üç kez dolanmış bir kordon bulunabilir. Bazı durumlarda ise bizler kordonda düğümler olduğuna bile tanık oluruz. Bu bahsettiğimiz bebeklerin çoğu sağlıklı bir şekilde doğum eylemlerini tamamlarlar. Sanılanın aksine boyundaki kordon bebeğin boynunu sıkmaz.
Peki bu durum nasıl gerçekleşir?
Gebeliğin ilk trimesterinde bebekler henüz amniyos sıvısı içinde "hoplamak zıplamak" için bol bol yerleri varken, bazıları bu "hoplama zıplamalarda" kendi kordonlarının içinden geçmekte ve kendi kordonlarında düğüm oluşturmaktadırlar. Yine benzer bir şekilde bebekler bu hareketleri yaparken kordon boyunlarına dolanıvermektedir.
"Kordon dolanması" nedir?
Anne adaylarının en büyük korkularından biri kordon dolanmasıdır. Gerçekte ise kordonun bebeğin boynuna dolanmış olması bebeğe çoğu durumda zarar vermez, zira kordon Wharton jeli adı verilen sağlam bir kılıfla içinden geçen damarları koruma altına almıştır.
Anne adaylarının "kordon dolanması" olarak tabir ettikleri olay gerçekte kordon sıkışmasıdır. Göbek kordonu herhangi bir nedenle basıya uğrar ve Wharton jeli de kordondan bebeğe giden kan akımını muhafaza etmede başarısız kalırsa bebeğe giden kan miktarı azalır ve bebekte sıkıntı doğurur. Bu tür kordon sıkışmalarına genellikle bebeğin amniyos sıvısının ileri derecede azalmış olduğu durumlarda rastlanmaktadır. Amniyos sıvısı az olduğunda göbek kordonu amniyos sıvısı içinde serbestçe yüzemediğinden rahim duvarları tarafından basıya uğrayabilmekte ve bu bası özellikle normal doğum eylemi esnasında ortaya çıkan rahim kasılmalarıyla tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Ultrasonografi muayenelerinde bu nedenle doktorunuz bebeğinizin amniyos sıvısı miktarının yeterliliğine çok önem vermektedir.
Günümüzde normal doğum eylemi esnasında bebeklerin kalp atışları çoğu durumda mükemmel bir şekilde takip edilmekte ve kordon basısı bulguları (bu durumlarda bebeğin kalp atışları yavaşlar) erken dönemde ve kolaylıkla saptanarak bebeğin sağlıklı doğması için gerekli önlemler alınmaktadır.
Sonuç: "kordon dolanmasından" yani kordon sıkışmasından çok fazla korkmanıza gerek yok. Doktor denetiminde olan gebelik takiplerinde ve doğumlarda bu nedene bağlı olumsuz durumlar son derece azalmıştır.
yaren sağol canım çok güzel bi yazıydı... bende bu ara araştırmalara ara verdim eskiden daha çok paylaşım yapıyodum... şimdi deli gibi kıyafet puset oto koltuğu vs. bakıyorum internetten... helede ne zaman kızlarla alışverişe çıktık benim gözüm artık bişey görmüyo... gözümün önünde kıyafetler uçuşuyo sürekli...
KIZLAR BU ARADA BENıM GECELERı BAZEN SAĞ BAZEN SOL BALDIRIMA SANCI GıRıYOR SANKı KAS SIKIŞMASI GıBı 15-20 SNYE SÜRÜYOR AMA SANCISINA DAYANAMIYORUM VARıSTEN ŞÜPHELENıYORUM AMA SıZDE VAR MI BÖYLE BıR DURUM????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?