2010 Şubat Anneleri

lomonnn cnm hayirli olsun bebisin bilmiyodum o takildimiz eski topige artık grmedime bilmiyodum

lokal anestezi ile çekerler merak etme hiç bir sakıcası zararı yok
tersine zararlı diye düşünüp gitmezsen cürükteki mikroplar bebeği etkiler

limoncum merhaba ya pek bilgim yok ama diş oalyı hamilelikte sakat sonuçta uyuşturucak iğne yapmadan çekemiycek doktoruna bir danışsan iyi olur bencee belki başka bir yolu vardır..

kızlar merhaba,
ben de uzun zamandır sizi takip ediyordum ama maalesef simdi yanınıza geldim. beni de aranıza alır mısınız :)
ben de 9+4 günlük hamileyim. 1 yıldan sonra bebisimiz geldi. 4 yıldır da evliyiz. 29 yasındayım.istanbuldan. ismim sinem.
hepinize selamlar.
volescim, yazdıklarına cevap vermek istedim cnm seni okadar iyi anlıyorum ki inan ben de senin durumundayım. benimn 5 haftalıkken basladı kusmalarım ve bulantım. ve halen devam ediyor. 6 haftalıkken kontrole gittigimde metpamid diye bir ialc verdi gunde 3 defa yarım seklinde kullan dedi ama oda fayda etmiyordu. ve ben sudan da tiksindim nerdeyse 3 haftadır su içemiyorum :1no2: bu zamana kadar 6-7 defa serum ve vitamin aldım. hatta 10 gün onceki dr kontrolümüzde dr 1 gece hastanede yatırdı beni cunku kilo kaybı vardı ve ben zaten zayıftım. neyse sonrasında bana zofer dşye baska bir ilac verdi simdi onu alıyorum. bu arada 1 hafta rapor aldım evde yattım dinlendim ara ara gene kusmalarım oldu bulantı ve koku hassasiyeti devam. bugun ise dondum birazdan drla gene konuscam ilacım bitti devam edeyim mi diye. bu arada bileklik de aldım banamısın demedi
böyle kızlar iste benim hikayem[/QUOTE]
CANIM HOŞ GELDİN ARAMIZA..zemuszemus
bende bu haftadan sonra bi 1 hafta gidiyim diyorum biyere gidemeyizde evde yatsam o bile tatil benim için
ÇALIŞANA EN GÜZEL TATİL....
bende %99 ocak annesi olucam ama sizi hiç bırakmadım... o topiğe geçmek aklımın ucundan bile geçmedi... neyse vardır bi hayır bundada... ben sadece söylememelerine kırıldım..
CANIM BENCEDE SÖYLEMLERİ LAZIM.BİZ MERAK EDİYOZ BURDA..
evde kocişi kızdırıyorum böyle isimler bulup
oda yok battal gazi koyalım diyo
yada gazneli mahmutta olabilir:roflol:
ALLAH SENİ NE YAPMASIN AMMA GÜLDÜM CANIMYA ÇOK YAŞA...

CANIM BEN HAMİLELİKTE DİŞ ÇEKİLMEZ DİYE BİLİYORUM.

Valla başıma böyle bir şy gelmedi doktoruna sorsan yardımcı olmazmı limoncumCADIARZU

benide geçenlerde dişim ağrıyordu hatta damağımda şişmişti biraz ama ağrı kesici içmedim bildiğim kadarıyla hamileyken diş çekmiyorlar bebeğin kalsiyum alıyor galiba ben öyle duydum

canım belki faydası olur bak senin için baktım
Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır.
Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir.

limoncum merhaba ya pek bilgim yok ama diş oalyı hamilelikte sakat sonuçta uyuşturucak iğne yapmadan çekemiycek doktoruna bir danışsan iyi olur bencee belki başka bir yolu vardır..

baklım bir kaç gün daha bekleyeyim ama nasıl dayanırım bilemiyorum. çok moralim bozuldu şimdi. doktora kontrole gideceğim o zaman soracağım. ama ben ne yapacağım böyle.:roflol:

Canlarım amma kaynatmıŞınız oku oku bıtmedı uyuyp kalmıŞım.ısımler konuŞulm uŞ ben hep kızım olcak dıye hıssedıyorum.ısım olarak
asya
derın
ÖykÜ
berıl
beren
duru
eylÜl buldum bunlardan seÇeÇez veya aklıma gelıre daha bakalım...

kızlar çok kötüyüm:1shok:midemden kasıklarıma doğru sanki binlerce iğne giriyor hemen yattım ama geçmiomafoldumben

Gebelikte diş bakımına çok önem veril­melidir. Gebelikte en az iki kez diş ve diş etleri diş hekimi tarafından muayene edil­melidir.

Gebelik önce­sinde diş çürükleri mutlaka tedavi ettirilmelidir. Eğer diş çü­rükleri uzun süre devam ederse, gebelik döneminde özellikle derin çürük­lerden tüm vücuda enfeksiyon yayılabilir.

Gebelikte diş tedavileri tercihen üçüncü aydan sonra yaptırılmalıdır. Fakat apse so­runu acil tedavi gerektirdiğinden ilk aylar­da da tedavi edilebilir. Gebelikte diş çeki­mine ertelenmesi mümkün değilse izin verilebilir. Ancak çekim sırasında yerel uyuşturucu verilirken, bebeğe zararlı ol­mayan ilaçlar seçilmelidir. Bu yüzden diş hekimine, hastasının gebe olduğu bildiril­melidir.

limon cnm bende dis cektirdim ama da hamile oldugumu bilmiyodum da adetime 2 hafta vardi bak bunu sormayi unutum doktora acaba bi zarari olmus mudur diye

kızlar çok kötüyüm:1shok:midemden kasıklarıma doğru sanki binlerce iğne giriyor hemen yattım ama geçmiomafoldumben

korkma canım kanama lekelenme yoksa bahsettiğin ağrılar oluyo
kendini sıkarsan kasılmayla beraber artar o batarlar
rahatla doktorunuda ara sor bakalım

sağol canım. diş doktorumu aradım ama doğum doktorumu aramadım. diş doktorum doğum doktorumdan izin alırsam çekebileceğini söyledi. düşük riskin yoksa çekilebilir dedi. ama doğum doktoruna sor dedi. doktorumuda aradım ulaşamıyorum. tekrar arayacağım. bakalım bilmiyorum ki. eğer çektirmezsem ve dişim intihap yaparsa o daha tehlikeli dedi. intihap kana karışır çünkü dedi. bilmiyorum kafam çok karışık.

slm kızlar, bugün dr. a gittim, o kadar mutluyum kii anlatamam,

bebişim parmağını emiyordu :ecrin_bebek: , dr. teyzesi obur olacak galiba dedi cokacimcoook bi ara el salladı anneciğine, maşallah cnm benim bi ara ben güldüm bi baktım o da hareketlendi ayağını kaldırmalar falan çook güzeldiii, ağlamamak için kendimi zor tuttum, bu ne güzel bir mucize :Rabbim herkese nasip etsin, usg ye göre 11+6 çıktık:)) popodan başa ölçümü 5 cm miş, kalp atışları da güzel dedi dr.umuz, cinsiyeti sormadım dr.da söylemedi hayırlısı bakalım

cnm bende gun 10 haftalik oldum ama bunaltilarim hala var ama gecen profororun bitanesi konustu hamilelikte bunalti cok iyi diye bebek her zararli besini almiyor mus cokbunalti cekip cikaran annelerin bebegicok saglikli olur mus diye konustu profosor doktor cok kez de okudum dogru diyo bunaltida bebek zararli madeleri almazmis ve da saglikli olurmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…