2010 Şubat Anneleri

günaydın herkese..........

günaydın..

bady çok lagzım oluyo çıtçıtlılarından.bebişler kışın dogacagı için çoraplı pijamalar.artı çoraplar.valla bi gün listeleyip size yazayım.hımm istermisiniz

dpgum tarihi 1 mart ama belkim şubatta dogum yaparım :)

hoşgeldin canım sanırım benimde öyle tahmini 28 şubat-1 mart dedi doktor ama
ben sezeryan olacagım için kesin şubat annnesiyim :)

Giysiler: 6-8 adet t-shirt, 2 adet üst, 2 adet başlıklı bebek havlusu, 2 adet başlık, 2 adet tulum, 4 çift çorap alınması önerilir. Bedeni 0-3 ay yerine, en az 3-6 aylık olanı alınmalıdır. Giysilerin bebeğin boyun ve el bileklerini sıkmaması gerekir. Bebek dışarıda yürümeye başlamadan önce ayakkabı giydirilmesi sakıncalıdır. Yine sıkı çoraplar ayak gelişmesini olumsuz etkiler. Kolay açılan, ısıya dayanıklı, ütü gerektirmeyen ve çamaşır makinesinde yıkanabilen çamaşırlar seçilmelidir. Bebeğin çamaşırları kullanılmadan önce yıkanmalıdır. Bu çamaşırların ilk birkaç ay çamaşır makinesinde sizinkilerden ayrı yıkanması ve çifte durulama yapılması gerekir.

Banyo küveti: Göbek kordonu düşene kadar su seviyesi göbek altında tutulur. Çoğu bebekte 1 yaş civarında standart banyo küvetine geçilebilir.

Biberonlar ve başlıklar: Her zaman en büyük boy (en az 249 ml’lik) biberonu alın. Plastik biberonlar daha pahalı olmalarına karşın daha dayanıklıdır. Camlar çok kolay kırılır. Bebek emeklemeye başladıktan sonra kesinlikle plastik biberon kullanılmalıdır. Biberon başlığı alırken biberonu ters çevirin, ilk başta birkaç damla akıtıp sonra durması gerekir.

Hazır bez – kumaş bez: Pişik her iki bezde de görülebilir. Kullanımı pratik olan hazır bezler pahalıdır. Kimi çocuklarda bazı hazır bez markaları pişiklere yol açmaktadır.

Emzik: Emzik alırken tek parça ve uzunluğu en az 3 cm olanlar seçilmelidir. Silikon olanlar kauçuklardan daha dayanıklıdır, çünkü kuruma özellikleri yoktur. Ortodontik tipleri ise bazı bebekler sevemiyor.

Burun pompası: Burun tıkanıklıklarında bebeğin rahat nefes almasını sağlar. Ucu küt ve kısa olanlar seçilmelidir.

Termometre: Ateşi makattan ölçen, ucu kısa, cam ve ucuz olanı alın. Konulduktan iki dakika sonra ateş okunur. 38 derece ve üzeri ateş olarak kabul edilir.

Hava nemlendirici: Soğuk kış gecelerinde ortamı nemlendirmek için yararlıdır. Ultrasonik tipini tercih edin. Sıcak buharla çalışanlar yanıklara neden olabileceklerinden beşiğin yakınına konulmamalıdırlar.

Çanta: İçine biberon, bez, mama vs. konulabileceği büyüklükte hafif bir çanta gereklidir.

Beslenme iskemlesi: İlk 6 ay bebek kucakta beslenebilir. Bebek oturmaya başladıktan ve katı gıdalara geçtikten sonra beslenme iskemlesi gerekir. Düzenli beslenme alışkanlığı edinmesine ve biberonu daha kolay terk etmesine yardımcı olur. Yemeklerin yere saçılmasını önlemek için önünde genişçe bir yüzeyi olanlar seçilmelidir. Plastik ve metaller ahşaba oranla daha kolay temizlenir. Küçük darbelerle devrilmeyen beslenme iskemleleri alınmalıdır. Doğrudan yemek masasına monte edilebilenler çok kullanışlıdır.

Blender: Katı gıdalar için oldukça gereklidir.

Önlük: Plastik yüzeyli olanlar, çamaşır makinesinde yıkanabilenler ve boynu sıkmayanlar uygundur.

İçme kabı: Bebek bir yaşından itibaren kendi başına içmek ister. Her iki yanından tutulabilen bir su içme kabı uygundur.

Araba koltuğu (Car seat): Bebek doğduktan sonra hastaneden eve araba koltuğu içinde getirilmelidir. Araba koltuğu alırken 3 buçuk yaşına kadar kullanılabilenler tercih edilmelidir. Bebek 7-8 kg’a erişene kadar araba koltuğunu ters, daha sonra ise düz bağlayın ve her zaman arka koltuğa yerleştirin.

Bez değiştirme masası: Normalde günde 10-15 arası bez tüketilir. Bez, yatak ya da eski yemek masasının üzerinde değiştirilebilir. Bez değiştirme masaları yüksek olduklarından, annelerde eğilme sonucu oluşan bel ağrılarına yol açmazlar.

Otomatik sallayıcılar: Çok ağlayan bebeklerde yararlıdır.

Öne asılan kanguru: Fiziksel temas ve sıcaklık açısından bebeklere büyük rahatlık verir. Ayrıca anne-baba/bebek yakınlaşmasına yardımcı olur. Bebeğin başını destekleyenler tercih edilmelidir. Altıncı aydan sonra kangurular annede sırt ve bel ağrılarına neden olabilir.

Sırta asılan kanguru: Altıncı aydan sonra, baş kontrolü yeterince gelişmiş bebekler için uygundur. Alışveriş, yürüyüş ve dağa tırmanma için çok elverişlidir.

Bebek arabası: Altıncı aydan sonra gereklidir. Şemsiye gibi katlanabilir ve emniyet kemeri olanı tercih edin.

Oyun parkı: Bebeği içinde gözlemeden bırakabilecek çok güvenli bir alandır. Çoğu bebek oyun parkını sever. Oyun parkı hem ev içi, hem de dışında kullanılabilir. Parmaklıklar varsa araların 7 cm’den az olması gerekir. Bebeğin alışması amacıyla, dördüncü aydan itibaren içine konulmalıdır. Ancak bebek emeklemeye başladıktan sonra oyun parkından sıkılır. Oyun parkının içinde ip ya da ipli oyuncakların bulunmamasına özen gösterilmelidir.

günaydın herkese..........

günaydın canım

daha erken değilmi kıslar alışveriş için?
birde sizler şubatta bende mart 1 dogum tarihim ama 20 şubat sezeryan tarhide verdiler bana neyse bebeklere mont almaya gerek varmı sizce zaten kışın ayazında dışarı çıkaramı-ayız dr giderkende battaniyeye sararız değilmiş

FıKıREVı daha güzel yazı göndermiş evet bunlar lagzımalkisalkisalkis

bende fazla bişey almayı düşünmüyorum canlarım birkaç parça kıyafet (dayanabilirsem) 2-3 battaniye mendil omuzumuza:)))) gaz çıkaralım derken üst baş batırmayalım.. mutlaka alıcam dediklerimde biberon termosu ve emzikli derece... gecenin bi yarısı süt ısıtmakla uğrraşmak işkence...

teşekkür ederim kıslar tüp bebek annesiyim :)
doktorum normal diyor ama ben yapamam yahu vajinismus gecmişim var benim birde , bakacağız

canım küçücük bebeğe mont olmaz zaten... kalın tulum giydirirsin içinden başka atıyorum çorapla atletle desteklersin... kafasına şapka eline eldiven zaten onu doğar doğmaz yüzünü tırnaklarıyla çizmesin diye takıyolar... bide güzel kalın bi battaniyeye sardın mı senden sağlam olur üstü kaydirigubbakcemile3

dpgum tarihi 1 mart ama belkim şubatta dogum yaparım :)

canım merhaba senle aynıyız ama doktor son gittiğimde bebeğin 1 hafta önde gidiyor dedi 15 şubat doğum tarihi verdi şimdi şu ikili testler yapılacağı zaman ne derseler ona göre artık ama şubat anası olacağim kesin gibi görünüyor hayrılısıı

kızlar fazla alışveriş yapmayın,çoğu şey kullanılmadan kalıyor,ilk aklıma gelen en lazım olan şeyler,sallanan beşik,bebek arabası,biberonlar,pamuklu bebe battaniyeleri çorap be patikler,eldivenler,yan yatırma yastığı ilk etapta,alttan çıtçıtlı tulumlar ve atletler,başka daha aklıma gelirse yazarım...

voless sen bilirsin ama bence emzikli derece alma bende başta emzikli derece diyordum ama düşündükçe vazgeçtim neden uyurken emziği agzına tıkmaya çalışacaz uyurken de kontrol etmek için ateşini o zman bebek uyanacak sonra emzik istemeyen bir bebek olurssa ne yapacaksın sonra bebek biraz büyüdü emziği istememeye başladı ve almıyo o zman nolcak sonra ebziği kendin için de kullanamazsın bizlerede derece lazım ben o yüzden alından ve kulaktan ölçer alıcam saniyede hemen ögrenirsin bebeği uyandırmadan

benimde bugün 5 te kontrolüm var
belki cinsiyeti belli olmuştur

inşallah canım hayırlısıyla sende öğrenirsin ah bi ben kaldım ya benimki niye böyle yapıyo evladım yapma etme göster anneye kızmısın erkekmisin biliyim artık bende bak bişey alamıycam üstüne başına çıplak kalcan ona göre....

Ben de daha başlamadım alışverişe zaten cinsiyetini de bilmiyoruz, ama bi öğrenelim ne bulursam alıcam gibime geliyo bu hevesle, çok fena di midelikafadulden

olabilir canım oda mantıklı aslında genelde çocuklar cak cak emer ya onun için sıkıntıya sokmadan onu ateşini ölçerim gibi gelmişti.. ama kulaktan bakılanda olabilir bence haklısın.. onunda bi sıkıntısı yok..

güle güle git.ögrenirsin belki cinsiyetini.artık ögrenenler çogalmaya başladı..

:roflol::roflol::roflol::roflol:

CANIM HADİ BAKALIM GÜZEL HABERLERLE BEKLİYORUZ SENİDE

ay evet göstersin bakalım bebişlerimizi cinsiyetlerini listemiz doluyo yavaştan hehe

ayy daha bende başlamadım alışverişe ekim sonu gibi ancak başlarım sadece çıkmadan önce ne alacagımı bilmek istiyorum sadece dayısı 2 tane biberon 2 emzık su kabı sabun şanpuan emzik maşası bana dogum için terlik falan almış sadece bunlar başka hiç bişeyimiz yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…