günaydın kızlar..
Annelerin, doğal bir besin olan balı, besleyici olduğu için bebeklerine 6 aydan önce, süte ya da başka besinlere karıştırarak yedirdiklerine dikkati çeken Doç. Dr. Özkan, baldaki bazı toksin maddelerin, bebekler için tehlikeli olabileceğinin altını çizdi.
Baldaki toksin madde oranının yetişkinler için önemli olmadığını, ancak bebekler için tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini kaydeden Doç. Dr. Özkan, şunları söyledi:
''Bebeklerin bağışıklık sistemleri zayıf ve bağırsakları olgunlaşmamış olduğundan, 6 aya kadar alerjik maddelerin bağırsaklardan emilerek kana karışma olasılığı oluyor. 6 aylıktan önce, süte ya da başka besine karıştırılarak da olsa, kesinlikle bebeklere bal yedirilmemeli. Bal gibi alerjen maddelerin, bünyedeki aşırı duyarlılığı tetiklemesi ve ileri yaşlarda bu besine karşı alerji ve astım gibi hastalıklara zemin hazırlayabilmesi mümkündür.''
Anne ya da babanın polen ya da başka alerjik hastalığının bulunması halinde, balın bebeklere yedirilmesi konusunda çok daha hassas olunması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Özkan, ''ailede, alerjik hastalık varsa, 1 yaşından önce bebeklere kesinlikle bal yedirilmemeli'' dedi.
gözün aydın canım..hayırlı olsun cimcimen..
aleyküm selam canım, hayırlı olsun oğluşun..
oooo hoşgeldin fatımacım.. özlettin kendini..neler yaptın bakalım,nasıl geçti tatilin..baş ağrısı bizlerde de var canım. ağrı kesici içebilirsin bence. ben dr'a sormuştum, günde 3 defa, parol,minoset ve tamol.. bunlardan birini içebilirsin demişti.. geçmiş olsun tatlım.
oohh .gözün aydın canım.. hayırlı olsun oğluşun..
aramıza hoşgeldin canım. Allah tamamına erdirsin inş.
nbatur sevindim canım senin adına.. herşey yolunda demek..ne zamandır sorcam unutuyorum canım, sen bizim listede yoksun, ben seni mart topiğinde diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim..doğumun ne zaman? yanlış anlama, aramızda olmandan çook mutluyuz elbette, sadece listeye yazayım mı yazmayayım mı kararsız kaldım, onun için soruyorum canım..
Çocuğun ağzı tatlı olsun, kısmetli olsun diye ağzı ya balla ya da zemzem suyu ile açılır. Sonra annesi memesini yıkayarak sütünü verir. Sütünü hemen verir ki, çabuk sütü gelsin.
Annelerin, doğal bir besin olan balı, besleyici olduğu için bebeklerine 6 aydan önce, süte ya da başka besinlere karıştırarak yedirdiklerine dikkati çeken Doç. Dr. Özkan, baldaki bazı toksin maddelerin, bebekler için tehlikeli olabileceğinin altını çizdi.
Baldaki toksin madde oranının yetişkinler için önemli olmadığını, ancak bebekler için tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini kaydeden Doç. Dr. Özkan, şunları söyledi:
''Bebeklerin bağışıklık sistemleri zayıf ve bağırsakları olgunlaşmamış olduğundan, 6 aya kadar alerjik maddelerin bağırsaklardan emilerek kana karışma olasılığı oluyor. 6 aylıktan önce, süte ya da başka besine karıştırılarak da olsa, kesinlikle bebeklere bal yedirilmemeli. Bal gibi alerjen maddelerin, bünyedeki aşırı duyarlılığı tetiklemesi ve ileri yaşlarda bu besine karşı alerji ve astım gibi hastalıklara zemin hazırlayabilmesi mümkündür.''
Anne ya da babanın polen ya da başka alerjik hastalığının bulunması halinde, balın bebeklere yedirilmesi konusunda çok daha hassas olunması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Özkan, ''ailede, alerjik hastalık varsa, 1 yaşından önce bebeklere kesinlikle bal yedirilmemeli'' dedi.
merhaba arkadaşlar, tüm mesajları okuyamadım ama bana cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim öncelikle...dr.umuzdan geldik...ikili testimiz normalmiş ve su azlığım problemim şimdilik çözüldü suyumuz artmış bu tamamen su içmeye bağlıymış ben biraz boşvermiştim de...onun dışında bebiş çok hareketliydi çok hoş bir ilk deneyim oldu benim için...veee dr.umuz tam kesin olmamakla beraber kız olabileceğini söyledi...çok emin değilim dedi, ben yine sormadım kendisi söyledi, göremiyorum çünkü erkek belirtileri dedi,diğer kontrollerini geçen haftakileri yapabildiği kadar tekrarladı,ama pek durmadığı için cinsiyetini çok kesin demedi...eşim hemen gel pembe bişi alalım dedi, ben yok dedim, çünkü biz her dr. kontrolümüz sonrası ufak ufak alışverişe başlamıştık hayırlısı ise giymek,kullanmak nasip etsin allahım, bekleyemiyoruz yani...:kedi:ama bu sefer dur dedim 4 eylül de bir sonraki kontrolümüz var onu sabırsızlıkla bekliyorum...herkese iyi haftasonları diliyorum...alkisalkisalkis
gözün aydın canım..hayırlı olsun cimcimen..
selamunaleykum kızlar,bugun doktora gıttım.Bebısımıze erkege benzıyor dedı ama her zamankı gıbı kesın bısey yok.gamyoncuiremsu hayırlısı olsun tabıı:CüvCüv:
aleyküm selam canım, hayırlı olsun oğluşun..
İyi akşamlar arkadaşlar 15 günlük aradan sonra yine buradayım, herşey yolunda çok şükür sadece başım çok agrımaya başladı,
sizler nasılsınız, geçmişi okuyamadım inş. kötü birşey yoktur.
oooo hoşgeldin fatımacım.. özlettin kendini..neler yaptın bakalım,nasıl geçti tatilin..baş ağrısı bizlerde de var canım. ağrı kesici içebilirsin bence. ben dr'a sormuştum, günde 3 defa, parol,minoset ve tamol.. bunlardan birini içebilirsin demişti.. geçmiş olsun tatlım.
bugün ikili test için dr a gittim bebeğim oldukça sağlıklı inş delikafadulden cinsiyeti söyledi %70 erkek dedi %30 kız a.s
bende %70 mavi kıyafet %30 pembe kıyafetmi alsam ne:jeyyar:
oohh .gözün aydın canım.. hayırlı olsun oğluşun..
a.sslm.bende siteye yeni üye oldum.inş.benimkisi de şubat sonu olacak Allahın izniyle.bu başlığı görünce çok mutlu oldum,Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin
aramıza hoşgeldin canım. Allah tamamına erdirsin inş.
mrb bayanlar nasılsınz bende bugün kontrolüme gittim her şey yolunda çok şükür 14 haftalık bebişim doktorum kesin bir şey söyliyeyemem ama kıza benziyor dedi haırlısı olsun sağlıklı bir şekilde...
nbatur sevindim canım senin adına.. herşey yolunda demek..ne zamandır sorcam unutuyorum canım, sen bizim listede yoksun, ben seni mart topiğinde diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim..doğumun ne zaman? yanlış anlama, aramızda olmandan çook mutluyuz elbette, sadece listeye yazayım mı yazmayayım mı kararsız kaldım, onun için soruyorum canım..