2010 Şubat Anneleri

günaydın kızlar..

Çocuğun ağzı tatlı olsun, kısmetli olsun diye ağzı ya balla ya da zemzem suyu ile açılır. Sonra annesi memesini yıkayarak sütünü verir. Sütünü hemen verir ki, çabuk sütü gelsin.

Annelerin, doğal bir besin olan balı, besleyici olduğu için bebeklerine 6 aydan önce, süte ya da başka besinlere karıştırarak yedirdiklerine dikkati çeken Doç. Dr. Özkan, baldaki bazı toksin maddelerin, bebekler için tehlikeli olabileceğinin altını çizdi.

Baldaki toksin madde oranının yetişkinler için önemli olmadığını, ancak bebekler için tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini kaydeden Doç. Dr. Özkan, şunları söyledi:

''Bebeklerin bağışıklık sistemleri zayıf ve bağırsakları olgunlaşmamış olduğundan, 6 aya kadar alerjik maddelerin bağırsaklardan emilerek kana karışma olasılığı oluyor. 6 aylıktan önce, süte ya da başka besine karıştırılarak da olsa, kesinlikle bebeklere bal yedirilmemeli. Bal gibi alerjen maddelerin, bünyedeki aşırı duyarlılığı tetiklemesi ve ileri yaşlarda bu besine karşı alerji ve astım gibi hastalıklara zemin hazırlayabilmesi mümkündür.''

Anne ya da babanın polen ya da başka alerjik hastalığının bulunması halinde, balın bebeklere yedirilmesi konusunda çok daha hassas olunması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Özkan, ''ailede, alerjik hastalık varsa, 1 yaşından önce bebeklere kesinlikle bal yedirilmemeli'' dedi.

gözün aydın canım..hayırlı olsun cimcimen..

selamunaleykum kızlar,bugun doktora gıttım.Bebısımıze erkege benzıyor dedı ama her zamankı gıbı kesın bısey yok.gamyoncuiremsu hayırlısı olsun tabıı:CüvCüv:

aleyküm selam canım, hayırlı olsun oğluşun..

oooo hoşgeldin fatımacım.. özlettin kendini..neler yaptın bakalım,nasıl geçti tatilin..baş ağrısı bizlerde de var canım. ağrı kesici içebilirsin bence. ben dr'a sormuştum, günde 3 defa, parol,minoset ve tamol.. bunlardan birini içebilirsin demişti.. geçmiş olsun tatlım.

bugün ikili test için dr a gittim bebeğim oldukça sağlıklı inş delikafadulden cinsiyeti söyledi %70 erkek dedi %30 kız a.s
bende %70 mavi kıyafet %30 pembe kıyafetmi alsam ne:jeyyar:

oohh .gözün aydın canım.. hayırlı olsun oğluşun..

a.sslm.bende siteye yeni üye oldum.inş.benimkisi de şubat sonu olacak Allahın izniyle.bu başlığı görünce çok mutlu oldum,Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin

aramıza hoşgeldin canım. Allah tamamına erdirsin inş.

nbatur sevindim canım senin adına.. herşey yolunda demek..ne zamandır sorcam unutuyorum canım, sen bizim listede yoksun, ben seni mart topiğinde diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim..doğumun ne zaman? yanlış anlama, aramızda olmandan çook mutluyuz elbette, sadece listeye yazayım mı yazmayayım mı kararsız kaldım, onun için soruyorum canım..

Günaydın kızlar yavaş yavaş toplanıyor topic:)

bugün ikili test için dr a gittim bebeğim oldukça sağlıklı inş delikafadulden cinsiyeti söyledi %70 erkek dedi %30 kız a.s
Gözün aydın canm rabbim hayırlısını versin .Birdahakine kesin söyler artık.

a.sslm.bende siteye yeni üye oldum.inş.benimkisi de şubat sonu olacak Allahın izniyle.bu başlığı görünce çok mutlu oldum,Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin

Aramıza hoşgeldin melda amin canm.

Nbatur gözün aydın canm kızlar solladı erkkekleri ya :)
günaydın bu arada.. kimse yok ama gelince okurlar artık

Günaydın canm.
amin inşallah... başka kimler kaldı ikiliyi yaptırmayan? ben tek değilim di mi ??

Bende ikiliyi yaptırmadım doktorum gerek görmedi usg de ayrıntılı bi şekilde yarım saati askın kontrol etti Bebek umdugumdanda güzel gelişmiş maşallah dedi 2 li ye gerek görmüyorum 1 ay sonra 3 lü yapacagım dedi agustos sonu yada eylül başı gibi kontrole gidecegim inşallah bi sorun cıkmaz.
günaydın şeker annelere günaydın bebişlerinezemuszemus
Günaydın sedef sende yenimi katıldın aramıza ilk defa görüyorum seni .

cnm benimki ehli keyif biraz arkasını dönmedi inatla dr bir 10 dk uğraştık olmadı dediki 45 dk oyalanın yine gelin oyalandık geldik bir 15 dk uğraş sonrası azıcık döndü arkasını.yani epey gördüm ben.bu benim ense kalınlığını 2.ölçtürmem kan verme sürem geçmiş hemen aynı gün vermek gerekiyormuş bende ucuz yer araştırırken 4 gün geçmişti.geçen seferki ölçtürmemde de göstermemişti dr 4 gün sonra yine gelin demişti yani annesine kıyak geçti benim miniğim opuyorumnanaktan

ya ben yumurtayı bi gün yiyorsam iki gün yeyemem gerekiyo.dün yemiştim yumurtayıda eşimde hadi bugünde ye dedi.bende zorladım kendimi.senmisin zorlayan ne yediysem çıkardım.hiç iyi degilim ya ..ben yeme düzenimi oturtamadım hala o verdigim iki kiloyu bile alamadam daha..siz nasılsınız

Günaydın sedef sende yenimi katıldın aramıza ilk defa görüyorum seni .[/QUOTE]

günYDIN Cnım yeni deilim ama herzaman giremiorum o yüzden dikkatini çekmemiştir

cnm bende eskiye göre daha iyiyim aama zorlamıyorum kendimi et tavuk yiyemiyorum mesela birgün zorladım bende kötü oldum.dün domates midemi bulandırdı bir onu yiyebiliyordum artık yiyemiyorum.yiyemediğim şeylerin yerini başka yiyebildiğim şeylerle doldurmaya çalışıyorum ama eskisinden maşallah epey iyiyim.İnşallah sende düzelirsin cnm 16.haftaya kadar.:1hug:

günaydın bebiş anneleri herkes iyidir işalla.. ben bugün biraz gerginim dün ikili test sonucum yaşıma göre 1:368 çıktı, bebeğin ultrason değerlerine göre diğer ölçümler düşük ama ben çok gerginim..

ben de kendimi zorlayarak yiyorum herşeyi. balıktan çok tiksindim artık bu cuma kontrolümde balık yağı isticem artık dayanamıyorum..

evet canım biliyorum.sabrediyorum zaten başka çaresi yok

cnm sıkma canını bu testlerde kesinlik yokmuş zaten o kadar çok kötü çıkan varki kan değeri sonra hiç bir sorun çıkmıyor herkes kendini üzdüğüyle kalıyor bende daha almadım sonucu ama bu son gittiğim dr yaptırma kafan karışır dedi gerçi dr sevmedim ama haklımı diede düşünüyorum bazen.ense kalınlığı önemli dedi bana.o iyi çıkmazsa yaptır dedi.iyi çıktı ama diğer dr istediği için ben yinede yaptırdım

ben kaçıyorum kızlar... çarşı pazar gezip vişne arayacam bakalım.. derin dondurucuya koyup bol bol vişne suyu yapacam bulabilirsem... içinde katkı maddesi olmayan bişiicikler içeyim.. su içemiyorum böyle şeylerden su alayım bari..

günaydın canlarr nasılsınız bakem bugün iyisiniz iyisiniz maşallah ben anlarım kaydirigubbakcemile3

gözün aydın canım miniğin iyiymiş ne güzel az çok cinsiyetide öğrenmişiniz darısı öğrenemeyenlere kaydirigubbakcemile3

selamunaleykum kızlar,bugun doktora gıttım.Bebısımıze erkege benzıyor dedı ama her zamankı gıbı kesın bısey yok.gamyoncuiremsu hayırlısı olsun tabıı:CüvCüv:

seninde gözün aydın canım ne mutlu ya en azından azda olsa benzetiyolar bebeklerinizin cinsiyetini bana hiç bişey diyemiyolar.. off

hoşgeldin canım özlemiştik seni tatil yaramıltır sana ohhh sefan olsun... baş ağrısıda bu döneme özel canım hepimizde biraz var geçicek biraz sabır...

aynen öyle canım hamileliğin başından itibaren kan basıncımızda artma başladı ve bu haftalarda %40-%50 lere vardığı için artış o yüzden baş ağrısı yapabiliyor.. atlatıcaz inşallah....

alemsin canım ya Allah iyiliğini versin... kaydirigubbakcemile3

aminnn hayırlı olsun canım gözün aydın hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin rabbim sağlıklı sıhatli...

hayırlısı olsun canım inşallah gözün aydın..

yarencim bugün gidecektim doktora aslında ama benim akıl küpü kocama göre cumartesi günü baştansavma olurmuş muayene falan.. pazartesiye kaldık mecburen

adam bişey biliyoda söylüyodur... kaydirigubbakcemile3 malum bu ara hepsi herşeyi çok biliyo nasıl beslencez ne yiycez ne zaman muayeneyi güzel yapıyo dr.lar hepsi Einstein oldular... kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

günaydın şeker annelere günaydın bebişlerinezemuszemus

günaydın canım hoşgeldin...

günaydın güzel anneler:)umarım herkes iyidir biz iyiyiz çok şükür..:CüvCüv:.herkese neşeli ve tabikiii sağlıklı bir hafta sonu diliyorum...opuyorumnanaktan

amin canım sağlıklı sıkıntısız birhafta sonu hepimize inşallah :Saruboceq:

merhabalar herkese.günaydınlar.nasılsınız

günaydın canımmmm opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…