Hamile Kadinlar
Soya Yemesin
ABD’de bir grup araflt›rmac›, hamile kad›nlarca soya tüketiminin, do¤acak erkek çocuklar›n ilerideki cinsel yaflam›nda ciddi olumsuzluklara yol açabilece¤i uyar›s›nda bulundu. Gerçi çal›flma soya fasulyesinin bu etkiye yol açt›¤›n›n kesin kan›t› de¤il. Üstelik, soya Asya’da pek çok kiflinin temel g›dalar›ndan biri. Yine de, Johns Hopkins Üniversitesi Bloomberg Halk Sa¤-l›¤› Okulu’ndan Sabra Klein, çal›flmaya kat›lan ürologlar›n, hamile kad›nlar›n soyadan uzak durmalar› n› önerdiklerini söylüyor.Kuflkunun nedeni, soyada bulunan östrojenhormonu benzeri kimyasallar.Kad›nl›k hormonu olarak da bilinen östrojene benzer etkilere sahip olan ve kozmetik ürünlerinde,plastiklerde ve do¤um kontrol haplar›nda bulunan
sentetik kimyasallar›n, kirlenmifl derelerde bulunan bal›klar›n cinsiyetlerini de¤ifltirdi¤i, hatta
insanlarda bile sperm say›lar›n› düflürdü¤ü biliniyor. Bunlar›n yan›s›ra fitoöstrojenler olarak
adland›r›lan do¤al östrojen benzerlerinin etkileri konusunda da endifleler mevcut. Soya fasulyesinde, genistein adl› bir fitoöstrojen madde var. Genistein, bebekler için sat›lan baz› katk›l› süt ve mamalar ile, baz› kad›nlar›n
hormon yenileme tedavilerine alternatif olarak kulland›klar› katk›l› yiyeceklerde büyük miktarlarda bulunuyor. Bu maddelerin kanser yapabildi¤ ini gösteren baz› çal›flmalardan sonra bir ‹ngiliz t›bbi dan›flma kurulu soya katk›l› süt ve mamalar›n tehlikeleri konusunda ciddi kan›tlar bulundu¤u uyar›s›nda bulunmus. Şimdi de Klein’›n ekibi soya ürünlerinin endişe
verici bir baflka etkisini gözlemifller. Araflt›rmac› lar gebe fareleri Bat›’da ve Do¤u’da insanlar›
n yedi¤ine eflde¤er genistein katk›l› yiyeceklerle beslemifller. Do¤an erkek yavrular›n daha büyük prostat bezleri ve daha küçük testisleri oldu¤ u gözlenmiş. Bu farelerin sperm say›lar›n›n normal ç›kmas›na ve difli farelerle çiftleflmeye istekli
olmalar›na karfl›n, cinsel birleflme s›ras›nda spermlerini bir türlü boflaltamad›klar› gözlenmifl. Devamı:
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/haberler/tip/S-426-6.pdf
Selam arkadaslar bende sizin gibi subat 2010 annesi olucam hayirlisiyla
simdiden sabirsizlikla bekliyorum bebisimi :CüvCüv:
Da o ncedendr yazmistim
d.tarihi 1 Mart diye burayada yazım dedim Şubat'ta doğar muhakkak
kızlar ondeymis duydum bende pipili oğlumu kaptım geldim bugün öğrendik Salı gunü kendi Dr gidicez inşallah değişmez cici bile aldık :)
Selam kızlar
Ben de sıpamın cinsiyetini öğrendim:)) PİPİLİ bebeğim olacak%90 ihtimal dedi. 2 hafta sonra üçlü teste gel hem cinsiyeti kesinleşir dedi dr. Yarın size pipimizin resmini göstereceğizsırnaşık şey
merhaba canlarımuzun zaman oldu girmeyelı masallah cinsiyetler bellı olmus. Severim ben onları..
Benim sıkıntılı günlerim devam ediyor. Kanamalarım basladı. Raproluyum yine 15 gündür yatıyorum evde ama gecmek bılmıyor. bırakın cinsiytini göremedim bile.dua edin bol bol subat anneleri Hepınızın bebeklerini ve sizi öpuyorum.
kızlar bana dua edin lütfen.. 9 da randevumuz var...uyku tutmuyor hadi bakalım gel de uyu şimdi
kızlar herkes geçmiş okuyor sanırımmm herkese günaydın mutlu mesut bahtiyar olasınız inş. opuyorumnanaktan a.s.
iyim cxanım bende saol uyuycam accıkopuyorumnanaktan
ben de cumartesi dr'a gittim,malum karın ağrısı için. dr iyice inceledi, bebek gayet iyi dedi, gaz sancısıdır dedi,bi ilaç verdi, yine çocuk ilacı.. Eğer devam ederse, dahiliyeye yönlendirelim dedi.
Birde biz diyoruz ya hep, rahim yukarı çıktığı zaman ağrır diye. Doktor dediki, eğer ağrı göbeğinin altında ise, rahim ile ilgili olabilir. Fakat 5. aydan sonra rahim yukarı çıkmaya başlar dedi..
Oğluşum yine uyuyordu,hareketini göremedim pek. Dr bu defa %100 erkek dedi.sadece bir ara elini salladı. normal muayeneden 2 hafta önce gittiğim için dr dedi ki, 1 ay sonra görüşelim. ama 1 ay sonra da 20. hafta olcak. sanırım dr 3'lü testi istemeyecek benden. benim de sormak aklıma gelmedi. ne yapayım sizce? 2'li yaptıranlar 3'lüyü yaptıracak mısınız? Dr'unuz ne dedi?
ben de cumartesi dr'a gittim,malum karın ağrısı için. dr iyice inceledi, bebek gayet iyi dedi, gaz sancısıdır dedi,bi ilaç verdi, yine çocuk ilacı.. Eğer devam ederse, dahiliyeye yönlendirelim dedi.
Birde biz diyoruz ya hep, rahim yukarı çıktığı zaman ağrır diye. Doktor dediki, eğer ağrı göbeğinin altında ise, rahim ile ilgili olabilir. Fakat 5. aydan sonra rahim yukarı çıkmaya başlar dedi..
Oğluşum yine uyuyordu,hareketini göremedim pek. Dr bu defa %100 erkek dedi.sadece bir ara elini salladı. normal muayeneden 2 hafta önce gittiğim için dr dedi ki, 1 ay sonra görüşelim. ama 1 ay sonra da 20. hafta olcak. sanırım dr 3'lü testi istemeyecek benden. benim de sormak aklıma gelmedi. ne yapayım sizce? 2'li yaptıranlar 3'lüyü yaptıracak mısınız? Dr'unuz ne dedi?
günaydın kızlar çok uykum var keşke hemen akşam olsa:bbo:
hiç sevmiyorum şu pazartesi günlerini
hatta ben artık çalışmayı sevmiyorum
ben de soya kıymalı patates yemeği yapacaktım.. bi de süt midemi bulandırdıgından soya sütü içsem mi diye araştırdım, bu raporu buldum. Tübitak raporu diye ciddi oldugunu düşünüyorum.. Olsun 1 şey daha yemeyiz yavrumuz için.. Çok sınırlandı ancak meyve rahat yiyorum..:):roflol:paylaşım için sağol canım başka bir yede okudum orda yesinler yazıyodu insan neye inanacağını şaşırıyor valla
günaydın kızlar çok uykum var keşke hemen akşam olsa:bbo:
hiç sevmiyorum şu pazartesi günlerini
hatta ben artık çalışmayı sevmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?