2010 Şubat Anneleri

günaydın evet ben kayıt oldum canım 13 ekımde aşı için çağırdılar........
ama bu arada her ay uğruyorum tansiyon ve kılo takıbı yapıyorlar ilerleyen zamanlarda bebişi dinlemeye başlayacaklar bence herkes kayıt olsun çünkü sağlık ocağına kaç tane gebe geldiği belli değil o yüzden ebeler daha tecrübeli...

hadi güzel haberlere az kalmış ... ben sağlık ocağına kayıt yaptırmadım.. yaptırmalı mıyız??geceleri tuvalet sorunum yok benim ama sen benden 2 hafta kıdemlisin.. fark olabilir:teytey:

İnşallah cnm:Saruboceq:Evet yaptırmak gerekiyormuş tetenoz aşısı vuruyorlarmış galiba 4.aydan sonra.benim dr henüz bunla ilgili bişey demedi bana ama bu gittiğimde soracağım.şu testler bitse tahliller aşılar bitsede biraz hamileliğin tadını çıkarsak.:CüvCüv:
Cnm ben hamileliğimin en başından beri çok kalkıyorum tuvalete.demek senin yok fisfisfis

cnm haklısında bu aşı acıtıyormu acaba:kedi:ben ilkokuldaykende korkardım da:kedi:

günaydın kızlar (biraz geç oldu ama opuyorumnanaktan ) herkes iyi mi?

ya bu sağlık ocağına niye kayıt yaptırıyoruz onu anlamadım. sadece 5. aydan sonra galiba 2 defada aşı var yapacakları: kayıt olmadan olmuyor mu kii?

ya bu arada yeni cinsiyeti belli olanlar var mı? çok merak ediyorum liste ne durumda :uhm:

selam kızlar
Normal doğumda doğurana kadar ağrı çekiyorsun diyorlar ya. Benim merak ettiğim sancılar ne sıklıktayken epidural uygulanıyor??

sağlık ocağına ben de kaydımı yaptırdım. ama oradaki ebelerin daha tecrübeli olduklarını düşünmüyorum kesinlikle.. çok dandik bir sistem var bizim sağlık ocağında :) aşılar özelden yaptırılıyor mu bilmiyorum ama yaptırılıyorsa da pahalıdır heralde..

merhaba kızlar herkes iyidir umarım sabahta bir iki kez sordum ama pek ilgilenen olmadı benlee mafoldumben

esmacım merhaba
yarın bende gidiyorum doktora çok heyecanlıyım
hamileliğimden bu yana çok fazla kilo kaybettim bakalım
doktorum ne diyecek?
dün bütün gün agladım
durduramıyorum kendimi
yemedikçe daha suçlu hissediyorum
bulantılar bitirdi beni
offfffffffffffffffffffff kimse de anlamıyor beni
çok mutsuzum
:gitme:

sancıların sıklığına bakılmıyor bildiğim kadarıyla. 4 cm açılma olduğunda uygulanıyormuş cnm.

a.s. teşekkürler canım. 4 cm açılma ne kadar zamanda gerçekleşir acaba. ıkinci bebeği bekleyenler bi bilginiz va mı?

Bu arada fikirevi bence senin kesin kızın olacak. Doktor söyledi çok midesi bulananın kızı oluyormuş. Ben de şaşırdım. biz tüm gün bunları tartışıyoruz bi doktordan duymak çok hoş dedim. Gerçekten öyle ama dedi. Anne çirkinleşirse de kızı oluyor dedi. Ben de dedim ki en çok karnı sivri olanın oğlu olur diyorlar. Ben ona inanmıyorum dedi.... Midesi bulananın kızı olacağını duyunca ilk aklıma sen, fikirevi, camdankalp ve voles geldiniz...

slm kızlar bugün 2li testin kan sonuçlarını aldık. biri riskli çıktı eylülün 10nunda 4lü tarama yapacaz dedi çok korktum arkadaşlar.inşallah kötü çıkmaz.mafoldumben

tünaydın biz geldik.

2 li test sonuçlarımızı aldık temiz çoktı şükürler olsun herşey yolunda.bu dr u çok seviyorum yaklaşık 10-15 dr gösterdi bak bu eli bu kolu aa bak şuna şımarık ayağı kalkmış hazır kıta bekliyor diyo gerçektende dumdüz ayakta durmuştu kendi kendine oyunlar oynuyormuş..cinsiyet için duruşa bak erkek galiba dedi ama bu kadar sonra çok hareketli o yüzden söyledim ama 3 hafta sonra kesin cinsiyet belli olur dedi.tabii Voles in bebeğine benzemez gösterir ise bizde öğreniriz:))

bu sefer dr butün kafamdaki soruları sordum sizinlede paylaşıcam belki işinize yarar.
1. kasıklarımda bazen çok ağrı oluyor bazen aynı hareketi yapsamda ağrım falan yok
**** rahim büyüyor kesinlikle onunla ilgili batmalar ani kramplar kasıklarında hissedebilirsin.1 gün hiç ağrın olmaz 2. gün çok şiddetlenir merak etme.

2.miğde bulantılarım halen geçmedi geçen hafta serum almıştım 1 hafta iyi gibiydim ama 2 gündür yine aynı kusuyorum sürekli.
**** serum vermiyelim bu sefer sana ilaç vericem serum ile aynı etki serum damardan alıyorsun ilaç ağızdan zararı yok merak etme dedi bunlar zaten gebelikte verilen ilaçlar 1 aya kadar da kalmaz biter bulantıların dedi. DRAMAMINE diye bi bulantı hapı verdi.birde mide rahatlaması için gebelerin kullandığı GAVISCON verdi bunu iç çok rahat edeceksin dedi.ınşallah dedim.

3.3 lü test istiyormusunuz
**** evet ben istiyorum 17. haftan oldugunda yani tam 1 ay sonra gel 3.lü testinide yaptıralım dedi.

ve malesef b12 düşük dedi onun içinde ilaç verdi.
bulantılar için ilaç almasam mı diye çok konuşturdum.çoğu gebelikte 4-5 . aya kadar serum takviyesi gerekir bu bebek için değil bebek zaten aç kalmaz depodan beslenir annenın dirençini arttırmak içindir.ilaç ise bulantılarını keserek yediğinin midende kalmasını sağlıyacak sana da direnç sağlar dedi o yüzden ilaç almaya karar verdim.

1

çok sevimdim burcuberru her sey yolunda inş. öylede devam eder ama kendine dikkat et yediklerine banada b12 ilacı ile calsiyum verdi onları devam ediyorum folikasitten sonra...

Fatoş canım içini ferah tut. Allahın izniyle üçlü sonuçların iyi çıkacak. Kendini de bebeğini de strese sokmamaya çalış canım.

slm kızlar bugün 2li testin kan sonuçlarını aldık. biri riskli çıktı eylülün 10nunda 4lü tarama yapacaz dedi çok korktum arkadaşlar.inşallah kötü çıkmaz.mafoldumben

hoşgeldin canım. merak etme: kötü bişey çıkmaz. testler sadece tarama: olasılık yani. eminim bebeğin çok iyidir. sen de öyle ol. sağlıklı, nur topu gibi bi miniğin olacak merak etme.

kızlar ben geldim hastaneden 2li test yapıldı sonunda bebeğimi gördüm kağıtta tabi ekranı göstermiyolar hastanede ama uyuyomuş bebiş ense ölçüsü 1,5 mm çıktı kan testinide yarın alıcam uyuyodu yaramaz o yüzden cinsiyeti anlaşılmadı çok şükür yaramazlık yok doktor decavit verdi opuyorumnanaktan

Son düzenleme:

gözün aydın canım. darısı gerisine inşallah. b12 eksikliğini ihmal etme: kırmızı et ve yeşil mercimek tüketmeye çalış. (biliyorum demesi kolay) bulantılardan da en kısa sürede kurtulursun umarım.

hoşgeldin canım. merak etme: kötü bişey çıkmaz. testler sadece tarama: olasılık yani. eminim bebeğin çok iyidir. sen de öyle ol. sağlıklı, nur topu gibi bi miniğin olacak merak etme.

inşallah canım ya allah korusun ama insan korkuyo.mafoldumben

iyi düşün iyi çıksın.bana da salak acil dr u düşük riskin çok fazla dedi sonra kendi dr um yok öyle birşey dedi bazen testler bile birbirini yalanlıyor içini ferah tut sağıklı bi bebişin olacak inşallah.

fatoş canım benim sıkma canını hayırlısıyla iyi çıkıcak herşey içini ferah tut O nlar Allah a emanet canım benim

gözün aydın senin de. ayyyy ne güzel : allah hep göz aydınlığı versin hepinize. iyi haberler alın hep. benim de 1.2 mm çıkmıştı ense ölçüsü: kan testine gerek görmedi doktor. 3 lü test yaparız dedi. korkma yani: şu durumda bile sonucun süper.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…