2010 Şubat Anneleri

canım sonuçları başka bir dr'a daha gösterseydin. Biliyorsun bunların biri bişey, diğeri başka bişey diyor. Sen hiiççç canını sıkma, ben sonuçların iyi çıkacağına inanıyorum

inşallah canlarım çok sağolun.

Teşekkür ederiz teyzeler...

Yaren pipi ortadaki resimde. Bebek yatay, solda iki çırpı bacak. Pipi de arada:))

Bu arada ben gs liyim babamız fenerli:) Ben de zamanında fenere geçmek için çok rüşvet yedim onların hatrına aldım bunu da:)) Babamızın gönlü olsun.

o kadar üzgünüm ki anlatamam sizler de tedbir aın diye paylaşmak istedim

arkadaşlar ben bu virüsten kapmışım bu testi mutlaka yaptırın ben sanıım bebeğimi kaybedeceğim işte bu virüsün sonuçları

Gebelikte primer CMV enfeksiyonu
Anne adayında primer CMV enfeksiyonunun görülme olasılığı %0.4-0.7 arasındadır. Anneden bebeğe geçiş ise değişik çalışmalarda %24-75 arasında olup ortalama %40 olarak kabul edilmektedir. Hamilelik sırasında enfekte olan fetuslarda konjenital CMV enfeksiyonu varlığından söz edilir.

Enfekte olan %40 bebeğin sadece %10'unda konjenital CMV enfeksiyonuna bağlı belirtiler ortaya çıkar. Bir başka deyişle hamilelikleri sırasında primer CMV enfeksiyonu geçiren her 100 anne adayından sadece 4'ünün bebeğinde problem görülürken 36'sında doğum anında sorun yaşanmaz. .

Etkilenmiş yenidoğanda genel bir enfeksiyon vardır. En sık etkilenen organlar beyin, gözler, karaciğer, dalak, kan ve deridir. Beyinde kalsifikasyonlar, kafanın normalden küçük olması (mikrosefali), karaciğer ve dalakta büyüme sık karşılaşılan bulgulardır. Bu bebekler destekleyici tedavilerle yaşamlarını sürdürürler ancak %80-90'ında yaşamlarının ilk yılları içinde uzun dönem etkiler ortaya çıkar.

Uzun dönem etkileri arasında ise işitme kaybı, zeka geriliği, gelişme geriliği ve görme bozuklukları sayılabilir.

Son düzenleme:

walla canım bende yaptırmadım çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum ya artık heryerde yaptırabiliyosun aşıyı... sigortada yardımcı bu konuda... bilmiyorum aslında henüz karar vermedim bende arada kaldım... CADIARZU

ah canım hayırlısı olsun inşallah bakalım dr. dediği çıkıcak mı? kaydirigubbakcemile3 kızlar kızlar gelemmiiiiiiii yanağızdan öpemmiiiiiiiiiiiiiiiii siz anazın koynundaaaaaa ben soğuktan ölemmi.... lelelelelelelelelelelele :teytey: :teytey: :teytey: hoppidiiii

slm kızlar bugün 2li testin kan sonuçlarını aldık. biri riskli çıktı eylülün 10nunda 4lü tarama yapacaz dedi çok korktum arkadaşlar.inşallah kötü çıkmaz.mafoldumben

canım hayırlısı olur inşallah ama ben korkulucak bişey olduğunu sanmıyorum Allahın izniylede 4 lüde için rahatlar inşallah canım....

canım benim süper sorular sormuşsun walla sağol üşenmemiş yazmışsında ellerine sağlık opuyorumnanaktan test sonuçlarında harika çıkmış walla ohhh rahatlamışsındır eli kolu bacağı epey görmüşün miniğini hayırlısıyla kucaklarımızada alalımda öpe koklaya sevelim inşallahhh :Saruboceq:

Paşamın ilk kıyafeti kızlar. dayanamadım aldım:kedi:

oyyyyyyy yerim ben onu yaaaa bu ne sevimli bi tulum böyle muhtemelen erkek olursa bizimkide hast. böyle çıkar gibime geliyo bizim babamızda fanatik fenerli bende idare eder bi fenerliyim kaydirigubbakcemile3 kız olursada bunun elbisesini giydirirler sanırım benim seçme şansım yok dayı dedeler hepsi fenerli....

ay canım süper süper süperrrrrr herbir yerleri nasılda belli ya ağzı burnu okka (hokkamı derlerdi yoksa) gibi maşallah canım tam yemelik olmuşşşşş Şeniz

ayy kızlar benim karnım yine çok fena ağrıyor, izin alıp eve gideceğim sanırım..artık dayanamıyorum..2 gündür iyiydi ama şimdi ağrımaya başladı..göbek ve etrafı mafoldumben

ah canım ya senin bu karın ağrıları geçmedi bi benim de arada oluyo ama seninki kadar şiddetli olmuyo git eve dinlen bence dinlenmek en güzel ilaç.... geçmiş olsun hayatım...

offff çok biliyo bu erkekler ya sen mi taşıyosun içinde ben taşıyorum sen benden daha mı çok düşünüyosun onu .... benimkide öyleydi çok şükür bulantılar azalınca benim onunda sesi kesilmeye başladı inşallah seninde biran önce bitsin canım şu illet bulantılarda eşinde o zaman susar bu seferde çok yiyosun demeye başlar kaydirigubbakcemile3

canım tam olarak açıklar mısın cvm enfelsiyonu nedir?
Ben pek anlayamadım
sana nasıl bulaştı? Sen nasıl fark ettin?
Hangi testler yapılmalı?
Bilig verirsen çok sveinirim

perşembe tahlil sonucu çıkacak eğer hamilelikten önce kapmışsam sorun olmayacak ama hamilelik sırasında kapmışsam bebeğim alınacak eşim de çok üzgün, o bana elli etmemeye çalışıyor ben de ona..

çok üzüldüm canım. ama dur bakalım daha ne oldu ki?! gün doğmadan neler doğar. anşallah bebeğine hiçbirşey olmaz sağlıklı bir şekilde doğar ve büyür

BULAŞMA

CMV enfeksiyonları çocuklar da dahil olmak üzere her yaştan kişiyi etkileyebilir. Genelde çocuklardan yetişkinlere bulaşan bu virüs idrar, tükrük, gözyaşı, semen ve süt gibi vücut sıvılarında da bulunduğundan direkt temas yolu ile yayılır. Semende ve vajinal sıvılarda da bulunduğundan cinsel ilişki ile de bulaşması olasıdır. Çok nadiren kan nakli sırasında da bulaşma gerçekleşebilir. Önemli bulaşma yollarından biri de hamile bir kadından karnındaki bebeğe bulaşmasıdır.

Enfeksiyon geçirildikten sonra bağışıklık cevabı oluşur ancak bu cevap tam bir cevap değildir ve suçiçeği, kabakulak gibi diğer pek virüs enfeksiyonundan farklı olarak birkez enfeksiyonu geçirmek yeniden geçirilmeyeceği garantisini vermez. Ancak burada farklı olarak aynı virüsle yeniden karşılaşıldığında yeni bir enfeksiyon olmaz. Kişide var olan ve sessiz (latent) bekleyen enfeksiyon aktif hale gelebilir.

Bulaşmada temel yol vücut sıvıları ile direkt temastır. Bu temas ile alınan virus ağız ya da burun mukozasına girer ise hastalık bulaşır. Bu nedenle enfekte olduğundan şüphe edilen kişilerin vücut sıvıları ile temas ettikten sonra elleri yıkamak bulaşmayı büyük ölçüde önler. Örneğin bir çocuğun alt bezini değiştirdikten sonra elleri iyice yıkamak çok etkili bir korunma yöntemidir.

Belirtileri
CMV enfeksiyonları genelde herhangi özgün bir belirti vermeden geçirilir. Çoğu zaman kişi herhangi bir enfeksiyon geçirdiğini anlamaz. En sık karşılaşılan yakınmalar üst solunum yolu enfeksiyonlarına benzer. Boğaz ağrısı, hafif ateş, yaygın kas ve eklem ağrısı ile halsizliktir. AIDS gibi bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ise görme bozukluğu gibi ciddi etkiler ortaya çıkabilir.

Tanı
CMV tanısı kanda yapılan serolojik testler ile konur. Kanda CMV'ye karşı oluşmuş antikorların varlığı aranır. Akut aktif enfeksiyonu düşündüren antikorların varlığında ise seri incelemeler yapılarak artış olup olmadığı incelenir. Kanda immmunglobulin G (IgG) varlığı ise daha önceden virüs ile karşılaşıldığı ve bağışıklık oluştuğu anlamına gelir. Ancak bu değerlerdeki 4 katlık artış da enfeksiyon tanısı koydurur.

Gebelikte primer CMV enfeksiyonu
Anne adayında primer CMV enfeksiyonunun görülme olasılığı %0.4-0.7 arasındadır. Anneden bebeğe geçiş ise değişik çalışmalarda %24-75 arasında olup ortalama %40 olarak kabul edilmektedir. Hamilelik sırasında enfekte olan fetuslarda konjenital CMV enfeksiyonu varlığından söz edilir.

Enfekte olan %40 bebeğin sadece %10'unda konjenital CMV enfeksiyonuna bağlı belirtiler ortaya çıkar. Bir başka deyişle hamilelikleri sırasında primer CMV enfeksiyonu geçiren her 100 anne adayından sadece 4'ünün bebeğinde problem görülürken 36'sında doğum anında sorun yaşanmaz. .

Etkilenmiş yenidoğanda genel bir enfeksiyon vardır. En sık etkilenen organlar beyin, gözler, karaciğer, dalak, kan ve deridir. Beyinde kalsifikasyonlar, kafanın normalden küçük olması (mikrosefali), karaciğer ve dalakta büyüme sık karşılaşılan bulgulardır. Bu bebekler destekleyici tedavilerle yaşamlarını sürdürürler ancak %80-90'ında yaşamlarının ilk yılları içinde uzun dönem etkiler ortaya çıkar.

Uzun dönem etkileri arasında ise işitme kaybı, zeka geriliği, gelişme geriliği ve görme bozuklukları sayılabilir.

Doğum sırasında bulguların görülmediği %90 bebeğin (yukarıdaki örnekteki 36 bebek) ise %10-15'inde uzun dönem etkiler ortaya çıkabilir.

fikir evi bu cmv virüsünün 3 tane tahlili var bunlarla belli oluyor
öpüşme tokalaşma ve toplu yerlerde bulunan herkese geçebiliyormuş uçuk virüsünün bir çeşidi, doktorun istediği rutin tahlillerde rubella vs. onların arasında istenmişti ve çıktı.doktor hamilelikte en kötü durumun bu olduğunu söyledi,çok üzgünüm sizlerde bu tahlili yaptırın tedbirinizi alın

fikir evi eklemiş olduğun yazı durumu göz önüne seriyor zaten sağol..
çok rahat bir hamilelik geçiriyorum ,hiç mide bulantım ve hiçbir rahatsızlığım olmadı hiç anlamadım zaten eğer bebek de enfekte olmuşsa sonuçları yukarıda yazdığı gibi

tamam da canım neden bebeği aldıracaksın? ya bebeğine bulaşmadıysa bebeğin sağlıklıysa çok pişman olursun. hem canı veren Allah, alan da O olmalı. bebeğin sorunu çıkmamış ki. CADIARZU

çok üzüldümmm. umarım hakkında hayırlısı olur: sorun çıkmaz.

ilk kez duydum böyle bi virüsü :uhm: nasıl anladın? rahatsızlık mı verdi?

hayır bebeğe bulaşmışsa %98 sakat kör yada sağır yada ne bileyim.dedim ya hamilelikte en kötü durum dedi

canım üzülme ne olur her 100 anneden sadece 4ünde problem olabiliyormuş
risk oranı çok düşük
abdde her 100 bebekten 1i kapıyormuş bu virüsü
lütfen stres yapma
bir kaç doktora daha görünürsün
bir kaç hastanede daha araştırsınlar
sakın üzülme ne olur
:1no2:

ayy kızlar benim karnım yine çok fena ağrıyor, izin alıp eve gideceğim sanırım..artık dayanamıyorum..2 gündür iyiydi ama şimdi ağrımaya başladı..göbek ve etrafı mafoldumben
yaren benimde karnım çok ağrıdı 2 gece uyumadım dr sordum bişi demedi göbek altı ve çevresi hala ara ara ağrıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…