fatoşcum canını hiç sıkma benim bir bir kaç arkadaşdada öyle olmuştu ama gayet sağlıklı bebişleri oldu unutmaki doktorların ve testlerin yanılma payı var endişelenme bence kalbini ferah tut canım....
Günaydın canlarım.ya arkadaşlar gece kaç kez tuvalete kalkıyorsunuz?ben hergece 4 kez kalkıyordum bu gece kalkmadım hayret ettim.ilkkez mışıl mışıl uyudum uzun zamandan beri tuhafıma gitti.acayip bacaklarım ağrıo bugün varis olucak galiba.herkes iyidir inşallah benimde bugün test sonuçlarım çıkıcak aama dr birkaçgün sonra götüreceğim.sağlık ocağına kayıt yaptırmadım ben henüz dr da birşey söylemedi.hepiniz yaptırdınızmı kayıt kızlar?
a.s. teşekkürler canım. 4 cm açılma ne kadar zamanda gerçekleşir acaba. İkinci bebeği bekleyenler bi bilginiz va mı?
Bu arada fikirevi bence senin kesin kızın olacak. Doktor söyledi çok midesi bulananın kızı oluyormuş. Ben de şaşırdım. biz tüm gün bunları tartışıyoruz bi doktordan duymak çok hoş dedim. Gerçekten öyle ama dedi. Anne çirkinleşirse de kızı oluyor dedi. Ben de dedim ki en çok karnı sivri olanın oğlu olur diyorlar. Ben ona inanmıyorum dedi.... Midesi bulananın kızı olacağını duyunca ilk aklıma sen, fikirevi, camdankalp ve voles geldiniz...
slm kızlar bugün 2li testin kan sonuçlarını aldık. biri riskli çıktı eylülün 10nunda 4lü tarama yapacaz dedi çok korktum arkadaşlar.inşallah kötü çıkmaz.mafoldumben
tünaydın biz geldik.
2 li test sonuçlarımızı aldık temiz çoktı şükürler olsun herşey yolunda.bu dr u çok seviyorum yaklaşık 10-15 dr gösterdi bak bu eli bu kolu aa bak şuna şımarık ayağı kalkmış hazır kıta bekliyor diyo gerçektende dumdüz ayakta durmuştu kendi kendine oyunlar oynuyormuş..cinsiyet için duruşa bak erkek galiba dedi ama bu kadar sonra çok hareketli o yüzden söyledim ama 3 hafta sonra kesin cinsiyet belli olur dedi.tabii Voles in bebeğine benzemez gösterir ise bizde öğreniriz:))
bu sefer dr butün kafamdaki soruları sordum sizinlede paylaşıcam belki işinize yarar.
1. kasıklarımda bazen çok ağrı oluyor bazen aynı hareketi yapsamda ağrım falan yok
**** rahim büyüyor kesinlikle onunla ilgili batmalar ani kramplar kasıklarında hissedebilirsin.1 gün hiç ağrın olmaz 2. gün çok şiddetlenir merak etme.
2.miğde bulantılarım halen geçmedi geçen hafta serum almıştım 1 hafta iyi gibiydim ama 2 gündür yine aynı kusuyorum sürekli.
**** serum vermiyelim bu sefer sana ilaç vericem serum ile aynı etki serum damardan alıyorsun ilaç ağızdan zararı yok merak etme dedi bunlar zaten gebelikte verilen ilaçlar 1 aya kadar da kalmaz biter bulantıların dedi. DRAMAMINE diye bi bulantı hapı verdi.birde mide rahatlaması için gebelerin kullandığı GAVISCON verdi bunu iç çok rahat edeceksin dedi.İnşallah dedim.
3.3 lü test istiyormusunuz
**** evet ben istiyorum 17. haftan oldugunda yani tam 1 ay sonra gel 3.lü testinide yaptıralım dedi.
ve malesef b12 düşük dedi onun içinde ilaç verdi.
bulantılar için ilaç almasam mı diye çok konuşturdum.çoğu gebelikte 4-5 . aya kadar serum takviyesi gerekir bu bebek için değil bebek zaten aç kalmaz depodan beslenir annenın dirençini arttırmak içindir.ilaç ise bulantılarını keserek yediğinin midende kalmasını sağlıyacak sana da direnç sağlar dedi o yüzden ilaç almaya karar verdim.
1
Paşamın ilk kıyafeti kızlar. dayanamadım aldım:kedi:
kızlar bunlar da bebişimin yeni resimleri . Ortadaki pipimizin resmiSağ tarafta kafasının yarısı, solda bacakları var.
Beni asıl canevimden vuransa alttaki 4 boyutlu resim. Ama doktor çıktıyı siyah-beyaz almış. Belden yukarısı var görüntüde. Sol eli başında. Ağzı açık, gülümsüyo anne babaya. Ağız, burun, gözler, kollar... Allahım sana şükürler olsun. Maşallah bebeğime
ayy kızlar benim karnım yine çok fena ağrıyor, izin alıp eve gideceğim sanırım..artık dayanamıyorum..2 gündür iyiydi ama şimdi ağrımaya başladı..göbek ve etrafı mafoldumben
fikirevi cnm seni en iyi ben anlıyorum cnm eşim sürekli kızıyo sen kilo alıcan yere veriyosun bişeler yesene diye elimden geldiği kadar yiyorum ama yedikten sonra tekrar çıkartıyorum malesef ama bunu eşim anlamıyo ben senin gibi hqmiş hiç görmedim sen kendini psikolojik olarak etkiliyosun diyo bende kızıyorum ben meraklımıyım kusmaya diyee bu kezde beni teselli etmeye çalışıyo ama kırıyo bir kez kalbimi((((((( bende 27 sinde gidecem kısmetse dr çok korkuyorum inş bebeğimin saglıgı yerindedir
o kadar üzgünüm ki anlatamam sizler de tedbir aın diye paylaşmak istedim
arkadaşlar ben bu virüsten kapmışım bu testi mutlaka yaptırın ben sanıım bebeğimi kaybedeceğim işte bu virüsün sonuçları
gebelikte primer cmv enfeksiyonu
anne adayında primer cmv enfeksiyonunun görülme olasılığı %0.4-0.7 arasındadır. Anneden bebeğe geçiş ise değişik çalışmalarda %24-75 arasında olup ortalama %40 olarak kabul edilmektedir. Hamilelik sırasında enfekte olan fetuslarda konjenital cmv enfeksiyonu varlığından söz edilir.
Enfekte olan %40 bebeğin sadece %10'unda konjenital cmv enfeksiyonuna bağlı belirtiler ortaya çıkar. Bir başka deyişle hamilelikleri sırasında primer cmv enfeksiyonu geçiren her 100 anne adayından sadece 4'ünün bebeğinde problem görülürken 36'sında doğum anında sorun yaşanmaz. .
Etkilenmiş yenidoğanda genel bir enfeksiyon vardır. En sık etkilenen organlar beyin, gözler, karaciğer, dalak, kan ve deridir. Beyinde kalsifikasyonlar, kafanın normalden küçük olması (mikrosefali), karaciğer ve dalakta büyüme sık karşılaşılan bulgulardır. Bu bebekler destekleyici tedavilerle yaşamlarını sürdürürler ancak %80-90'ında yaşamlarının ilk yılları içinde uzun dönem etkiler ortaya çıkar.
uzun dönem etkileri arasında ise işitme kaybı, zeka geriliği, gelişme geriliği ve görme bozuklukları sayılabilir.
hadi göznü aydın. test sonuçların da iyi çıkar inş. bu arada test sonuçlarını en erken alan sensin galiba.
sağol hayatım
sonucu erken alan benim galiba evet devlet hastanesine gidiyorum ben hemen verdiler sonuçları kan tahlilide 11de verdm kanı yarın 1de gel al dediler
o kadar üzgünüm ki anlatamam sizler de tedbir aın diye paylaşmak istedim
arkadaşlar ben bu virüsten kapmışım bu testi mutlaka yaptırın ben sanıım bebeğimi kaybedeceğim işte bu virüsün sonuçları
Gebelikte primer CMV enfeksiyonu
Anne adayında primer CMV enfeksiyonunun görülme olasılığı %0.4-0.7 arasındadır. Anneden bebeğe geçiş ise değişik çalışmalarda %24-75 arasında olup ortalama %40 olarak kabul edilmektedir. Hamilelik sırasında enfekte olan fetuslarda konjenital CMV enfeksiyonu varlığından söz edilir.
Enfekte olan %40 bebeğin sadece %10'unda konjenital CMV enfeksiyonuna bağlı belirtiler ortaya çıkar. Bir başka deyişle hamilelikleri sırasında primer CMV enfeksiyonu geçiren her 100 anne adayından sadece 4'ünün bebeğinde problem görülürken 36'sında doğum anında sorun yaşanmaz. .
Etkilenmiş yenidoğanda genel bir enfeksiyon vardır. En sık etkilenen organlar beyin, gözler, karaciğer, dalak, kan ve deridir. Beyinde kalsifikasyonlar, kafanın normalden küçük olması (mikrosefali), karaciğer ve dalakta büyüme sık karşılaşılan bulgulardır. Bu bebekler destekleyici tedavilerle yaşamlarını sürdürürler ancak %80-90'ında yaşamlarının ilk yılları içinde uzun dönem etkiler ortaya çıkar.
Uzun dönem etkileri arasında ise işitme kaybı, zeka geriliği, gelişme geriliği ve görme bozuklukları sayılabilir.
perşembe tahlil sonucu çıkacak eğer hamilelikten önce kapmışsam sorun olmayacak ama hamilelik sırasında kapmışsam bebeğim alınacak eşim de çok üzgün, o bana elli etmemeye çalışıyor ben de ona..
perşembe tahlil sonucu çıkacak eğer hamilelikten önce kapmışsam sorun olmayacak ama hamilelik sırasında kapmışsam bebeğim alınacak eşim de çok üzgün, o bana elli etmemeye çalışıyor ben de ona..
yaren benimde karnım çok ağrıdı 2 gece uyumadım dr sordum bişi demedi göbek altı ve çevresi hala ara ara ağrıyorayy kızlar benim karnım yine çok fena ağrıyor, izin alıp eve gideceğim sanırım..artık dayanamıyorum..2 gündür iyiydi ama şimdi ağrımaya başladı..göbek ve etrafı mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?