çok rahat bir hamilelik geçiriyorum ,hiç mide bulantım ve hiçbir rahatsızlığım olmadı hiç anlamadım zaten eğer bebek de enfekte olmuşsa sonuçları yukarıda yazdığı gibi
hayır bebeğe bulaşmışsa %98 sakat kör yada sağır yada ne bileyim.dedim ya hamilelikte en kötü durum dedi
o kadar üzgünüm ki anlatamam sizler de tedbir aın diye paylaşmak istedim
arkadaşlar ben bu virüsten kapmışım bu testi mutlaka yaptırın ben sanıım bebeğimi kaybedeceğim işte bu virüsün sonuçları
Gebelikte primer CMV enfeksiyonu
Anne adayında primer CMV enfeksiyonunun görülme olasılığı %0.4-0.7 arasındadır. Anneden bebeğe geçiş ise değişik çalışmalarda %24-75 arasında olup ortalama %40 olarak kabul edilmektedir. Hamilelik sırasında enfekte olan fetuslarda konjenital CMV enfeksiyonu varlığından söz edilir.
Enfekte olan %40 bebeğin sadece %10'unda konjenital CMV enfeksiyonuna bağlı belirtiler ortaya çıkar. Bir başka deyişle hamilelikleri sırasında primer CMV enfeksiyonu geçiren her 100 anne adayından sadece 4'ünün bebeğinde problem görülürken 36'sında doğum anında sorun yaşanmaz. .
Etkilenmiş yenidoğanda genel bir enfeksiyon vardır. En sık etkilenen organlar beyin, gözler, karaciğer, dalak, kan ve deridir. Beyinde kalsifikasyonlar, kafanın normalden küçük olması (mikrosefali), karaciğer ve dalakta büyüme sık karşılaşılan bulgulardır. Bu bebekler destekleyici tedavilerle yaşamlarını sürdürürler ancak %80-90'ında yaşamlarının ilk yılları içinde uzun dönem etkiler ortaya çıkar.
Uzun dönem etkileri arasında ise işitme kaybı, zeka geriliği, gelişme geriliği ve görme bozuklukları sayılabilir.
kızlar doktor bebeğime ultrasonda bakarken sağ tarafta baktı sağ yumurtalıkta heralde öle olunca kız mı oluyodu erkekmi?
selam kızlar
Normal doğumda doğurana kadar ağrı çekiyorsun diyorlar ya. Benim merak ettiğim sancılar ne sıklıktayken epidural uygulanıyor??
benim de sağda ve erkeksengözlerimebaksanab
aa ölemi valla eşime sölesem delircek adam ama belli olmadn sölemem
doktor hep sağa baktı cihazı sağa bastırdı ama uyuyodu benimki :) pipi mi kukumu göremedik kaydirigubbakcemile3
benim de sağda ve erkeksengözlerimebaksanab[/QUOT
ben hep solda olduğunu düşünüyorum.
bulantılarımda çok oluyor.senin dokturun dediğine göre
benimde kızım olacak desenenize
hadi hayırlısı
benim hep solda kızlarr ama son gittiğim dr erkeğe benziyor dedi.hatta bazen resmen sola toplanıyor.dışarıdan dahi anlıyoruz o zaman.sağıma yattığım zaman batmalar oluyor illaki soluma yatayım istiyor ya da bana öyle geliyor bilmiyorum:1rolleyes:
canım sonuçları başka bir dr'a daha gösterseydin. Biliyorsun bunların biri bişey, diğeri başka bişey diyor. Sen hiiççç canını sıkma, ben sonuçların iyi çıkacağına inanıyorum
inşallah canlarım çok sağolun.
demek belli olmuyor yaa kimisi sağ erkek kimisi kız diyo hayırlısı artık
bu arada sen nasılsın canım ben bugün çok yoğunum geçmişi felan pek okuyamadım
papatyacım canım iyiyiz seni sormalı ben bugün ikili test yaptırdım ense 1,5 çıktı kan tahlilide yarın alıcam inş.
aryam turşuyu bende çok yedim yeni kurdurdum bide yemek için :)
ama okadarda tatlı yedim benim arkadaşım hamile ağzına hiç tatlı sürmedi hiç istemedi kızı olucak şimdi
volecim sağol canım inşallah dediğin gibi olur.
melocum çok geçmiş olsun inşallah yavruna geçmemiştir.
papatyacım sağol canım.eğer allah korusun 4 lü taramadada risk çıkarsa ozaman amniyosentez olucak dedi inşallah ii çıkar.
aryacım saol canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?