cnm ya ben dr hiç yanlız gitmedim eşimin işi çoksıkılaştı dr benimle gelemiyor türkcelde çalışyor hergün toplantıda yanında da hep müdürleri oluyor.beni götürecek vakti yok bende bursalı değilim zaten 3 kez görümcem götürdü saolsun ama artık onada utanıyorum söylemeye laf etmeye başladılar sanki gibi geliyor bu kadar dr a gidilirmiymiş falan filan işte belki ben alınganlıkyapıyorumdur ama insan kimseye yük olmak istemiyor.dr da çok uzak sitede oturuyorum minibüse ordan metroya binmem gerekiyor kesin kaybolurum eşimi beklemek zorundayım ya da biraz zaman geçsin yine görümceme söylüyeceğim mecburen.karışık yani onunda stresi var üstümde.kendi ailem yanımda olsa hiç böyle sorunlarım olmuyacak.
canım yoğurt süt önemli aslında ayran iç bari
bana doktor demir ilacı yada elevit vermedi her hamile içmelimiki doktor bana sadece decavit verdi vitamin
evet anne bebeğini görünce herşeyi unutuyor.
bir de kucağımızda olduğunu ve bize gülümsediğini düşününsene :asigim:
hayırlı olsun şekerim sağlıkla gelsin bebişin inş:Saruboceq: artık bundan sonra yavaş yavaş bulantılarda geçer kilo alırsın :lepi:
fikirevi gözün aydın..
ancak benim için haberler o kadar iyi değil b virüsü hamilelikten sonra kaptığım anlaşıldı yarın doktorşa kara vereceğiz ve sanırım gebeliğim sonlanacak benim için dua edin
ahucum gÖzÜn aydın tatlım.
melocum allah yardım etsİn canım İnŞallah bebİŞe zarar gelmeden atlatılrsın.
ya ben midye dolma çok severim 2-3 gün önce eve giderken yedim söylemesi ayıp kızmayın bana lütfen canı isteyen olursa.Amaaa yasakmışşş.yemeyin olurmu.
Kızlar Pzt günü kanamayla beraber 2 gün hastanede yattım . Dün akşam çıkabildim. İlkini anlamamıştım ama bu sefer benim için yıkım oldu. Hem kanama hem yüksek tansiyon. Doktor karaciğer enzimlerime baktırdı ıvır zıvır bir sürü test yapıldı. Yavrum bebeğim de nasıl hareketli içerde maşallah topaç gibi dönüyor. Onu öyle gördükçe ben kendi kendime kızıyorum bir bebeği tutamıyorsun diye.. Ailemden kimse yok yanımda zaten gelseler de ev ev üstüne olmuyor bir süre sonra sıkılıyorlar. Ben gideyim desem yola çıkamıyorum. Ne plasentada ne bebekte görülen yapısal bir kusur yok ama böyle de oluyormuş. Doktorum 9 ay bile kanayan olduğunusöyledi. Bir hafta tansiyon ölçümü yapıcam.. Hafta olarak erken ama bu Pzt ayrıntılı doppler ultrasona giriyorum. Benim için dua edin bu arada fazla giremicem inşallah aralarda görüşürüz. hepinize sağlıklı günler..
keşke bende yıyebilsem dr. beslenemıyosun dedi ağzım uçuk içinde vücut direnci düşmüş bebişini düşün dedi düşünüyorum ama ne yapayım yıyemıyorummafoldumben
bende ilk zamanlar süt içiyordum ama artık miğdem bulanıyor son 2 haftadır falan içemiyorum.yoğurduda bıraktım ama günde 1 avuç ceviz ve bol meyve yiyorum.dr meyveyi sakın ihmal etme dedi dedi .
birde elevit i tok karın demir ilaçını aç karnına dedi bana dr siz nasıl alıyorsunuz banada demir ilaçı bulantı yapıyor gibime geliyor.
cnm bizde de kontrol hakkı var 15 gün içinde ama ben onuda kullandım herhafta dr daydım ultrasyon zararlımı die dr da sordum olsa bana zararı olur dedi.ama sonuçta röntgen gibi birşey içini gösteriyor ben hiçte zararı olmadığına inanmıyorum.seren serengil çıktı tv de korkudan her hafta ultrasyona girmiş son hamileliğinde pişman olmuş yurtdışındaki drlar kızmışlar yurtdışında sürekli sokmuyorlar zararlı diyor drlar.mecbur gidicem galiba testi anlarım sandım cnm ama anlıyamadım.sinir oldum.:çok üzgünüm:
hiç sorma canım ya trafik kazası atlattık evde yatıyorum dinleniyorum ne zamandır çok şükür ki burnumuz kanamadan sağ sağlim çıktık
bebişimiz korudu bizi sizler ne yapıyosunuz cinsiyetlşer öğrenildimi
decavit te elevit gibi galiba vitamin ilacı.demir ilacı veriyorlar ama belki dr unun bi bildiği vardır.bebekteki kan ihtiyacınıda karşılamak için gebeliğin sonuna kadar içecekmişim.
aminn canım çok sağolfatolina geçmiş olsun canım çok şükür yara almadan kurtulmuşsunuz Allah göstermesin bidahaa
sağol canım hadi ya bakalım bizim ki göstercekmi :ecrin_bebek:FATOLİNA geçmiş olsun canım...
yaa benim bebekde belli değil...
evet bu dünyadaki tek şey o ve benmişiz gibi
valla eşim bile diyor alınıyorum artık beni de unuttun diyelmaz:
amin canım çok sağol doktor elevite başladık kesin kilo alacaksın
ama senin kilon benim için bir sağlık problemin olmadığı sürece önemsiz dedi
yeterki sağlıklı şeyler ye bebegimiz gayet iyi olacak korkma dedi
canım doktorum valla çok moralim düzeldi dün
sağol birtanem seninde allah yardımcın olsun
lütfen bilgilendir bizi olur mu?
hepimizin başına gelebilir
bende bir düşük atlattım geçen yıl acısını biliyorum
ama allah sabrını da veriyor ilacını da
bak nasıl bekliyorum bebişimi
biliyorum demesi kolay ama sabır arkadaşım
ne zaman istersen yanındayız unutma
ben kkdaki arkadaşlar sayesinde atlattım o günleri
:Saruboceq: dualarımız seninle...
sağol birtanem inşallah şu test sonuçlarını da alsam hayırlsıyla daha da bir mutlu olacagım
ayy canım bende yedim 2 gün önce 1 tane dayanamadım
canım ilk kez bir şey çekti
bir kereden birşey olmaz di mi? fisfisfis
çok geçmiş olsun canım ama şükür bebişinin hiçbirşeyi yok
umarım senin saglıgında bir an önce yerine gelir hayırlısıyla
ahhh canım bende 6 kilo verdim
ama iyiyim şükür 3 gündür
doktor elevite başlayalım dedi dün
kilo aldrııryormuş
umarım yemeye de başlarız hayırlısıyla
demiri ilk bu sabah aldım bende çıkardım 20 dk sonra ama midemde birşey yoktu
ondan rahatım bugun sonra güzel güzel ettim kahvaltımı
valla buna bile sevinir oldum
bana kahvaltıdan 1 saat önce aç karnına iç dedi
eger bulantı şiddetli olursa kahvaltıdan 2 saat sonra içebilirsin miden boşalmış olur dedi
eleviti de akşam yemeginden sonra yada yatmaya yakın alabilirsin dedi
tok olman gerekiyor
sanırım ikisi birden agır geliyor aynı anda içince
benimde mide sakat biraz
sende böyle yapabilirsin
evet tatlım eşimin teyzesi ingiltereden geldi onların orada 4 aya kadar hamileler ultrasona girmiyromuş 4 aydan sonra ayda bir kez
dedi sen ne meraklısın dedim doktor çağırıyor :)
gerçi çağırmasa ben yalvarıyom geleyim diye ama olsun
banada testi dün yaptılar haftaya çarşamba çıkacak sonuçlar doktor randevu falan alma gel göster sonuçları çıkınca dedi
sanırım sen başka hastanede yaptırdın di mi?
aynı hastane olsa telde de bilgi veriyorlar
çok geçmiş olsun canım allah korumuş
umarım bir sıkıntı yoktur kimsede
yok benimki attı taklasını yaptı dansını kapattı bacakları yattı
göstörmedi teyzesi
ama ögrenen çok arkadaş var
zaten benim kader VOLESle aynı olur
ögrenemem birtürlü çok merak ediyorum ya :umursamaz:
canım nie kaybolucaksın çocuk deilsin ki hep görümceye söleme zaten bilmem nasıl seninki ama bunlar sonrasında ben yaptım ettim götürdüm bilem ne die sölerler
sen nerde oturuyorsunki nereye gidiceksin bursa da ben yardım edyim sana dicem ama
sağol canım amin rabbim bidaha yaşatmasın inşallah
sağol tatlım hemde ne korku anlatamam
düşünmeme çalışıyorum ama gözümün öününde gitmiyor
neyse geçti çok şükür mevle bidaha yaşatmasın
oo kızlar çoğunlukta desene şu bizim liste varmı sende bi kopyalasanda görsem
ben 10gün sonra gidicem inş. o zaman söler dr
canım yoğurt süt önemli aslında ayran iç bari
bana doktor demir ilacı yada elevit vermedi her hamile içmelimiki doktor bana sadece decavit verdi vitamin
canım benim kan testlerim hepsi çok iyi çıkmıştı acaba ondanmı demir ilacına gerek görmedi çünkü kanın iyi kan hapı felan yamızcam sadece vitamin yazıcam dedi
tatlım decavit elevitin başka bir versiyonu
doktorlar genelde hangi ilaç şirketiyle anlaşırlarsa onun ilacını yazıyorlar
yani içerik aynı marka farklı merak etme
ama zaten demir hapı 12. haftadan sonra başlıyor bende yeni başladım bu sabah
sanada verecektir muhtemelen
demir bebegin kemik gelişimini de etkiliyor
o nedenle veriyor doktorlar rahat ol
bu arada kızlar ben 9. haftamdayken doktorum sata göre 3 gün gerideyiz dedi
bu gittiğimde baktım 13+4 yazıyor usgde doktor dedi hızlı gelişmişiz öne geçtik
normal mi sizce? hep değişiyor mu böyle?
kafamçokkarıştı
arya canım ben hiç yasemin parkı bilmiyorum ya hiç gelmedim oralara
Kızlar Pzt günü kanamayla beraber 2 gün hastanede yattım . Dün akşam çıkabildim. İlkini anlamamıştım ama bu sefer benim için yıkım oldu. Hem kanama hem yüksek tansiyon. Doktor karaciğer enzimlerime baktırdı ıvır zıvır bir sürü test yapıldı. Yavrum bebeğim de nasıl hareketli içerde maşallah topaç gibi dönüyor. Onu öyle gördükçe ben kendi kendime kızıyorum bir bebeği tutamıyorsun diye.. Ailemden kimse yok yanımda zaten gelseler de ev ev üstüne olmuyor bir süre sonra sıkılıyorlar. Ben gideyim desem yola çıkamıyorum. Ne plasentada ne bebekte görülen yapısal bir kusur yok ama böyle de oluyormuş. Doktorum 9 ay bile kanayan olduğunusöyledi. Bir hafta tansiyon ölçümü yapıcam.. Hafta olarak erken ama bu Pzt ayrıntılı doppler ultrasona giriyorum. Benim için dua edin bu arada fazla giremicem inşallah aralarda görüşürüz. hepinize sağlıklı günler..
fikirevi gözün aydın..
ancak benim için haberler o kadar iyi değil b virüsü hamilelikten sonra kaptığım anlaşıldı yarın doktorşa kara vereceğiz ve sanırım gebeliğim sonlanacak benim için dua edin
selam kızlar bende 13 haftalık hamileyim. geçen hafta ikili testim yapıldı. sonuç çok şükür normal çıktı ama yaşımdan dolayı amniosentez yaptırıp yaptırmamakta kararsızım.10 gün sonrada cinsiyet için gidicem allah nasip ederse.ama bir şey dikkatimi çekti genelde hep kız var değil mi?demekki kız senesi:)
uyumak istiyorum bayılıcam uykusuzluktan bide tansiyoum düşmüş 10 / 5 ayran içtim yemek yiyip uzanıcam biraz iş yerindeyim patron geç gelecek 1 saat uyusam yeter walla.
birde kızlar şişen varmı aranızda benim akşamları ayaklarım çok şiş oluyor.
bende ilk zamanlar süt içiyordum ama artık miğdem bulanıyor son 2 haftadır falan içemiyorum.yoğurduda bıraktım ama günde 1 avuç ceviz ve bol meyve yiyorum.dr meyveyi sakın ihmal etme dedi dedi .
birde elevit i tok karın demir ilaçını aç karnına dedi bana dr siz nasıl alıyorsunuz banada demir ilaçı bulantı yapıyor gibime geliyor.
merhaba kızlar...
geçmişi okumaya kalkıştım ama başarılı olamadım çok fazla birikmiş..
umarım herkes iyidir...
bizim işyeri taşındı kaç gündür onunla uğraşıyoruz...çok şükür bugün tamamen yerleştik internetimizde bağlandı...
sizler nasılsınız.
selam kızlar nasılsınız
hiç sorma canım ya trafik kazası atlattık evde yatıyorum dinleniyorum ne zamandır
çok şükür ki burnumuz kanamadan sağ sağlim çıktık
bebişimiz korudu bizi
sizler ne yapıyosunuz cinsiyetlşer öğrenildimi
CONCENTRATİON MEDİAN MOM CORRETED MOM
HCGb 74.58 ng/mL 41.20 1.81 1.69
NT 1.90 MM 1.32 1.44 1.44
PAPP-A 13714.97 mU/L 2371.13 5.78 5.71 (Truncated to 5 in risk calculation).
canlarım nasılsınız ben çok iyiyim bugün biraz yoğunduk ancak girebiliyoruz... papatyayla çakırgözlü daha gelmemiş dr. dan haberlerini bekliyoruz ...
canım umarım bebeğe bi zarar vermemiştir çok zor bi karar bu Allah yardımcınız olsun... ama umarım kötü bişey olmadan güzel haberleriri alırız..
hayırlı olsun canım... bişeyi anlamadım yanlız sonuçlar iyi çıktığı halde yaşından dolayı aminiyosentez neden yapılıyor? yaş kaç ki?
canım geçmiş olsun umarım son olur tekrar yaşamazsın... :Saruboceq:
canım benim göbeğim şişiyo kaydirigubbakcemile3 şaka bi yana acayip gaz oluyo bende bazen patlıycak gibi oluyorum... başka bi şişme yada sıkıntım yok
canım ben demiri sabah aç vitaminide akşam tok içiyorum... vitamini akşam içmem ve tok içmem iyi oldu iştah açtığı için fazla yeme imkanım olmuyo kaydirigubbakcemile3
canım iyiyiz biz sen fazla yormasaydın kendini bu esnada... Allahtan halletmişsiniz artık kopmadan bizimlesin... opuyorumnanaktan
canım hoşgeldin geçmiş olsun ciddi bişey olmamasına çok sevindim Allah korumuş canım ya tekrar göstermesin Rabbim ... :Saruboceq: zemuszemus
canım ben bu değerlerin içinde riskli bişey görmedim korkulacak bişey NT yani ense kalınlığın 1.9 mm çıkmış ki 3 mm üstü ristir canım yani gayet iyi... Beta HCG hamilelik hormonu vivudundaki...PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A, pregnancy associated plasma protein-A) da protein ölçmesi demek canım... yani korkulacak bişey yok ama için rahat etsin istersen sen yinede bi göster dr.una... opuyorumnanaktan
Cnm benim hoşgeldin saol ama dr bana ense kalınlığı 0.99 demişti 1.9 dememişti hem ultrasyon kağıdında da 0.99 yazıyor alla alla.bunlar yanlışlıkmı yaptılar acaba.peki önemli olan hangisiydi bu testlerden cnm:uhm:kafam karıştı.
canım benim kan testlerim hepsi çok iyi çıkmıştı acaba ondanmı demir ilacına gerek görmedi çünkü kanın iyi kan hapı felan yamızcam sadece vitamin yazıcam dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?