2010 Şubat Anneleri

slm kızlar herkes nasıl bakalım
sabahtan berı yataktan kafamı kaldıramıyorum hem basım agrıyo hemde bademcıklerım ıltıhalanmıs cok kot agrıyo
doktorumu aradım antıbıyotık kullanabılırmıyım dıye cok sukur kullanabılırmısım bı ısım soyledı gıttım aldım sımdıde bıraz sıze bakayım dedım
herkes ıyımı

Fikirevi canım Cicilibicili sezeryan olacaktı bugün. Ayşe geçmiş olsun canım

cok saol cnm
kızlar ya dun gece karnımda asırı bı hareketlılık vardı korkuyorum ya normalmıydı acaba uyutmadı benı veletopuyorumnanaktan
salı gunu kontrolum var az daha bekleyeyım dıyorum
pzt kuafore gıtcem malum ıslerımı hallettırcemohaoldumsmile salıda doktora ondan sonra beklıcez bakalım
laelaelaelaelae:lepi:kafamçokkarıştı

gecmıs olsun canım bende grıbım gece oksurmekten bır turlu uyuyamadımakannehir

gecmıs olsun canım bende grıbım gece oksurmekten bır turlu uyuyamadımakannehir

sanada gecmıs olsun cok sukur oksuruk yok ama kızımdada oksuruk var hafta sonu onu tedavı etmem lazım amaaaaaaaaaaaan
ılk bebeklerı olanlara seslenıyorum
hamılelıgınızın tadını cıkarın ıkıncı bebekte helekı cocugunuz ufaksa buna hıc vaktınız olmuyokafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

ılk cocuk kac yasında ayshe?

38 haftalık hamıleler ıcın bana gelen e maıl arkadaslar dıkkatınızı cekebılır

Bebeğiniz nasıl büyüyor ?

Bebeğiniz iyiden iyiye tombullaştı. Kız olduysa, biraz daha hafif olacak; ancak erkekse ağırlığı 3 kilo 250 grama yaklaşıyor olmalı. Boyu ise 45 santim civarında. Artık elleri her şeyi sıkıca kavrayacak kadar gelişti ve organları da karnınız dışındaki yaşama son derece elverişli. Peki gözleri ne renk oldu ? Bunu şu anda anlamak biraz zor. Ancak anne babada kahverengi gözler varsa, onlar da büyük olasılıkla kahverengi kalacaklar. Eğer kurşuni gri veya koyu mavi ise, bebeğinizin gözleri önce gri kalıp daha sonra fıstığa, ardından yeşile de çalabilecek. Tam rengini bulabilmesi 9 ayını alacak. Bunun nedeni, bebeğinizin irislerinin, daha fazla pigment salgılıyor oluşu. Bu yüzden daha fazla renk açılımı olmayabilir. Zira yeşil, fıstık rengi veya kahverengi gözlerin, mavi veya gri renge oranla pigment seviyesi daha yüksek.

Hayatınız nasıl değişiyor ?
Birçok kadın için önümüzdeki günler tam bir bekleme oyununa bürünmüş gibi. En iyisi bu zamanı bebeğinize bakım için gerekli zamanı ve mekânı yaratmaya ayırmanız olacak. Bu arada uyku molaları verebilir, bir şeyler okuyabilir ve rahatsız edilmeksizin, size özel bu zamanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu son haftalarda ayaklarınız ve eklemlerinizde yaşayacağınız sızılar normal olacaktır. Ama ani kramplar söz konusuysa, gözleriniz şişmişse, aşırı kilo kaybınız varsa, ani baş ağrılarından mustaripseniz, görme bozukluğu, karın bölgesinde ani acılık, baş dönmesi, kusma, ışığa aşırı duyarlık ve minik halkacık şikayetleriniz varsa, ayrıca ağrılarla ilgili bu sıkıntılar ellerinize, bedeninize yayılır bir halde ise, doktorunuzu bundan haberdar edin. Zira bu durum preeclampsia belirtisi olabilir.
Emzirmeye hazırlık üzerine 3 soru

S1: Emzirmek, bir bebek için niçin en iyi beslenme yoludur ?
Anne sütü, bir bebek için doğanın verebileceği en iyi besindir. Tam da bebeğin ihtiyacı olan protein, karbon ve yağlarla birlikte, vitamin ve mineralleri, ilk altı aylık gelişimi kapsamında içinde taşır. Bu konuda yapılmış düzinelerce çalışma, emzirmenin mucizelerini her seferinde yeniden kanıtlamaktadır. ışte bunlardan bir kaçı:

* Emzirme, bebeği ishalden, solunum hastalıkları ve kulak enfeksiyonlarından korur.

* Bebeğin alerji, lösemi veya obezite riskini azaltır.

* Sizin stres düzeyinizi indirir ve kanser tehlikesini azaltır.

S2: Emzirmeye hazırlanmak için ne yapmalıyım ?
Emzirmeye dair sorularınızı, işler yolunda gitmiyorsa eğer, bu konudaki birkaç ipucunu ve bulabildiğiniz tüm kaynakları okuyarak yanıtlamanız olasıdır. Bu anlamda bilmeniz gereken dört temel unsuru şöyle de sıralayabiliriz:

* Tıbbi bir maraz olmadığı takdirde, bebeğinizle ten tene teması mutlaka sağlayın ve mümkünse bunda ısrarcı olun. Böylece emzirmeye hemen başlayabilirsiniz. Eğer sezeryan olduysanız, bebeğinizle birlikte yoğun bakım odasına, önce kendi cerrahi müdahaleniz bitmek kaydı ile girmek için talepte bulunun.

* Emzirmek içinizden gelmeyebilir. Bu normaldir ve bu konuda da yalnız olmadığınızı, bunun başka kadınlara da olduğunu bilmelisiniz. Bu anlamda hazır hastane veya doğum kliniğindeyken gerekli yardım için başvuruda bulunun. Böylece bebeği evde daha rahat emzirebilirsiniz.

* Bebeği, günde sekiz ile 12 seferden, her gün emzirmeye gayret edin. Ayrıca, tıbbi bir zorunluluk olmadığı müddetçe anne sütünden başka bir şeyi bebeğe en azından birkaç hafta boyunca vermeyin.

S3: Emzirmek acıtır mı ?
Mevcut en doğal beslenme biçimi olarak kabul de edilse, emzirmek her daim göründüğü kadar konforlu ve kolay olmayabilir. Bir çok kadın, ilk emzirmelerini acılı ve rahatsız edici bulmuştur. Bu anlamda acınızı içinize atmayın. Yaşadığınız acı aynı zamanda bebeğinizin de sütü alamadığının işaretidir. Bebeğinizin ağzının meme uçu çevresi halkanızın tamamını kapladığından emin olun. Meme ucunuzun bebeğinizin dudağının mümkün olduğunca gerisinde olmasına dikkat edin. ılk birkaç emzirikten sonra canınız yanarsa, bebeğinizle memeniz arasında parmaklarınızla geçici boşluklar ve zamanlar yaratın. Ve daha az acılı olan bir başka pozisyon bulmayı deneyin.

Bu anlamda hastaneden ayrılmadan önce de, bir emzirme uzmanıyla görüşün ve bu uygulamayı doğru yapıp yapmadığınızı anlamaya çalışın. Bu anlamda birçok kadın, toplum içinde emzirmekten hiç çekinmez. Kimi kadınlar bundan utanabilirler de. Eğer bu konuda endişeleriniz varsa, bir ekstra battaniye veya paltoyu sarmalayabilirsiniz.

Bu haftanın aktivitesi
Bebek bakımı ile ilgili okumaya başlayın. Eğer henüz başlamadıysanız, şu anda okumanızı hamilelikten bebeğe yönlendirmenin tam sırası. Zira bebek doğduğunda buna en azından birkaç hafta boyunca pek fırsatınız olamayacak.

Bu emzirme konusu sıkıntılıymış gerçekten. Öğrenene kadar baya zorlanıyormuşsun. Dışardan yardım almak şartmış.

Bu emzirme konusu sıkıntılıymış gerçekten. Öğrenene kadar baya zorlanıyormuşsun. Dışardan yardım almak şartmış.

evet canım ya çok zor ben bir tek ondan korkuyorum kızmda çok çektim sütüm hemen gelmedi gelincede ben emziremedim mastit oldu sabh akşam hastanede serumla antibiotik taktılar ateşim 40 olmuştu sonra göğüs ucum yara olmuştu tam kabustu hiçbirşeyden korkmuyorum sezaryen kesip çıkaracaklar ama o emzirme tam kabus sonra öğrendim çok şükür 2 yıl emzirdim ama 15 gün tam kabustu

Kızlar bizim odamız yarın gelecekti. Dün eşim aradı kaçta geleceksiniz diye teyit etmek için hazır isterseniz yarın getirelim demişler yani bugün için. Olur demiş eşim de akşama geliyorkaydirigubbakcemile2
ıçim içime sığmıyo akşam olsun da gidim çocuk gibi sevindim. Sanki odası da gelince her şeyi tamamlanmış olacak gibi geliyor. Çok tembih ettim çocuğum yatacak yerin yok burda kal orda diye :dance:

canım şartlamayın kendinizi, kız kardeşim ilk bebeği idi (2 yaşında şimdi), hele ki cok panikti, hastane de korkudan kucagına alamadı, hemsire gelsin versin ben incitirim diyordu, hemşire 2. cocuk mu diye sormustu, cok rahat hemen emzirme pozisyonunu bulmuştu,

kendimize dert etmeyelim bence illa zor olmayabilir de, doguma da zor diyorlar kimisi o kadar kolay anlatıyor, değişir sonucta kisiden kisiye ve bebekten bebege...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…