2010 Şubat Anneleri

yahu ben hep içiyrm karanfil !! bilmiyorumkismile
gebelik öncesinden beri, genelde kahvaltı da 3 - 5 karanfil, bi parça da kabuk tarçın içiyrm...

şu taze hurma var ya truncu olan, o da diğer hurmayla aynı etkiye sahip mi acaba??

cucus cum gözün aydın günün belli olmuş allah kolaylıklar versin canım

Hamileliğinin ilk dönemlerinde de mi içtin.Doktorum bitki çaylarını yasaklamıştı bana o dönemde iyi Allah'tan bişey olmamış sana canım

Hamileliğinin ilk dönemlerinde de mi içtin.Doktorum bitki çaylarını yasaklamıştı bana o dönemde iyi Allah'tan bişey olmamış sana canım

dedim ya hamilelikten önce de, kaç yıldır hep içiyrm ben bişii olmadı Allah'a şükür...:smiley-cool:

ya nerdeyse hiç normal doğum yok bu ocak annelerinde, biz de mi boyle olacaz ki?

hehe evet cellwe, biz ocak anneleri normal yollardan doğurmayı pek beceremedik hakkatten :) koca listede 3-4 tane normal doğum var bizde.
bizim bebeler kapıyı bulamadılar, pencereden çıkıyorlar genelde... kafamçokkarıştı

şimdi bi baktım,
nedir hurma, ıhlamur, karanfil kürü mü var? biz de söyleyin şubat anaları :)

1 hafta daha bekleyelım o zaman

Ya ne güzel Zeynepçim demekki açılım oluyor sende opuyorumnanaktankeşke bende de olsa ama tık yok gibi sankimafoldumben
walla acılıyomu kapanıyomu noluyo anlamadım ıcım cekılıyo sankı hareket ederken eyvahedigeldismile

35 teyız bu hafta 1 hafta 10 gun gecsın ole yapalım o zaman sagol canım :hulya:

Karanfil yağı: Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
canim bu sekilde buldum ben! yani henüz erken !
abowwwwwwwww uzak ola o zaman kafamçokkarıştı

kızlar ben kactım hadı optum hepınızıııı opuyorumnanaktan

:roflol:

şimdi baktım da intten karanfil yağı için doğum kolaylaştırıcıdır cildde sürülmemelidir diyo.. suya damlatılmalıymış...

aaaaaa cok sevındım 6 gunun kalmıs hadı bakalım saglıkla gelsın bebegın ınsallah kaydirigubbakcemile2

hayırlı doğum haberlerini alırız inşallah canım ne güzel belli olmuş bebişinin geliş tarihi

Ay canım ben de heyecan yaptım şimdi kendim gibi.Artık kocama oldu zaten annesi herşey yolunda gidecek Allahın izniyle hiç merak etme. Dualarımız seninle Esracım.

aycinperdahci, dilek86, ZeyL, zeynepb

hadi hayırlısı allah yardımcınız olsun...

teşekkür ederim güzel anneler:)) İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize. Doğum hikayemizi anlatırım size. İlk annelerdn olacağım sanırım ben de Fatoş açılışı yaptıktan sonra aka arkaya gelecek artık bebeklerimiz böyle.

Şimdilik bildiklerimi yazayım. Ayın 20sinde sabah aç karınla hastaneye gideceğiz. anestezi için gerekli testler yapılacak ve epidural yada genel anestezi mi olacağı netleşecek. (Bizim tercihimiz epidural ve spinal karma anestezi.) 1 gün önce yatış işlemleri de yapılacakmışki ertesi gün heyecanla bir de yatış işlemleri ile uraşmayalım diye. o gece 00.00 dan itibaren yemek ve içmek yok birdaha 8 saat açlık gerekiyormuş.
Ayın 21indede sabah 8.00 de hastanede olun erkenden alalım dedi doktorumuz.

Ben hurma yemeye başlamıştım zaten. Karanfile de başlayayım artık. Yarın bebek şekerleri niyetine lavanta torbalarimizi ve sepetimizi yapacağız. Artık hazırlıklar hızlndı tabii. Size tüm ayrıntıları yazmaya çalışacağım.

canlarım bu da kuranı kerimden bi alıntı yaş hurma hakkında...

Hz. Meryem'in doğum hâdisesinde şu ifadeleri görüyoruz:

"Sonra doğum sancıları Meryem'i bir hurma ağacına dayanmaya götürdü (mecbur etti) "Ah ne olaydım, bundan önce ölseydim de, unutulmuş olsaydım" dedi... Meryem'i (Cebrail) aşağı tarafından şöyle çağırdı: "— Sakın üzülme, Rabbin senin alt yanında bir "Su arkı" yarattı. Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun"
(Meryem Suresi / 23,24,25,26)

Niçin yaş hurma... Yaş hurma hakkında, en yeni ilmi araştırmalarda şöyle denmektedir: Hurmada Oxytoksin maddesi gibi, rahim kaslarını kasıp doğumu hızlandırıp, doğumdan sonra da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamayı önleyen bir madde vardır. Ayrıca hurma, kalın bağırsakları da temizleyip lavman vazifesi görerek doğum ameliyesini kolaylaştırmakta faydalıdır.

Sezeryan mı olacak senin doğumun canım?

şimdi bi baktım,
nedir hurma, ıhlamur, karanfil kürü mü var? biz de söyleyin şubat anaları :)

Yalelcim tek derdimiz açılım olsun zemuszemus

Artıkın 36. haftamızı bitiriyoruz yavaş yavaş doğum için hazırlanmaya başladık anlayacağın

Selam kizlar neymis o dogumu kolaylastiran bi bakiyim geçmise
hemen yapayim bende

annem de gidiyor babam gelecekmiş karnı çok acıkmış..
imza: henüz ismi belli olmayan yakışıklı minik adam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…