canlarım bu da kuranı kerimden bi alıntı yaş hurma hakkında...
Hz. Meryem'in doğum hâdisesinde şu ifadeleri görüyoruz:
"Sonra doğum sancıları Meryem'i bir hurma ağacına dayanmaya götürdü (mecbur etti) "Ah ne olaydım, bundan önce ölseydim de, unutulmuş olsaydım" dedi... Meryem'i (Cebrail) aşağı tarafından şöyle çağırdı: "— Sakın üzülme, Rabbin senin alt yanında bir "Su arkı" yarattı. Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun"
(Meryem Suresi / 23,24,25,26)
Niçin yaş hurma... Yaş hurma hakkında, en yeni ilmi araştırmalarda şöyle denmektedir: Hurmada Oxytoksin maddesi gibi, rahim kaslarını kasıp doğumu hızlandırıp, doğumdan sonra da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamayı önleyen bir madde vardır. Ayrıca hurma, kalın bağırsakları da temizleyip lavman vazifesi görerek doğum ameliyesini kolaylaştırmakta faydalıdır.
Yalelcim tek derdimiz açılım olsun zemuszemus
Artıkın 36. haftamızı bitiriyoruz yavaş yavaş doğum için hazırlanmaya başladık anlayacağın
hmmm peki bakalım.
sezaryen olacaklar da yiyecek mi bu hurmayı peki?
hakkatten de, birkaç kere erken doğum çabası gösterdi benim kızım, ama engelledik son 2 haftadır.
boynuna kordonunu doladı bu hafta, 2 tur hem de. dolayısıyla normal doğum imkansız hale geldi gibi.. haftaya cuma için sezaryen tarihi aldık biz de.
canim ben 35+5 im!37.haftama başladım canım ben..36. önce gerçekten erken...Senin kaçıncı hafta?
aman canim dikkat et!ii akşamlar arkadaşlar dok. şimdi geldik kızımın boyu 50 cm,kilosu 2850 gr(az geldi bana sanki) 36+1 .ama doktor çatı muyanesi yaptı alah allah cocuk çok aşagda elim degiyo ama 1 cm acılma yok dedi sancın olur olmaz gel dedi .ay bide acılma olursa sen gelene kadar dogurursun dedikaydirigubbakcemile3 .bebegimin saglık durumu iyimiş haftada 1 gel dedi sancın olursa aksam sabah farketmez hemen gel dedi beklemedeyiz artık ay cok heycanlıyım cokta korkuyorumfisfisfis
aman canim dikkat et!
cucus cum gözün aydın günün belli olmuş allah kolaylıklar versin canım
annem de gidiyor babam gelecekmiş karnı çok acıkmış..
imza: henüz ismi belli olmayan yakışıklı minik adam..
evet canım. çünkü bebeğim şimdiden 4 kiloyu aştı.
hmmm peki bakalım.
sezaryen olacaklar da yiyecek mi bu hurmayı peki?
canım, 36 çok erken. bebeler mümkün olduğunca içerde kalmalı. göbüşte geçirdiği her 1 gün, bebiş için çok büyük fayda.
doktorum, 38+ olmadan doğum falan bekleme.. dedi bana. daha erken gelmeye çalışırsa, ben durdururum o doğum sürecini.. demişti.
hakkatten de, birkaç kere erken doğum çabası gösterdi benim kızım, ama engelledik son 2 haftadır.
boynuna kordonunu doladı bu hafta, 2 tur hem de. dolayısıyla normal doğum imkansız hale geldi gibi.. haftaya cuma için sezaryen tarihi aldık biz de.
Canım bende zaten aynı fikirdeyim...Sonuna kadar kalsın içerde erkeğim.Anne karnının etinden sütünden sonuna kadar faydalansın derdindeyim.Hem birazda minik benim oğlum..Hiç istemiyorum anlayacağın erken gelmesini...Ama şöyle de bi gerçekte var ki açılma hiçte kolay olmuyor..Hele ki genetikse ben yandım demektir...
Hem zaten karanfili çay olarak son ayda tüketmeye başlayın diyorlar..
Alıntıdır:
"Normal Doğum Yapacak Olanlar, Doğuma Bir Ay Kala Her Gün Bir çay Bardağı Sıcak Suya 1 Karanfili 5 Dakika Demleyip Içerlerse Doğumları Daha Kolay Olur."
ya kizlar valla bende hic hareket edemiyorum! bacaklarimin arasi felaket agriyo aciyoooeyvahedigeldismile abooooooooooo hele gceleri ölüyorum saniyorum bilmiyorumkismile soldan saga dönemiyorum! sagolsun herifim sanki cekici misali beni bitaraftan bi tarafa döndürüyo kaydirigubbakcemile3 offf yaa bu yürüyüsü hic yapamiyorum!
Cucus amanin sen hurma karanfil onları yapma o zaman nasıl olsa sezeryan olacağın kesinleşmiş senin için açılma olması heçte iyi olmaz canımeyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?