2010 Şubat Anneleri

hmmm peki bakalım.
sezaryen olacaklar da yiyecek mi bu hurmayı peki?

Yalelcim tek derdimiz açılım olsun zemuszemus

Artıkın 36. haftamızı bitiriyoruz yavaş yavaş doğum için hazırlanmaya başladık anlayacağın

canım, 36 çok erken. bebeler mümkün olduğunca içerde kalmalı. göbüşte geçirdiği her 1 gün, bebiş için çok büyük fayda.
doktorum, 38+ olmadan doğum falan bekleme.. dedi bana. daha erken gelmeye çalışırsa, ben durdururum o doğum sürecini.. demişti.

hakkatten de, birkaç kere erken doğum çabası gösterdi benim kızım, ama engelledik son 2 haftadır.
boynuna kordonunu doladı bu hafta, 2 tur hem de. dolayısıyla normal doğum imkansız hale geldi gibi.. haftaya cuma için sezaryen tarihi aldık biz de.

ii akşamlar arkadaşlar dok. şimdi geldik kızımın boyu 50 cm,kilosu 2850 gr(az geldi bana sanki) 36+1 .ama doktor çatı muyanesi yaptı alah allah cocuk çok aşagda elim degiyo ama 1 cm acılma yok dedi sancın olur olmaz gel dedi .ay bide acılma olursa sen gelene kadar dogurursun dedikaydirigubbakcemile3 .bebegimin saglık durumu iyimiş haftada 1 gel dedi sancın olursa aksam sabah farketmez hemen gel dedi beklemedeyiz artık ay cok heycanlıyım cokta korkuyorumfisfisfis

benden bir gün sonra senin doğumun o zaman yallcim. inşallah hayırlısı ile sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza.

aman canim dikkat et!

evet canım. çünkü bebeğim şimdiden 4 kiloyu aştı.

Cucus amanin sen hurma karanfil onları yapma o zaman nasıl olsa sezeryan olacağın kesinleşmiş senin için açılma olması heçte iyi olmaz canımeyvahedigeldismile

CUCUS Canim hadi gözün aydin az kalmis bebisine kavusmaya
ne güzel günü belli olmus

Su karanfil ihlamur olayina bende basliyayim hurmayi bol bol yiyorum zaten

Canım bende zaten aynı fikirdeyim...Sonuna kadar kalsın içerde erkeğim.Anne karnının etinden sütünden sonuna kadar faydalansın derdindeyim.Hem birazda minik benim oğlum..Hiç istemiyorum anlayacağın erken gelmesini...Ama şöyle de bi gerçekte var ki açılma hiçte kolay olmuyor..Hele ki genetikse ben yandım demektir...

Hem zaten karanfili çay olarak son ayda tüketmeye başlayın diyorlar..

Alıntıdır:

"Normal Doğum Yapacak Olanlar, Doğuma Bir Ay Kala Her Gün Bir çay Bardağı Sıcak Suya 1 Karanfili 5 Dakika Demleyip Içerlerse Doğumları Daha Kolay Olur."

ya kizlar valla bende hic hareket edemiyorum! bacaklarimin arasi felaket agriyo aciyoooeyvahedigeldismile abooooooooooo hele gceleri ölüyorum saniyorum bilmiyorumkismile soldan saga dönemiyorum! sagolsun herifim sanki cekici misali beni bitaraftan bi tarafa döndürüyo kaydirigubbakcemile3 offf yaa bu yürüyüsü hic yapamiyorum!

ben hic duymamistim karanfili. bildigimiz asuraye koyulan karanfil mi bu??Hurmayi kac tane yiyiyorsunuz?

Bogurtlen yapragi cayininda cok iyi geldigini soyluyorlar bende burda okumustum..deneyenler memnundu.

valla duygucum aynen bendede var o agrilar artik bacaklarim kapanmiyo gece bacaklarimin arasina yastik koyuyorum biraz olsun rahatlatiyor

ya kizlar bu karanfil böyle minik bisey kahverengi küyücük bisey degilmi. sadece 1 tane i atacaz! ama cok küyük yaa oo 1 tane yetermi ki? ama kizlarr BU ARADDDDDDDDDDAAAAAAA karanfil rahmin erken acilmasina sebep oluyor onun icin 1 ay öncesinden riskli! son 10 gün yapilmaliiiiiiiiii.... erken doguma sebep oluyorrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!

kac haftaliktin sen cnm, ben gecen haftaya kadar oyleydim gerci hala ayakkabimi giymek icin yada corap giymek icin egilemiyorum ama bacak arasi agrim eskisi kadar kotu degil..yuruyuse gelince inanki zorla alisverise gidiyorum ki orda bari yuruyeyim diye, bebek kiyaftlerine baka baka. ama alisveris merkezini turlayincaya kadar fenalasiyorum birde buralar okadar sicakki disari adim atmak mumkun degil.mecburen alisveris merkezlerinde geziyorum.

Cucus amanin sen hurma karanfil onları yapma o zaman nasıl olsa sezeryan olacağın kesinleşmiş senin için açılma olması heçte iyi olmaz canımeyvahedigeldismile

Karanfili bilmiyorum ama hurma oksitosin denen hormonu salgılatıyor ve oksitosin hem kolay doğum yapmayı sağlıyor hem de doğum ile birlikte sütün gelmesini tetikliyor. O yüzdenhurma yiyorum. doğum ypacağım hastanenin emzirme seminerinde 37. haftanın başından itibaren hem normal hem sezeryan doğum yapacak tüm anne adayları günde 3-4 adet yiyin demişlerdi. ben de günde 2 tane yiyorum ne olur ne olmaz diye. Bir de rezene çayı ile süt ypan hazır granül çaylardan günde 1 fincan içeyim diye düşünüyorum ama daha başlamadım. Yararı olur mu yoksa zararlı mıdır bilemiyorum o süt yapan çayları içmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…