canım tr ye gelmıcekmısın o zaman al bı tane.Ya ben meyve suyunu makineden çekiyorum veriyorum burda cam rende yok kibilmiyorumkismile
yok bende hıc mayalamadım ama yawas yawas tattırıyım dıyorum yapıp.canım bak bana dr verdiği kağıttan yazıyorum sana o bir diyetisyen tarifi ay yaş belirtilmemiş ama bu tarif dr bana önerdiği.
100 cc süt 1 çay kaşığı yoğurt mayası
süt kaynatılır elin dokunabileceği sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur 1 çay kaşığı yoğurt mayası ilave edilir kımıldatılmadan üzeri örtülerek 3-4 saat bekletilir.yedirilirken içine meyve bisküvi konulabilinir.
Dolaba koyun yazmamış ama bilmiyorum sen öylemi yapıyorsun ben derine henüz hiç yapmadım bize ek gıda yasak erteledi dr ama ben dayanamadım yine meyvesuyuna başladım.derin alması gerekenden çok kg almış o yüzden birdahaki ay başlıyalım gerek yok dedi.
yazıklarımı tekrar yazıyorum
4-6 ay meyve suyu-püresi-yoğurt sebze çorbası ve püresi,muhallebi,kaşık kavanoz mamaları
6-7 ay ek olarak kahvaltı baklagiller ve tahıllar etli sebzeler tavuklu sebzeler
7-9 ay ek olarak köfte tavuk balık ve dolmalar
9-12 ay ek olarak makarna pilav sofra gıdaları
EK BESİN HAZIRLANMASINA ÖNERİLER
ELMA yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur cam rended 4 aylıkken suyu 6 aylıkken püresi yedirilir
ŞEFTALİ yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur dilimlere ayrılır çatalla püre haline getirilerek yedirilir.
MUZ çatalla püre haline getirilir yedirilir.
PORTAKAL suyu sıkılarak verilir 6 aydan sonra önerilir (pişik ihtimalini arttırır)
Meyve suyu mümkünse evde hazırlanmalıdır.günde iki kez ile başlanır hazırlandıktan sonra yarım saat içinde tüketilmelidir.mikser kullanmaktan mümkünse kaçınılmalı.
SEBZE ÇORBASI TARİFİ-
2 PORSİYON:1 küçük havuç 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı zeytinyağı pişirildikten sonra tel süzgeçten geçirilir ve bebeğe yedirilir.her seferinde yeni bir sebze eklenerek çeşitlendirilebilir.7.aydan sonra kıyma yada tavuk etide eklenebilir.
MUHALLEBİ-2 porsiyon:200 ml su 1 silme yemek kaşığı pirinç unu 6 ölçek endistüriyel mama
soğuk suya pirinç unu ilave edilip ezilir yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir ocaktan indirildikten sonra ılık halde iken mama ilave edilir ve yedirilir.
Her yeni gıdaya tek tek 3-5 gün arayla az miktarda başlanır.giderek arttırılır.(ilk 5 ml 2.gün 10 ml 3.gün 15 ml 4.gün 20 ml)
slm larr ben oğluma hergün küçük kavanozda yoğurt mayalıyorum babannesi mayalıyo daha doğrusu
keçi sütünden mayalıyoruz anne sütüne en yakın sütmüş
şimdik bana nasıl yapıldıgını bı anlatsana.
benim salak doktorum çok özür diliyorum çünkü çok sinirliyim ne bana bir liste verdi ne doğru dürüst bir sisteme oturttu ipeğin beslenmesini. tattırıcakmışız bu ay, haftada iki kaşık elma suyu, yoğurt pekmez patates püresi vericekmişiz. patates püresi ne ya!!!!!!!!!! duyulmuş şey mi bebeğe patates püresi verildiği?
üstelik aynı hastane ama farklı dr a gidiyoruz seçille, bu kadar derin fark olmamalı.neler vermiş senin doktorun seçilcim bana böyle sistemli vermedi mankafa doktorum!!!! eğer kontrolü başka doktorda yaptırabiliyorsam kesin doktorumu değiştiriyorum
canım tr ye gelmıcekmısın o zaman al bı tane.
yada ıstersen bız gonderelım sana.
yok bende hıc mayalamadım ama yawas yawas tattırıyım dıyorum yapıp.
e ınek sutunu mayalayıp verıyoruz yogurt oluyo madem. o zaman neden ıcıremıyoruz. oda sut oda sut sonucta...
bu ek gıda meselesı kafamı baya kurcalıyor ya ohaoldumsmile
slm larr ben oğluma hergün küçük kavanozda yoğurt mayalıyorum babannesi mayalıyo daha doğrusu
keçi sütünden mayalıyoruz anne sütüne en yakın sütmüş
cnm bizim burda da yok o kadar aradim ama bulamadim.. Beyza'nin hemsiresi makineden gecir dedi, ben de oyle yapiyorum..Ya ben meyve suyunu makineden çekiyorum veriyorum burda cam rende yok kibilmiyorumkismile
benim salak doktorum çok özür diliyorum çünkü çok sinirliyim ne bana bir liste verdi ne doğru dürüst bir sisteme oturttu ipeğin beslenmesini. tattırıcakmışız bu ay, haftada iki kaşık elma suyu, yoğurt pekmez patates püresi vericekmişiz. patates püresi ne ya!!!!!!!!!! duyulmuş şey mi bebeğe patates püresi verildiği?
üstelik aynı hastane ama farklı dr a gidiyoruz seçille, bu kadar derin fark olmamalı.neler vermiş senin doktorun seçilcim bana böyle sistemli vermedi mankafa doktorum!!!! eğer kontrolü başka doktorda yaptırabiliyorsam kesin doktorumu değiştiriyorum
kizlar bir de bana ilk sene verilmeyecek diye limon, portakal, greyfruit, domates de dediler.. asitli gelirmis onlar icin cok. Sizin corba tarifleriniz de domates var, kafam karisti biraz. acaba pisirnce etkisi degisiyor mudur?
kizlar az önce evime ebe geldi zeynebin kontrolü icin. yogurt mayalamyi sordum , ama mayalamayi önermedi, hazir marketlerde satilan yogurtlardan vermemi istedi. birde cok önemliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bir bilgi kizlar " TEREYAGGGGGGGG bebekler icin cok faydaliymis. hazirladiginiz pürenin icine 1 cay kasigi kadar tereyag katmalisin dedi! özellile balik, et vermemi önerdi. bunu yaptigimiz pürenin icine katip mikser ile ez ver dedi.
hepsini araştırarak yazdım kızlar.aryaaacım senin msjından sonra bende yoğurt nasıl yapılır diye sordum. ama kimse cevap yazmadı ama alınmadım çünkü gözden kaçmış olabilir...
neyse yine tekrarlıyorum sorumu... şimdi ben yoğurdu nasıl mayalıcam? hangi sütü kullanıcam. ve maya olarak evde kendi yediğimiz yoğurdumu kullanıcam....
pekı seçil bişey sorucam yogurdu dolapta bekletmıyomuyduk?
bıde muhallebı tarıfınde sute pırınc eklenır yazılmıs. 1 yasından once sut verıyomuyuz?
kizlar kasik mamasi , biberon mamasi ne oluyor bilmiyorumkismile
seçilcim bu hafta perşembe günü götürücem ipeği.. adam gibi beslenmesini ayarlasın yeni doktorumuz artık.. hayır anlamıyorum insan biraz yaptığı işi sevmeli nasıl tutuyorlar onu orda bilmiyorum hastanenin imajını zedeliyor bu bizim yaşadığımız bir değil kaçıncı vukuatı hep hadi az daha dayanalım dedik artık yetti.
ben henüz kaşık maması yapmadım zaten bir kaç gün oldu ek gıdaya geçeli..
domatesin zararlı olduğunu okumam iyi oldu saol sultancım.. annemlere söylicem çünkü iki gündür ipeğe domates yalattırıyorlar... onlara kalsa zaten herşeyden başlıcaklar zor zaptediyorum... ipekle mücadele ediyorum artı onlarla da uğraşıyorum..
burcucum bu arada ben de pınarın bebek yoğurduyla babymix i mayalamıştım. ama her seferinde sıvı oldu öyle olmasına rağmen verdim ama bir de senin tarifinle yapıcam canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?