2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

ay ben daha tarhana felan yapmadim. anacim bu gurbet ellerde tarhanayi nerden bulam ki ben:gitme: ahhh annem yanimda olsaydi bi kosu gider aliverirdim! anacim buralarin kadinlöari sosyete olmuslar! canim gecen canak peyniri cekti hickimsecikleren bulamadmmm :gitme:
bende zeynoma muzlu elma püresi yaptim cok sevdi. yarinda elmali armutlu yapcam!
ya kizlar birde ben su pirinc unlu muhallebiyi yaptima ama sanirim biraz civik oldu! bende kati olsun diye kasik mamalarindan ekledim ama sizin bu DEVAM MAMASI dediginiz kasik mamasimi yoksa mesela aptamil gibi BIBERON MAMASI MI?

Günaydın Duygucuğum devam maması dediğimiz aptamil gibi biberon maması ama o kıvamını koyulaştırmıyor sadece mamada yesin diye koyuluyor ee pirinç ununu artık daha koyu kıvamlı yapabilirsin ben devam maması katmıyorum artık 2 kaşık daha fazla prinç unu koyuyorum elmalı prinç unu var yada muzlu onlardanda deniyebilirsin elmalı olanın tadı çok hoş ben bile severek yiyorum.:kedi:

ayol ben türkiyedeyim de ne oluyor ben bile bulamadım tarhanayı.

Burcucum ben de tarhanayı komşulardan buldum ipek yiyor diyince kendileri teklif ediyorlar sen de bu taktiği dene bence :)

Burcucum ben de tarhanayı komşulardan buldum ipek yiyor diyince kendileri teklif ediyorlar sen de bu taktiği dene bence :)

ulan bebekler için dilekci olduk valla.Ben bugün biraz araştırdım 1-2 bilgili annyede sordum onlarda kırmızı biber çok faydalı tatlı biber o daha ne istiyorsun mis gibi bulmuşsun dediler ben elimdekini yapayım ben beğenmedim ama Duru lop lop içiyor.bu azalınca sanırım yapım zamanıda gelir el açarım kızıma tarhana diye tövbe tövbe ne zormuş bu tarhana işi.gerçi sağolsun Serap annesi yapınca bana gönderecek Serap ben sana hatırlatırım canım kaydirigubbakcemile2

kızlar bisey sorucam. şimdi yarım patates ve yarım kabak haşlıyorum. ama obile artıyor. ertesi gün kalaı tekrar ısıtyormusunuz?

bu arada doktorumuz meyvaya başlama dedi ama ben dayanamadım. cok güzel kayısı vardı verdim. Doruk ta çok sevdi. yutmasıda kolay sanırım... elmanın püresini yutamıyor cok kolayca. sadece suyunu veriyorum o yüzden.ama kayısı püre kolay yutuluyor.

meraba kızlar.günlük sütleri nekadarv üsrde tüketiyosunuz.hepsini birdenmi mayalıyosunuz? diğer topiktede sordum ama cvp aamadım.bilen varsa yardımcı olabilir mi?

ben yaklaşık 1 haftadır elma suyu veriyorum, dün ilk defa pütüründen de verdim, akşamında kakasında aynen pütürler hiç formu bozulmadan çıkmış... demek ki daha hazır değil kızım ekbesinlere...

şu sütlü pirinçli mamayı hiç beğenmedi, napsam nasıl yedirsem bilemedim. çünkü kalsiyum içeriğinden dolayı ek gıdada önemli bildiğim kadarıyla. ama yemiyo işte... içine meyve püresi katsam olur mu ki?

bu arada ben hep ocak ayı annelerini takip ediyodum, yanlış yere bakıyomuşum :)
gördüğüm kadarıyla melin'im sizin bebişlerle daha bir yaşıt....

merhabalar herkese :)

olur canim . genellikle tahil mamalarinin tadi olmuyor , onun icin bende meyve suyu yada meyve püresi katip veriyorum kizima! doktor demisti!

kızlar bisey sorucam. şimdi yarım patates ve yarım kabak haşlıyorum. ama obile artıyor. ertesi gün kalaı tekrar ısıtyormusunuz?
canim fazla geleni kücük cam kavanozlara koy buzdolabina ama agzini sikica kapat. ertesi günde verebilirsin. ben tekrar isitmiyorum. yemeden birkac saat önce cikariyorum iliyor yada mikro dalga firinda hafif isitiyorum. en fazla 3 gün ama ben 2 günün sonunda yemezse döküyorum. ebe bana eger fazla geldiyse kablara koy agzi kapakli. dondurucuya at istedigin zaman tekrar verebilirsin dedi!

siz sebzeden mi başladınız canım?
bazı dr lar da meyveden başlatıyor :bbo:

mafoldumben of ya yeter artık bu kız hiçbirşey yemiyor sağ göğsümden artık hiç süt gelmiyor sol göğsümden emdiği kadarıyla aç aç duruyor.
mafoldumben bıktım ya mafoldumben ne denediysem yok yok yok
15 günde 100 gram almış
kilosunu geçtim aç offff ağlamak istiyorum

bu arada ben hep ocak ayı annelerini takip ediyodum, yanlış yere bakıyomuşum :)
gördüğüm kadarıyla melin'im sizin bebişlerle daha bir yaşıt....

merhabalar herkese :)

sanada merhaba hoşgeldin topiğimize.....

rüveydacım biraz rahatla canım. sen rahat olursan bebekte rahat olur...
neler vermeyi denedin. kaşıklamı yoksa biberonlamı verdin...birşey verirken oyuncaklarıyla falan oynatarak versen onlara konsantre olurken sen ağzına kaşıkla versen. ben bazen melise öyle yapıyorum. oyuncakları tutmaya çalışıyor yakalayınca ağzına götürmek isterken o sırada kaşıkla veriyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…