ben 20 gün bilemedin 1 aydır kiraz şeftali elma karpuz gibi meyveleri taddırıyorum kızıma. kaşığın ucuyla iki üç damla falan veriyorum. hiç sevmiyor bazen midesi bulanıyor yüzünü ekşitiyor. bir kere şeftaliyi severek yedi o kadar.aman ne var becerilmeyecek de bakayım nerde takıldın .
ben sana anlatırım.özelden tel numaramı yazıcam sana ne zaman istersen ara sor sıkılmadan tekrar tekrar anlatır tarıf ederim.
ya kıslar şu yoğurt işini ben bi tututturanmadım sulu oluyo hep acaba babymixin kendini versem dokunurmuki
teyzoşlar bizde geçtik ek gıdaya şükür 6 ay bekle dedi doktoru korkudan bişi veremiyodum..şeftaliyle başaladım 3 gün ardından elma yoğurta verdim bunların yanısıra...yoğurdu ben normaldede kendimiz için mayalıyorum yiyeymiyorum hazır yoğurt..arasa günlük süt alıcam hergün taze mayalıycam süper tuttu...şu kavanoz mamaları var ya ona yaptım bi subardağından az süt alıyo içine 2 çay kaşığı maya ile acaip güzel oldu...şimdilik böle devam ediyom...
ama sebze çorbalarına geçmek istiyom patates havuç pirinç veya irmik katıp haşlayıp süzdükten sonra vereyim diyom daha yeni geçtim ya erken değil dimi sebze çorbası....
kahvaltıya ne zaman geççem bilmiyom..
mesela bu gün sabah 7 de mama 10da amam 1 de meyve püresi 2 buçukta mama 4 buçukta yoğurt ondan sonrada mama acıktıkça 1 haftadır böle...haftaya geçem diyom şu sebze çorbasına...sizne dersiniz... kızlar kafam bazen çok rahat bazen çok karışıyo bişiler yazın hemi...
sevgili arkadaşlarım.. ömrüm 5. ayına girmek üzere..
2-3 haftaya kadar ek gıdaya başlamak istiyorum..
sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
önce 1-2 çay kaşığıyla başlanıyor sanırım...
beni biraz bilgilendirir misiniz??
kızlar ıhlamur'un içine şeker katıyo musunuz? ya da nasıl tatlandırıyosunuz?
ben 20 gün bilemedin 1 aydır kiraz şeftali elma karpuz gibi meyveleri taddırıyorum kızıma. kaşığın ucuyla iki üç damla falan veriyorum. hiç sevmiyor bazen midesi bulanıyor yüzünü ekşitiyor. bir kere şeftaliyi severek yedi o kadar.
hiçbirşeyi kabul etmiyor (birkaç kaşık su içiyor sadece) emiyor ama doymuyor farkındayım
bütün devam sütlerini tek tek denedim en pahalısında ucuzuna. hiçbirini yemiyor. ağzında biriktiriyor sonra da tükürüyor ve çok sinir oluyor kasıyor kendini mutsuz oluyor senağlama
ne yapacağımı şaşırdım. millet mama verme 6. aya kadar diyor. aslanda haftada 2-3 gün falan sütüm oluyor ve yetiyor ama diğer günler yetmiyor. 3. ayda 6 kiloydu 4. ayda 6400 oldu. 400 gram az değil ama yeterli gibi de gelmiyor bana, ben mi kuruntu yapıyorum acaba?
ne yapacağımı şaşırdım.
doktor belki verme ek birşey diyecek ama bazı günler sütüm olmuyor ve kızım battaniyelere saldırıyor ağlayarak devam sütü verirken kaşığa ya da biberona saldırıyor ama tadını alınca bırakıyor
aslında benim yapmam gereken sütüm olsun diye sürekli tıkınmak ama yaz günü de yenmiyor ki birşey
bu sırada mama yedirme uğraşlarım sonucu kızımla aramız açıldı artık bana hiç gülmüyor ve göğsümü ilk verdiğimde ısırıyor biberon sanıyor süt gelince emiyor senağlama
zormuş bu işler
opuyorumnanaktan
serap 5-6 saat suyun içinde kalıyor dimi birde su sıcak kaynar mı ılık bı ?
her yöntemi denedim canım kaşıkla da almıyor
uf kayseride olsan direk getirirdim kimse yediremiyor belki sen yedirirdin
canım evet 5-6 saat kalıyor suda sıcak suya aynı pirinç haşlar gibi
.benim kızım tarhanayı yedi bakalım bugün gene denicez
bi denerim ama evde olur ya hazırda olmaz bakkal cakkal kapalı olur diye yapayım hazırda dursun. organik olsun diye değil ben organiklerle beslemeye biraz karşıyım sürekli yediremiyeceğimki tabii bile bilede gidip hormonluyu almam ama organik olsun diyede özellikle aramıycam
.
yazdığımız tarihe göremi yaptın Serap?bende kız kardeşime söyliyeyimde yapsın.
hayatım bende organiklere karşıyım nereye kadar organik olucakki herşey bende aynen elimin altında bulunsun diye bi fark varmı diye denedim ama bi fark yok canım hazırlarla pek
evet burcu dünkü tarife göre yaptım çokta güzel oldu tel süzgeçtende süzdüm ohhhmis gibii
ahh canım sağolasın.Konu Duru'nun beslenmesi olunca valla hayır diyemem.canım daha yapılmıyor sanırım 1 ay sonra falan yapılır annemler yapıyor ananemlerde ben sana gönderirim hayatım istediğin tarhana olsunnn
baybmix de evet biraz sulu oluyor birde normal sütaş kaymaksız ile dene 100 cc sütü kaynat (2 dk kısık ateşte)sonra ben ağzı kapalı kavanoz mama kabını kullanıyorum tepeleme 1 tatlı kaşığı yoğurt 2 karıştır kapat ağzını sallanmayan senin dokunup sarsmıyacağın bir yere havluya sararak koy (ben polar battaniye var ince ona sarıyorum)4 saat hiç dokunma sonra al 2 saatte dolapta beklet bak nasıl güzel tutacak.
Sebze çorbası için geç değil Fatoş zaten meyveye alıştırsa çorbayı sevmiyecektir (Duru'da öyle hoşlanmıyor çorbadan) o yüzden başlaki zaten alışıp yemesi 10-15 günü bulur hele aras 5 ayını doldurdu geç ile kalmışsın.
bendede zeynep'in dr gibi çorbayla başla baktın hoşlanmıyor elma suyu sonra elma püresi/ kayısı püresi-seftali püresi tek tek dene sonrada istediklerini karıştırırsın.kaşık mamaları ilede başlıyabilirsin.mama kutularında olanlar varya onlardan .
(elma-havuç suyu sonrada ben prinç unu ile başlamıştım )
ben başta 50 cc ye yarım şeker atıyordum öyle severek içti.sonra şekersiz denedim içmedi ve suyu sevmediği için uyurken biberonu veriyorum öyle 20-30 cc içiyor.
şeker yasak diyorlar ama annemler karın ağrımız olmasın diye bebekken ben size şekerli su içirirdim diyo ben bazen 1/2 şeker atıyorum valla.
Özelden yazdın canım sana
biberon mamasını kaşıkla vermeyi denesene tadını alsın sonra biberonlada içer belki.
Kuruntu yapma şimdi kızınla aran açılmaz azcık kızıyordur o kadar.birde konuşarak yedir sesli konuş dikkatini sana versin.ben çok seviyorum kaşıkla doyurmayı sen getir kızını bana ben alıştırayım benim için çok zevkli geliyor.alır annesi alır kilo sadece biraz naz yapıyor 400 gr da dediğin gibi az değil anne sütü alıyor sonuçta.
kizlar az önce bende kizima kabak ve patates püresi yaptim. ama cadi uyuyu vermisbende biran önce yapiyimda yedireyim diye sabirsizlaniyordummafoldumben cünkü cok hosuma gidio degisk seyler hazirlamak! aman neyseee uyusunda basaka bisey istememaklinialirimsmile ya kizlar bu arada su corba meselesine aklim takildi mesela sebzeleri suda hasliyorsunuz eee sonra onu püre haline mi getiriyorsunuz! eger öyleyse benim yaptigim gibi. sebzeleri hasliyorum püre haline getiriyorum ama sizin corba dediginiz seyi anlamadim. mesela o püreyi cok sulandirip corba seklinimi aldiriyorsunuz!
duygu bende ilkkez bugün Doruka kabak ve patates hasladım. sonra blenderdan geçirip püre yaptım. çorba gibi olmadı. Bende merak ediyorum bu sorunun cevabını.
evet püre gibi oluyor ağız alışkanlığı ben çorba diyorum muhtemelen kızlarda o yüzden çorba diyor.az kaynamış su ile sıvılaştırabilirsiniz ama zaten çorba gibi sıvı kıvam hiç olmuyor.
Bende tarhana yaptım ama boğazı yakan bi değişik tadı oldu ben beğenmedim ama Duru yedi içinde kırmızı biberde var tatlı tabii.
sizin tarhanalar nasıl bu tarhanayıda çok aradım.ama tadı değişik boğazda acımsı değil ama hoş olmayan bi tata bırakıyor.
hazır tarhanada katkı madesi olabilir
nasıl yapıyorsunuz evde
biz de yarma ve yoğurtla yaparız ama domatesli olanı da çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?