2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

sanki bu tarif tutarmış gibime geliyor atma tuz eğer baktın yemiyor üstünden bi cimcik atar iyice karıştırırsın .

1 su bardağı su
yarım yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yag
tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir yağ eklenir.

ayy bende asla az yapamam elim hep çoka alışkın az fazla yap sende yersin yemek saati geldi.kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bende böle yapmayı düşünüyorum canım bu uygun bencede
bide kaşık mamaları varya onların pirincini ben kendim yapıyorum içinede mama katınca çok güzel oluyo kızlar tavsiye ederim

Kızlar tarhanayı komşumuz torununa yapıyodu. Ama torum 9 aylıktı. şöyle:
Göz kararı tarhanayı suda ya da sütte eritiyodu.Kaynattıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı ( siz yaparsanız 2 çay kaşığı koyun. miktara göre de ayarlanabilir) zeytinyağı koyuyodu TUZ YOK

1 çay bardağı pirinci güzelce yıkayıp sıcak suyla ıslatıyorum 5-6 saat bırakıyorum sonra süzüp bezin üstüne seriyorum kurutuyorum zaten ufalalnmaya başlıyo sonra rondodan un halini alana kadar çekiyorum kavanoza koyup kullanıyorum

ben bu işi beceremiyeceğim galiba
çok karışık geldi bana senağlama

opuyorumnanaktan
serap 5-6 saat suyun içinde kalıyor dimi birde su sıcak kaynar mı ılık bı ?

ben bu işi beceremiyeceğim galiba
çok karışık geldi bana senağlama

aman ne var becerilmeyecek de bakayım nerde takıldın .

ben sana anlatırım.özelden tel numaramı yazıcam sana ne zaman istersen ara sor sıkılmadan tekrar tekrar anlatır tarıf ederim.

ya kıslar şu yoğurt işini ben bi tututturanmadım sulu oluyo hep acaba babymixin kendini versem dokunurmuki

bence daha erken cnm verme evde yaptığımız yoğurtlar zaten sulu oluyo satın aldıklarımız katkı maddeli bence sulu falan sen doğal olanı ver

teyzoşlar bizde geçtik ek gıdaya şükür 6 ay bekle dedi doktoru korkudan bişi veremiyodum..şeftaliyle başaladım 3 gün ardından elma yoğurta verdim bunların yanısıra...yoğurdu ben normaldede kendimiz için mayalıyorum yiyeymiyorum hazır yoğurt..arasa günlük süt alıcam hergün taze mayalıycam süper tuttu...şu kavanoz mamaları var ya ona yaptım bi subardağından az süt alıyo içine 2 çay kaşığı maya ile acaip güzel oldu...şimdilik böle devam ediyom...

ama sebze çorbalarına geçmek istiyom patates havuç pirinç veya irmik katıp haşlayıp süzdükten sonra vereyim diyom daha yeni geçtim ya erken değil dimi sebze çorbası....

kahvaltıya ne zaman geççem bilmiyom..
mesela bu gün sabah 7 de mama 10da amam 1 de meyve püresi 2 buçukta mama 4 buçukta yoğurt ondan sonrada mama acıktıkça 1 haftadır böle...haftaya geçem diyom şu sebze çorbasına...sizne dersiniz... kızlar kafam bazen çok rahat bazen çok karışıyo bişiler yazın hemi...

sevgili arkadaşlarım.. ömrüm 5. ayına girmek üzere..
2-3 haftaya kadar ek gıdaya başlamak istiyorum..
sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
önce 1-2 çay kaşığıyla başlanıyor sanırım...
beni biraz bilgilendirir misiniz??

seçilcim selam. hayırlı olsun. geçmişi okursen herkesten birşeyler bulacaksın. biz hala anne sütüne devam ediyoruz. ama doktorumuz yinede bilgi verdi. özellikle mevsimi olmayan birşey vermeni önermem dedi. mesela şu anda havucun mevsimi olmaması gibi. öncelikle sebze çorbasıyla başla dedi. cünkü meyvalar tatlı olur ve bebekler tatlıya alışırsa sebze corbasını sevmez dedi. ilk 1 hafta sebze corbasıyla baslıcaz. oda en fazla 3 sebzeyi karıştırıcaz. haşlayınca üzerine biraz zeytin yağı gezdiricez. tuzsuz vericez. ilk 2-3 kaşık hergün bir kaşık fazlalaştırabiliriz. hala anne sütü vermeyede devam edeceksen. ilk alışıncaya kadar önce sebze corbası sonra emzirme. alıştıktan sonra önce emzirme sonra sebze çorbası şeklinde beslicez. patates-bezelye-kabak yada patates-kabak-pirinç şeklinde başlamak istiyorum ben.
pütürlü ilk basta verme dedi bana. sonra başlıcaz pütürlü vermeye. meyvada yine püre şeklinde olacak. elma-şeftali-kayısı olabilir. cilek, domates tuz şeker kesinlikle yasak. yogurtu kendimiz mayalıyoruz. yine 2-3 kaşıkla başlıcaz. bakkaldan alınan sütle mayalayabiliriz. ben arzumun yogurt makinasını almayı planlıyorum başlayınca.
heryeni şeyi 3 gün denicez sonra yeni bir şeye gecicez çünkü alerji olursa neden oldugunu anlamamız lazım. bebeğimizin yemek istemedigi hicbirsey icin onu zorlamıcaz. yemek yerken ona oyun yapmıcaz, tv seyrettirmicez ki ileride de bunları alışkanlık haline getirmesin. mümkünse bizimle birlikte yemek yerken verebiliriz onun ek gıdalarınıda. onada motive olur... işte böyle bizim doktorumuzun söyledikleri. hadi bakalım sana kolay gelsin....

canım merhaba öncelikle tavsiyelerin için teşekkür etmek istiyorum..
arzumun yoğurt makinesinde bahsetmişsin aldım ben ondan canım denedim de harika oldu yoğurdu..
bizde kısmetse 2-3 haftaya kadar başlayacağız..
ha birde arzumun multi robotunu aldım bebekler için.. buharda pişiriyor sebzeleri çok güzel oldu hiç tadı bozulmadı ömüre vermiyorum şimilik ben yedim hepsini ))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…