yoğurt eklemeliyim evet daha doktora yeni gittik yoğurda başlıycam haklısın burcucum tarhanayı çok az zeytin yağıyla yapıcam ama tuz azıcıcık koyun diyolar bilmiyorum böbrekleri tuzu atabilirmi acaba daha ne yapsakki
bende böle yapmayı düşünüyorum canım bu uygun bencede
bide kaşık mamaları varya onların pirincini ben kendim yapıyorum içinede mama katınca çok güzel oluyo kızlar tavsiye ederim
bizimde başladık ufaktan googly nin elma ve sütlü pirinç unu var ülkerin ondan aldım kendi tarihi var ama ben o şeklide yapmadım hem ocak annelerine sordum hemde kendi dr unun aradım sen kafaya taktın başlamaya hadi başla şurda 1 haftan kalmış dedi.tarifi verdi.
100 cc kaynatılmış ılınmış suya 1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu ekliyip ocağa koyuyorsun kaynamaya başladıktan sonra 2 dk kaynatılıyor kısık ateşte.ocaktan alıp kaseye bosaltıyorum 1-2 dk sonra yanı iyice sogumadan 3 kaşık devam maması karıstır ılınınca yedir dedi.(hem mamadaki besini alsın hem pirinç unudadaki sadece pirinç unu verme dedi) Duru çok sevdi başlandıç 100 olsun dedi sonra zamanla arttırırız dedi ama 1 ay falan 100 yeter yaz sıcak bide alerjik birşey olmasın sonra.
günde 2 kere verebilirsinde dedi ama şimdilik 1 kere veriyoruz.kaşığı görünce ağzı hemen açılıyor :)
biz iki gündür kahvaltıya geçtik.doktorumuz 4,5 aylık olurca yumurtaya gecebilirsin demişti..nasıl veriyorum..
ıhlamur kaynatıyorum.içine bir adet bebe bisküvisi
çeyrek, yumurta sarısı
ve sütlü pirinçli hero babynin mamasını koyup
b güzel karıştırıp.veriyorum.kıvamını nasıl yiyebilrsa öyle viriyorum.yani ıhlamurla kıvamı koyulaştırıp açıyorum..
aslında sütlü pirinçli yerine hazır mamada kahvaltı mamaları alıp sabah ögününde onlardan vermek lagzım ama.elimde şuan o oldugu için .sütlü pirinçli mamayı kullanıyorum.az olarak başladık bakalım...
itiraz etmedi...maşallh.
1 çay bardağı pirinci güzelce yıkayıp sıcak suyla ıslatıyorum 5-6 saat bırakıyorum sonra süzüp bezin üstüne seriyorum kurutuyorum zaten ufalalnmaya başlıyo sonra rondodan un halini alana kadar çekiyorum kavanoza koyup kullanıyorum
ben bu işi beceremiyeceğim galiba
çok karışık geldi bana senağlama
ya kıslar şu yoğurt işini ben bi tututturanmadım sulu oluyo hep acaba babymixin kendini versem dokunurmuki
seçilcim selam. hayırlı olsun. geçmişi okursen herkesten birşeyler bulacaksın. biz hala anne sütüne devam ediyoruz. ama doktorumuz yinede bilgi verdi. özellikle mevsimi olmayan birşey vermeni önermem dedi. mesela şu anda havucun mevsimi olmaması gibi. öncelikle sebze çorbasıyla başla dedi. cünkü meyvalar tatlı olur ve bebekler tatlıya alışırsa sebze corbasını sevmez dedi. ilk 1 hafta sebze corbasıyla baslıcaz. oda en fazla 3 sebzeyi karıştırıcaz. haşlayınca üzerine biraz zeytin yağı gezdiricez. tuzsuz vericez. ilk 2-3 kaşık hergün bir kaşık fazlalaştırabiliriz. hala anne sütü vermeyede devam edeceksen. ilk alışıncaya kadar önce sebze corbası sonra emzirme. alıştıktan sonra önce emzirme sonra sebze çorbası şeklinde beslicez. patates-bezelye-kabak yada patates-kabak-pirinç şeklinde başlamak istiyorum ben.
pütürlü ilk basta verme dedi bana. sonra başlıcaz pütürlü vermeye. meyvada yine püre şeklinde olacak. elma-şeftali-kayısı olabilir. cilek, domates tuz şeker kesinlikle yasak. yogurtu kendimiz mayalıyoruz. yine 2-3 kaşıkla başlıcaz. bakkaldan alınan sütle mayalayabiliriz. ben arzumun yogurt makinasını almayı planlıyorum başlayınca.
heryeni şeyi 3 gün denicez sonra yeni bir şeye gecicez çünkü alerji olursa neden oldugunu anlamamız lazım. bebeğimizin yemek istemedigi hicbirsey icin onu zorlamıcaz. yemek yerken ona oyun yapmıcaz, tv seyrettirmicez ki ileride de bunları alışkanlık haline getirmesin. mümkünse bizimle birlikte yemek yerken verebiliriz onun ek gıdalarınıda. onada motive olur... işte böyle bizim doktorumuzun söyledikleri. hadi bakalım sana kolay gelsin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?