2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

akpak sakin ol canım. bizim dr sebzeden baslattı. cünkü meyva tatliya tatlı yiyince sebze sevmeyebilir dedi.
sen sadece sütmü veriyorsun? bana yazsana buraya gün içinde beslenme şeklini kızının. elimdeki kitaba göre sana biseyler yazmaya çalışayım...

Bende bugÜn kabak ve patates haŞladım ama derın hanım uyudu uyanınca artık ya bazen ÖĞlelerı uyuyor bu kız zamanı kaÇıyor Çorbaların o zaman ne yapcaz yaaa

bence uyku yemekten daha önemli. uykularını sakın bozmayın. ne zaman uyanır açıkırsa o zaman verirsiniz sebzeleri. bırakın bebeklerimiz kendi düzenlerini kursunlar. sizde iç güdülerinize güvenin....

merhaba benim gibi 6. ayını doldurana kadar ek besin vermeyecek olan yok mu? doktorumuz 6. aydan sonra başlamamızda ısrarlı, ben de vermiyorum.

Bizim yeni doktorumuz da sabahları kahvaltı olarak sütlü pirinçli mama dedi. Ara öğün olarak da meyve. Çilek ve domates yok yalnız. Yoğurt ve bir de elma ve kuru kayısıdan yapılmış pekmezle tatlandırılmış hoşaf var. Bir kağıt verdi bana bir yaşına kadar ve ara öğün kısmını işaretledi. Hoşafı dile getirmedi ancak işaretli bölümde var. Bilemedim ben de versem mi vermesem mi. Elma ve kayısı tamam da pekmez veriyor musunuz siz ağır olmasın?

merhaba benim gibi 6. ayını doldurana kadar ek besin vermeyecek olan yok mu? doktorumuz 6. aydan sonra başlamamızda ısrarlı, ben de vermiyorum.

Ben de varım daha da var elbette, ama ek besin verenler de doktor tavsiyesiyle veriyor zaten. 4. ayda az kilo alan veya sütü yetersiz olan annelere doktorlar tavsiye ediyor ki doktorlar kilo alıyorsa ve doyuyorsa verme diyor.

Arkadaşlar benim kızımda 4 ay 1 haftalık ek gıdaya henüz başlamadık,ne kadar anne sütü alırsa o kadar yarar diye düşünüyorum,ancak bu ay 700 gran kilo almış bu normalmi acaba,yoksa ek olarak bişeyler versemmi? Doktor kontrolümüz cumartesi önce sizinle paylaşmak istedim.

arkadaşlar armut suyu veya püresi veriyormusunuz bebişlere...
ben veriyorum ama bugün hastaneden verilen listede 8-9 aydan sonra yazıyor. ishal yaparmış sebep de bu.
ama kızıma ishal falan yapmadı, kafam karıştı...

Canım bende vberdım armut

artkadaŞlar sebze Çorbasını saat kaÇta verıyonuz yoĞurdu meyveyı saatlerı Önemlımı....

meraba kızlar.günlük sütleri nekadarv üsrde tüketiyosunuz.hepsini birdenmi mayalıyosunuz? diğer topiktede sordum ama cvp aamadım.bilen varsa yardımcı olabilir mi?

1. gün akşamı alıp açıp 2 günlük yapıyorum 2 kavanoz yani.
2. gün akşamı 2 kavanozluk daha yapıyorum ama bunlar biraz daha az az oluyor süt yetmiyor diye.ağzı açıldıktan sonra 3 gün içinde sütü tüketmelisin yoğurdu da yaptıktan sonra 4-5 gün içinde tüketmelisin ama imkanın varsa bekletme bu kadar 2 günde bitirmeye bak.

ben 1 aydır ek besin veriorum ama daha pütürtülü yermedim daha erken yutmaya alışıyorlar benceeee.sütlü prinçli mamadın tadına baktınmı bende olmsam yemem içine meyve suyu katabilirsin çünkü meyveli prinçli mamalarda var ben bazen onlardan alıyorum bazende meyve püresi suyu ekliyorum.hiç birşey olmaz kat canım.

bu arada ben hep ocak ayı annelerini takip ediyodum, yanlış yere bakıyomuşum :)
gördüğüm kadarıyla melin'im sizin bebişlerle daha bir yaşıt....

hoşgeldiiin aramıza.

merhabalar herkese :)

Duyguuuuuuuuuu nerden çıktı mikrodalga heryer bağırıyor resmen mikrodalga kullanmayın diye çıkart dışarda dursun sonra sıcak su içine oturt daha da mı acelen var içine biraz ılık su ekle sakıım lmaz: mikrodalga yasak canım.

Derya sende onüne koy kaşıkla mama ver-meyve püresi ver bırak önce tükürsün kussun sen 20 dk sonra yine ver bence pes edecek ama senin sabrını anlamaya çalışıyor zilli. yavaş yavaş ufak plastik kaşıkla tam ağzının içine koy damagını acıtmaz plastikler korkma sen ne kadar rahat olursan oda rahat olur önce yutmayı öğrensin valla senden fazla ben stress oldum 100 gr az evet haklısın ama böyle yaparsan oda hisseder ve huzursuz olur.

var canım ama sonradan almakta zorlanıyorlar diye kızlar ufaktan meyve suyu meyve püresi başladı gibiler.

ben sabahları evde olduğum günler haftada 3 gün yani ıhlamur kaynatıyorum içine 3 tatlı kaşığı cici bebe(ben rondoda parçalayım kavanoza doldurdum cici bebeyide :) ) 2 kaşık sütlü princ unu genelde muzlu veya meyveli olanlardan 1 kaşık devam maması -1 çay kaşığıda pekmez ekliyorum haftada 3 gün ama şimdilik yeter.
hoşafı ben deniycem ama üşengeçliğimden hergün günü gününe satıyorum gerçi ben su içsin diye yapıcam sekersiz elma kompostosu mesela ama daha denemedim söyliyim.

maşallah canım 300-400 gr alıyorsa süper hiç kafana takma sadece ek besine alışsın diye günde 1 kere meyve yogurt verebilirsin sonradan zorlanmasın diye ama kilosu gayet iyi

bende verdim ama hiç ıshal olmadı.hoş biraz bağırsakları yumuşasa fena olmaz ya .

ama 1 dk bana sağlık ocagındaki kadın elma-havuc-armut la başla kabızsa armut ıshal ise seftali ile sen dengeliyeceksin demişti demekki 4. aydan sonra veriliyor ben verdim çok şükür birşeyde olmadı.

kızlar bazen çok sertmiş gibi konuşuyorum ama alınmıyorsunuz dimi yada dr gibi ver et falan ama tabii siz bilirsiniz sadece fikirlerim bunlar benim opuyorumnanaktan

merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım günlük takip ediyodum ama sizleri..benim kızımda 4bucuk aylık ve kilosu 6.400 bana az geliyo sütüm yaersiz diye mamaya basladım onuda biberonla içmiyor kaşıkla veriyorum bir ögünde en fazla 90cc. içirebiliyorum ama bir ögünde 150cc içmesi lazımmıs..bende ek gıdalara basladım meyva suyu yogurtmuhallebi veriyorum baslarda cok zorladı istemedi ama sanırım alısıyo.kaşıkla süt vermek cok zor neden biberon istemiyo acaba halbuki önceden alırdı..

asıl sormak istedigim sizce ayına göre kilosu düşükmü kilo alması için neler yapmam lazımm...simdiden tesekkür cvp verecek olan aannelere..

canım hosgeldın
benm oglumda almıyor plastık seylerı kusuyor alınca uyurken emzırıyoru uynıkken emmıyor ustelık sutum azldı bu yuzden bende ek gıdaya basladım az az verıyorum ama begenmıyor onlarıda
bugun doktor a goturdum 6 aylık bebek dogum kılosunun ıkı katı olmalıymıs
benımkı oyle ama boyu uzun oldugu ıcın zayıf gorunuyır
yemeyen emmeyen cocuk cok zor oluyor sınır sahıbı olddum psıkolojım bozuldu valla klava:

merhaba canım hoşgeldin aramıza bebeğini gile güle büyüt.ee niye sadece ek gıda topiğindesin buyur burayada gel.

2010 Şubat Annişleri Hadi İçeri :)) - Sayfa 1127 - Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca

uyurken mama vermeyi denesen belki biberon alır o zaman.benim öyle bi sorunum olmadı sadece öneri işte.6400 ama bi önceki ay ne kadardı 1 ayda ne kadar almış önemli olan o .ayy sende öyle bir sormuşsun ki kendimi bebek beslenme uzmanı gibi hissettim.
ee verileceklerin hepsini veriyorsun prinçli kaşık mamalardanda verebilirsin yazdıkların arasında yok ama veriyormusun çorba ver mesela.aradada sütün varsa emzirr sürekli tabii.

hosbulduk canım az önce kendi sütümle 1tane cicibebe bisküvi ıslattım baya suluydu ama cok güzel yedi masallah agzıı kendi istegi ile actı yanasıl mutlu oldum 1saat sonrada 3 çay kasıgı yogurt vericem yeni yeni alıstırıyorum bakalım..benimki zayıf görünmüyo bacakları boğum bogum:)ama ayına göre 7kilo olmalı. sanada sabır diliyorum ama azimle yedirmeyi basarabilirsin ben biraz biraz umutlandım cünkü...

benım kızda öyle 7500 gr ama boyu uzun sanki 5-6 kg gibi zayıf duruyor.yaa sağlıklı olsun ve yesin yemeyen çoçuk gerçekten sor bebekken nasılsa buyüyüncede aynı olur diyorlar ben birazda o yüzden titizleniyorum.babası zaten yemek seçer kızıda seçerse tam tırlatırım ben.

evet cicibebe herşeyin içinede giriyor tadını seviyorlar yoğurt meyve püresi sabahları kahvaltıda seviyorlar.

burak 20günde 300gr almış 7500gr olmuş..banada bacakları çok zayıf geliyo...kolları yanakları tombiş bacaklar çöp gibi...niye acaba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…