2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

selam kızlar Çınar son 1 haftadır biberonu reddediyor neden anlayamadım biberonu ağzına almıyor ama herşeyi yiyor ve beni emiyor sadece biberonu almıyor ve süt içememiş oluyor ne yapıcam ben anlamadım ne yapmam lazım kızlarrrrrrfisfisfis

Zeynep'in İpek'te almıyor ama dişleri 1 hafta önce çıktı belki İpeğin dişini acıtıyor damağını yani olabilir.EE Çınarın çıkalı çok oldu.tatlı birşeyler dene uykusundayken falan vermeyi dene birde.

ne denedıysek almıyor canım anlamadım gıttı....ne uykuda alıyo ne baska bırsey..

özlem ipekte almıyor. dişler çıktığından beri biberon düşmanı olduk...

Kızlar benimki doğduğundan beri biberon almadı, emmiyor da. Sadece uyurken emzirebiliyorum bu şekil sütüm de gelmiyor 20 ml en son sağdığımda gelen miktar. Bu ara uykusunda da emdikten sonra huzursuz omaya başladı. Kilo da almıyor en son 1 ay 1 haftada 300 gr. almış. Boyu da uzamıyor 7 ay 1 hafta boy 68.5 cm. Moralim bozuk psikolojim filan gitti gidecek gibi oluyor bazen. Bir de görseniz nasıl uğraşıyorum bebekle tüm gün başka hiçbir şey yapmadan.

benimkide 69 cm
normal bence büyütülcek bişey değil bu kadar stres yapma kendine...

kızlar selam forumda yeniyim... bebişleriniz çok tatlı maşallah.. rabbim sizlere bağışlasın inş....
ben bir türlü bebeğimin günlük yeme programını oturtamadım.. sizlerden bebişlerin günlük neyi ne kadar yediğini öğrenebilirmiyim.. deniyorum bir güne hepsi sığmıyor anlamadım gitti.. ilk bebeğim ne versem yerdi hiç böyle bir sorunum yoktu... 2. bebeğim daha nazlı sanırım

Bizim simdiki günlük yemek programimiz söyle
sabah 8 gibi biberonda kahvalti
saat10 da az meyve suyu
saat 12 gibi çorba +yogurt
saat 2 de meme emiyo
saat 4 gibi meyve püresi + meme yada muhallebi falan
aksam 7de çorba + yogurt
ve son olarak saat 9 gibide tahilli süt

Gece kalkarsada meme emiyo
bizim su anki düzenimiz böyle

maşallah diyim önce
bende denedim bu şekilde aykız fakat reddetti acaba öğünlerimi fazla verdim hep bir kase yedirmeye çalıştım :uhm:

maşallah diyim önce
bende denedim bu şekilde aykız fakat reddetti acaba öğünlerimi fazla verdim hep bir kase yedirmeye çalıştım :uhm:

Saol canim, Olabilir fazla zorlama yedigi kadar
benimkizim tam bi kase yemiyo yarim kase kadar yiyo bazen sevdigi seyler olursa biraz daha fazla ama genelde hep yarim kase ve yarim kase kadarda yogurt yiyo yaninda

kolay gelsin canim

kızlar bende bugün derine elma armut püresi yaptım pişirdim bi güzel yumuşayana dek içine irmikte attım suyunu bi güzel çektii ezdim bi güzel içine tatlandırsın diye pekmezde koyup vericem bakalım sevicekmni hazırlardan iyidir herhalde

evde armut yoktu bende şeftali ve elmalı meyve püresi hazırladım. yağızın uyanmasını bekliyorum. uyanınca blendırdan geçiricem bakalım sevecekmi tadını haber veririm sizlerede.

benim cadı kızım bu püreyide yemedi çok üzülüyorum nolucak bizim bu yemeyen hallerimiz oturdum ben yedim pek güzel olmuş

dün bende elmaları küp küp doğradım irmik koydum ve su koydum onu pişirdim 1 çay kaşığı ceviz koydum içine yarımda muz ezdim bayıldı çok sevdi

seraqp bende böyle yapıyorum artık dahga güzel yiyior ben pekmezle beraber kaynatım yaptı kızımın yalana yalana yedi payalaşımlarınız için saolun güya deneyimli anneyim ama burdan bi sürü tarif öğreniyorum pekte iyi oluyor doğrusu

merhabalar
oglum yogurdu cok seviyor,pastörize keci sütünden yogurt yapmaya calısıyorum ama yok bir türlü beceremedim.süt gibi oluyor aynen.minik cam kavonoza yapıyorum,su mama kavanozlarıına... sütü cezvede yeteri kadar ısıtıp bir cay kasıgı yogurt aıcık sekerle karıstırıyorum.4 saat kadar bekliyor. acaba miktar az oldugu icin daha mı az bekletmek gerekli?
keci sütünün özelligimi yoksa? keci veya inek sütünden az miktarda yogurt yapan ve tutturan arkadaslar yardım lütfen... yoksa hazır bebek yogurtlarından(özellikle babymix elmalı) birinin bizim sponsorumuz olması gerek!

buarada pırasa yemegi yapmıştım bol havuclu,pirincli.. oglum bayıldı

canım bende o kavanozlara keçi sütünden yapıyorum.ama sen az koyuyosun yoğurdu.çay kaşığı değilde tatlı kaşığıyla bir kaşık dolu dolu koy.bide sütü daha fazla ısıt.yani parmağını soktuğunda hafif yaksın.son olarakta ben 4saat beklettiğimde çok kötü oldu.tutmadı.akşamdqan yapıyorum ben sabaha kadar beklyo.sabahta kapağını açıp dolaba koyuyorum öyle.bir saat sonra falan kapağını kapatıyorum.inşallah tutar canım.

pırasayı nasıl yaptın tarif eder misin?

bende 150 cclik biberona yapıyorum ama ben kaynar suyun içine koyup öyle ısıtıyorum cezvede ısıtınca sütün suyu mayalamadan sonra ayrışıyor güzel olmuyor parmağımı yakacak kadar ısınınca içine tepelem dolu 1 tatlı kaşğı yoğrt koyup iyice sarıyorum bende akşam mayalıyorum sabaha kadar oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…